Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα"

Δείτε εδώ τα πρακτικά της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/2/2017

Συναδέλφισσες, -οι,

Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 9/2/2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας με τα θέματα ημερήσιας διάταξης να είναι τα εξής:

  • Τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με βάση τις συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς για το μέλλον του Ναυπηγείου και των εργαζομένων.
  • Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και ημερομηνία Εκλογών.

Συναδέλφισσες –οι,

Στο  χθεσινό  διοικητικό συμβούλιο συζητήθηκαν οι συναντήσεις μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλη  και του υφυπουργό ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα καθώς ενημερώθηκε το  Δ.Σ. για  τις επικείμενες συναντήσεις με τον υπουργό επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής Άμυνας  κ. Βίτσα και την εκ νέου αναμενόμενη συνάντηση με τον κ.Πιτσιόρλα.

Για όλες τις συναντήσεις που έγιναν καθώς και αυτές που θα επακολουθήσουν, θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά στο Διοικητικό Απολογισμό που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, πριν την Γενική  Συνέλευση.

Συναδέλφισσες –οι

Σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες εξελίξεις που απορρέουν μέσα από την συνάντηση μας με  υφυπουργό ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα και που φανερώνουν τις προθέσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης για τα Ναυπηγεία με εκκαθάριση εν λειτουργία  και διαχωρισμό- διάσπαση του χώρου σε στρατιωτικό και εμπορικό και εκτιμώντας  λοιπόν ότι θα έχουμε πράγματι δύσκολες μέρες μπροστά μας, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι οι εκλογές  να γίνουν τον Μάρτιο αντί τον Απρίλιο που είναι και οι γιορτές του Πάσχα, για να  αναδείξει  μια νέα ισχυρή  και έμπειρη διοίκηση που να ξέρει τι ζητάει-πώς το ζητάει- τι πετυχαίνει και πώς το πετυχαίνει. 

Συναδέλφισσες –οι, 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε ομόφωνα ότι η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και με ώρα έναρξης 9.00 π.μ στο χώρο του ναυπηγείου μας , με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) Διοικητικός και οικονομικός Απολογισμός. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.

2) Εκλογή με μυστική ψηφοφορία 5μελούς εφορευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής Επιτροπής καθώς και αντιπροσώπων για την ΠΟΕΜ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με την παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου.

3) Επιλογή της   Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης για την αντιπροσώπευση μας στην Γ.Σ.Ε.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφος 2β  του Ν.1264/82.

 Οι μυστικές ψηφοφορίες θα διεξαχθούν στο χώρο συνεδριάσεων  του Δ.Σ. του σωματείου.

Στη  Γενική Συνέλευση λαμβάνουν μέρος τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο11του καταστατικού μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                  ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8/2/2017
Δείτε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου μας κ. Βασίλη Πήττα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/1/2017

Συναδέλφισσες, -οι,

Διαβάζοντας την Ανακοίνωση για την χορήγηση της Κανονικής Άδειας 2017 καθώς και το ενημερωτικό σημείωμα του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά περί εξάντλησης της ετήσιας άδειας των εργαζομένων μέχρι 30-4-2017 σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Κατά την συνάντηση μας στα μέσα Νοεμβρίου με τους επικεφαλής  του Πολεμικού Ναυτικού κ. Καφετζή και κ. Αλεξόπουλο όπως είχαμε γράψει και στην Ανακοίνωση  μας 22-11-2016 συζητήθηκε και το θέμα της Κανονικής άδειας 2017 καθώς και η καταβολή του επιδόματος αδείας. Μας επισήμαναν τότε ότι ο Νόμος είναι σαφής και θα τον υλοποιήσουν σύμφωνα με την Νομικά κατοχυρωμένη θέση μας.

Στις αρχές Δεκέμβρη είχαμε καταθέσει στους αρμόδιους του Πολεμικού Ναυτικού οδηγίες για την χορήγηση άδειας (κατάτμηση της Άδειας) με ότι αυτό συνεπάγεται από την Νομική Υπηρεσία της ΓΣΕΕ καθώς και από τον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου.

Δυστυχώς δεν μας άκουσαν και προχώρησαν στο Ενημερωτικό Σημείωμα και την χθεσινή Ανακοίνωση.

