Fiol

Börja spela fiol

Kontakta ordföranden för anmälan. Vi planerar att starta en nybörjargrupp till hösten för barn födda 2014-2016. Det finns även platser för äldre barn som har spelat några år.

Föräldrakurs

Innan barnet börjar spela, får du som förälder gå en utbildning. Under 8 lektioner får du lära dig bakgrunden till Suzukimetoden, samt vad metodiken innebär. Du får lära dig att hantera instrumentet och får råd hur man på bästa sätt lägger upp träningen hemma. Efter föräldrakursen kommer du att kunna stötta ditt barn i övningen hemma. Barnet börjar under denna period med dagligt lyssnande till den musik som kommer att vara den första repertoaren.

Nybörjargrupp

Efter föräldrakursen börjar barnet spela, först med egentillverkad frigolitfiol och sedan med en riktigt fiol i en storlek lämplig för barnet. För de yngre barnen genomförs den lärarledda undervisningen i grupp, 1 timme per vecka. Föräldern är alltid aktivt med på barnens lektioner, vilket gör att du vet vilka stycken barnet arbetar med och hur ni tillsammans skall öva på dem hemma. De lite äldre barnen har även enskilda lektioner. Barnet fortsätter att dagligen lyssna till musiken som barnet arbetar med eller snart ska börja arbeta med.

Praktiska detaljer

    • För att börja spela i föreningen behöver du som förälder inte kunna spela något instrument, men du måste vara beredd att lära dig grunderna i fiol för att kunna öva tillsammans med barnet hemma. Läs gärna om Suzukimetoden.
    • För fiolundervisningen har föreningen som mål att kunna erbjuda alla barn att hyra fiol under de första åren. Även ett antal vuxenfioler finns att hyra.
    • Läs mer om avgifterna här: Ekonomi
    • Kontakta ordföranden för anmälan.

Schema

Grupplektionerna hålls lördag förmiddag i Flemingsbergs Kyrka: