Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δυστυχώς συνέβη και αυτό. Στις 18-1-2018 βούλιαξε η δεξαμενή Νο 1 στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Μια δεξαμενή που έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες πλοία, αποτελεί πλέον παρελθόν. 
 
Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Δεν φταίει ο αέρας. Φταίει η διοίκηση του Ναυπηγείου που από το 2012 το έχει εγκαταλείψει στην τύχη του.
 
Έχουμε δεκάδες φορές από τον Απρίλιο του 2012 και μέχρι σήμερα καλέσει την εταιρεία να φροντίσει για την συντήρηση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Ναυπηγείου, ώστε να είναι σε θέση το Ναυπηγείο να λειτουργήσει με πλήρεις δραστηριότητες. Δεν έκανε τίποτε. Και το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές διατηρήθηκαν σε κάποιο υποφερτό επίπεδο, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους εργαζόμενους που χωρίς μισθό από τον Απρίλιο του 2012 έκαναν ό,τι μπορούσαν και κράτησαν ό,τι μπορούσαν όρθιο. 
 
Για το γεγονός αυτό φταίει και η ελληνική πολιτεία. Πέρασαν τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις και ακόμη το πρόβλημα των Ελληνικών Ναυπηγείων βρίσκεται στο ίδιο σημείο.
 
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει το θέμα να λυθεί τώρα. Διοίκηση της εταιρείας και Ελληνικό Δημόσιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν επιβάλλεται να ξεπεραστούν, ώστε το ναυπηγείο να μπορέσει όχι μόνο να ξαναστηθεί όρθιο, αλλά να αποτελέσει την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Οι προοπτικές είναι καλές, οι λύσεις υπάρχουν. Αναζητείται η βούληση.
 
Ως προς την απώλεια της δεξαμενής Νο 1, πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Να καταλογιστούν όμως στους πραγματικά υπαίτιους. Και όχι να αναζητηθούν εξιλαστήρια θύματα..
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13/12/2017
Συναδέλφισσες – οι,
 
Με το σύνθημα ΦΤΩΧΕΙΑ -ΦΟΡΟΙ -ΑΝΕΡΓΙΑ, οι εργαζόμενοι  σε όλη την Ελλάδα αντιδρώντας στις συνεχιζόμενες αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.
Απεργούν και διαδηλώνουν, αντιδρώντας στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι, θα δώσουν ακόμη μία φορά την ηχηρή απάντησή τους, με την Απεργία και το Συλλαλητήριο της Πέμπτης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2018.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
Πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας.
Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των   συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας.

Για τους εργαζόμενους ο αγώνας είναι  μονόδρομος! Ως  εργαζόμενοι, έχουμε μόνον μία επιλογή.              Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία  και οικονομία.
Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, κάτω από το πανό του Σωματείου.

                            ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8/12/2017

Συναδέλφισσες – οι,
 
Διαβάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την από 6-12-2017 ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Boulos Hankach. 
Κατ’ αρχήν θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι η ανακοίνωση αυτή υπογράφεται από τον πρόεδρο της εταιρείας και όχι από εκπροσώπους του. Άλλωστε αυτό είχαμε ζητήσει και εμείς, να μιλήσουμε απ’ ευθείας με τον πρόεδρο, με επιστολή μας που του απευθύναμε στις 16-10-2017.
Δυστυχώς όμως και στην ανακοίνωση αυτή διαπιστώσαμε μόνο γενικότητες και αόριστες αναφορές, τόσο σε σχέση με την πορεία των Ναυπηγείων από τώρα και μετά, όσο και για τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους εργαζόμενους.
Στην  ανακοίνωση, ο πρόεδρος της εταιρείας,  δεν αναφέρει τίποτε για το πώς πρακτικά μπορεί να υλοποιηθεί ο αναφερόμενος σχεδιασμός τους, με δεδομένη αφενός μεν την αίτηση του Δημοσίου για τον διορισμό ειδικού διαχειριστή, αφετέρου δε, στην περίπτωση αρνητικής για το Δημόσιο απόφασης από το Δικαστήριο για τον διορισμό διαχειριστή, πως και με ποιόν τρόπο θα αναπτύξει το Ναυπηγείο τις δραστηριότητες που αναφέρει η ανακοίνωση, τόσο σε σχέση με την κατασκευή των δύο νέων υποβρυχίων του προγράμματος ΠΩΣΕΙΔΩΝ, όσο και με την κατασκευή πλοίων για ξένα πολεμικά ναυτικά. 
Όσον αφορά τους εργαζόμενους, η ανακοίνωση αναφέρεται μόνο γενικά «να συμφωνήσουμε για τις ενέργειες που απαιτούνται κατά την μεταβατική περίοδο και για την αποκατάσταση των εκκρεμών ζητημάτων, ώστε να θεραπεύσουμε τις πληγές του παρελθόντος», χωρίς καμία αναφορά στον τρόπο που η εταιρεία σκοπεύει να λύσει “τα εκκρεμή ζητήματα και να θεραπεύσει τις πληγές του παρελθόντος” που αποκλειστικά και μόνο η ίδια δημιούργησε.
Με προηγούμενες ανακοινώσεις μας αλλά και με την από 16-10-2017 επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της εταιρείας, επισημαίναμε ότι η όποια συζήτησή μας με την εταιρεία προϋποθέτει ουσιαστικές δεσμεύσεις της εταιρείας και όχι γενικόλογες αναφορές και ευχολόγια. 
Απαντώντας σε προηγούμενες ανακοινώσεις της εταιρείας και με δημόσιες τοποθετήσεις μας τους καλούσαμε να μας απαντήσουν κατά τρόπο πειστικό, αναλαμβάνοντας και τις αντίστοιχες δεσμεύσεις:

Πώς και με ποιο τρόπο, με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση, μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία των Ναυπηγείων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών των εργαζομένων;

Πώς και πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους;

Τα ίδια ερωτήματα υποβάλλουμε και τώρα, μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της εταιρείας. Εάν η εταιρεία έχει πραγματικές απαντήσεις, και αν μπορεί να παράσχει τις αναγκαίες εγγυήσεις ότι οι απαντήσεις της αυτές μπορούν να υλοποιηθούν, είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε μαζί τους. 
Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι εκεί που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους εργαζόμενους και απέναντι στις οικογένειές μας να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που θα μπορέσει να δώσει λύση. Έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε και θα συζητήσουμε εφόσον θα υπάρχει ουσιαστική ανταπόκριση, τόσο με την εργοδοτική πλευρά, όσο και με την Κυβέρνηση. 
Για εμάς δεν υπάρχουν απέναντί μας εκ προοιμίου οι καλοί και οι κακοί. Δεν υπάρχουν οι δικοί μας και οι άλλοι. Δίνουμε τον αγώνα μας προς κάθε κατεύθυνση, συζητάμε με όλους, αντιπαρατιθέμεθα με όλους. Με μοναδικό στόχο να παραμείνει το Ναυπηγείο ανοιχτό, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και για να πληρωθούμε τα οφειλόμενα.
Κλείνουμε την σημερινή μας ανακοίνωση με την μόνιμη την τελευταία περίοδο επωδό. Και αυτό επειδή η κακοπιστία από πολλούς περισσεύει: Στον αγώνα αυτόν δεν είμαστε ούτε μαζί, ούτε απέναντι σε κάποιον.  Δεν είμαστε ούτε με την εργοδοσία, ούτε με το Δημόσιο. Είμαστε εδώ μόνο με τους εργαζόμενους και μόνο για τους εργαζόμενους. Στα τεχνητά διλήμματα που θέτουν κάποιοι, με το Δημόσιο ή με την εταιρεία, η απάντηση είναι αυτή. Με τους εργαζόμενους και μόνο.

                            ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28/11/2017

Συναδέλφισσες – οι,
 
Οι εικόνες των πληγέντων από την πλημμύρα που κατέστρεψε την πόλη της Μάνδρας δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Το Δ.Σ. του Σωματείου εκφράζει την θλίψη και την οδύνη του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Πολλοί συνάνθρωποί μας που βιώνουν την τραγική αυτή κατάσταση είναι και συνάδελφοι μας. 

Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε στα πλαίσια της Αλληλεγγύης ( που διαθέτουν οι εργαζόμενοι στο χώρο μας και το έχουν αποδείξει κατά καιρούς, όταν χρειάστηκε) να ενισχύσουμε οικονομικά τους συναδέλφους μας που ζουν στην πόλη της Μάνδρας και υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους.

Παρακαλούνται οι γραφείς των τμημάτων σε συνεννόηση με το Σωματείο να ανοίξουν καταστάσεις και να συγκεντρώσουν το ελάχιστο χρηματικό ποσό που μπορεί ο κάθε συνάδελφος να προσφέρει.

Οι καταστάσεις πρέπει να παραδοθούν στο Σωματείο έως και τις 15-12-2017.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων γιατί είμαστε σίγουροι ότι η μεγαλοψυχία, η αλληλεγγύη των εργαζομένων του Ναυπηγείου ξεπερνά τις καθημερινές δυσκολίες της εποχής μας.

                          ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/11/2017

Χθές  στην  Βουλή  στην  διαρκή  επιτροπή  Εξωτερικών  και  Άμυνας  (14-11-2017)  ο  Υπουργός κ.  Πιτσιόρλας  απευθυνόμενος  στον  κ.  Λοβέρδο  είπε  ότι  οι  εργαζόμενοι,  μέσω  του Σωματείου  τους,  του  λένε  ότι  συμφωνούν  με  το  Δημόσιο  (σχετικά  με  την  αίτηση  διορισμού ειδικού  διαχειριστή). Επειδή  δεν  είναι  έτσι  τα  πράγματα  ξεκαθαρίζουμε  για  μια  ακόμη  φορά  και  δηλώνουμε, ώστε  να  γίνει  κατανοητό  από  τον  καθένα.
 Δίνουμε  τον  αγώνα  μας  προς  κάθε  κατεύθυνση  και  απαιτούμε : 
 
Την  συνέχιση  λειτουργίας  των  Ναυπηγείων.  Ένα  ενιαίο  ναυπηγείο  σε  πλήρη      δραστηριότητα  όπως    όλοι  το  έχουμε  γνωρίσει  και  όχι  ένα  ναυπηγείο τεμαχισμένο. 
Την  κατοχύρωση  όλων  των  θέσεων  εργασίας. 
Την  πληρωμή  των  οφειλομένων  αποδοχών  μας  από  τον  Απρίλιο  του  2012 μέχρι  σήμερα  και  την  πληρωμή  των  αποζημιώσεων  σε  όσους  έχουν αποχωρήσει. 

