Torvedage 2014-1

Birkerød Torvedage kom godt i gang

Den 10. maj blev Torvepladsen i Birkerød åbnet, da Viceborgmester og formand for bycenterudvalget Erik Mollerup, sammen med Christian Mørup fra Foreningen Birkerød Torvedage, klippede den røde snor over.

Rudersdal kommune har finansieret 10 flotte parasoller, rydning af pladsen og El-arbejdet i forbindelse med etablering af pladsen.

Nu har vi afholdt 9 torvedage og der var været omkring 10 stadeholdere hver gang. Vi har specielt været glade for, at der har været ny opgravede kartofler, grøntsager og friskplukkede jordbær fra gårde, som kun ligger få km fra Birkerød. Der har været spændende specialiteter, øl, vin, bagværk, fisk, honning og meget andet.

Stadeholderne har generelt været meget tilfredse, men naturligvis har alle dage ikke været lige gode og kunderne skal også vænne sig til, at der en torveplads i Birkerød. Stadeholderne synes det er et hyggeligt marked og de får god service fra Foreningen Birkerød Tovedage.

Vi vil gerne udbygge markedet med produkter som ost, pølser og andre røgvarer og det håber vi på vil lykkes.

Det bedste er dog, at folk og butikker synes der er kommet mere liv i Birkerød Bymidte og det er jo det vi alle ønsker.

Hvad har vi opnået?

  • Vi har etableret pladsen med kommunens hjælp og de 10 parasoller danner et smukt ensartet Torvemarked.
  • 9 torvedage er afholdt fra 10. maj til 28. juni.
  • Fra første lørdag har der været danske kartofler og jordbær høstet samme dag på gårde i nærområdet.
  • Der har været spændende produkter, honning, øl, vin, bagværk, fiske lækkerier og gode sandwich.
  • Borgerne har været meget tilfredse med markedet og de handlende siger selv, at der er kommet flere kunder i butikkerne
  • De fleste torvepladsholdere har været meget positive og synes det er et hyggeligt marked med en god atmosfære – og så ikke mindst- mange har solgt godt!