Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα"

Ανακοίνωση 28/1/2016

Συναδέλφισσες, -οι, 

Πέρασε ένας χρόνος από την επιλογή του Ελληνικού Λαού για την αλλαγή σελίδας στην Διακυβέρνηση της Χώρας .

Τα προβλήματα δυστυχώς όμως παραμένουν άλυτα παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για εξεύρεση λύσης στην Ναυπηγική Βιομηχανία.

Ούτε η δημιουργία της Διυπουργικής σύσκεψης η οποία θα προχωρούσε σε σύσταση μιας Ενιαίας Γραμματείας Ναυπηγικής Βιομηχανίας έχει γίνει, ούτε ανταποκριθήκαν στις επιστολές μας για συναντήσεις, αλλά και ούτε είναι στα σχεδία τους η επίλυση του προβλήματος που λέγετε Ναυπηγική Βιομηχανία.

Εμείς θα θέλαμε να τους επισημάνουμε μέσα από την ανακοίνωση μας αυτή αλλά και μέσα από επιστολές μας ότι το πρόγραμμα των Υ/Β τελειώνει και οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον τους .

Περιμένουμε λύσεις για τα καυτά προβλήματα του κλάδου. Είμαστε στη διάθεση τους για να συζητήσουμε το μέλλον του ναυπηγείου και  των εργαζομένων  όπως το ζητάμε μέσα από τις πολλές επιστολές μας με τα δίκαια αιτήματα μας.

Ένα από τα αιτήματα που  τόσο καιρό εκκρεμεί είναι και το ζήτημα της ασφάλισης .

Μετά από παρέμβαση του Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη και του συνεργάτη του κ. Παπαθεοδωρόπουλο επιτέλους το Ι.Κ.Α. με τον νέο Διοικητή κ. Καλαματιανό, ανταποκρίθηκε και την Τρίτη 26 Ιανουαρίου συναντηθήκαμε στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ το Προεδρείο του Σωματείου και ο Νομικός μας σύμβουλος Βασίλης Πήττας με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό και τον Δ/ντή Ασφάλισης του ΙΚΑ κ. Παπαχρήστου. Από την συνάντηση αυτή προέκυψαν τα εξής:

  • Επί τέλους η Διοίκηση του ΙΚΑ αποδέχθηκε την πάγια θέση μας ότι πραγματικός εργοδότης των εργαζομένων της πρώην διεύθυνσης Τ/Υ είναι η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ» και όχι η εταιρεία φάντασμα «ΕΤΥΕ ΑΕ». Έτσι, για την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2014 που οι εργαζόμενοι της πρώην διεύθυνσης του Τ.Υ. απασχολούνται στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης κατασκευής των Υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό, το ΙΚΑ θα προχωρήσει σε Πράξη Καταλογισμού Εισφορών (ΠΕΕ) σε βάρος της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ». Δεν γνωρίζουμε εάν η εταιρεία αποδεχθεί την Πράξη επιβολής του ΙΚΑ ή θα προσφύγει δικαστικά. Όμως σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή συνιστά πλήρη δικαίωση των επιλογών μας και της τακτικής που ακολουθούμε όλο αυτόν τον καιρό.
  • Για την ασφάλιση όλων των εργαζομένων από την 1η Οκτωβρίου 2013, που έληξε η περίοδος της (παράνομης) εκ περιτροπής εργασίας, μέχρι αρχές Μαΐου 2014 που το ΠΝ ανέλαβε την συνέχιση κατασκευής των Υποβρυχίων, το ΙΚΑ έχει καλέσει εγγράφως την εταιρεία να υποβάλει τις σχετικές ΑΠΔ ώστε να ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι. Εάν η εταιρεία δεν απαντήσει θετικά εντός των αμέσως επομένων ημερών, το ΙΚΑ θα προχωρήσει σε Πράξεις Επιβολής Εισφορών σε βάρος της εταιρείας, επιβάλλοντας παράλληλα και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Έτσι λήγει κατά τον καλύτερο τρόπο και αυτό το ζήτημα.
  • Για την περίοδο από τον Μάιο του 2014 που το ΠΝ ανέλαβε την συνέχιση κατασκευής των Υποβρυχίων, το ΙΚΑ θα καλέσει άμεσα εγγράφως την εταιρεία να υποβάλει τις σχετικές ΑΠΔ για τις αποδοχές των εργαζομένων που είναι πάνω από το ύψος που μας καταβάλει το ΠΝ, (δηλαδή το 100% της μισθοδοσίας μας) ώστε να υπάρξει πλήρης ασφάλισή μας για το σύνολο των αποδοχών μας. Και εδώ, οι επιλογές μας δικαιώνονται πλήρως.
  • Για την ασφάλισή μας στην περίοδο από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013 που η εταιρεία είχε επιβάλει παρανόμως το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας, ζητήσαμε και εδώ να προχωρήσει το ΙΚΑ στην έκδοση Πράξεων Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ) σε βάρος της εταιρείας, δεδομένου ότι έχουμε Δικαστικές αποφάσεις προσωρινά εκτελεστές. Ο Διοικητής του ΙΚΑ δεσμεύθηκε να μελετήσει το θέμα με την νομική του υπηρεσία και να δώσει λύση στην κατεύθυνση που του ζητήσαμε.
  • Για τις ομαδικές καταγγελίες κάποιον ειδικοτήτων (βαρύ ένσημο) που το Σωματείο έχει καταθέσει, ο Διοικητής κ. Καλαματιανός  δεσμεύτηκε ότι τεχνική επιτροπή του ΙΚΑ θα επισκεφθεί το χώρο για δεύτερη φορά ώστε να καταγράψει και να γνωμοδοτήσει οριστικά.

Συναδέλφισσες- οι,

Όσον αφορά τους δικαστικούς μας αγώνες σας ενημερώνουμε ότι:

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου συζητείται στο 7ο Τριμελές Πλημ/κείο Αθήνας (κτίριο 8 αίθουσα 4) η έφεση των καταδικασθέντων μελών του ΔΣ της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ για την μη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων της πρώην Διεύθυνσης του Τροχαίου Υλικού τον Μάιο του 2009. Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά θα γίνει η δίκη λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου συζητείται στο Δ Μονομελές Πλημ/κείο Αθήνας (κτίριο ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα 1) η μήνυση του Σωματείου μας κατά των μελών του ΔΣ της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ για την μη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου  συζητείται στην  Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά η καταγγελία του Σωματείου μας κατά των μελών του ΔΣ της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ για την μη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Συναδέλφισσες- οι,

Όπως βλέπετε εμείς δεν λέμε λόγια του αέρα και δεν πουλάμε ανέξοδη επαναστατικότητα.     Αγωνιζόμαστε σε όλα τα μέτωπα καθημερινά. Και μέχρι τώρα όλες μας οι επιλογές δικαιώνονται. ‘Έτσι θα συνεχίζουμε μέχρι το τέλος. Μέχρι να ανοίξει πραγματικά το Ναυπηγείο με όλες του τις δραστηριότητες. Μέχρι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι όλα τα οφειλόμενα. Μέχρι να σταθεί στα πόδια της η Ναυπηγική Βιομηχανία. Αγωνιζόμαστε με την εργατική τάξη ενάντια στα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί για ψήφιση στην Βουλή η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το σχέδιο Νόμου που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κατρούγκαλο αποτελεί την χαριστική βολή στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης της Χώρας μας και στα εναπομείναντα Συνταξιοδοτικά Δικαιώματα των Εργαζομένων, των Αγροτών, των Ελεύθερων Επαγγελματιών και των άλλων Λαϊκών Στρωμάτων.

Πρόκειται για σχέδιο λαιμητόμο που διαλύει και καταστρέφει την Κοινωνική Ασφάλιση και μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

          Η Κυβέρνηση πιστή στις εντολές των δανειστών έρχεται με την σειρά της να φορτώσει στις πλάτες των εν ενεργεία ασφαλισμένων και των συνταξιούχων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα και βάζει την ταφόπλακα στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.

Πρόκειται για ένα σχεδιαζόμενο, μεθοδευμένο τερατούργημα που μόνο η κοινή συντονισμένη ενωτική πάλη όλων των εργαζομένων και του λαού μπορεί και πρέπει να το ματαιώσει και να επιβάλει εδώ και τώρα την απόσυρσή του!

Το Δ.Σ του Σωματείου μας αποφάσισε και θα συμμετέχει σύσσωμο στην μεγάλη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΕΙΑ  ΓΣΕΕ -  ΑΔΕΔΥ στις 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 πμ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Υ.Γ.  Τέλος θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε  ότι στην ανακοίνωση μας στις 28/9/2015 σας ενημερώναμε ότι δεν κατέστη δυνατόν  να ενταχθούμε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ   με τίτλο <<ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2015>> με αριθμό 281/18/19.5.2015 γιατί η εγκύκλιος αναφέρει ρητά μόνο για επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-25  εργαζόμενους).

Μετά από πολλές  παρεμβάσεις σε ΟΑΕΔ και ΕΒΕΠ εγκρίθηκε η συμμέτοχη μας .

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν προς διευκόλυνση τους να απευθυνθούν στη γραμματεία του Σωματείου και στα  Κ.Ε.Κ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ενημέρωση 17/12/2015

Συναδέλφισσες, -οι, 

Σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ήταν προσδιορισμένο να γίνει το ποινικό Δικαστήριο κατά της διοίκησης της εταιρείας, για την μη καταβολή των αποδοχών μας για το διάστημα από 18-4-2012 μέχρι 31-12-2012, συμπεριλαμβανομένου του Δώρου Χριστουγέννων 2012. Παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου και ο Πρόεδρός μας Βασίλης Καρακίτσιος, ο οποίος ήλθε με ασθενοφόρο. Δυστυχώς όμως , παρά το γεγονός ότι είχαμε το ένα νούμερο, το Δικαστήριο δεν έγινε διότι η πλευρά της εταιρείας προέβαλε διαφορές προφάσεις για την αναβολή της δικής με αποτέλεσμα να καθυστερεί την διαδικασία (δυο και τρεις φόρες προσπάθησε να ξεκινήσει αλλά μάταια). Στις 12:00 η ώρα άρχισε η στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων  (12:00- 15:00), οπότε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου διέκοψε την συνεδρίαση για την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στο κτίριο 6 αίθουσα 9.

 Η μήνυσή μας δηλαδή, θα δικαστεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναβάλλεται μια δίκη. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό είναι συνηθισμένο για τα Ελληνικά Δικαστήρια και εμείς το έχουμε αντιμετωπίσει όχι και λίγες φορές στις συνεχείς δίκες που έχουμε με την διοίκηση της εταιρείας. Οι νόμοι είναι τέτοιοι που δίνουν την δυνατότητα στην εταιρεία μέσω των νομικών τους συμβούλων να βρίσκουν προφάσεις και επιχειρήματα για να αιτούνται και να αναβάλουν υποθέσεις, παρά την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των εργαζομένων για να τους απονεμηθεί δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΕνημέρωση 16/12/2015

Συναδέλφισσες – οι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 εκδικάζεται στο Δ΄ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ  ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 9, ΑΙΘΟΥΣΑ 7 και με αριθμό Πινακίου  1και 2 η μήνυσή μας  για δεδουλευμένα που αφορούν την περίοδο Απρίλιος 2012 έως Δεκέμβριος 2012 συμπεριλαμβανομένου και το Δώρο Χριστουγέννων 2012.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 επίσης εκδικάζεται στο Η΄ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΚΑΤ, ΑΙΘΟΥΣΑ 1 με αριθμό πινακίου 53 η μήνυσή μας για δεδουλευμένα που αφορούν την περίοδο από 1 Οκτωβρίου 2013 έως και 31 Μαρτίου 2014 συμπεριλαμβανομένου και το Δώρο Χριστουγέννων 2013.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΑνακοίνωση 1/12/2015

Συναδέλφισσες – οι,

Σε συνέχεια μιας μεγάλης σειράς ενεργειών μας, επισκέψεων μας και πιέσεων προς κάθε αρμόδιο και συναρμόδιο, στις 18-11-2015 καταθέσαμε υπόμνημα ( με όλες τις μέχρι σήμερα καταγγελίες) προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα, σχετικά με τα γνωστά ασφαλιστικά μας θέματα (Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, Αν Υπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο, Γ.Γ Εργασίας κ. Νεφελούδη, Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό, Υποδιοικητές του ΙΚΑ κ. Δούκα –κ. Τριανταφυλλίδη, Διευθυντή Ασφάλισης ΙΚΑ κ. Παπαχρήστου, Διευθύντρια ΙΚΑ Ελευσίνας κ. Ζαμπετάκη)

        Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου συναντηθήκαμε στα γραφεία Διοίκησης του ΙΚΑ με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας, Ο Διευθυντής Ασφάλισης του ΙΚΑ κ. Παπαχρήστου και εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ.

Τα θέματα που συζητήσαμε ήταν:

·        Η ασφάλιση των εργαζομένων της πρώην Διεύθυνσης του Τροχαίου Υλικού

·        Η καταβολή του Εποχικού Επιδόματος στους εργαζόμενους της πρώην Διεύθυνσης του Τροχαίου Υλικού

·        Η ασφάλιση του συνόλου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία από 18 Απριλίου 2012 και μετά

Για την ασφάλιση των εργαζομένων της πρώην Διεύθυνσης του Τροχαίου Υλικού από την πλευρά μας επαναφέραμε όλους τους ισχυρισμούς μας, εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας για το ότι ακόμη δεν έχει λυθεί το θέμα και ζητήσαμε από το ΙΚΑ να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές του αγκυλώσεις και να προχωρήσει επιτέλους στην ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων.

       Οι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσαν ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να καταβάλουν στο ΙΚΑ τις εισφορές των εργαζομένων, αρκεί από το ΙΚΑ να βρουν τον τεχνικό τρόπο. Από το ΙΚΑ αναγνώρισαν μεν ότι υπάρχει υποχρέωση να ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, όμως δυσκολεύονται να βρουν τεχνική λύση σε σχέση με την υποβολή των ΑΠΔ και τις εγγραφές που πρέπει να γίνουν στο Μηχανογραφικό τους σύστημα.

Δεσμεύτηκαν ότι πολύ σύντομα θα επιλύσουν τα τεχνικά και γραφειοκρατικά προβλήματα και οι εργαζόμενοι θα ταχτοποιηθούν ασφαλιστικά.

         Για το θέμα του Εποχικού επιδόματος οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να καταβάλουν το επίδομα χωρίς να έχει προηγουμένως λυθεί το θέμα της ασφαλιστικής τους τακτοποίησης, ώστε να προκύπτει ότι έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος. Δεσμεύτηκαν όμως ότι δεν θα απορρίψουν την αίτηση των εργαζομένων αλλά θα την κρατήσουν σε εκκρεμότητα και ότι μόλις λυθεί το θέμα της ασφάλισης τους από το ΙΚΑ, θα τους καταβάλουν το ποσό του επιδόματος.

Στη συνέχεια συζητήσαμε επί μακρόν το θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων από τον Απρίλιο 2012  και μετά.

           Ζητήσαμε να προχωρήσει επιτέλους το ΙΚΑ στην έκδοση Πράξεων Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ) σε βάρος της Εταιρείας τόσο για το διάστημα εκ περιτροπής της εργασίας (18-4-2012 έως 30-9-2013), δεδομένου ότι έχουμε Δικαστικές Αποφάσεις προσωρινά εκτελεστές, όσο και για το επόμενο διάστημα από 1-10-2013 και μετά για το οποίο καμιά Νομική Αιτίαση δεν προβάλλεται από πουθενά, παρά μόνο η άρνηση της Εταιρείας να μας πληρώσει και να καταβάλλει τις εισφορές μας, επειδή (υποτίθεται) δεν έχει τα χρήματα.

            Ο Διοικητής του ΙΚΑ δεσμεύτηκε να μελετήσει το θέμα και να δώσει λύση στην κατεύθυνση που του ζητήσαμε.

            Περιμένουμε την εξέλιξη για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Γι αυτό και τους προειδοποιήσαμε ότι θα βρουν μπροστά τους, έξω και μέσα στα γραφεία τους, το σύνολο των εργαζομένων, ενώ παράλληλα θα ζητήσουμε και τον (ποινικό) καταλογισμό ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο.

Στις 23 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στο Παρίσι , που θα κρίνει τις διαφορές μεταξύ των ΕΝΑΕ και Ελληνικού Δημοσίου. Τις μέρες αυτές βρίσκεται κλιμάκιο του Δικαστηρίου στην Αθήνα και εξετάζει μάρτυρες.

Συναδέλφισσες – οι,

            Το Σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015. Ο αγώνας και η αντιπαράθεση μας με τις ανάλγητες Κυβερνητικές και Μνημονιακές Πολιτικές είναι μονόδρομος. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα με στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Μπορεί να μην έχουμε αντοχές για νέα μέτρα, έχουμε όμως αντοχές για επιτυχημένους απεργιακούς αγώνες με ενότητα και μαζικότητα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 11:00 πμ.  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΕνημέρωση 16/11/2015

Συναδέλφισσες -οι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αύριο Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9:30 πμ συζητείται στον Άρειο Πάγο  η υπόθεση της πρώην Διεύθυνσης Τροχαίου Υλικού του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. 

Οφείλουν όλοι οι εργαζόμενοι της πρώην Διεύθυνσης Τροχαίου Υλικού να παρευρίσκονται στο χώρο.   

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/11/2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, με προκρούστεια  προαπαιτούμενα, με μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, με νομοθετήματα που καταργούν κάθε εργασιακή παροχή και κοινωνική ασφάλεια.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι «δοκιμασίες» θα περάσουν χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, χωρίς πολιτικές «απώλειες». Έτσι εξέλαβαν την πρώτη φάση ψήφισης των προαπαιτούμενων… των «ορεκτικών»,  όπως τ’ αποκάλεσαν.

 Θα ψηφιστούν, θα πονέσουν, θα «ξεχαστούν»… είναι το μοναδικό σχέδιό τους και περιμένουν να περάσουν τη δεύτερη φάση, το «κυρίως πιάτο» που θα έρθει τον Νοέμβριο ή τον  Δεκέμβριο  και θα είναι ο «οδοστρωτήρας» του Ασφαλιστικού.

 Απέναντι σ’ αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια  περιμένοντας το μοιραίο…

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, (την ίδια στιγμή που η πατρίδα μας μετατρέπεται σε «αποθήκη ψυχών» έναντι «ανταλλαγμάτων»), να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, την μάχη των μαχών και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί                                   

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ Ε∆Ω!!! ∆ΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ∆ΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί, καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε στις νέες απορρυθμίσεις της ζωής μας, στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσής μας και ν’ ανατρέψουμε τις σχεδιαζόμενες  αντιασφαλιστικές, αντικοινωνικές  (απο)ρυθμίσεις, που θα μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική και τις συντάξεις σε φιλοδώρημα.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε!

 Το κάναμε στο παρελθόν με τις κινητοποιήσεις μας για να διατηρήσουμε το ναυπηγείο ανοιχτό , τις θέσεις εργασίας μας και ένα καλύτερο  μέλλον. Το κάνουμε τώρα  κατά των μνημονίων και των απορρυθμίσεων των εργασιακών και συλλογικών μας δικαιωμάτων. Θα το κάνουμε στο μέλλον εάν δεν υπάρξει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του Ναυπηγείου.

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ αρκεί να το πιστέψουμε!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΩΝ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στην Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00  Π.Μ. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21/10/2015

Συναδέλφισσες-οι,

Το Σωματείο μας συμμετέχει στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και παίρνει μέρος στο Συλλαλητήριο στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30 μμ ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά να συμμετέχουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19/10/2015

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Βασίλη Πήττα. 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1/10/2015

Ξεκίνησε  σήμερα  1 Οκτωβρίου 2015 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους μπορούν να απευθυνθούν στην Γραμματεία του Σωματείου μας για να διευκολυνθούν  και να υποβάλουν από εκεί την αίτησή τους.