Το  έχουμε  πει  και το  επαναλαμβάνουμε:  Στον  αγώνα  αυτόν  δεν  είμαστε  ούτε  μαζί,  ούτε απέναντι  σε  κάποιον. 
Δεν  είμαστε  ούτε  με  την  εργοδοσία,  ούτε  με  το  Δημόσιο.  Είμαστε εδώ  μόνο  με  τους  εργαζόμενους  και  μόνο  για  τους  εργαζόμενους.  Στα  τεχνητά  διλήμματα που  θέτουν  κάποιοι, με  το  Δημόσιο  ή  με  την εταιρεία, η απάντηση  είναι αυτή. Με  τους εργαζόμενους  και  μόνο. 

                             ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


Δείτε εδώ και τα πρακτικά από τη συνεδρίαση τη διαρκή επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6/11/2017

Συναδέλφισσες – οι,

 

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η ανακοπή, που έχει ασκηθεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για την άρνηση του Δημοσίου να αποδεχθεί την κατάσχεση εις χείρας τρίτου για αποδοχές από 18-4-2012 μέχρι 30-4-2014.

Στην ανακοπή αυτή λαμβάνουν μέρος όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, πρώην και νυν, που περιλαμβάνονται στις κερδισμένες δικαστικές αποφάσεις.

Για τα έξοδα της κατάσχεσης ζητήθηκε από τον κάθε εργαζόμενο το ποσό των 15 ευρώ.

Από όλους τους εργαζόμενους, που σήμερα απασχολούνται με το Πολεμικό Ναυτικό, παρακρατήθηκε το ποσό αυτό από το επίδομα αδείας 2017.

Το ποσό των 15 ευρώ πρέπει να καταβληθεί και από όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους που σήμερα είτε είναι σε σύνταξη, είτε δεν απασχολούνται στο χώρο του Ναυπηγείου γιατί δεν έχουν συμφωνήσει με το Πολεμικό Ναυτικό, για προσωπικούς λόγους.

Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που είναι εκτός Ναυπηγείου για τον ένα ή τον άλλο λόγο να επικοινωνήσουν με το Σωματείο, να ενημερωθούν και να καταβάλουν το ποσό των 15 ευρώ στο λογαριασμό όψεως του Σωματείου στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 040/483163-29 .

Στην κατάθεση θα πρέπει να αναγράφετε υποχρεωτικά ο αριθμός μητρώου του Ναυπηγείου( Υ. 42.. ή 537..), το Επίθετο και το Όνομα.

Αν δεν αναγραφούν αυτά τα στοιχειά δεν θα φαίνεται ποιος κατέθεσε αυτό το ποσό.

Πρέπει επίσης αντίγραφο του παραστατικού κατάθεσης (φωτοτυπία γράφοντας πάνω και τηλέφωνο επικοινωνίας) να σταλεί στο Σωματείο (καθαρό προς ανάγνωση) είτε στο φαξ του Σωματείου 210 5573843 είτε στο mail: triaena@hsy.gr.

Επίσης ένας δεύτερος τρόπος για να δοθούν τα χρήματα είναι και η άμεση καταβολή του ποσού στον ταμία του Σωματείου λαμβάνοντας αντίγραφο της απόδειξης είσπραξης.

Επισημαίνουμε την ανάγκη ότι πρέπει όλοι να καταθέσουν το ποσό αυτό (15 ευρώ), έτσι ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της ανακοπής , με την οποία διεκδικούμε όλα εκείνα τα ποσά που έχουν επιδικαστεί για τον καθένα ξεχωριστά (είτε για έναν μήνα, είτε για όλο τον 25μηνο), σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές αποφάσεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/10/2017

Συναδέλφισσες –οι

 

Διαβάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την από 17-10-2017 ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας της ΕΝΑΕ PRIVINVEST SHIPBUILDINGSAL(HOLDING).

Δυστυχώς όμως στην ανακοίνωση αυτή διαπιστώσαμε μόνο γενικότητες και αόριστες δεσμεύσεις, τόσο σε σχέση με την πορεία των Ναυπηγείων από τώρα και μετά, όσο και για τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους εργαζόμενους.

Αναφέρει η ανακοίνωση ότι μετά την απόφαση της διαιτησίας δεν υπάρχει πλέον απαγόρευση για εξαγωγή πολεμικών πλοίων σε ξένα πολεμικά ναυτικά. Όμως όλοι γνωρίζουμε  ή τουλάχιστον μπορούμε να φανταστούμε το μέγεθος των νομικών και άλλων ζητημάτων προκειμένου να γίνει αυτό πράξη. Μπορεί η  PRIVINVEST να μας ανακοινώσει κάτι χειροπιαστό και άμεσο; Ότι, για παράδειγμα, αύριο μπορεί να φέρει ένα πολεμικό πλοίο που κατασκευάζει σε άλλα Ναυπηγεία της για να συνεχίσει στον Σκαραμαγκά;

Αναφέρει επίσης ότι με βάση την απόφαση της Διαιτησίας, πρέπει να αρχίσει η κατασκευή των υποβρυχίων 5 και 6 του προγράμματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ και ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να το κάνει. Ναι, αλλά χωρίς την σύμπραξη (και πληρωμή) του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένης της αρνητικής θέσης του Δημοσίου στην  απόφαση της Διαιτησίας, πώς αυτό μπορεί να γίνει;

Πώς επομένως, δεδομένων αυτών των προβλημάτων, μπορεί να υπάρξουν εργασίες από αύριο για το Ναυπηγείο; Ποιος είναι ο σχεδιασμός της εταιρείας;

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, η ανακοίνωση αναφέρεται μόνο σε γενικότητες για την καταβολή των οφειλομένων από τα ποσά που της επιδικάζει η Διαιτησία χωρίς καμιά αναφορά για άμεση πληρωμή τους. Μας παραπέμπει στο απώτατο μέλλον, στο εάν και εφόσον κλπ. , ενώ παράλληλα μας θέτει και το δίλημμα/εκβιασμό: Είστε μαζί μας ή εναντίον μας;

Τέλος δεν αναφέρει τίποτε σε σχέση με το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για διορισμό ειδικού διαχειριστή, παρά μόνο αρκείται σε καταγγελίες και διαμαρτυρίες.

Αλλά και εκεί νομίζουμε ότι υπάρχει λύση. Αρκεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Κύριοι, λύση με καταγγελίες και διαμαρτυρίες δεν επιτυγχάνετε. Έχετε στα χέρια σας μια απόφαση του ICC απευθυνθείτε στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό της χώρας μας, και προσπαθήστε να κάνετε έναν ειλικρινή διάλογο.

Δείξτε του την εμπιστοσύνη σας  και ότι υπάρχει ένα πλάνο (όπως επικαλείστε στην ανακοίνωσή σας) για την επόμενη ημέρα για τα ΕΝΑΕέτσι ώστε να μπορέσει να ευημερήσει στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Ζητήστε του να πάτε μαζί (κυβέρνηση και εταιρεία) στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού για να δοθούν επιτέλους διευκρινίσεις έτσι ώστε να μην… θεωρείται ότι η απόφαση είναι άτυπη.

Βάλτε το χέρι στην τσέπη και πληρώστε, σε όποιον οφείλετε, (χορτάσαμε πλέον από παχιά λόγια) δείχνοντας ότι πράγματι επιθυμείτε την λειτουργία της εταιρείας.

Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί λύση. Αντιθέτως  αν πάλι δεν βρείτε λύση οι δυο πλευρές, θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το τι θα κάνετε, έτσι ώστε να μην μπει ταφόπλακα στο Ναυπηγείο και στο μέλλον των Εργαζομένων και γενικότερα στην Ναυπηγική Βιομηχανία.

Μετά τις παραπάνω επισημάνσεις μας, στην ανακοίνωση της εταιρείας και της PRIVINVEST SHIPBUILDINGSAL (HOLDING)απαντάμε, με τα εξής πολύ απλά, περιμένοντας τεκμηριωμένες απαντήσεις:

● Πώς και με ποιο τρόπο, με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση, μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία των Ναυπηγείων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών των εργαζομένων;
● Πώς και πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους;

Συναδέλφισσες –οι

Δεν εμπιστευόμαστε την διοίκηση της εταιρείας. Τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της δεν μας επιτρέπουν να έχουμε ιδιαίτερη αισιοδοξία για την σημερινή και την αυριανή της στάση.

Έχουμε όμως να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας τον γκρεμό και πίσω μας το ρέμα. Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους εργαζόμενους και απέναντι στις οικογένειές μας να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που θα μπορέσει να δώσει λύση. Έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε- και θα συζητήσουμε εφόσον θα υπάρχει ανταπόκριση- τόσο με την εργοδοτική πλευρά, όσο και με την Κυβέρνηση. 

Εμείς, επομένως είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα προς κάθε κατεύθυνση. Για να παραμείνει το Ναυπηγείο ανοιχτό, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και για να πληρωθούμε τα οφειλόμενα.

