Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4/8/2017
Συναδέλφισσες, - οι,

Όλοι γνωρίζετε τις προσπάθειες που η Διοίκηση του Σωματείου μας έχει κάνει για την συνέχεια της χρηματοδότησης του προγράμματος των υποβρυχίων, προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν τα Ναυπηγεία και οι εργαζόμενοι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017. Από τον Απρίλη που τελείωνε το προηγούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία καθώς και με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις από την πολιτική ηγεσία, τελικά την Τετάρτη ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, με την οποία δεσμεύονται από τον κρατικό προϋπολογισμό 19,7 εκατομμύρια “προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των τεσσάρων υποβρυχίων”. Το σημαντικό στην ψήφιση αυτής της τροπολογίας είναι ότι έγινε δεκτή από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, πλην της Ένωσης Κεντρώων που δήλωσε παρών). Και αυτό δεν έγινε τυχαία ούτε από μόνο του. Οφείλεται στον αγώνα της Διοίκησης του Σωματείου, στον δικό σας αγώνα.

Με την λύση που δόθηκε δεν λύθηκε το πρόβλημα των Ναυπηγείων. Κερδίσαμε όμως χρόνο, έτσι που ελπίζουμε μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος να βρεθεί η τελική λύση για το Ναυπηγείο.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται, όπως γνωρίζετε, η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που κρίνει τις διαφορές μεταξύ ΕΝΑΕ και Ελληνικού Δημοσίου, και πιστεύουμε ότι έτσι θα μπούμε στην τελική φάση των εξελίξεων για την πορεία των Ναυπηγείων.

Έχουμε κάνει γνωστό προς όλους τους εμπλεκόμενους, το επαναλαμβάνουμε και τώρα ότι η όποια λύση επιλεγεί θα πρέπει να διασφαλίζει:

      Την συνέχιση λειτουργίας των Ναυπηγείων

      Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας.

       Την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας.

Συναδέλφισσες – οι,

Με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών, ευχόμαστε σε όλους του συναδέλφους, καλή ξεκούραση και καλή επάνοδο στο χώρο εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18/7/2017
Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου μας κ. Β. Πίττα. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/7/2017
Συναδέλφισσες, - οι,

Όπως έχετε ενημερωθεί μέσα από τις ανακοινώσεις μας, αλλά και την τοποθέτηση από τον δικηγόρο του Σωματείου κ. Πήττα στην τελευταία  Γενική Συνέλευση, για τις αποδοχές της περιόδου από 1-1-2013 μέχρι 30-4-2014 επιχειρήσαμε κατάσχεση στα  χέρια του Δημοσίου ως τρίτου.

Το Δημόσιο δεν δέχτηκε την διαδικασία αυτή, οπότε στη συνέχεια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι σε περίπτωση που η εταιρεία δικαιωθεί οποιουδήποτε ποσού από το Διαιτητικό Δικαστήριο το ποσό αυτό να μην  το πάρει η εταιρεία αλλά να δοθεί στους εργαζόμενους, ασκήσαμε ανακοπή κατά του Δημοσίου στα Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας.

Όλη αυτή η διαδικασία δημιούργησε μια σειρά από έξοδα. Τα έξοδα αυτά στο μεγαλύτερο μέρος αφορούν επιδόσεις που γίνονται από δικαστικό επιμελητή. Το κατασχετήριο στα χέρια του Δημοσίου, κοινοποιήθηκε υποχρεωτικά (διαφορετικά θα ήταν άκυρο) σε όλες τις εφορίες που έχουν έστω και έναν εργαζόμενο από το Ναυπηγείο. Ουσιαστικά κοινοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν τις εφορίες της Αττικής καθώς και σε 19 εφορίες της επαρχίας (που είχαν εργαζόμενους).

Επί πλέον κοινοποιήθηκε στην εταιρεία, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Γενικό Λογιστήριο, στο Νομικό Συμβούλιο , στο Υπουργείο Άμυνας, στο Πολεμικό Ναυτικό και σε  υπηρεσίες του Δημοσίου. Κάτι ανάλογο έγινε και με τις ανακοπές που ασκήσαμε.

Τέλος  για να επιδοθούν σε όλες αυτές τις υπηρεσίες αντίγραφα του κατασχετηρίου που είναι γύρω στις 100 σελίδες, χρειάστηκαν φωτοτυπίες πολλών δεκάδων χιλιάδων σελίδων. Και πέραν αυτών για την  κατάθεση και συζήτηση των ανακοπών κόβονται υποχρεωτικά και τα ανάλογα γραμμάτια.

Σημειώνουμε ότι για το κατασχετήριο αυτό δεν χρειάστηκε στην φάση αυτή να πληρώσουμε τέλος απογράφου κλπ, όπως είχαμε πληρώσει για το προηγούμενο κατασχετήριο, γιατί (με μια αλλαγή του νόμου), κάναμε χρήση μιας δυνατότητας για συντηρητική κατάσχεση (και όχι αναγκαστική), που δεν απαιτεί την καταβολή τέλους απογράφου.

Για την νέα διαδικασία της κατάσχεσης στα χέρια τρίτου το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου συζήτησε και αποφάσισε ομόφωνα στα Δ.Σ. τις 26/4/2017 και 21/6/2017  την έκτακτη εισφορά από το κάθε εργαζόμενο του ποσού των 15 ευρώ από το επίδομα  αδείας  2017 για την πληρωμή ενός ποσού των εξόδων αυτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27/6/2017
Δείτε εδώ την τελευταία ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Βασίλη Πίττα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/6/2017

Συναδέλφισσες, - οι,

Όσο ο καιρός περνάει, ο προβληματισμός, η ανησυχία και η αβεβαιότητα όλων μας γίνεται ολοένα και πιο έντονη. Τους προβληματισμούς μας αυτούς, τους θέτουμε καθημερινά τόσο στην Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όσο και σε αρμόδιους πολιτικού φορείς.

