TOIVO-OPPImateriaalipankki
toivo-oppimateriaalipankki.metropolia.fiNavigoi monikulttuurisessa opetuksessa oppimateriaalien kera!
Tähän oppimateriaalipankkiin on koottu opetukseen soveltuvia toiminnallisia menetelmiä ohjeineen. TOIVO-oppimateriaali soveltuu kaikille monimuotoisia ja monikulttuurisia ryhmiä opettaville ja ohjaajille sekä muillekin, jotka kaipaavat työhönsä menetelmiä yhteisöllisyyden ja osallisuuden rakentamiseen.
Erityinen painopiste oppimateriaalissa on kehollisissa ja toiminnallisissa menetelmissä sekä elävän vuorovaikutuksen rakentamisessa. Lisäksi tänne on koottu digitaalisia ja tarinallisia menetelmiä sekä maahanmuuttajien ja kantaväestön kohtauttamisen työtapoja.
Sivusto koostuu neljästä pääosiosta, joiden alasivuille on koottu aiheeseen liittyviä harjoitteita ja opettajien toteuttamia projekteja:
tOIVON Tekijät JA KUVAT
TOIVO-oppimateriaalipankki on syntynyt vuosina 2018 -2019 Opetushallituksen rahoittamissa ja Metropolia Ammattikorkeakoulun järjestämissä koulutushankkeissa.
Lue lisää hankkeista:
TOIVO - Toiminnalliset menetelmät valmentavassa ja valmistavassa opetuksessa - koulutus 2018.
MONIKO - Monikulttuurinen opettajuus - koulutus 2019.
TOIVO-materiaalipankki on syntynyt yhteistyön voimalla: tekijöinä on ollut yllämainittuihin täydennyskoulutuksiin osallistuneita opettajia ja asiantuntijoita Metropolian alla esitellyn kouluttajaväen lisäksi. Kiitos kaikille koulutuksiin osallistuneille ja sivustolle materiaalia tuottaneille!
Tekijä/t on pyritty mainitsemaan kunkin sivun, harjoitteen tai muun tekstin yhteydessä. Koska oppimateriaalipankkia on tehty ja koottu yhdessä, nimiä saattaa puuttua jos tekijä ei ole sitä huomannut lisätä. Jos huomaat puuttuvia tietoja, voit ottaa yhteyttä kouluttajiin, niin päivitämme sivuja.
Päivi Rahmel - tarinallisuuden taikuri ja vuorovaikutuksen osaaja
Tarinallisuus opetuksessa - teoriaa ja käytäntöä -tekstien sisältöjen luojana sekä TARU-koulutuksen vastaavana kouluttajana on Päivi Rahmel.
Päivi toimii Metropoliassa soveltavan draaman lehtorina ja aiemmin hän on toiminut myös pitkäaikaisesti teatteri-ilmaisun koulutuksen kehittäjänä ja vetäjänä. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri (luokanopettaja), työnohjaaja sekä psykodraama- ja tarinateatterikouluttaja.
Jouni Piekkari - kohtauttamisen ja draamatarinoiden superdynamo
Jounin erityisalaa ovat mm. taidelähtöiset ja toiminnalliset menetelmät, ihmisoikeuskasvatus, maahanmuuttajien kotoutus ja draama koulussa. Jouni on ollut monessa hankkeessa mukana ja hän on kirjoittanut lukuisia oppaita ja artikkeleita alan julkaisuihin. Jouni on koulutukseltaan filosofian maisteri.
Anita Ahlstrand - psykomotoriikan ja ohjaamisen osaaja
Anita toimii Metropoliassa lehtorina liikkumisen ja toimintakyvyn sekä sosiaalisen hyvinvoinnin osaamisalueilla. Hän on koulutukseltaan liikunta- ja terveystieteiden maisteri ja on erikoistunut soveltavaan liikuntaan, erityispedagogiikkaan ja psykomotoriikkaan. Anitalla on pitkä työkokemus peruskoulussa lasten ja nuorten kanssa työskentelystä sekä asiakastyöstä eri ikäisten kanssa.
Kaiki kuvat verkkosivuilla - ellei toisin mainita - ovat omia tai poimittu tekijänoikeusvapaasta materiaalista (Freeimages ja Pixabay Photos CC0).