Μέσα από την Ανακοίνωση μας αυτή θα θέλαμε να τους επισημάνουμε ότι, είμαστε εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ 1 ν.539/1945 η χρονική περίοδος χορήγησης της αδείας κανονίζεται μεταξύ εργοδότη και μισθωτού. Αν ο μισθωτός υποβάλλει σχετική αίτηση, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει την αιτηθείσα άδεια μέσα σε δυο μήνες. Σε κάθε περίπτωση το μισό τουλάχιστον των εργαζομένων της επιχείρησης πρέπει να λαμβάνει την άδεια τους στο διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου (θερινή περίοδο).

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, δεν κατανοούμε για ποιο λόγο ζητάνε τον περιορισμό του χρόνου χορήγησης των αδειών που μας φέρνει προ τετελεσμένου γεγονότων (κλείσιμο του Ναυπηγείου) μάλιστα όταν η δέσμευση του Αν. Υπουργού Άμυνας κ. Βίτσα προς τους εργαζόμενους κατά την επίσκεψη τους στον χώρο ήταν ότι πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι τα Ναυπηγεία να μείνουν ανοιχτά και ενεργά και παράλληλα πρόσθεσε ότι εξετάζετε ποιες δουλειές ακόμα πρέπει να γίνουν ώστε να διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημά η διαδικασία με τις υπό εξέλιξη εργασίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατόπιν των παραπάνω είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στην χορήγηση και εξάντληση των αδειών μέχρι 30-4-2017 και για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους στην πρόταση των Διευθυντών (σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του ΠΝ και την χθεσινή Ανακοίνωση) να μη δηλώσουν την Κανονική Άδεια στους 3 επόμενους μήνες εκτός και αν κάποιοι συνάδελφοι έχουν προγραμματίσει να κάνουν χρήση ολόκληρης της Κανονικής Άδειας μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                   ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                 ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 9/12/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Μετά από ενημέρωση που είχαμε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου Άμυνας κ. Ασημάκη, καθώς και από τους υπεύθυνους Ν.Κ.Σ,  κ.Τζάνο και κ. Αλεξόπουλο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κύριος Βίτσας θα επισκεφτεί οριστικά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά την Δευτέρα 12-12-2016.

Στην επίσκεψη του ο Υπουργός έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους εργαζόμενους στα γραφεία του σωματείου μας.

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να παρευρίσκονται στις 10:30 στο Σωματειο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                              ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα.
Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας.
Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.

 Η συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική,  η «δήθεν   σκληρή διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς  για κατώτατο και υποκατώτατο  μισθό,  δηλαδή μισθό φιλοδώρημα ,  η   συνεχιζόμενη  κυβερνητική κοροϊδία  του να  παρουσιάζει το  μαύρο άσπρο,   έχει  ως αποτέλεσμα   την εξόντωση και την αφαίμαξη  των  εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας,  τη κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών  δικαιωμάτων,  τις μεσαιωνικές συνθήκες  πλέον  εργασίας.

Η υπερφορολόγηση των μισθωτών, των συνταξιούχων  και των ελεύθερων επαγγελματιών ,  δημιουργεί νέα στρατιά  ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας   και  εκατοντάδες  μικρές  επιχειρήσεις στο κλείσιμο  και χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία.

 Ο κλάδος της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, έχει πληγεί ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κλάδο. Ναυπηγεία που υπολειτουργούν, απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις αποδοχών, κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Για την Ναυπηγική Βιομηχανία,  δεν υπάρχει κανένας κυβερνητικός σχεδιασμός  για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος!