Η στασιμότητα από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας στο να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά είναι εμφανής και ταυτόχρονα η αγωνία των εργαζομένων αυξάνεται. Τα δημοσιεύματα οι δηλώσεις είναι αυτά που το τελευταίο διάστημα δίνουν και παίρνουν αλλά δυστυχώς αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Πέρασαν πάνω από δυο μήνες από την παρουσία του υπουργού κ. Πιτσιόρλα στα ναυπηγεία όπου διατύπωσε τις θέσεις και τις προθέσεις τις κυβέρνησης, αλλά μέχρι και σήμερα δεν προχώρησε στην υλοποίησή τους.

Στασιμότητα ακόμα υπάρχει και για την Τροπολογία, την οποία ο Αν Υπουργός κ. Βίτσας είχε δεσμευτεί στις 19 Φεβρουαρίου στην Επιτροπή Άμυνας και εξοπλισμών ότι θα έφερνε στη Βουλή έως τις 10 Μαρτίου και ζήταγε την συμβολή  όλων των κομμάτων για να την στηρίξουν και να την ψηφίσουν. Μέχρι και σήμερα η τροπολογία δεν έχει ψηφιστεί παρόλο που το Υπουργείο την έχει ανεβάσει στην Διαύγεια και οι εργασίες του Π.Ν. συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Στην επικοινωνία που έχουμε με τον Γραμματέα του Υπουργού κ. Ασημάκη, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ότι είναι θέμα ημερών. Δεσμεύτηκε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες ο υπουργός θα δει το Σωματείο, μετά και την επιστολή που του έχουμε στείλει θέτοντας τους προβληματισμούς μας.

Παράλληλα με την συνάντηση με τον υπουργό θα υπάρξει εκ νέου επιτροπή άμυνας και εξοπλισμού στην Βουλή με θέμα το μέλλον των  ναυπηγείων και των εργαζομένων. Σύμφωνα λοιπόν με τις προφορικές δεσμεύσεις εκτιμούμε ότι σύντομα θα ψηφιστεί η τροπολογία, έτσι ώστε να συνεχιστεί ο προγραμματισμός και οι εργασίες που το Πολεμικό Ναυτικό έχει ορίσει ως αναγκαίες. Το θέμα της Τροπολογίας για συνέχιση του προγράμματος δεν είναι αυτό που θα δώσει την λύση που όλοι θέλουμε, αλλά δίνει το χρόνο και την δυνατότητα να υπάρξει επιτέλους ( αν πραγματικά κάποιοι το επιθυμούν) λύση για την Ναυπηγική Βιομηχανία.

Η θέση μας και τα αιτήματα μας στην λύση αυτή παραμένουν αδιαπραγμάτευτα και γνωστά σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Γράφτηκαν, ειπώθηκαν και είναι ξεκάθαρα προς όλους και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε όσους επιθυμούν να δώσουν οριστική λύση χωρίς αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα Ναυπηγεία.

Συναδέλφισσες – οι,

Ενημερωθήκαμε από τον Δικηγόρο του Σωματείου κ. Πήττα ότι εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου 2574/2017 και 2575/2017, οι οποίες αφορούν τους επτά μήνες δηλαδή από 1-10-2013 έως και τον Απρίλιο του 2014.

Οι αποφάσεις  κάνουν δεκτούς  τους δικούς μας ισχυρισμούς και επιχειρήματα, απορρίπτοντας τις εφέσεις της εταιρίας ως προς το γενικό αίτημα για το σύνολο των εργαζομένων, καθώς και για 140 εργαζόμενους που η ΕΝΑΕ απευθύνθηκε στο ΙΚΑ ζητώντας παράνομα τα στοιχεία, παραβιάζοντας την Νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

Όσον αφορά τα δυο  ενιάμηνα της εκ περιτροπής εργασίας, σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Δικηγόρος μας είχε εξουσιοδοτηθεί να πάρει ημερομηνίες εφετείου αφού ο φάκελος πλέον του Διαιτητικού Δικαστηρίου έχει κλείσει καθώς και πρωτόδικα όλες οι δικαστικές υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει. Η συζήτηση των εφέσεων αυτών προσδιορίστηκαν για τις 6-11-2018 στο Εφετείο Αθηνών.

Κλείνοντας  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την αθώωση των συναδέλφων που είχαν εμπλακεί στην περιβόητη είσοδο στο Υπουργείο Άμυνας στις 4 Οκτώβρη 2012.

Σε μια σειρά από δίκες στις 6-4-17, 24-5-17 και 2-6-17 περίπου 40 συνάδελφοι αθωώθηκαν και έτσι δόθηκε ένα οριστικό τέλος στην αγωνία αυτών.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωση αναλυτική από τον δικηγόρο του Σωματείου κ. Πήττα που θα αναφέρει και τις παραμέτρους της ειδικής διαχείρισης, δηλαδή τι προβλέπει το άρθρο 68 του  Ν.4307/2014.

Συναδέλφισσες – οι,

Στο κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατ/λων Μετάλλου Ν. Αττικής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συμμετείχε με αντιπροσωπεία στις συγκεντρώσεις που είχε προγραμματίσει το Συνδικάτο και  στήριξε τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας και απαιτώντας την υπογραφή της Σ.Σ.Ε.