Στον αγώνα αυτόν δεν είμαστε ούτε μαζί, ούτε απέναντι σε κάποιον.  Δεν είμαστε ούτε με την εργοδοσία, ούτε με το Δημόσιο. Είμαστε εδώ μόνο με τους εργαζόμενους και μόνο για τους εργαζόμενους. Στα τεχνητά διλήμματα που θέτουν κάποιοι, με το Δημόσιο ή με την εταιρεία, η απάντηση είναι αυτή. Με τους εργαζόμενους και μόνο.

Συναδέλφισσες –οι

Σας πληροφορούμε, ότι η εταιρεία, με εξώδικη δήλωσή της που κοινοποιήθηκε στις 17-10-2017 παραιτήθηκε από τις αιτήσεις αναίρεσης, και έτσι οι αποφάσεις του Εφετείου είναι πλέον αμετάκλητες.


Σας παραθέτουμε και τις παραιτήσεις της εταιρείας εδώ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/10/2017
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Όπως είναι πλέον γνωστό, στις 4 Οκτωβρίου κοινοποιήθηκε στα διάδικα μέρη, Ελληνικό Δημόσιο και εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ, η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει η εταιρεία και ο ιδιοκτήτης της , επικαλούμενος παραβιάσεις εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου των όρων  της εκτελεστικής συμφωνίας του 2010 για την συνέχιση κατασκευής του προγράμματος των Υποβρυχίων, που κυρώθηκε με το Ν. 3885/2010.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, επιδικάζει στην εταιρεία ένα ποσό της τάξεως των 155 εκατ. ευρώ, όμως το σημαντικότερο σημείο είναι ότι θεωρεί την σύμβαση κατασκευής των υποβρυχίων ενεργή, η οποία πρέπει να επανεργοποιηθεί, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Ν. 3885/2010. Κρίνει δηλαδή η απόφαση ότι το πρόγραμμα κατασκευής των υποβρυχίων πρέπει να συνεχιστεί, από το σημείο που είχε μείνει με την διακοπή των εργασιών το 2011.

Επιπλέον, αναφέρει η απόφαση, αν το ένα μέρος,  το Ελληνικό Δημόσιο ή η εταιρεία, αθετήσει μία ή παραπάνω από τις διατάξεις της απόφασης, το άλλο μέρος μπορεί να επανέλθει στο διαιτητικό Δικαστήριο για να επιληφθεί τούτο με αποζημιωτική απόφαση κατά του υπαιτίου μέρους.

Η απόφαση του Διαιτητικού έχουμε την γνώμη ότι πραγματικά είναι μια απόφαση που μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Είναι μια απόφαση που όλα αυτά τα χρόνια, όλοι την περιμέναν για να δώσουν μια οριστική λύση στο πρόβλημα του Σκαραμαγκά και της Ναυπηγικής Βιομηχανίας γενικότερα.

Το σημαντικότερο από την απόφαση του ICC είναι ότι με την λύση που δίνει, παραμένει το Ναυπηγείο ανοιχτό και ακέραιο, το οποίο θα μπορεί πλέον να συνεχίσει την λειτουργία του, και μάλιστα χωρίς τις απαγορεύσεις για την κατασκευή πλοίων ξένων πολεμικών ναυτικών, όπως διαφαίνεται από το περιεχόμενο της απόφασης.

Το Σωματείο  πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ICC και εν όψει της αναμενόμενης δημοσίευσή της, είχε ζητήσει με επιστολή μας (που δημοσιεύτηκε) προς τους συναρμόδιους υπουργούς συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε για την πορεία των Ναυπηγείων μετά την απόφαση.

Στην επιστολή μας αυτή, επαναλαμβάναμε τις πάγιες θέσεις μας που είναι πλέον γνωστές σε όλους.

Αλλά, ενώ περιμέναμε πρόσκληση για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με τους αρμόδιους το όλα θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, με την οποία ζητεί τον διορισμό ειδικού διαχειριστή στα Ναυπηγεία, με σκοπό , αφού γίνει διαχωρισμός σε στρατιωτικό και εμπορικό σκέλος, να πουληθεί το ενεργητικό τους με πλειστηριασμό, σύμφωνα με τα άρθρα 68 επ. του Ν.4307/2014.

Με την επιλογή αυτή  της Κυβέρνησης είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μεν Ναυπηγεία θα οδηγηθούν σε πτώχευση αν δεν βρεθεί νέος επενδυτής που θα λαμβάνει υπόψιν του τα αιτήματα των εργαζομένων, το δε ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αποζημίωση της εταιρείας και των ιδιοκτητών της, σύμφωνα με όσο ήδη έχει ορίσει η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Παράλληλα ως  εργαζόμενοι θα χάσουμε τη δουλειά μας, θα χάσουμε και τις αποδοχές μας που μας οφείλονται από τον Απρίλιο του 2012, θα χάσουμε το μέλλον μας. Με την επιλογή της κυβέρνησης, η πορεία αυτή είναι προδιαγεγραμμένη. Η συζήτηση της αίτησης του Δημοσίου έχει προσδιοριστεί για τις 17-11-2017.

Θέλουμε να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι αναμένουμε συνάντηση με τους αρμοδίους Υπουργούς αλλά και τα κόμματα  σε ό,τι αφορά την πλευρά της Πολιτείας, για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις , να δεσμευτούν απέναντί μας για την επόμενη ημέρα, σύμφωνα πάντα με τα αιτήματά μας, για να μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη θέση προς όλους τους εργαζόμενους.

Ως εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε από μακριά ως απλοί θεατές τις εξελίξεις. Πρόκειται για την δουλειά μας και για το ψωμί των οικογενειών μας. Δεν αντέχουμε νέα περιπέτεια όπως αυτή που περάσαμε από τον Απρίλιο του 2012. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται άμεσα (έπρεπε να είχε γίνει χθες) συνάντηση με τους αρμοδίους Υπουργούς... γιατί την πεπατημένη την γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα και έχουμε επιδοθεί σε χρόνιους αγώνες.

Συναδέλφισσες – οι,    

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου δικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθήνας η ανακοπή που είχαμε ασκήσει κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για το λόγο ότι είχε αρνηθεί να δεχτεί την κατάσχεση που είχαμε κάνει στα χέρια του ως τρίτου των τυχόν απαιτήσεων που είχε ή θα είχε στο μέλλον η εταιρεία απέναντί του με αιτία την σύμβαση για τα υποβρύχια , για την καταβολή των αποδοχών μας της περιόδου από 18-4-2012 μέχρι 31-12-2012.

Με τις προτάσεις που κατέθεσε στο Δικαστήριο, το Δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί η ανακοπή μας, διότι κατά τους ισχυρισμούς του, νόμιμα αρνήθηκε να προβεί σε δήλωση αποδοχής της κατάσχεσής μας.

Ο βασικός λόγος που προέβαλε το Δημόσιο είναι ότι οι όποιες απαιτήσεις τυχόν  έχει η εταιρεία από το Δημόσιο, αποτελούν εργολαβικό αντάλλαγμα της εταιρείας για την κατασκευή του έργου των υποβρυχίων, και ότι σύμφωνα με τον νόμο  (άρθρο 4 παρ. 1 του ν. 4694/1930), το εργολαβικό αντάλλαγμα απαγορεύεται να κατασχεθεί.

Στη συνέχεια, επειδή ο ίδιος νόμος αναφέρει ότι από την απαγόρευση της κατάσχεσης  εξαιρούνται οι αποδοχές των εργαζομένων και άρα επιτρέπεται η κατάσχεση για την πληρωμή των αποδοχών, το Ελληνικό Δημόσιο, πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι  για την περίοδο από 18-4-2012 μέχρι 31-12-2012 όλοι οι εργαζόμενοι είχαμε τεθεί σε εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα και, έτσι, κατά την περίοδο αυτή δεν προσφέραμε πραγματική εργασία για την κατασκευή των υποβρυχίων, με περαιτέρω συνέπεια, κατά τους ισχυρισμούς του, οι απαιτήσεις μας για την καταβολή των αποδοχών μας της περιόδου αυτής, να μην μπορούν να πληρωθούν από το εργολαβικό αντάλλαγμα του συγκεκριμένου έργου.

Με απλά λόγια, το Ελληνικό Δημόσιο με  τον πιο επίσημο τρόπο ενώπιον Δικαστηρίου, ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να παρακρατηθούν τα χρήματα που μας οφείλει η εταιρεία και να μας τα αποδώσει , γιατί εκείνη την περίοδο δεν προσφέραμε πραγματική εργασία, και οι αποδοχές μας (που μας επιδικάστηκαν από το Δικαστήριο) δεν πρέπει να πληρωθούν από το αντάλλαγμα του έργου!!!

Έτσι, κατά την δήλωση/θέση του Δημοσίου, όπως διατυπώνεται με τις προτάσεις του στο Δικαστήριο, τα όποια ποσά επιδικάστηκαν από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο υπέρ της εταιρείας,  δεν πρέπει από αυτά να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά ως ακατάσχετα, ανήκουν στην εταιρεία. Τα σχόλια δικά σας…

Για μια φορά ακόμη επαναλαμβάνουμε προς όλους τους εργαζομένους να κλείσουν τα αυτιά τους, να ακούν μόνο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του Σωματείου που στόχο έχει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων  μας .

Έχουμε την γνώση, την εμπειρία  και την δύναμη, μαζί με όλους εσάς να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας,  τα αιτήματα και τα συμφέροντα μας προς όλες τις κατευθύνσεις (Δημόσιο και ΕΝΑΕ).