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή.
Να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η ενότητα όλων των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας, είναι προαπαιτούμενα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία  που προκήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 π.μ. κάτω από το πανό του Σωματείου μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                              ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ;
Ο κ. Νεφελούδης μας έχει συνηθίσει σε απαντήσεις και συμπεριφορές περίεργες. Αλλά πλέον έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του. Είναι τόση η αλαζονεία του από την άσκηση της εξουσίας, που φαίνεται να νομίζει ότι μπορεί να καταφέρεται κατά πως θέλει εναντίον συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών.
Με την απάντησή του προς τον “συνάδελφο” Αντώνιο Ρεπούση , για το θέμα των χρημάτων που δόθηκαν στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατά την διάρκεια της εκ περιτροπής εργασίας, αναφέρει: “ Η λίστα με τα ονόματα των τελικών δικαιούχων της επιδότησης δόθηκε στη ΓΣΕΕ από τη διοίκηση του σωματείου “ΤΡΙΑΙΝΑ”, το οποίο όπως φαίνεται λειτουργεί επιλεκτικά σε βάρος των 131 εργαζομένων στο τροχαίο υλικό, που όμως ήταν και αυτοί δικαιούχοι της επιδότησης”.
Γνωρίζει ασφαλώς, ή  τουλάχιστον  όφειλε να γνωρίζει ο κ. Νεφελούδης ότι αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια. Και αν δεν γνώριζε, την συνάντησή μας πριν ένα μήνα περίπου τον είχαμε ενημερώσει αναλυτικά και είχε συμφωνήσει. Δεν διστάζει όμως να παραποιήσει την αλήθεια. Και δεν αρκείται ούτε σ' αυτό. Καταφέρεται εναντίον της διοίκησης του Σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ κατηγορώντας μας ότι λειτουργούμε επιλεκτικά σε βάρος των 131 εργαζομένων στο τροχαίο υλικό!
Ο κ. Νεφελούδης λειτουργώντας εξωθεσμικά και αντιδεοντολογικά, με αυτές του τις αναφορές επιχειρεί να αναμειχθεί στα εσωτερικά του Σωματείου μας. Έρχεται ως εκπρόσωπος συνδικαλιστικής παράταξης να ασκήσει κριτική και μάλιστα κακόβουλη στην διοίκηση του Σωματείου. Ευθέως και  απροκάλυπτα συκοφαντεί με βάναυσο τρόπο τη διοίκηση του Σωματείου.
Δεν θα του το επιτρέψουμε. Θα λάβει την απάντηση που του πρέπει μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες. Η όποια εξουσία του δόθηκε, πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να ασκείται εντός των ορίων του Συντάγματος και των νόμων.
Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της επιστολής του κ. Νεφελούδη προς τον κ. Ρεπούση  για οικονομική ενίσχυση από τη ΓΣΕΕ στο Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείου  Σκαραμαγκά, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι το Σωματείο ποτέ δεν πήρε χρήματα. Τα χρήματα πιστώθηκαν από την ΓΣΕΕ  στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων.
Και κάτι για τον “συνάδελφο” Ρεπούση. Γιατί τόσο μίσος κατά των εργαζομένων; Γιατί αυτή η αγωνία , γιατί όλος αυτός ο κοπιώδης αγώνας που εξ αντικειμένου το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει, θα  είναι να κληθούν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν τα χρήματα που με τόσο κόπο η διοίκηση του Σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ και η ΓΣΕΕ  καταφέραμε να πάρουν  στους 18 μήνες της εκ περιτροπής εργασίας; Σε τι του φταίνε οι εργαζόμενοι; Οι εργαζόμενοι της πρώην διεύθυνσης του Τ/Υ με παρέμβαση του Σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ και της ΓΣΕΕ  προς τον ΟΑΕΔ δεν παίρνανε τα επιδόματα;
 Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ας δώσουν την απάντησή τους στον Ρεπούση και στον κάθε όμοιό του.
  ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΜΕΛΕΤΗ ΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Διαβάστε εδώ τη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ναυπηγικής βιομηχανίας.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

Δείτε εδώ τον προϋπολογισμό του έτους 2016 και τον απολογισμό του 2015.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015-2016

Δείτε εδώ τον διοικητικό απολογισμό 2015-2016. 

Ανακοίνωση 7/4/2016

Συναδέλφισσες -οι,

Στο Δ.Σ. που έγινε την Τετάρτη 30-3-2016 αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η Ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20-4-2016 στο χώρο του Ναυπηγείου ο οποίος θα καθοριστεί στο επόμενο  Δ.Σ. μαζί με την ώρα έναρξης. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Τα θέματα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης είναι:

·        Διοικητικός Απολογισμός

·        Οικονομικός Απολογισμός 2015

·        Προϋπολογισμός 2016.   

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ανακοίνωση 23/3/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Μετά από  προγραμματισμένο ραντεβού το Δ.Σ του Σωματείου μας συναντήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας  με τον  Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, την υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη και τον Γεν. Γραμματέα  βιομηχανίας  κ.Στρατή Ζαφείρη.

Στην συνάντησή μας συζητήσαμε τα καυτά θέματα που αφορούν το μέλλον του Ναυπηγείου και των εργαζομένων.