Θα θέλαμε μέσα από την ανακοίνωση μας να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του ΤΑΠΙΤ για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν έτσι ώστε να ολοκληρωθούν αισίως η εγγραφές των παιδιών μας στις κατασκηνώσεις, που οι ίδιοι οι γονείς επιθυμούσανε. Για άλλη μια χρονιά λοιπόν η διαδικασία εγγραφής επετεύχθη ομαδικά και αθόρυβα όταν οι εντάσεις η διαξιφισμοί  και η ταλαιπωρία στο κτίριο του ΤΑΠΙΤ έφταναν ως την είσοδο.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε  λοιπόν, παρά τις δυσκολίες για να μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά των μεταλλεργατών στις κατασκηνώσεις, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια σε αρκετούς συναδέλφους για καλοκαιρινές διακοπές.

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1/6/2017

Συναδέλφισσες, - οι,

Στάλθηκε  σήμερα η εγκύκλιος του  ΕΦΚΑ για τις κατασκηνώσεις του 2017.

Στην ανακοίνωση  που έστειλε το τέως ΤΑΠΙΤ σήμερα ΕΤΕΑΕΠ αναγράφονται  αναλυτικά  όλα  τα έγγραφα που χρειάζονται προκειμένου να εγγραφούν τα παιδιά των μεταλλεργατών στις κατασκηνώσεις.

Όποιος επιθυμεί τη συμμετοχή του παιδιού του στις κατασκηνώσεις, μπορεί να προσκομίσει τα δικαιολογητικά του στη γραμματεία του Σωματείου το αργότερο έως την Τέταρτη  7/6/2016. 

Σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του τέως ΤΑΠΙΤ σήμερα ΕΤΕΑΕΠ, όλα τα έγγραφα καθώς και  τα καταλύματα που επιλέχθηκαν.

Δείτε εδώ τα έγγραφα

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/5/2017

Συναδέλφισσες  οι,

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα. Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος. Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον  της χώρας.

Λέμε  ΟΧΙ στις  νέες  μνημονιακές  δεσμεύσεις  που  φέρνουν  απελευθέρωση τωνομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.

·         Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

·   Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.

·    Άμεση κατάργηση και μη ψήφιση νέων μνημοιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας.

·    Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

·        Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

·         Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που διέλυσε το συλλογικό Εργατικό Δίκαιο.

·   Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων.

·         Προστασία της ΥΓΕΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των εργαζομένων.

·                   Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων.

·         Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές).

·         Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Για τους εργαζόμενους ο αγώνας είναι  μονόδρομος! Ως  εργαζόμενοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές  πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία  και οικονομία. Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκυρήξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. κάτω από το πανό του Σωματείου. 

                                                                           ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3/5/2017

Προς τον κ. Καρδαρά,

Σε απάντηση της από 27-4-2017 πρόσκλησής σας για συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας μαζί σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Όπως και με δημόσια ανακοίνωσή μας έχουμε κάνει γνωστό, η απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου σχετικά με την πρότασή σας για δύο επιμέρους εκχωρήσεις που μας προτείνατε είναι ότι η διοίκηση της εταιρείας μας οφείλει για αποδοχές και αποζημιώσεις όσων έφυγαν από τα Ναυπηγεία από τον Απρίλη του 2012 μέχρι σήμερα το ποσόν των 150 εκατομμυρίων.  Αυτό το ποσό μας οφείλετε. Και μας το οφείλετε στο ακέραιο. Για το λόγο αυτό, ως προς το θέμα των εκχωρήσεων σας έχουμε ζητήσει να μας εκχωρήσετε κάθε ποσό που τυχόν θα δικαιωθεί η εταιρεία από την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου καθώς και κάθε άλλη απαίτησή της κατά οποιουδήποτε και κάθε ποσό που θα δικαιούται από οποιαδήποτε πηγή, για την εξόφληση του συνόλου των απαιτήσεων των εργαζομένων, δηλαδή για την εξόφληση των 150 εκατομμυρίων που μέχρι σήμερα μας οφείλετε.

Κατόπιν των ανωτέρω η απάντησή μας στην πρότασή σας για συνάντηση είναι ότι δεν έχουμε αντίρρηση να συναντηθούμε, εφόσον όμως θα πληρούνται δύο αναγκαίες προϋποθέσεις:                                          α) Η συζήτηση θα έχει ως αντικείμενο την εξόφληση του συνόλου των οφειλομένων και δεν θα περιορίζεται στην πρόταση σας για τις δύο επί μέρους “εκχωρήσεις” , και                         β) δεδομένου ότι δεν είστε εκτελεστικό μέρος της διοίκησης, έχετε τις ανάλογες εξουσιοδοτήσεις για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ως άνω θεμάτων.

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26/4/2017

Συναδέλφισσες  οι,

Στο σημερινό Δ.Σ του Σωματείου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις για το μέλλον του Ναυπηγείου και των εργαζομένων. Εκφράστηκαν θέσεις και απόψεις οι οποίες συζητήθηκαν και διευκρινίστηκαν από το δικηγόρο του Σωματείου κατά την χθεσινή συνάντηση παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ.

Με αφορμή την επίσκεψη, του υπουργού κ. Πιτσιόρλα στα Ναυπηγεία και τις θέσεις που διατύπωσε παρουσία όλων μας , θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.

 Σε ότι έχει σχέση με τον σχεδιασμό του Υπουργείου, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι η όποια λύση θα πρέπει να διασφαλίζει:

    Την συνέχιση λειτουργίας των Ναυπηγείων με όλες του τις δραστηριότητες.

    Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απορρέουν από το νόμο και τις Συλλογικές μας Συμβάσεις Εργασίας.

    Την πληρωμή του συνόλου των οφειλομένων αποδοχών μας και αποζημιώσεων, που σήμερα έχουν φθάσει περί τα 150 εκατομμύρια.