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4/10/2017
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τη θέση των εργαζομένων για τη λειτουργία του ναυπηγείου σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Στις τελευταίες επιστολές που εστάλησαν στον Αναπληρωτή υπουργό άμυνας κο Βίτσα, υπουργό οικονομικών κ. Τσακαλώτο, υπουργό ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και υφυπουργό οικονομίας και ανάπτυξης κ. Πιτσιορλα επισημαίνουμε για άλλη μια φορά τις θέσεις μας καθώς και την ανησυχία των εργαζομένων. Αναμένοντας τη δημοσίευση της πολυαναμενόμενης απόφασης εκτιμάμε ότι οι πολιτικοί φορείς και κόμματα θα συζητήσουν μαζί μας λαμβάνοντας υπόψην τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων. 
Σας επισυνάπτουμε την επιστολή που εστάλη στα υπουργεία. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Υπουργέ, 
Ενόψει δημοσίευσης της πολυαναμενόμενης απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που αφορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Όπως γνωρίζετε, εδώ και χρόνια, ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει τίποτα σε σχέση με την πορεία του Ναυπηγείου. Τα προβλήματα, όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά διαρκώς προστίθενται και άλλα. Οι εργασίες που εκτελούμε από τον Μάιο του 2014 για το Πολεμικό Ναυτικό, γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα, δεν απαντούν στο κέραιο ερώτημα για το μέλλον τω Ναυπηγείων, αλλά απλά δίνουν μια ανάσα, μια απλή παράταση.
Σήμερα, μετά την έκδοση της απόφασης, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αποφασιστεί οριστικά ποιό θα είναι το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Θα αρθούν επιτέλους οι απαγορεύσεις για την κατασκευή εμπορικών πλοίων και πολεμικών πλοίων άλλων χωρών; Θα μπορέσει επιτέλους το Ναυπηγείο να λειτουργήσει ελεύθερα και να αναπτύξει πλήρεις δραστηριότητες; Θα οδηγηθεί σε τεμαχισμό και ειδική διαχείριση και πώληση, όπως είχε εξαγγελθεί από την  Κυβέρνηση; Θα επιλεγεί άλλη λύση; Οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουμε τίποτε. Χίλιοι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας ζούμε με την αγωνία αν θα έχουμε δουλειά αύριο.
Πριν οδηγηθείτε στην οριστική απόφαση για το μέλλον των Ναυπηγείων, θεωρούμε σκόπιμο να επαναλάβουμε τις πάγιες θέσεις και αιτήματα του σωματείου μας και του συνόλου των εργαζομένων:
Η όποια λύση προκριθεί από την κυβέρνηση πρέπει  να διασφαλίζει:
Την συνέχιση λειτουργίας των Ναυπηγείων. Ένα ενιαίο ναυπηγείο σε πλήρη  δραστηριότητα όπως όλοι το έχουμε γνωρίσει και όχι ένα ναυπηγείο τεμαχισμένο.
Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας. 
Την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα και την πληρωμή των αποζημιώσεων σε όσους έχουν αποχωρήσει.
Την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για το διάστημα των δέκα οκτώ μηνών που η εταιρεία μας είχε επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα και για το οποίο διάστημα έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που μας επιδικάζουν το σύνολο των αποδοχών μας.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή η κρίσιμη ώρα όπως φαίνεται είναι πολύ κοντά, επιβάλλεται, είναι άμεση ανάγκη να προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατό μια συνάντηση μαζί σας, ώστε να συζητήσουμε τα παραπάνω ζητήματα. 
Θέλουμε να σας καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε από μακριά ως απλοί θεατές τις εξελίξεις. Πρόκειται για την δουλειά μας και για το ψωμί των οικογενειών μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θέλετε να είμαστε μαζί και όχι απέναντι. Για να είμαστε όμως μαζί, θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι για τους σχεδιασμούς και να συμμετέχουμε στην διαμόρφωση των προτάσεων, ώστε να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους ότι η όποια λύση επιλεγεί θα σέβεται και θα ικανοποιεί τις παραπάνω αξιώσεις τους στη δουλειά και στην καταβολή των οφειλομένων.
Με την ευκαιρία δε αυτή θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η κοινοποίηση εξωδίκων για την αποτροπή από την εργοδότριά μας εταιρεία του ενδεχομένου να μας εκχωρήσει τυχόν απαιτήσεις για την εξόφληση οφειλομένων, που έρχεται σε συνέχεια της άρνησης του Δημοσίου να προβεί σε δήλωση (μετά από κατάσχεσή μας στα χέρια του ως τρίτου), δεν κινούνται στην κατεύθυνση της εμπέδωσης κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης  και δεν εκδηλώνουν βούληση συνεργασίας, αλλά αντίθετα ευθέως όλα αυτά τα αντιμάχονται.
Εν αναμονή της απάντησής σας

         ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                                                   ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


ΥΓ: Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 έχει οριστεί δικάσιμος από το (πολιτικό) Πρωτοδικείο Αθηνών για ανακοπή που έχει ασκηθεί κατά του ελληνικού δημοσίου για την άρνηση του δημοσίου να αποδεχθεί την κατάσχεση εις χείρας τρίτου για αποδοχές από 18-4-2012 μέχρι 31-12-2012. Επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι με την ανακοπή μας  
κατά του Ελληνικού Δημοσίου ζητάμε να υποχρεωθεί το Δημόσιο, εάν από την Διεθνή Διαιτησία , ή από όποια διαδικασία, προκύψει ότι το Δημόσιο οφείλει κάποιο ποσό στην εταιρεία, το ποσό αυτό να μην αποδοθεί στην εταιρεία αλλά να υποχρεωθεί το Δημόσιο να το αποδώσει στους εργαζόμενους έναντι των οφειλομένων.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ κ. Βασιλη Πήττα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΙΣΤ. ΠΗΤΤΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 49, 11473 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210-6450078, 693 6450078,  ΦΑΞ  210-6450078

pittasvas@yahoo.gr

www.pittasvasileioslawfirm.com


Φίλοι εργαζόμενοι,

Μέχρι σήμερα αποφεύγαμε να σχολιάσουμε ή να απαντήσουμε, ακόμη και σε κακόβουλα σχόλια Συνδικαλιστικών παρατάξεων. Αλλά αυτή τη φορά κάποιοι το παράκαναν.

Μη έχοντας τίποτα να μας προσάψουν , αφού έχουμε κερδίσει όλες τις (δεκάδες) δίκες με την εργοδοσία, οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”, κατά καιρούς είτε με διαρροές είτε με ανακοινώσεις προσπαθούν εμμέσως ή  αμέσως να μας διαβάλλουν. Υπενθυμίζουμε την επίθεση που δεχθήκαμε όταν η γραμματεία της εισαγγελίας είχε κοινοποιήσει στον πρόεδρο του σωματείου λάθος δικάσιμο σε μια μήνυσή μας κατά της διοίκησης της εταιρείας.

Τώρα, με χθεσινή ανακοίνωσή τους ,  αναφέρουν με πανηγυρικό ύφος ότι με δικές τους ενέργειες και με έξοδά τους καθαρογράφτηκαν οι δύο αποφάσεις του Εφετείου που μας επιδικάζουν τις αποδοχές του επταμήνου (Οκτώβριος 2013/ Απρίλιος 2014), ενώ η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου και (εμμέσως πλην σαφώς) εγώ ως χειριζόμενος την υπόθεση δικηγόρος,  θα περιμέναμε  1,5 χρόνο για να καθαρογραφούν (αυτά και πολλά άλλα γράφουν).

ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ. Τους το λέμε κατάμουτρα και  τους προκαλούμε. Πρέπει να ντρέπονται.

Τις αποφάσεις τις καθαρογράψαμε ΕΜΕΙΣ και  αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει καμιά ανακοίνωση καμιάς ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι η εξής και όποιος τολμάει ας  το αμφισβητήσει. (με στοιχεία όμως).

 • Στις 21 Ιουνίου (πριν αυτοί ακόμη μάθουν για την έκδοση των αποφάσεων) αναθέσαμε σε εξωτερικό γραφείο δακτυλογραφήσεων να καθαρογράψει την μία από τις δύο αποφάσεις (υπάρχει το σχετικό mail ). Μας επεστράφηκε καθαρογραμμένο έτοιμο το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή στις 1 Ιουλίου ( υπάρχει το σχετικό mail αποστολής).
 • Η δεύτερη απόφαση καθαρογράφτηκε από συνεργάτη του γραφείου μας.
 • Μετά από έλεγχο των δύο αποφάσεων εάν έχουν γραφεί σωστά, δεδομένης της δυσκολίας με χιλιάδες αριθμούς (μηνιαίες αποδοχές, οφειλόμενες αποδοχές κλπ),  στις  5 Ιουλίου καταθέσαμε στη γραμματεία του Εφετείου τις αποφάσεις καθαρογραμμένες. Ταυτόχρονα καταθέσαμε αίτηση υπογεγραμμένη από εμάς για την κατά προτίμηση και εκτός σειράς καθαρογραφή   του εισαγωγικού τμήματος των αποφάσεων- βλ. αιτήσεις μας με την σημείωση στην κάθε μία ότι γίνεται δεκτή, με υπογραφή του εφέτη κ.Αριστείδη Ευαγγελάτου στις 5-7-2017 (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν καθαρογράφεται μια απόφαση εκτός Εφετείου, εμείς καθαρογράφουμε το χειρόγραφο του Δικαστή,  ενώ το εισαγωγικό μέρος (ονόματα διαδίκων, δικαστών και τρόπος παράστασης γράφεται πάντα υπηρεσιακά. βλ. έντυπες οδηγίες καθαρογραφής  που δίδονται από το Εφετείο).
 • Οι καθαρογραμμένες από εμάς αποφάσεις, αφού συμπληρώθηκε υπηρεσιακά το εισαγωγικό τους μέρος, δόθηκαν από την Γραμματεία στον Πρόεδρο για έλεγχο και υπογραφή στις 13-7-2017.
 • Οι αποφάσεις επεστράφησαν από τον Πρόεδρο υπογραμμένες και θεωρημένες  στις 4-8-2018.
 • Στις 5-9-2017 πήραμε επίσημο αντίγραφο των δύο αποφάσεων, τις οποίες θα δώσουμε στον δικαστικό επιμελητή για επίδοση στις επόμενες ημέρες.

Όλα όσα παραπάνω αναφέρουμε αποδεικνύονται από:

 • το mail  που στείλαμε στην δακτυλογράφο το χειρόγραφο για καθαρογραφή.
 • το mail της δακτυλογράφου που μας επέστρεψε καθαρογραμμένη την απόφαση
 • την εκτύπωση των δύο αποφάσεων (επίσημα αντίγραφα) οι οποίες έχουν εκτυπωθεί από το εκτυπωτικό μηχάνημα του γραφείου μας.
 • το σκληρό δίσκο του γραφείου μας όπου είναι αποθηκευμένες οι αποφάσεις
 • τις από 5-7-2017 αιτήσεις μας προς το Εφετείο που ζητάμε την εκτός σειράς καθαρογραφή του εισαγωγικού μέρους των αποφάσεων.
 • Από  τα επίσημα αντίγραφα των αποφάσεων, οι οποίες σε πολλά φύλλα στο επάνω μέρος φέρουν χειρόγραφη την ένδειξη “... φύλλο της υπ’ αριθμ…… /2017 απόφασης του Μονομελούς  Εφετείου Αθηνών”.  Η  χειρόγραφη αναγραφή είναι με το δικό μου χέρι. Μήπως κάποιος από την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πήρε  χέρι μου και έγραψε ο ίδιος μ’ αυτό;
 • Και για να τελειώνει αυτό το αστείο: Ας φέρουν οι της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ μια κόπια των αποφάσεων που “καθαρόγραψαν” για να τις αντιπαραβάλουμε με τις επίσημες αποφάσεις. Και ας φέρουν και αντίγραφο της αίτησής τους προς το Εφετείο για την επίσπευση της καθαρογραφής του εισαγωγικού μέρους των αποφάσεων.

Φίλοι εργαζόμενοι,

Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί τους. Προς στιγμή προβληματίστηκα να προσφύγω  δικαστικά εναντίον  τους. Αλλά τελικά, όχι. Δεν αξίζει τον κόπο. Δεν μας αγγίζουν τα ψέμματά τους. Έχουμε  αποδείξει ποιοί είμαστε. ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι το γνωρίζετε. ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ.

Ευχαριστώ και πάλι για την εμπιστοσύνη σας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡ. ΠΗΤΤΑΣ

Δείτε εδώ και εδώ τα σχετικά αρχεία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/9/2017
Συναδέλφισσες, - οι,

Το Σωματείο μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου και ενώνει τις δυνάμεις του με τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εργαζομένους συμμετέχοντας στο Συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00μμ.

Στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ενάντια στα σκληρά και επώδυνα μέτρα της Κυβέρνησης που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων και απειλούν τα δικαιώματα τους και την εργασιακή και κοινωνική ασφάλεια.

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:

·        Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων

·        Μέτρα για την ανατροπή των Πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχανοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων του Εθνικού πλούτου σε εγχώριούς και διεθνής ομίλους.

·        Άμεση προώθηση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου με την υιοθέτηση των προτάσεων των συνδικάτων για την αποκατάσταση της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, ατομικών και συλλογικών, με όρους ισότητας.

·        Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

·        Κοινωνική ασφάλιση με την εγγύηση του Κράτους στη χρηματοδότηση, στη μακροχρόνια βιωσιμότητα και στην κοινωνική αποτελεσματικότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (κύριας ΚΑΙ επικουρικής). Επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

·        Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, επέκταση ποσού και χρόνου καταβολής επιδόματος ανεργίας.

·        Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που διέλυσε το συλλογικό Εργατικό Δίκαιο. Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων. Κατάργηση της μνημονιακής διάταξης που δίνει ουσιαστικά δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες - απόλυτη απαγόρευση του lockout των εργοδοτών.

·         Δίκαιο φορολογικό σύστημα, κατανομή των βαρών ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων. Πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης παραβατικότητας.

·        Μέτρα αποτελεσματικής προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας, ενίσχυση των δημόσιων υποστηρικτικών δομών για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

        ·        Προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών αγαθών και πόρων.

Ως εργαζόμενοι του Ναυπηγείου δεν υποχωρούμε και μαχόμαστε:

Την συνέχιση λειτουργίας του Ναυπηγείου

Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας

Την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας

Καλούμε όσους από τους συναδέλφους μας επιθυμούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο να επικοινωνήσουν έως την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ για να τους δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο μετάβασης στη Θεσσαλονίκη.    

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4/8/2017
Συναδέλφισσες, - οι,

Όλοι γνωρίζετε τις προσπάθειες που η Διοίκηση του Σωματείου μας έχει κάνει για την συνέχεια της χρηματοδότησης του προγράμματος των υποβρυχίων, προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν τα Ναυπηγεία και οι εργαζόμενοι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017. Από τον Απρίλη που τελείωνε το προηγούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία καθώς και με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις από την πολιτική ηγεσία, τελικά την Τετάρτη ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, με την οποία δεσμεύονται από τον κρατικό προϋπολογισμό 19,7 εκατομμύρια “προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των τεσσάρων υποβρυχίων”. Το σημαντικό στην ψήφιση αυτής της τροπολογίας είναι ότι έγινε δεκτή από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, πλην της Ένωσης Κεντρώων που δήλωσε παρών). Και αυτό δεν έγινε τυχαία ούτε από μόνο του. Οφείλεται στον αγώνα της Διοίκησης του Σωματείου, στον δικό σας αγώνα.

Με την λύση που δόθηκε δεν λύθηκε το πρόβλημα των Ναυπηγείων. Κερδίσαμε όμως χρόνο, έτσι που ελπίζουμε μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος να βρεθεί η τελική λύση για το Ναυπηγείο.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται, όπως γνωρίζετε, η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που κρίνει τις διαφορές μεταξύ ΕΝΑΕ και Ελληνικού Δημοσίου, και πιστεύουμε ότι έτσι θα μπούμε στην τελική φάση των εξελίξεων για την πορεία των Ναυπηγείων.

Έχουμε κάνει γνωστό προς όλους τους εμπλεκόμενους, το επαναλαμβάνουμε και τώρα ότι η όποια λύση επιλεγεί θα πρέπει να διασφαλίζει:

      Την συνέχιση λειτουργίας των Ναυπηγείων

      Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας.

       Την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας.

Συναδέλφισσες – οι,

Με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών αδειών, ευχόμαστε σε όλους του συναδέλφους, καλή ξεκούραση και καλή επάνοδο στο χώρο εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18/7/2017
Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου μας κ. Β. Πίττα. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/7/2017
Συναδέλφισσες, - οι,

Όπως έχετε ενημερωθεί μέσα από τις ανακοινώσεις μας, αλλά και την τοποθέτηση από τον δικηγόρο του Σωματείου κ. Πήττα στην τελευταία  Γενική Συνέλευση, για τις αποδοχές της περιόδου από 1-1-2013 μέχρι 30-4-2014 επιχειρήσαμε κατάσχεση στα  χέρια του Δημοσίου ως τρίτου.

Το Δημόσιο δεν δέχτηκε την διαδικασία αυτή, οπότε στη συνέχεια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι σε περίπτωση που η εταιρεία δικαιωθεί οποιουδήποτε ποσού από το Διαιτητικό Δικαστήριο το ποσό αυτό να μην  το πάρει η εταιρεία αλλά να δοθεί στους εργαζόμενους, ασκήσαμε ανακοπή κατά του Δημοσίου στα Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας.

Όλη αυτή η διαδικασία δημιούργησε μια σειρά από έξοδα. Τα έξοδα αυτά στο μεγαλύτερο μέρος αφορούν επιδόσεις που γίνονται από δικαστικό επιμελητή. Το κατασχετήριο στα χέρια του Δημοσίου, κοινοποιήθηκε υποχρεωτικά (διαφορετικά θα ήταν άκυρο) σε όλες τις εφορίες που έχουν έστω και έναν εργαζόμενο από το Ναυπηγείο. Ουσιαστικά κοινοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν τις εφορίες της Αττικής καθώς και σε 19 εφορίες της επαρχίας (που είχαν εργαζόμενους).

Επί πλέον κοινοποιήθηκε στην εταιρεία, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Γενικό Λογιστήριο, στο Νομικό Συμβούλιο , στο Υπουργείο Άμυνας, στο Πολεμικό Ναυτικό και σε  υπηρεσίες του Δημοσίου. Κάτι ανάλογο έγινε και με τις ανακοπές που ασκήσαμε.

Τέλος  για να επιδοθούν σε όλες αυτές τις υπηρεσίες αντίγραφα του κατασχετηρίου που είναι γύρω στις 100 σελίδες, χρειάστηκαν φωτοτυπίες πολλών δεκάδων χιλιάδων σελίδων. Και πέραν αυτών για την  κατάθεση και συζήτηση των ανακοπών κόβονται υποχρεωτικά και τα ανάλογα γραμμάτια.

Σημειώνουμε ότι για το κατασχετήριο αυτό δεν χρειάστηκε στην φάση αυτή να πληρώσουμε τέλος απογράφου κλπ, όπως είχαμε πληρώσει για το προηγούμενο κατασχετήριο, γιατί (με μια αλλαγή του νόμου), κάναμε χρήση μιας δυνατότητας για συντηρητική κατάσχεση (και όχι αναγκαστική), που δεν απαιτεί την καταβολή τέλους απογράφου.

Για την νέα διαδικασία της κατάσχεσης στα χέρια τρίτου το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου συζήτησε και αποφάσισε ομόφωνα στα Δ.Σ. τις 26/4/2017 και 21/6/2017  την έκτακτη εισφορά από το κάθε εργαζόμενο του ποσού των 15 ευρώ από το επίδομα  αδείας  2017 για την πληρωμή ενός ποσού των εξόδων αυτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27/6/2017
Δείτε εδώ την τελευταία ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Βασίλη Πίττα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/6/2017

Συναδέλφισσες, - οι,

Όσο ο καιρός περνάει, ο προβληματισμός, η ανησυχία και η αβεβαιότητα όλων μας γίνεται ολοένα και πιο έντονη. Τους προβληματισμούς μας αυτούς, τους θέτουμε καθημερινά τόσο στην Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όσο και σε αρμόδιους πολιτικού φορείς.

Η στασιμότητα από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας στο να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά είναι εμφανής και ταυτόχρονα η αγωνία των εργαζομένων αυξάνεται. Τα δημοσιεύματα οι δηλώσεις είναι αυτά που το τελευταίο διάστημα δίνουν και παίρνουν αλλά δυστυχώς αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Πέρασαν πάνω από δυο μήνες από την παρουσία του υπουργού κ. Πιτσιόρλα στα ναυπηγεία όπου διατύπωσε τις θέσεις και τις προθέσεις τις κυβέρνησης, αλλά μέχρι και σήμερα δεν προχώρησε στην υλοποίησή τους.

Στασιμότητα ακόμα υπάρχει και για την Τροπολογία, την οποία ο Αν Υπουργός κ. Βίτσας είχε δεσμευτεί στις 19 Φεβρουαρίου στην Επιτροπή Άμυνας και εξοπλισμών ότι θα έφερνε στη Βουλή έως τις 10 Μαρτίου και ζήταγε την συμβολή  όλων των κομμάτων για να την στηρίξουν και να την ψηφίσουν. Μέχρι και σήμερα η τροπολογία δεν έχει ψηφιστεί παρόλο που το Υπουργείο την έχει ανεβάσει στην Διαύγεια και οι εργασίες του Π.Ν. συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Στην επικοινωνία που έχουμε με τον Γραμματέα του Υπουργού κ. Ασημάκη, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ότι είναι θέμα ημερών. Δεσμεύτηκε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες ο υπουργός θα δει το Σωματείο, μετά και την επιστολή που του έχουμε στείλει θέτοντας τους προβληματισμούς μας.

Παράλληλα με την συνάντηση με τον υπουργό θα υπάρξει εκ νέου επιτροπή άμυνας και εξοπλισμού στην Βουλή με θέμα το μέλλον των  ναυπηγείων και των εργαζομένων. Σύμφωνα λοιπόν με τις προφορικές δεσμεύσεις εκτιμούμε ότι σύντομα θα ψηφιστεί η τροπολογία, έτσι ώστε να συνεχιστεί ο προγραμματισμός και οι εργασίες που το Πολεμικό Ναυτικό έχει ορίσει ως αναγκαίες. Το θέμα της Τροπολογίας για συνέχιση του προγράμματος δεν είναι αυτό που θα δώσει την λύση που όλοι θέλουμε, αλλά δίνει το χρόνο και την δυνατότητα να υπάρξει επιτέλους ( αν πραγματικά κάποιοι το επιθυμούν) λύση για την Ναυπηγική Βιομηχανία.

Η θέση μας και τα αιτήματα μας στην λύση αυτή παραμένουν αδιαπραγμάτευτα και γνωστά σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Γράφτηκαν, ειπώθηκαν και είναι ξεκάθαρα προς όλους και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε όσους επιθυμούν να δώσουν οριστική λύση χωρίς αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα Ναυπηγεία.

Συναδέλφισσες – οι,

Ενημερωθήκαμε από τον Δικηγόρο του Σωματείου κ. Πήττα ότι εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου 2574/2017 και 2575/2017, οι οποίες αφορούν τους επτά μήνες δηλαδή από 1-10-2013 έως και τον Απρίλιο του 2014.

Οι αποφάσεις  κάνουν δεκτούς  τους δικούς μας ισχυρισμούς και επιχειρήματα, απορρίπτοντας τις εφέσεις της εταιρίας ως προς το γενικό αίτημα για το σύνολο των εργαζομένων, καθώς και για 140 εργαζόμενους που η ΕΝΑΕ απευθύνθηκε στο ΙΚΑ ζητώντας παράνομα τα στοιχεία, παραβιάζοντας την Νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

Όσον αφορά τα δυο  ενιάμηνα της εκ περιτροπής εργασίας, σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Δικηγόρος μας είχε εξουσιοδοτηθεί να πάρει ημερομηνίες εφετείου αφού ο φάκελος πλέον του Διαιτητικού Δικαστηρίου έχει κλείσει καθώς και πρωτόδικα όλες οι δικαστικές υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει. Η συζήτηση των εφέσεων αυτών προσδιορίστηκαν για τις 6-11-2018 στο Εφετείο Αθηνών.

Κλείνοντας  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την αθώωση των συναδέλφων που είχαν εμπλακεί στην περιβόητη είσοδο στο Υπουργείο Άμυνας στις 4 Οκτώβρη 2012.

Σε μια σειρά από δίκες στις 6-4-17, 24-5-17 και 2-6-17 περίπου 40 συνάδελφοι αθωώθηκαν και έτσι δόθηκε ένα οριστικό τέλος στην αγωνία αυτών.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωση αναλυτική από τον δικηγόρο του Σωματείου κ. Πήττα που θα αναφέρει και τις παραμέτρους της ειδικής διαχείρισης, δηλαδή τι προβλέπει το άρθρο 68 του  Ν.4307/2014.

Συναδέλφισσες – οι,

Στο κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατ/λων Μετάλλου Ν. Αττικής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συμμετείχε με αντιπροσωπεία στις συγκεντρώσεις που είχε προγραμματίσει το Συνδικάτο και  στήριξε τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας και απαιτώντας την υπογραφή της Σ.Σ.Ε.

Θα θέλαμε μέσα από την ανακοίνωση μας να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του ΤΑΠΙΤ για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν έτσι ώστε να ολοκληρωθούν αισίως η εγγραφές των παιδιών μας στις κατασκηνώσεις, που οι ίδιοι οι γονείς επιθυμούσανε. Για άλλη μια χρονιά λοιπόν η διαδικασία εγγραφής επετεύχθη ομαδικά και αθόρυβα όταν οι εντάσεις η διαξιφισμοί  και η ταλαιπωρία στο κτίριο του ΤΑΠΙΤ έφταναν ως την είσοδο.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε  λοιπόν, παρά τις δυσκολίες για να μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά των μεταλλεργατών στις κατασκηνώσεις, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια σε αρκετούς συναδέλφους για καλοκαιρινές διακοπές.

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1/6/2017

Συναδέλφισσες, - οι,

Στάλθηκε  σήμερα η εγκύκλιος του  ΕΦΚΑ για τις κατασκηνώσεις του 2017.

Στην ανακοίνωση  που έστειλε το τέως ΤΑΠΙΤ σήμερα ΕΤΕΑΕΠ αναγράφονται  αναλυτικά  όλα  τα έγγραφα που χρειάζονται προκειμένου να εγγραφούν τα παιδιά των μεταλλεργατών στις κατασκηνώσεις.

Όποιος επιθυμεί τη συμμετοχή του παιδιού του στις κατασκηνώσεις, μπορεί να προσκομίσει τα δικαιολογητικά του στη γραμματεία του Σωματείου το αργότερο έως την Τέταρτη  7/6/2016. 

Σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του τέως ΤΑΠΙΤ σήμερα ΕΤΕΑΕΠ, όλα τα έγγραφα καθώς και  τα καταλύματα που επιλέχθηκαν.

Δείτε εδώ τα έγγραφα

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                  ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/5/2017

Συναδέλφισσες  οι,

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα. Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος. Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον  της χώρας.

Λέμε  ΟΧΙ στις  νέες  μνημονιακές  δεσμεύσεις  που  φέρνουν  απελευθέρωση τωνομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.

·         Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

·   Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.

·    Άμεση κατάργηση και μη ψήφιση νέων μνημοιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας.

·    Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

·        Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

·         Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που διέλυσε το συλλογικό Εργατικό Δίκαιο.

·   Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων.

·         Προστασία της ΥΓΕΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των εργαζομένων.

·                   Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων.

·         Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές).

·         Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Για τους εργαζόμενους ο αγώνας είναι  μονόδρομος! Ως  εργαζόμενοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές  πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία  και οικονομία. Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκυρήξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. κάτω από το πανό του Σωματείου. 

                                                                           ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3/5/2017

Προς τον κ. Καρδαρά,

Σε απάντηση της από 27-4-2017 πρόσκλησής σας για συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας μαζί σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Όπως και με δημόσια ανακοίνωσή μας έχουμε κάνει γνωστό, η απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου σχετικά με την πρότασή σας για δύο επιμέρους εκχωρήσεις που μας προτείνατε είναι ότι η διοίκηση της εταιρείας μας οφείλει για αποδοχές και αποζημιώσεις όσων έφυγαν από τα Ναυπηγεία από τον Απρίλη του 2012 μέχρι σήμερα το ποσόν των 150 εκατομμυρίων.  Αυτό το ποσό μας οφείλετε. Και μας το οφείλετε στο ακέραιο. Για το λόγο αυτό, ως προς το θέμα των εκχωρήσεων σας έχουμε ζητήσει να μας εκχωρήσετε κάθε ποσό που τυχόν θα δικαιωθεί η εταιρεία από την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου καθώς και κάθε άλλη απαίτησή της κατά οποιουδήποτε και κάθε ποσό που θα δικαιούται από οποιαδήποτε πηγή, για την εξόφληση του συνόλου των απαιτήσεων των εργαζομένων, δηλαδή για την εξόφληση των 150 εκατομμυρίων που μέχρι σήμερα μας οφείλετε.

Κατόπιν των ανωτέρω η απάντησή μας στην πρότασή σας για συνάντηση είναι ότι δεν έχουμε αντίρρηση να συναντηθούμε, εφόσον όμως θα πληρούνται δύο αναγκαίες προϋποθέσεις:                                          α) Η συζήτηση θα έχει ως αντικείμενο την εξόφληση του συνόλου των οφειλομένων και δεν θα περιορίζεται στην πρόταση σας για τις δύο επί μέρους “εκχωρήσεις” , και                         β) δεδομένου ότι δεν είστε εκτελεστικό μέρος της διοίκησης, έχετε τις ανάλογες εξουσιοδοτήσεις για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ως άνω θεμάτων.

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26/4/2017

Συναδέλφισσες  οι,

Στο σημερινό Δ.Σ του Σωματείου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις για το μέλλον του Ναυπηγείου και των εργαζομένων. Εκφράστηκαν θέσεις και απόψεις οι οποίες συζητήθηκαν και διευκρινίστηκαν από το δικηγόρο του Σωματείου κατά την χθεσινή συνάντηση παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ.

Με αφορμή την επίσκεψη, του υπουργού κ. Πιτσιόρλα στα Ναυπηγεία και τις θέσεις που διατύπωσε παρουσία όλων μας , θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.

 Σε ότι έχει σχέση με τον σχεδιασμό του Υπουργείου, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι η όποια λύση θα πρέπει να διασφαλίζει:

    Την συνέχιση λειτουργίας των Ναυπηγείων με όλες του τις δραστηριότητες.

    Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απορρέουν από το νόμο και τις Συλλογικές μας Συμβάσεις Εργασίας.

    Την πληρωμή του συνόλου των οφειλομένων αποδοχών μας και αποζημιώσεων, που σήμερα έχουν φθάσει περί τα 150 εκατομμύρια.

    Την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για το διάστημα των δέκα οκτώ μηνών που η εταιρεία μας είχε επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα και για το οποίο διάστημα έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που μας επιδικάζουν το σύνολο των αποδοχών μας.

Τις θέσεις μας αυτές τις γνωστοποιήσαμε και στον Υπουργό, τις γνωρίζουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Από τις θέσεις μας αυτές δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεν τις διαπραγματευόμαστε με κανέναν.

Συναδέλφισσες –οι.

Μετά την γνωστοποίηση των σχεδιασμών του Υπουργείου εμφανίστηκε και η εξαφανισμένη διοίκηση της εταιρείας. Μετά από 5 χρόνια, από τον Απρίλη του 2012, θυμήθηκε ξαφνικά ότι στο Ναυπηγείο υπάρχουν εργαζόμενοι, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι άνθρωποι, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν να πληρωθούν από τον Απρίλη του 2012. Ξεχνά όμως η διοίκηση της εταιρείας ότι τους εργαζόμενους αυτούς έπρεπε να τους πληρώνει η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ, αφού αυτή είναι εργοδότης τους. Και θέλει να ξεχνά ότι η εταιρεία χρωστάει και πρέπει να πληρώσει τους εργαζόμενους τα 150 εκατομμύρια. Αντί αυτών, έρχεται και πετάει ένα πυροτέχνημα ότι μας “εκχωρεί” (λέει) 25 εκατομμύρια , τα οποία προτίθεται να διεκδικήσει από το Ελληνικό Δημόσιο για την χρήση των εγκαταστάσεων των Ναυπηγείων από τον Μάιο του 2014 και μετά.

Στη συνέχεια, επειδή βλέπει ότι η πρότασή της πέφτει στο κενό, αφού πλέον οι εργαζόμενοι γνωρίζουν, χθες  25 Απριλίου επανέρχεται με νέα πρόταση. Να μας εκχωρήσει λέει από την όποια αποζημίωση τυχόν λάβει από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο το ποσό που αντιστοιχεί στις αποδοχές μας για το διάστημα από 1ης Οκτωβρίου 2013 μέχρι 30 Απριλίου 2014.  

 Απαντάμε στην διοίκηση της εταιρείας ότι μας οφείλει για αποδοχές και αποζημιώσεις όσων έφυγαν από τα Ναυπηγεία από τον Απρίλη του 2012 μέχρι σήμερα το ποσόν των 150 εκατομμυρίων. Αυτό το ποσό μας οφείλει. Και μας το οφείλει στο ακέραιο.   

Το ποσό αυτό απαιτούμε να μας το πληρώσει. Δεν πρόκειται να της το χαρίσουμε. Πολλές φορές μέχρι τώρα, ειδικά κατά την συζήτηση των προσφυγών μας στην επιθεώρηση εργασίας οι εκπρόσωποι της διοίκησης έχουν δηλώσει ότι θα μας πληρώσουν τα οφειλόμενα όταν η εταιρεία εισπράξει χρήματα. Οι δηλώσεις αυτές ήταν και παραμένουν λόγια του αέρα. Μέχρι σήμερα δεν μας έχει καταβάλει ούτε ευρώ. Και τώρα μας υπόσχεται να μας δώσει νέο αέρα, με την “εκχώρηση” 25 εκατομμυρίων που θα διεκδικήσει , όπως λέει από το Ελληνικό Δημόσιο.  Και στη συνέχεια, ότι θα μας εκχωρήσει και τις αποδοχές μας για το επτάμηνο Οκτωβρίου 2013/Απριλίου 2014.                                                                                                                              

Σε απάντηση εμείς της λέμε το εξής απλό. Να μας εκχωρήσει κάθε ποσό που τυχόν θα δικαιωθεί η εταιρεία από την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου καθώς και κάθε άλλη απαίτησή της κατά οποιουδήποτε και κάθε ποσό που θα δικαιούται από οποιαδήποτε πηγή, για την εξόφληση του συνόλου των απαιτήσεων των εργαζομένων, δηλαδή για την εξόφληση των 150 εκατομμυρίων που μέχρι σήμερα μας οφείλει. Όλα τα άλλα περισσεύουν. Εκπτώσεις και διαπραγματεύσεις για τα δικά μας χρήματα δεν κάνουμε με κανέναν.

Συναδέλφισσες –οι,

Η Κυβέρνηση υιοθετεί και νομοθετεί σκληρές, άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, εκποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των «αγορών», των δανειστών και των Ευρωπαίων μονεταριστών. Με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δίνοντας τη χαριστική βολή σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις όλοι οι εργαζόμενοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι:

ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Αρνούμαστε  κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό  - απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων τη Δευτέρα 1η Μάη.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις11.00π.μ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

                                                                                           ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13/4/2017

Συναδέλφισσες  οι,

Το ΔΣ του Σωματείου εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει σε όλους ψυχική και οικογενειακή ευτυχία και δύναμη για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

Εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχές σε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά.

Στις υποκριτικές και καθυστερημένες ευχές της εταιρείας το Σωματείο θα τοποθετηθεί με ανακοίνωση μετά το Άγιο Πάσχα.

                                   ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/4/2017

Συναδέλφισσες  οι,

Αύριο Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στα πλαίσια της ενημέρωσης αλλά και για  να αναλύσει το σχέδιο της κυβέρνησης  για  τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά  θα επισκεφτεί το χώρο  ο υφυπουργός ανάπτυξης και οικονομίας κ. Πιτσιόρλας .

Ο υπουργός θα είναι στο σωματείο στις  10:00 π. μ. και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η τελευταία γενική συνέλευση.

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να παραβρίσκονται στο χώρο να ακούσουν οι ίδιοι τον υπουργό και το σχέδιο της κυβέρνησης και να θέσουν τους προβληματισμούς τους στον ίδιο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο θα μας δοθεί η δυνατότητα να αξιολογήσουμε είτε αρνητικά είτε θετικά το σχεδιασμό της κυβέρνησης ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε στο αίτημα του υπουργού για την συμμετοχή των εργαζομένων στην ομάδα των πιστωτών που θα καταθέσει την αίτηση που θα κάνει η κυβέρνηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο για διορισμό ειδικού διαχειριστή.

Στις συναντήσεις μας με τον υπουργό αλλά και στην τοποθέτηση μας στην επιτροπή εξοπλισμών και άμυνας είχαμε επισημάνει ότι όποια λύση και αν προκριθεί από την κυβέρνηση πρέπει  να διασφαλίζει:

    Την συνέχιση λειτουργίας των Ναυπηγείων. Ένα ναυπηγείο σε πλήρη δραστηριότητα όπως όλοι το έχουμε γνωρίσει και όχι ένα ναυπηγείο τεμαχισμένο.

   Την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας. Με τον δικό μας αγώνα , όταν η διοίκηση της εταιρείας εγκατέλειψε από τον Απρίλιο του 2012 το ναυπηγείο στην τύχη του, κρατήθηκε το Ναυπηγείο ζωντανό. Επί δύο και περισσότερα χρόνια, μόνοι εμείς με την καθημερινή μας παρουσία αποτρέψαμε την καταστροφή των εγκαταστάσεων και των υποδομών και κυρίως διατηρήσαμε τα υπό κατασκευή τότε υποβρύχια σε ικανοποιητικό επίπεδο συντήρησης. Το ναυπηγείο αυτό είναι η ίδια η ζωή μας. Για όλα αυτά οι θέσεις εργασίας δεν διαπραγματεύονται.

    Την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας. Όπως ήδη έχουμε πολλές φορές αναφέρει και το γνωρίζουν πλέον όλοι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες,  η εταιρεία μας οφείλει τις αποδοχές μας από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα. Μάλιστα για όλο το διάστημα από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι 31-12-2015 οι αποδοχές μας αυτές έχουν κριθεί δικαστικά ότι πρέπει να μας καταβληθούν, ενώ για τις αποδοχές μας του 2016 η σχετική αγωγή μας  δικάζεται στις 2 Μαΐου.

     Τις αποδοχές μας αυτές που η εταιρεία τις στέρησε από εμάς και τις οικογένειές μας, δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν «επενδυτή». Η όποια λύση επιλεγεί για την πορεία των Ναυπηγείων  από δω και πέρα, πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την εξόφληση όλων των οφειλομένων αποδοχών και αποζημιώσεων. «Επενδυτές» με τα χρήματα τα δικά μας δεν  πρόκειται να αποδεχθούμε.

   Την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για το διάστημα των δέκα οκτώ μηνών που η εταιρεία μας είχε επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα και για το οποίο διάστημα έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που μας επιδικάζουν το σύνολο των αποδοχών μας.