Τους εκθέσαμε την ανησυχία μας για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα μετά και  την αποπεράτωση του προγράμματος από το Π.Ν. σύμφωνα πάντα με τον Ν 4258/2014 και ποια είναι η θέση τους ;

Τους υπενθυμίσαμε ότι εκκρεμεί δέσμευση της κυβέρνησης για συντονισμό των αρμόδιων Υπουργείων και την σύσταση μιας Ενιαίας Γραμματείας  Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Τους ζητήσαμε ενημέρωση για την ανάκτηση των απαιτήσεων των 523εκ. ευρώ, αν θα υπάρχουν επιπτώσεις, και ποιες θα είναι αυτές σε περίπτωση που η πλευρά των ΕΝΑΕ προσφύγει στην πτώχευση ή σε αλλά νομικά τερτίπια.

Τέλος, τους επισημάναμε ότι θέλουμε ανοιχτό Ναυπηγείο σε πλήρη λειτουργία, με όλες τις δραστηριότητες και του Τροχαίου Υλικού με όλες τις θέσεις εργασίας,  με τα εργασιακά μας δικαιώματα και το κυριότερο την διασφάλιση και την καταβολή των οφειλομένων αποδοχών μας (2έτη).

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Σταθάκης, όσο και η κ.Τζάκρη μας ξεκαθάρισαν  όσον αφορά το μέλλον του Ναυπηγείου και της Ναυπηγικής βιομηχανίας, ότι αναζητείται ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον  επενδυτικό όμιλο COSCO, ο οποίος έχει δοκιμαστεί επενδυτικά  στην χώρα μας .

Από την άλλη βέβαια μας  τόνισαν ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Μιας βιομηχανίας που προσδοκούν στην  ανάπτυξη της, σύμφωνα με την μελέτη που έχουν οι ίδιοι στα χέρια τους και  μας την  παρουσίασαν  και την περιμένουμε να μας την κοινοποιήσουν.

Μια μελέτη που υιοθετείται όπως φαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομίας κυρία Τζάκρη και που αναφέρει σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της ότι τα Ναυπηγεία στην Ελλάδα βρίσκονται σε σημαντική γεωστρατηγική ζώνη, αφού είναι το σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων μετά και το άνοιγμα Της Διώρυγας του Σουέζ.

Σε ότι αφορά την ανάκτηση του πρόστιμου μας διαβεβαίωσαν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και έχει προχωρήσει και ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να απομακρύνουν τον σημερινό ιδιοκτήτη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση που βρίσκονται τα Ναυπηγεία, κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους.

Μας ανέφεραν επίσης ότι δεν μπορούσε να αποφευχθεί  η ανάκτηση,  γιατί κατά πρώτον για  κάθε μέρα που περνάει το ύψος του πρόστιμου ανεβαίνει κατά 19.000 ευρώ και κατά δεύτερον ότι με τον τρόπο αυτό δίνει την δυνατότητα στα ΕΝΑΕ, να καταβάλουν ένα ποσό από το ύψος του πρόστιμου και άμεσα να ενεργοποιηθεί ο εμπορικός τομέας. (επαναφορά στην απόφαση της Ε.Ε. το 2008).

Γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά των μετόχων προσφεύγοντας σε ασφαλιστικά μετρά για να κερδίσουν το χρόνο που χρειάζονται έτσι ώστε να έρθει η τελική απόφαση από την διαιτησία.

Την διαιτησία περιμένουν και από την πλευρά τους για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους σε ότι αφορά το μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, στο σημείο αυτό τους υπενθυμίσαμε ότι το Σωματείο μας δια του Προέδρου κατέθεσε Υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στην Διαιτησία.

Δεσμευτήκαν, επίσης  να είναι σύμμαχοι των εργαζομένων σε ότι αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις μας, καθώς και αν χρειαστεί θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο από την πλευρά του ελληνικού δημόσιου για ένα μικρό χρονικό διάστημα ωσότου βρεθεί ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους υπάρχει.

Κλείνοντας μας επισήμαναν ότι η σύσταση μιας Ενιαίας Γραμματείας  Ναυπηγικής Βιομηχανίας επιβάλλεται σύντομα να δημιουργηθεί και θα είναι αυτή που θα αναλάβει να διεκπεραίωση για την Ανάπτυξη και το Μέλλον της  Ναυπηγικής  Βιομηχανίας.

Συναδέλφισσες, -οι,

Από δημοσιεύματα μαθαίνουμε ότι υπάρχει στην κυβέρνηση σκέψη για δημιουργία hot spot εντός  του  χώρου του Ναυπηγείου για υποδοχή, εγκατάσταση η παραμονή προσφύγων.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ήρθαμε σε επαφή με τους εμπλεκομένους και προσπαθήσαμε να τους ενημερώσουμε ότι ο χώρος δεν ενδείκνυται για το σκοπό αυτό.