    Την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για το διάστημα των δέκα οκτώ μηνών που η εταιρεία μας είχε επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα και για το οποίο διάστημα έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που μας επιδικάζουν το σύνολο των αποδοχών μας.

Τις θέσεις μας αυτές τις γνωστοποιήσαμε και στον Υπουργό, τις γνωρίζουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Από τις θέσεις μας αυτές δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεν τις διαπραγματευόμαστε με κανέναν.

Συναδέλφισσες –οι.

Μετά την γνωστοποίηση των σχεδιασμών του Υπουργείου εμφανίστηκε και η εξαφανισμένη διοίκηση της εταιρείας. Μετά από 5 χρόνια, από τον Απρίλη του 2012, θυμήθηκε ξαφνικά ότι στο Ναυπηγείο υπάρχουν εργαζόμενοι, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι άνθρωποι, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν να πληρωθούν από τον Απρίλη του 2012. Ξεχνά όμως η διοίκηση της εταιρείας ότι τους εργαζόμενους αυτούς έπρεπε να τους πληρώνει η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ, αφού αυτή είναι εργοδότης τους. Και θέλει να ξεχνά ότι η εταιρεία χρωστάει και πρέπει να πληρώσει τους εργαζόμενους τα 150 εκατομμύρια. Αντί αυτών, έρχεται και πετάει ένα πυροτέχνημα ότι μας “εκχωρεί” (λέει) 25 εκατομμύρια , τα οποία προτίθεται να διεκδικήσει από το Ελληνικό Δημόσιο για την χρήση των εγκαταστάσεων των Ναυπηγείων από τον Μάιο του 2014 και μετά.

Στη συνέχεια, επειδή βλέπει ότι η πρότασή της πέφτει στο κενό, αφού πλέον οι εργαζόμενοι γνωρίζουν, χθες  25 Απριλίου επανέρχεται με νέα πρόταση. Να μας εκχωρήσει λέει από την όποια αποζημίωση τυχόν λάβει από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο το ποσό που αντιστοιχεί στις αποδοχές μας για το διάστημα από 1ης Οκτωβρίου 2013 μέχρι 30 Απριλίου 2014.  

 Απαντάμε στην διοίκηση της εταιρείας ότι μας οφείλει για αποδοχές και αποζημιώσεις όσων έφυγαν από τα Ναυπηγεία από τον Απρίλη του 2012 μέχρι σήμερα το ποσόν των 150 εκατομμυρίων. Αυτό το ποσό μας οφείλει. Και μας το οφείλει στο ακέραιο.   

Το ποσό αυτό απαιτούμε να μας το πληρώσει. Δεν πρόκειται να της το χαρίσουμε. Πολλές φορές μέχρι τώρα, ειδικά κατά την συζήτηση των προσφυγών μας στην επιθεώρηση εργασίας οι εκπρόσωποι της διοίκησης έχουν δηλώσει ότι θα μας πληρώσουν τα οφειλόμενα όταν η εταιρεία εισπράξει χρήματα. Οι δηλώσεις αυτές ήταν και παραμένουν λόγια του αέρα. Μέχρι σήμερα δεν μας έχει καταβάλει ούτε ευρώ. Και τώρα μας υπόσχεται να μας δώσει νέο αέρα, με την “εκχώρηση” 25 εκατομμυρίων που θα διεκδικήσει , όπως λέει από το Ελληνικό Δημόσιο.  Και στη συνέχεια, ότι θα μας εκχωρήσει και τις αποδοχές μας για το επτάμηνο Οκτωβρίου 2013/Απριλίου 2014.                                                                                                                              

Σε απάντηση εμείς της λέμε το εξής απλό. Να μας εκχωρήσει κάθε ποσό που τυχόν θα δικαιωθεί η εταιρεία από την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου καθώς και κάθε άλλη απαίτησή της κατά οποιουδήποτε και κάθε ποσό που θα δικαιούται από οποιαδήποτε πηγή, για την εξόφληση του συνόλου των απαιτήσεων των εργαζομένων, δηλαδή για την εξόφληση των 150 εκατομμυρίων που μέχρι σήμερα μας οφείλει. Όλα τα άλλα περισσεύουν. Εκπτώσεις και διαπραγματεύσεις για τα δικά μας χρήματα δεν κάνουμε με κανέναν.

Συναδέλφισσες –οι,

Η Κυβέρνηση υιοθετεί και νομοθετεί σκληρές, άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, εκποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των «αγορών», των δανειστών και των Ευρωπαίων μονεταριστών. Με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δίνοντας τη χαριστική βολή σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις όλοι οι εργαζόμενοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι:

ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Αρνούμαστε  κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό  - απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων τη Δευτέρα 1η Μάη.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις11.00π.μ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

                                                                                           ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13/4/2017

Συναδέλφισσες  οι,

Το ΔΣ του Σωματείου εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει σε όλους ψυχική και οικογενειακή ευτυχία και δύναμη για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

Εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχές σε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά.

Στις υποκριτικές και καθυστερημένες ευχές της εταιρείας το Σωματείο θα τοποθετηθεί με ανακοίνωση μετά το Άγιο Πάσχα.

                                   ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/4/2017

Συναδέλφισσες  οι,

Αύριο Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στα πλαίσια της ενημέρωσης αλλά και για  να αναλύσει το σχέδιο της κυβέρνησης  για  τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά  θα επισκεφτεί το χώρο  ο υφυπουργός ανάπτυξης και οικονομίας κ. Πιτσιόρλας .

Ο υπουργός θα είναι στο σωματείο στις  10:00 π. μ. και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η τελευταία γενική συνέλευση.

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να παραβρίσκονται στο χώρο να ακούσουν οι ίδιοι τον υπουργό και το σχέδιο της κυβέρνησης και να θέσουν τους προβληματισμούς τους στον ίδιο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο θα μας δοθεί η δυνατότητα να αξιολογήσουμε είτε αρνητικά είτε θετικά το σχεδιασμό της κυβέρνησης ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε στο αίτημα του υπουργού για την συμμετοχή των εργαζομένων στην ομάδα των πιστωτών που θα καταθέσει την αίτηση που θα κάνει η κυβέρνηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο για διορισμό ειδικού διαχειριστή.

Στις συναντήσεις μας με τον υπουργό αλλά και στην τοποθέτηση μας στην επιτροπή εξοπλισμών και άμυνας είχαμε επισημάνει ότι όποια λύση και αν προκριθεί από την κυβέρνηση πρέπει  να διασφαλίζει:

    Την συνέχιση λειτουργίας των Ναυπηγείων. Ένα ναυπηγείο σε πλήρη δραστηριότητα όπως όλοι το έχουμε γνωρίσει και όχι ένα ναυπηγείο τεμαχισμένο.

   Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας. Με τον δικό μας αγώνα , όταν η διοίκηση της εταιρείας εγκατέλειψε από τον Απρίλιο του 2012 το ναυπηγείο στην τύχη του, κρατήθηκε το Ναυπηγείο ζωντανό. Επί δύο και περισσότερα χρόνια, μόνοι εμείς με την καθημερινή μας παρουσία αποτρέψαμε την καταστροφή των εγκαταστάσεων και των υποδομών και κυρίως διατηρήσαμε τα υπό κατασκευή τότε υποβρύχια σε ικανοποιητικό επίπεδο συντήρησης. Το ναυπηγείο αυτό είναι η ίδια η ζωή μας. Για όλα αυτά οι θέσεις εργασίας δεν διαπραγματεύονται.

    Την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας. Όπως ήδη έχουμε πολλές φορές αναφέρει και το γνωρίζουν πλέον όλοι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες,  η εταιρεία μας οφείλει τις αποδοχές μας από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα. Μάλιστα για όλο το διάστημα από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι 31-12-2015 οι αποδοχές μας αυτές έχουν κριθεί δικαστικά ότι πρέπει να μας καταβληθούν, ενώ για τις αποδοχές μας του 2016 η σχετική αγωγή μας  δικάζεται στις 2 Μαΐου.

     Τις αποδοχές μας αυτές που η εταιρεία τις στέρησε από εμάς και τις οικογένειές μας, δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν «επενδυτή». Η όποια λύση επιλεγεί για την πορεία των Ναυπηγείων  από δω και πέρα, πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την εξόφληση όλων των οφειλομένων αποδοχών και αποζημιώσεων. «Επενδυτές» με τα χρήματα τα δικά μας δεν  πρόκειται να αποδεχθούμε.

   Την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για το διάστημα των δέκα οκτώ μηνών που η εταιρεία μας είχε επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα και για το οποίο διάστημα έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που μας επιδικάζουν το σύνολο των αποδοχών μας.

Συναδέλφισσες –οι,

Μετά την επίσκεψη του υπουργού και την ενημέρωση όλων μας, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας θα συνεδριάσει και θα καταλήξει για την θέση που θα εισηγηθεί σε όλους σας  απέναντι στην  πρόταση του υπουργού για την συνυπογραφή ή όχι της αίτησης προς το Πρωτοδικείο για τον διορισμό διαχειριστή. Την αίτηση αυτή, αν τελικά αποφασιστεί ότι πρέπει να την συνυπογράψουμε, θα την υπογράψει ονομαστικά ο κάθε εργαζόμενος.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/3/2017

Συναδέλφισσες  οι,

 

Από τα μέσα του μήνα είχαμε ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του Π.Ν. ότι ενδέχεται η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δημιουργήσει θέμα για την  εκμίσθωσης λεωφορείων που αφορά την μεταφορά του προσωπικού και ότι η σύμβαση που το Π.Ν. έχει υπογράψει με την εταιρεία εκμίσθωσης των λεωφορείων λήγει στο τέλος του Μαρτίου.

Άμεσα κινηθήκαμε ενημερώνοντας τον Γραμματέα του Υπουργού, ζητώντας μάλιστα και συνάντηση μαζί του για να συζητήσουμε όχι μόνο για το πρόβλημα της μεταφοράς προσωπικού αλλά και για το πότε η νέα τροπολογία θα κατατεθεί στην Βουλή, καθώς και αν περιλαμβάνονται μέσα στην τροπολογία η ένταξη στο Π.Ν. των συναδέλφων μας της πρώην Διεύθυνσης Τ/Υ που απασχολούνται στον Ναύσταθμο.

Ο Γραμματέας μας απάντησε ότι για τα δύο τελευταία θέματα δεν υπάρχει καμία ανησυχία, είναι θέμα ημερών, όσο για το πρόβλημα που έχει προκύψει για την μεταφορά του προσωπικού, είπε ότι το γνωρίζει, θα το θέσει στον Υπουργό και θα μας ενημερώσει.

Ενώ περιμέναμε την μεσολάβηση του Υπουργού για να δώσει λύση στο πρόβλημα, την Τετάρτη 29 Μαρτίου ενημερωθήκαμε μέσω email που εστάλη επιλεγμένα σε κάποιους Διευθυντές ότι από 3 Απριλίου δεν θα εκτελούνται δρομολόγια μεταφοράς προσωπικού. Άμεσα ενημερώθηκε το Δ.Σ. και κατά την χθεσινή συνάντηση με τον Δικηγόρο του Σωματείου κ. Πίττα συζητήθηκε το θέμα.

Επικοινωνήσαμε επειγόντως με τον Γραμματέα του κ. Βίτσα ο οποίος μας είπε ότι ο Υπουργός ανέλαβε προσωπικά το θέμα. Μας ανέφερε όμως ότι ο Υπουργός με το Π.Ν. ψάχνουν να βρουν τον τρόπο για να γίνει η εκμίσθωση των λεωφορείων για την μεταφορά του Προσωπικού.

Χθες το πρωί το Προεδρείο του Σωματείου συνάντησε τον Επικεφαλή του Π.Ν. κ. Αλεξόπουλο  για να μας ενημερώσει για τον λόγο που η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίπτει την δαπάνη εκμίσθωσης των λεωφορείων, καθώς και για διάφορα άλλα θέματα.

Ο λόγος που τελικά η Επίτροπος απορρίπτει την δαπάνη αυτή είναι ότι δεν υπάρχει Νομοθετική πρόβλεψη για την μεταφορά του προσωπικού.

Μας τόνισε ότι έχει γίνει μία τελευταία προσπάθεια και αναμένει την απάντηση της για να προχωρήσουν σε νέο διαγωνισμό εκμίσθωσης λεωφορείων που μπορεί να χρειαστεί κάποιες μέρες.

Ζητήσαμε αν υπάρχει δυνατότητα να δούμε οι ίδιοι την Επίτροπο ώστε να συνομιλήσουμε μαζί της και να της θέσουμε τις συνέπειες που θα προκύψουν από την άρνηση της.

Είναι λυπηρό όταν οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου, που έχουν δεχθεί την μείωση του 35% από το βασικό μισθό τους, συμβάλλουν στην ολοκλήρωση των Υ/Β, στην επισκευή των φρεγατών, στην κατασκευή του προσομοιωτή και σε όποια άλλα έργα χρειαστεί που το Π.Ν. μας έχει φέρει για να μειώσει το κόστος συντήρησης και εκσυγχρονισμού των πλοίων του, να υπάρχει μία Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία να μην ακούει την Πολιτική Ηγεσία και τους ανθρώπους του Π.Ν. και να κόβει την συγκεκριμένη δαπάνη που είναι πολύ μικρή μπροστά στα οφέλη, που το Π.Ν. έχει αποκομίσει.

Εκτιμούμε ότι τελικά θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με την Επίτροπο, να την πείσουμε να δείξει την δέουσα κατανόηση για να βρεθεί και η λύση.

Η Πολιτική Ηγεσία αν πράγματι το θέλει και το επιδιώκει, όπως  μας έχουν πει θα πρέπει καταθέτοντας την νέα τροπολογία που αναμένουμε, για την επέκταση της χρηματοδότησης να υπάρχει Νομοθετική πρόβλεψη για την μεταφορά του προσωπικού και να συνεχιστεί έτσι η καλή συνεργασία ανάμεσα στους εργαζόμενους και το Π.Ν. έως ότου βρεθεί μία λύση για το μέλλον του Ναυπηγείου και των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ "Η ΤΡΙΑΙΝΑ"

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά "Η ΤΡΙΑΙΝΑ" που προήλθε από τις εκλογές στις 7 και 8 Μαρτίου 2017 καθώς επίσης και από τη Συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών της Διοίκησης που έγινε στις 16 Μαρτίου 2017 με θέμα "Συγκρότηση σε Σώμα" είναι:

Πρόεδρος:                ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Α' Αντιπρόεδρος:      ΚΑΡΑΤΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεν. Γραμματέας:     ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ταμίας:                    ΠΑΠΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Β' Αντιπρόεδρος:      ΔΑΝΙΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Αναπλ. Γραμματέας: ΠΙΤΣΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Μέλος:                     ΑΡΕΤΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 

Μέλος:                     ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Μέλος:                     ΧΟΥΤΖΟΥΜΗ ΔΑΝΑΗ

Μέλος:                     ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέλος:                     ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΑΝΘΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων και με απόλυτη ελευθερία, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες διεξήχθησαν 7- 8 Μαρτίου 2017 οι αρχαιρεσίες του Σωματείου μας.

Με την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών βρέθηκαν ψηφίσαντες:730 Μέλη Ταμειακώς Εντάξει.

Με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων βρέθηκαν Έγκυρα 709 και Άκυρα – Λευκά 21 και έλαβαν:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ : 417 ψήφοι        58,82%    7 έδρες

  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖ. ΝΑΥΠ. ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: 125 ψήφοι      17,63%     2 έδρες

 (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)  

 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ : 125 ψήφοι      17,63%     2 έδρες

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : 42 Ψήφοι         5,92%       0 έδρες

Για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ε.Κ.Π.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (Π.Ο.Ε.Μ.) βρέθηκαν Έγκυρα ψηφοδέλτια  638  Άκυρα-Λευκά 39

                               ΓΙΑ Ε.Κ.Π.                                                            ΓΙΑ  Π.Ο.Ε.Μ.                                           

ΑΝ. Σ. Α : 350 ψήφοι     4 αντιπρόσωποι

ΕΝ. Α. Ε : 121 ψήφοι     1 αντιπρόσωπος

Σ.Ε.Ν.Σ :  111 ψήφοι      1 αντιπρόσωπος

Δ.Α.Σ.   : 56    ψήφοι      1 αντιπρόσωπος

ΑΝ. Σ. Α : 350 ψήφοι   4 αντιπρόσωποι

ΕΝ. Α. Ε : 121 ψήφοι   1 αντιπρόσωπος

Σ.Ε.Ν.Σ :  111 ψήφοι    1 αντιπρόσωπος

Δ.Α.Σ.    : 56   ψήφοι    1 αντιπρόσωπος

Για το Σωματείο

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π ΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Συναδέλφισσες  οι,

 

Ψηφίζουμε την Τρίτη  7-03-2017 και ώρα 08:00π.μ.  – 15:00μ.μ και την Τετάρτη  8-03-2017  από 07:00π.μ. έως17:00μ.μ. για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Σωματείου μας και των αντιπροσώπων για τη Π.Ο.Ε.Μ. και το Ε.Κ.Π.

 

Υπενθυμίζουμε ότι για να ψηφίσουμε χρειάζεται ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

 

Οι εκλογές θα γίνουν στο Ναυπηγείο και σε αίθουσα του Σωματείου.

Δικαίωμα στις αρχαιρεσίες έχουν:

• Όσοι είναι ταμειακώς εντάξει συμφώνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (ταμειακός εντάξει μπορεί να γίνει το μέλος του σωματείου λίγο πριν την κάλπη).
• Όσοι δεν είναι συνταξιούχοι από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα.
• Δεν απασχολούνται με σύμβαση εργασίας δημοσίου δικαίου ή με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ή σε ΔΕΚΟ.
• Δεν  είναι μέλος σε άλλο Επιχειρησιακό Σωματείο.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η

   

 

 
ΜΕΛΕΤΗ ΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Διαβάστε εδώ τη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ναυπηγικής βιομηχανίας.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

Δείτε εδώ τον προϋπολογισμό του έτους 2016 και τον απολογισμό του 2015.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015-2016

Δείτε εδώ τον διοικητικό απολογισμό 2015-2016. 

Ανακοίνωση 7/4/2016

Συναδέλφισσες -οι,

Στο Δ.Σ. που έγινε την Τετάρτη 30-3-2016 αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η Ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20-4-2016 στο χώρο του Ναυπηγείου ο οποίος θα καθοριστεί στο επόμενο  Δ.Σ. μαζί με την ώρα έναρξης. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Τα θέματα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης είναι:ε

·        Διοικητικός Απολογισμός

·        Οικονομικός Απολογισμός 2015

·        Προϋπολογισμός 2016.   

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ανακοίνωση 23/3/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Μετά από  προγραμματισμένο ραντεβού το Δ.Σ του Σωματείου μας συναντήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας  με τον  Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, την υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη και τον Γεν. Γραμματέα  βιομηχανίας  κ.Στρατή Ζαφείρη.

Στην συνάντησή μας συζητήσαμε τα καυτά θέματα που αφορούν το μέλλον του Ναυπηγείου και των εργαζομένων.

Τους εκθέσαμε την ανησυχία μας για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα μετά και  την αποπεράτωση του προγράμματος από το Π.Ν. σύμφωνα πάντα με τον Ν 4258/2014 και ποια είναι η θέση τους ;

Τους υπενθυμίσαμε ότι εκκρεμεί δέσμευση της κυβέρνησης για συντονισμό των αρμόδιων Υπουργείων και την σύσταση μιας Ενιαίας Γραμματείας  Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Τους ζητήσαμε ενημέρωση για την ανάκτηση των απαιτήσεων των 523εκ. ευρώ, αν θα υπάρχουν επιπτώσεις, και ποιες θα είναι αυτές σε περίπτωση που η πλευρά των ΕΝΑΕ προσφύγει στην πτώχευση ή σε αλλά νομικά τερτίπια.

Τέλος, τους επισημάναμε ότι θέλουμε ανοιχτό Ναυπηγείο σε πλήρη λειτουργία, με όλες τις δραστηριότητες και του Τροχαίου Υλικού με όλες τις θέσεις εργασίας,  με τα εργασιακά μας δικαιώματα και το κυριότερο την διασφάλιση και την καταβολή των οφειλομένων αποδοχών μας (2έτη).

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Σταθάκης, όσο και η κ.Τζάκρη μας ξεκαθάρισαν  όσον αφορά το μέλλον του Ναυπηγείου και της Ναυπηγικής βιομηχανίας, ότι αναζητείται ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον  επενδυτικό όμιλο COSCO, ο οποίος έχει δοκιμαστεί επενδυτικά  στην χώρα μας .

Από την άλλη βέβαια μας  τόνισαν ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Μιας βιομηχανίας που προσδοκούν στην  ανάπτυξη της, σύμφωνα με την μελέτη που έχουν οι ίδιοι στα χέρια τους και  μας την  παρουσίασαν  και την περιμένουμε να μας την κοινοποιήσουν.

Μια μελέτη που υιοθετείται όπως φαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομίας κυρία Τζάκρη και που αναφέρει σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της ότι τα Ναυπηγεία στην Ελλάδα βρίσκονται σε σημαντική γεωστρατηγική ζώνη, αφού είναι το σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων μετά και το άνοιγμα Της Διώρυγας του Σουέζ.

Σε ότι αφορά την ανάκτηση του πρόστιμου μας διαβεβαίωσαν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και έχει προχωρήσει και ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να απομακρύνουν τον σημερινό ιδιοκτήτη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση που βρίσκονται τα Ναυπηγεία, κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους.

Μας ανέφεραν επίσης ότι δεν μπορούσε να αποφευχθεί  η ανάκτηση,  γιατί κατά πρώτον για  κάθε μέρα που περνάει το ύψος του πρόστιμου ανεβαίνει κατά 19.000 ευρώ και κατά δεύτερον ότι με τον τρόπο αυτό δίνει την δυνατότητα στα ΕΝΑΕ, να καταβάλουν ένα ποσό από το ύψος του πρόστιμου και άμεσα να ενεργοποιηθεί ο εμπορικός τομέας. (επαναφορά στην απόφαση της Ε.Ε. το 2008).

Γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά των μετόχων προσφεύγοντας σε ασφαλιστικά μετρά για να κερδίσουν το χρόνο που χρειάζονται έτσι ώστε να έρθει η τελική απόφαση από την διαιτησία.