Προϋπόθεση είναι να έχουν μαζί τους κωδικούς ΟΑΕΔ, ή κωδικούς ΤΑΧΙS  το ΑΜΚΑ και το AMA (βρίσκονται στο ατομικό βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ).

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ και εδώ την Εγκύκλιο Ειδικών Εποχικών Βοηθημάτων 2015.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28/9/2015

Συναδέλφισσες- οι ,

Οι εκλογές τέλειωσαν. Ο λαός εμπιστεύτηκε  με τη ψήφο του  τη κυβέρνηση που είχε εκλέξει  και στις 25 Ιανουαρίου 2015.  Την εμπιστεύτηκε για μια φορά  ακόμη  για να ολοκληρώσει το έργο της σε βάθος τετραετίας όπως λέει και ο πρωθυπουργός.

Από την κυβέρνηση αυτή περιμένουμε ως Έλληνες πολίτες,  ως εργαζόμενοι, ως Έλληνες φορολογούμενοι πολλά.

Περιμένουμε να  σταθεί στα πόδια της η Οικονομία, η Υγεία , η Άμυνα, η Παιδεία  και επιτέλους  η Ανάπτυξη στη Βιομηχανία κ.λ.π.

Ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους της Βιομηχανίας  και ιδιαίτερα στην Ναυπηγική Βιομηχανία. Μια Ναυπηγική Βιομηχανία που τον  τελευταίο καιρό, κάθε μέρα που περνά συρρικνώνεται  και οδηγείται προς τη καταστροφή.  Όταν λοιπόν μιλάμε για Ναυπηγική Βιομηχανία εννοούμε κατά κύριο  λόγο τα  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

 Από εδώ λοιπόν πρέπει να γίνει η επανεκκίνηση στη Ναυπηγική Βιομηχανία για να έχουμε την  ανάπτυξη που όλοι επιζητούν.

Για να γίνει όμως η επανεκκίνηση αυτή πρέπει επιτέλους να υπάρξει πολιτική βούληση. Ήρθε ο καιρός να σκύψουν κάποιοι το κεφάλι και να αρχίσουν τη δουλεία. Εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε εκεί καθημερινά  να τους πιέζουμε, προτείνοντας και βοηθώντας τους όταν πρόκειται  για εξεύρεση λύσεις. Λύσεις  που θα απαντούν  στα παρακάτω  ερωτήματά μας  και θα συμφωνούν με τις απαιτήσεις μας. Είναι ερωτήματα που  έχουμε θέσει πολλές φορές μέχρι σήμερα και τα επαναλαμβάνουμε:

1.       Τι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των Υποβρυχίων; Ο χρόνος           πιέζει, αφού σε  μικρό ακόμη χρονικό διάστημα τα υποβρύχια ολοκληρώνονται .

2.       Πως θα αντιμετωπιστεί το βασικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την Ε.Ε. σχετικά με  την απαγόρευση κατασκευής πλοίων ξένων πολεμικών ναυτικών;

3.       Τι θα γίνει με τις εμπορικές δραστηριότητες του Ναυπηγείου;

4.       Τι θα γίνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ναυπηγείου; Θα συνεχίσει να παραμένει ιδιοκτήτης ο ίδιος, ο οποίος το οδήγησε στην σημερινή άθλια κατάσταση;

5.       Τί θα γίνει με την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας από την εργοδότριά μας εταιρεία;

6.       Τι θα γίνει με την ασφάλισή μας από τον Απρίλιο του 2012 έως και τον Απρίλιο 2014;

Για  όλα  τα παραπάνω μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης έχουν σταλεί επιστολές προς όλους τους αρμοδίους υπουργούς,  ζητώντας τους  συνάντηση.  Μέσα από τις συναντήσεις αυτές, αφού τους ενημερώσουμε, στόχος μας είναι να γίνει επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας διυπουργικής σύσκεψης η οποία θα προχωρήσει σε σύσταση μιας Ενιαίας Γραμματείας  Ναυπηγικής Βιομηχανίας, όπως θεωρεί αναγκαίο ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ Βίτσας σύμφωνα και με τις δηλώσεις του στο χώρο του Ναυπηγείου.

