L'home que mossegava les dones

A la novel·la L’home que mossegava les dones, Olga Xirinacs situa l'acció dins de la catedral de Tarragona. El retaule, les diferents capelles, el claustre, etc. li serveixen per configurar un món propi al voltant d'un personatge singular.

En el fragment: "A l'església de santa Eulògia l'antiga els murs regalimaven més encara. Els jardins es veuen més sencers, per la fosca brillantor dels aconts molls i l'extrema gravetat dels xiprers, de punta esmussada per la boira. Les taronges posaven l'únic contrapunt frívol a tanta rigorositat. Era la insistència mediterrània de la vida contra l'amenaça de la mort, de la llum contra el recordatori permanent de podridures filamentoses" se'ns presenta un univers descriptiu que et fa sentir des de l'emoció cadascun dels racons de la seu. Per tant, la literatura està connectada a les experiències personals que traspassa per sinergia als lectors de manera que també poden compartir a través de l'espai totes aquestes percepcions tan poètiques.

L’escriptora és una gran coneixedora de la catedral: “La catedral de Tarragona és un lloc que em conté des de la primera infantesa: m’hi van batejar en un bany romà de marbre sostingut per lleonets.”