Την διαιτησία περιμένουν και από την πλευρά τους για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους σε ότι αφορά το μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, στο σημείο αυτό τους υπενθυμίσαμε ότι το Σωματείο μας δια του Προέδρου κατέθεσε Υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στην Διαιτησία.

Δεσμευτήκαν, επίσης  να είναι σύμμαχοι των εργαζομένων σε ότι αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις μας, καθώς και αν χρειαστεί θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο από την πλευρά του ελληνικού δημόσιου για ένα μικρό χρονικό διάστημα ωσότου βρεθεί ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους υπάρχει.

Κλείνοντας μας επισήμαναν ότι η σύσταση μιας Ενιαίας Γραμματείας  Ναυπηγικής Βιομηχανίας επιβάλλεται σύντομα να δημιουργηθεί και θα είναι αυτή που θα αναλάβει να διεκπεραίωση για την Ανάπτυξη και το Μέλλον της  Ναυπηγικής  Βιομηχανίας.

Συναδέλφισσες, -οι,

Από δημοσιεύματα μαθαίνουμε ότι υπάρχει στην κυβέρνηση σκέψη για δημιουργία hot spot εντός  του  χώρου του Ναυπηγείου για υποδοχή, εγκατάσταση η παραμονή προσφύγων.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ήρθαμε σε επαφή με τους εμπλεκομένους και προσπαθήσαμε να τους ενημερώσουμε ότι ο χώρος δεν ενδείκνυται για το σκοπό αυτό.

 Εμείς ως εργαζόμενοι δηλώνουμε απερίφραστα και το δείξαμε στην πράξη μας με την αλληλεγγύη μας ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Άλλωστε η φιλοξενία και το φιλότιμο είναι στοιχεία των Ελλήνων και της Ελληνικής παράδοσης, άρα και των εργαζομένων στα Ναυπηγεία. Όμως  η επιλογή του χώρου του Ναυπηγείου για  hot spot είναι εντελώς ΑΣΤΟΧΗ. Ο χώρος είναι βιομηχανικός άρα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την βαριά βιομηχανία και οι κίνδυνοι θα είναι πολλοί.

Δεν μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο χώρο ή σε γείτονα χώρο προσφυγές, μετανάστες και Πολεμικό Υλικό, Υ/Β, Φρεγάτες και Κανονιοφόροι.

Θέση μας είναι να βρεθούν στην Αττική κατάλληλοι χώροι, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά σήμερα ταλαιπωρούνται,  να ζουν με αξιοπρέπεια και οι πολίτες του λεκανοπέδιου να συμβάλουν για την φιλοξενία, τους τόσο ηθικά όσο και υλικά,  όπως ήδη έχουν πράξει και οι εργαζόμενοι στο χώρο του Ναυπηγείου.

ΥΓ1: Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανακοίνωση  και αφορά τα ένσημα του 7μηνου Οκτώβριος 2013 έως και Απρίλιο 2014 έχουν αρχίσει να φαίνονται στις προσωπικές καρτέλες των εργαζομένων  μετά και την οριστικοποίηση του κάθε μήνα.

ΥΓ2: Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση και θα υπάρξει ενημέρωση για όλα τα θέματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ενημέρωση 9/3/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Είναι γνωστό σε όλους το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, που έτυχε να γίνουν πρόσφυγες, χωρίς βέβαια να το επιλέξουν οι ίδιοι.

Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται βοήθεια  και οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου δεν μένουν ασυγκίνητοι.  Ως εκ τούτου  το Σωματείο, μετά από την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον των συναδέλφων μας, καλεί, όσους επιθυμούν, να συμμετέχουν στην προσπάθεια βοήθειας και αλληλεγγύης στους συνάνθρωπους μας πρόσφυγες.

Αποφασίστηκε λοιπόν από αύριο Πέμπτη 10/3/2016 έως και την Πέμπτη 17/3/2016 να συλλέγονται τρόφιμα, είδη σωματικής  υγιεινής, παιδικές τροφές  κ.λ.π. που αναφέρονται στην επισυναπτόμενη λίστα.

Μετά την συλλογή των προϊόντων, θα διατεθούν  κατόπιν επικοινωνίας με την Περιφέρεια Αττικής,  στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Ακίνητων Φαλήρου (ΤKD) .

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται  στο χώρο του Σωματείου θα συσκευάζονται και θα αποθηκεύονται σε προεπιλεγμένους και κατάλληλους χώρους.

Στην προσπάθεια της καταγραφής της συλλογής και της αποθήκευσης των προϊόντων,  ζητούμε από τους  συναδέλφους εργαζόμενους  να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθεια τους.

Όποιοι  λοιπόν εθελοντικά επιθυμούν να βοηθήσουν, να επικοινωνούν με το Σωματείο.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα προϊόντα που θα συγκεντρώνονται. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                               Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε εδώ τον διοικητικό απολογισμό του Σωματείου "Τρίαινα" για το 2014 - 2015.


         ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Β. Πίττα
Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Β. Πίττα σχετικά με την πορεία των δικαστικών υποθέσεων.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου "Τρίαινα".


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε εδώ απόσπασμα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για την εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Απόφαση Εφετείου
Διαβάστε εδώ την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της ΕΤΥΕ Α.Ε.. Τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί και ανακοίνωση για το θέμα αυτό. 


Επιστολή Σωματείου προς ΕΝΑΕ
Διαβάστε εδώ την απαντητική επιστολή του Σωματείου "Τρίαινα" προς την διοίκηση των ΕΝΑΕ σχετικά με τη διαβούλευση για εκ νέου εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας για ακόμη ένα τρίμηνο. 


Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
Σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία,που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ σχετικά με τη δικαστική απόφαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Άδεια Creative Commons