7 - 13. juni

Det sker!

Børnedag

Unicef Lokalafdeling København deltog.

Lotteri og sjove aktiviteter for børn.

Unicef dag.docx

Krimiforfatteren Lotte Dalgaard signerede sin nyeste bog:

"Det Svageste Led" fra 10-12

Vinderen af video konkurrencen fik overrakt et GoPro Hero Videokamera.

12 stadeholdere

På lørdag er det børnenes dag i gågaden

Lørdag den 13. juni er dagen, hvor du bør tage dine børn med ud at købe ind i Birkerød. For der sørger Birkerød Torvedage for, at det bliver en sjov formiddag med stor hoppeborg, sæbeboble maskine, flødebolle-kastemaskine og anden skæg og ballade. Samtidig arrangerer UNICEFs lokalafdeling København en tombola til fordel for børnene i Nepal.

"Vi vil gerne medvirke til, at det kan blive sjovt og hyggeligt at have børnene med ud og handle - så derfor satser vi her i år på at arrangere nogle lørdage, hvor hele familien kan få god oplevelse ud af et besøg i bymidten," siger Sonja Beijneveld fra torveforeningen. "Det kan godt være lidt af en prøvelse at have mindre børn med i supermarkedet, men vi vil gerne være med til, at indkøbsturen kan være noget andet end bare det. Derfor har vi indlagt noget for børn på flere af årets torvedage; men det kunne være et clou for byen og for handelslivet, hvis vi efterhånden kunne få skabt nogle rammer omkring bymidten, der gjorde det attraktivt at købe ind her i stedet for at tage udenbys," fortsætter hun.

Ud over formiddagens særlige aktiviteter for børn, vil flere af stadeholderne også give deres stand en drejning mod det børne-orienterede.

Samme formiddag er UNICEFs lokalafdeling København også på gaden med en tombola, og indtægterne heraf går til børn i lande, hvor børns rettigheder og muligheder i livet lader mest tilbage at ønske. "Det drejer sig om bl.a. undervisningsprojekter, hvor vi bl.a. uddeler skoleudstyr og undervisningsmaterialer til gavn for mange hundredetusinder af elever," siger Gitte J. S. Grewal, der er formand for lokalafdelingen. "Derudover støtter UNICEF med vacciner og anden medicin til at beskytte mere end halvdelen af verdens børn mod livstruende sygdomme."

Lotterisedlerne sælger for 20 kr. stykket, og der er mange præmier, doneret af Birkerøds butikker, stadeholdere på torvedagen og mange andre.