Η Ενιαία αυτή  Γραμματεία θα παράγει πολιτική για να λύσει επιτέλους το πρόβλημα του συντονισμού με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Συναδέλφισσες- οι ,

Την Πέμπτη 1 Οκτώβριου 2015 εκδικάζεται στο Α΄ μονομελές  πλημμελειοδικείο Αθηνών στο κτήριο 2 και με αριθμό πινακίου 56 η ποινική δίωξη κατά των μελλών του Δ.Σ. της εταιρίας για τη μη καταβολή του Επιδόματος Αδείας 2012.  Όπως όλοι γνωρίζετε η εταιρία κατέβαλε μέρος της οφειλής αυτής μετά από καθυστέρηση 2 ετών, όχι γιατί την πήρε ο πόνος για τους εργαζόμενους, αλλά γιατί αναγκάζεται ενόψει και των ποινικών δικαστηρίων.

Ως εργαζόμενοι απαιτούμε το σύνολο τον οφειλομένων και το απαιτούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Η ¨καταβολή¨ ενός μέρους δεν αίρει την ποινική ευθύνη. Η ποινική ευθύνη παραμένει ακέραια και όλοι μας θα απαιτήσουμε από το ποινικό δικαστήριο την παραδειγματική τιμωρία όλων. Με το επιβαρυντικό στοιχείο της πρόκλησης και της κοροϊδίας.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επισκεφτήκαμε και συναντηθήκαμε με την διευθύντρια του Ι.Κ.Α. Ελευσίνας για θέματα ασφάλισης (έπειτα από δίκες μας καταγγελίες για βαρύ ένσημο σε συγκεκριμένα τμήματα ) και κατόπιν της  αυτοψίας  στο χώρο από επιτροπή του Ι.Κ.Α.  Η απάντηση που μας έδωσε ήταν ότι έχει στείλει  στα κεντρικά  του Ι.Κ.Α. τις προθέσεις της και τα ερωτηματικά της και περιμένει τις απαντήσεις.

Μας τόνισε όμως ότι θα υπάρξει καθυστέρηση διότι πρέπει να οριστεί νέος Διοικητής στο Ι.Κ.Α. αλλά και Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι οποίοι θα πάρουν και τις αποφάσεις.

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι δεν κατέστη δυνατόν  να ενταχθούμε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ   με τίτλο <<ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2015>> με αριθμό 281/18/19.5.2015 γιατί η εγκύκλιος αναφέρει ρητά μόνο για επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-25  εργαζόμενους) [δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο].

Για τους συναδέλφους που έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά στη γραμματεία του Σωματείου θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι όλα τα δικαιολογητικά φυλάσσονται στο Σωματείο, αλλά αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει να τα ζητήσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε εδώ τον διοικητικό απολογισμό του Σωματείου "Τρίαινα" για το 2014 - 2015.


         ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Β. Πίττα
Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Β. Πίττα σχετικά με την πορεία των δικαστικών υποθέσεων.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου "Τρίαινα".


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε εδώ απόσπασμα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για την εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Απόφαση Εφετείου
Διαβάστε εδώ την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της ΕΤΥΕ Α.Ε.. Τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί και ανακοίνωση για το θέμα αυτό. 


Επιστολή Σωματείου προς ΕΝΑΕ
Διαβάστε εδώ την απαντητική επιστολή του Σωματείου "Τρίαινα" προς την διοίκηση των ΕΝΑΕ σχετικά με τη διαβούλευση για εκ νέου εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας για ακόμη ένα τρίμηνο. 


Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
Σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία,που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ σχετικά με τη δικαστική απόφαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Άδεια Creative Commons