 Εμείς ως εργαζόμενοι δηλώνουμε απερίφραστα και το δείξαμε στην πράξη μας με την αλληλεγγύη μας ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Άλλωστε η φιλοξενία και το φιλότιμο είναι στοιχεία των Ελλήνων και της Ελληνικής παράδοσης, άρα και των εργαζομένων στα Ναυπηγεία. Όμως  η επιλογή του χώρου του Ναυπηγείου για  hot spot είναι εντελώς ΑΣΤΟΧΗ. Ο χώρος είναι βιομηχανικός άρα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την βαριά βιομηχανία και οι κίνδυνοι θα είναι πολλοί.

Δεν μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο χώρο ή σε γείτονα χώρο προσφυγές, μετανάστες και Πολεμικό Υλικό, Υ/Β, Φρεγάτες και Κανονιοφόροι.

Θέση μας είναι να βρεθούν στην Αττική κατάλληλοι χώροι, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά σήμερα ταλαιπωρούνται,  να ζουν με αξιοπρέπεια και οι πολίτες του λεκανοπέδιου να συμβάλουν για την φιλοξενία, τους τόσο ηθικά όσο και υλικά,  όπως ήδη έχουν πράξει και οι εργαζόμενοι στο χώρο του Ναυπηγείου.

ΥΓ1: Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανακοίνωση  και αφορά τα ένσημα του 7μηνου Οκτώβριος 2013 έως και Απρίλιο 2014 έχουν αρχίσει να φαίνονται στις προσωπικές καρτέλες των εργαζομένων  μετά και την οριστικοποίηση του κάθε μήνα.

ΥΓ2: Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση και θα υπάρξει ενημέρωση για όλα τα θέματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ενημέρωση 9/3/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Είναι γνωστό σε όλους το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, που έτυχε να γίνουν πρόσφυγες, χωρίς βέβαια να το επιλέξουν οι ίδιοι.

Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται βοήθεια  και οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου δεν μένουν ασυγκίνητοι.  Ως εκ τούτου  το Σωματείο, μετά από την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον των συναδέλφων μας, καλεί, όσους επιθυμούν, να συμμετέχουν στην προσπάθεια βοήθειας και αλληλεγγύης στους συνάνθρωπους μας πρόσφυγες.

Αποφασίστηκε λοιπόν από αύριο Πέμπτη 10/3/2016 έως και την Πέμπτη 17/3/2016 να συλλέγονται τρόφιμα, είδη σωματικής  υγιεινής, παιδικές τροφές  κ.λ.π. που αναφέρονται στην επισυναπτόμενη λίστα.

Μετά την συλλογή των προϊόντων, θα διατεθούν  κατόπιν επικοινωνίας με την Περιφέρεια Αττικής,  στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Ακίνητων Φαλήρου (ΤKD) .

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται  στο χώρο του Σωματείου θα συσκευάζονται και θα αποθηκεύονται σε προεπιλεγμένους και κατάλληλους χώρους.

Στην προσπάθεια της καταγραφής της συλλογής και της αποθήκευσης των προϊόντων,  ζητούμε από τους  συναδέλφους εργαζόμενους  να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθεια τους.

Όποιοι  λοιπόν εθελοντικά επιθυμούν να βοηθήσουν, να επικοινωνούν με το Σωματείο.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα προϊόντα που θα συγκεντρώνονται. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε εδώ τον διοικητικό απολογισμό του Σωματείου "Τρίαινα" για το 2014 - 2015.


         ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Β. Πίττα
Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Β. Πίττα σχετικά με την πορεία των δικαστικών υποθέσεων.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου "Τρίαινα".


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε εδώ απόσπασμα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για την εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Απόφαση Εφετείου
Διαβάστε εδώ την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της ΕΤΥΕ Α.Ε.. Τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί και ανακοίνωση για το θέμα αυτό. 


Επιστολή Σωματείου προς ΕΝΑΕ
Διαβάστε εδώ την απαντητική επιστολή του Σωματείου "Τρίαινα" προς την διοίκηση των ΕΝΑΕ σχετικά με τη διαβούλευση για εκ νέου εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας για ακόμη ένα τρίμηνο. 


Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
Σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία,που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ σχετικά με τη δικαστική απόφαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Άδεια Creative Commons