Συναδέλφισσες –οι,

Μετά την επίσκεψη του υπουργού και την ενημέρωση όλων μας, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας θα συνεδριάσει και θα καταλήξει για την θέση που θα εισηγηθεί σε όλους σας  απέναντι στην  πρόταση του υπουργού για την συνυπογραφή ή όχι της αίτησης προς το Πρωτοδικείο για τον διορισμό διαχειριστή. Την αίτηση αυτή, αν τελικά αποφασιστεί ότι πρέπει να την συνυπογράψουμε, θα την υπογράψει ονομαστικά ο κάθε εργαζόμενος.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/3/2017

Συναδέλφισσες  οι,

 

Από τα μέσα του μήνα είχαμε ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του Π.Ν. ότι ενδέχεται η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δημιουργήσει θέμα για την  εκμίσθωσης λεωφορείων που αφορά την μεταφορά του προσωπικού και ότι η σύμβαση που το Π.Ν. έχει υπογράψει με την εταιρεία εκμίσθωσης των λεωφορείων λήγει στο τέλος του Μαρτίου.

Άμεσα κινηθήκαμε ενημερώνοντας τον Γραμματέα του Υπουργού, ζητώντας μάλιστα και συνάντηση μαζί του για να συζητήσουμε όχι μόνο για το πρόβλημα της μεταφοράς προσωπικού αλλά και για το πότε η νέα τροπολογία θα κατατεθεί στην Βουλή, καθώς και αν περιλαμβάνονται μέσα στην τροπολογία η ένταξη στο Π.Ν. των συναδέλφων μας της πρώην Διεύθυνσης Τ/Υ που απασχολούνται στον Ναύσταθμο.

Ο Γραμματέας μας απάντησε ότι για τα δύο τελευταία θέματα δεν υπάρχει καμία ανησυχία, είναι θέμα ημερών, όσο για το πρόβλημα που έχει προκύψει για την μεταφορά του προσωπικού, είπε ότι το γνωρίζει, θα το θέσει στον Υπουργό και θα μας ενημερώσει.

Ενώ περιμέναμε την μεσολάβηση του Υπουργού για να δώσει λύση στο πρόβλημα, την Τετάρτη 29 Μαρτίου ενημερωθήκαμε μέσω email που εστάλη επιλεγμένα σε κάποιους Διευθυντές ότι από 3 Απριλίου δεν θα εκτελούνται δρομολόγια μεταφοράς προσωπικού. Άμεσα ενημερώθηκε το Δ.Σ. και κατά την χθεσινή συνάντηση με τον Δικηγόρο του Σωματείου κ. Πίττα συζητήθηκε το θέμα.

Επικοινωνήσαμε επειγόντως με τον Γραμματέα του κ. Βίτσα ο οποίος μας είπε ότι ο Υπουργός ανέλαβε προσωπικά το θέμα. Μας ανέφερε όμως ότι ο Υπουργός με το Π.Ν. ψάχνουν να βρουν τον τρόπο για να γίνει η εκμίσθωση των λεωφορείων για την μεταφορά του Προσωπικού.

Χθες το πρωί το Προεδρείο του Σωματείου συνάντησε τον Επικεφαλή του Π.Ν. κ. Αλεξόπουλο  για να μας ενημερώσει για τον λόγο που η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίπτει την δαπάνη εκμίσθωσης των λεωφορείων, καθώς και για διάφορα άλλα θέματα.

Ο λόγος που τελικά η Επίτροπος απορρίπτει την δαπάνη αυτή είναι ότι δεν υπάρχει Νομοθετική πρόβλεψη για την μεταφορά του προσωπικού.

Μας τόνισε ότι έχει γίνει μία τελευταία προσπάθεια και αναμένει την απάντηση της για να προχωρήσουν σε νέο διαγωνισμό εκμίσθωσης λεωφορείων που μπορεί να χρειαστεί κάποιες μέρες.

Ζητήσαμε αν υπάρχει δυνατότητα να δούμε οι ίδιοι την Επίτροπο ώστε να συνομιλήσουμε μαζί της και να της θέσουμε τις συνέπειες που θα προκύψουν από την άρνηση της.

Είναι λυπηρό όταν οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου, που έχουν δεχθεί την μείωση του 35% από το βασικό μισθό τους, συμβάλλουν στην ολοκλήρωση των Υ/Β, στην επισκευή των φρεγατών, στην κατασκευή του προσομοιωτή και σε όποια άλλα έργα χρειαστεί που το Π.Ν. μας έχει φέρει για να μειώσει το κόστος συντήρησης και εκσυγχρονισμού των πλοίων του, να υπάρχει μία Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία να μην ακούει την Πολιτική Ηγεσία και τους ανθρώπους του Π.Ν. και να κόβει την συγκεκριμένη δαπάνη που είναι πολύ μικρή μπροστά στα οφέλη, που το Π.Ν. έχει αποκομίσει.

Εκτιμούμε ότι τελικά θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με την Επίτροπο, να την πείσουμε να δείξει την δέουσα κατανόηση για να βρεθεί και η λύση.

Η Πολιτική Ηγεσία αν πράγματι το θέλει και το επιδιώκει, όπως  μας έχουν πει θα πρέπει καταθέτοντας την νέα τροπολογία που αναμένουμε, για την επέκταση της χρηματοδότησης να υπάρχει Νομοθετική πρόβλεψη για την μεταφορά του προσωπικού και να συνεχιστεί έτσι η καλή συνεργασία ανάμεσα στους εργαζόμενους και το Π.Ν. έως ότου βρεθεί μία λύση για το μέλλον του Ναυπηγείου και των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ "Η ΤΡΙΑΙΝΑ"

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά "Η ΤΡΙΑΙΝΑ" που προήλθε από τις εκλογές στις 7 και 8 Μαρτίου 2017 καθώς επίσης και από τη Συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών της Διοίκησης που έγινε στις 16 Μαρτίου 2017 με θέμα "Συγκρότηση σε Σώμα" είναι:

Πρόεδρος:                ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Α' Αντιπρόεδρος:      ΚΑΡΑΤΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεν. Γραμματέας:     ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ταμίας:                    ΠΑΠΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Β' Αντιπρόεδρος:      ΔΑΝΙΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Αναπλ. Γραμματέας: ΠΙΤΣΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Μέλος:                     ΑΡΕΤΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 

Μέλος:                     ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Μέλος:                     ΧΟΥΤΖΟΥΜΗ ΔΑΝΑΗ

Μέλος:                     ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέλος:                     ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΑΝΘΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων και με απόλυτη ελευθερία, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες διεξήχθησαν 7- 8 Μαρτίου 2017 οι αρχαιρεσίες του Σωματείου μας.

Με την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών βρέθηκαν ψηφίσαντες:730 Μέλη Ταμειακώς Εντάξει.

Με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων βρέθηκαν Έγκυρα 709 και Άκυρα – Λευκά 21 και έλαβαν:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ : 417 ψήφοι        58,82%    7 έδρες

  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖ. ΝΑΥΠ. ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: 125 ψήφοι      17,63%     2 έδρες

 (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)  

 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ : 125 ψήφοι      17,63%     2 έδρες

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : 42 Ψήφοι         5,92%       0 έδρες

Για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ε.Κ.Π.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (Π.Ο.Ε.Μ.) βρέθηκαν Έγκυρα ψηφοδέλτια  638  Άκυρα-Λευκά 39

                               ΓΙΑ Ε.Κ.Π.                                                            ΓΙΑ  Π.Ο.Ε.Μ.                                           

ΑΝ. Σ. Α : 350 ψήφοι     4 αντιπρόσωποι

ΕΝ. Α. Ε : 121 ψήφοι     1 αντιπρόσωπος

Σ.Ε.Ν.Σ :  111 ψήφοι      1 αντιπρόσωπος

Δ.Α.Σ.   : 56    ψήφοι      1 αντιπρόσωπος

ΑΝ. Σ. Α : 350 ψήφοι   4 αντιπρόσωποι

ΕΝ. Α. Ε : 121 ψήφοι   1 αντιπρόσωπος

Σ.Ε.Ν.Σ :  111 ψήφοι    1 αντιπρόσωπος

Δ.Α.Σ.    : 56   ψήφοι    1 αντιπρόσωπος

Για το Σωματείο

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π ΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Συναδέλφισσες  οι,

 

Ψηφίζουμε την Τρίτη  7-03-2017 και ώρα 08:00π.μ.  – 15:00μ.μ και την Τετάρτη  8-03-2017  από 07:00π.μ. έως17:00μ.μ. για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Σωματείου μας και των αντιπροσώπων για τη Π.Ο.Ε.Μ. και το Ε.Κ.Π.

 

Υπενθυμίζουμε ότι για να ψηφίσουμε χρειάζεται ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

 

Οι εκλογές θα γίνουν στο Ναυπηγείο και σε αίθουσα του Σωματείου.

Δικαίωμα στις αρχαιρεσίες έχουν:

• Όσοι είναι ταμειακώς εντάξει συμφώνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (ταμειακός εντάξει μπορεί να γίνει το μέλος του σωματείου λίγο πριν την κάλπη).
• Όσοι δεν είναι συνταξιούχοι από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα.
• Δεν απασχολούνται με σύμβαση εργασίας δημοσίου δικαίου ή με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ή σε ΔΕΚΟ.
• Δεν  είναι μέλος σε άλλο Επιχειρησιακό Σωματείο.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η

   

 

 
ΜΕΛΕΤΗ ΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Διαβάστε εδώ τη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ναυπηγικής βιομηχανίας.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

Δείτε εδώ τον προϋπολογισμό του έτους 2016 και τον απολογισμό του 2015.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015-2016

Δείτε εδώ τον διοικητικό απολογισμό 2015-2016. 

Ανακοίνωση 7/4/2016

Συναδέλφισσες -οι,

Στο Δ.Σ. που έγινε την Τετάρτη 30-3-2016 αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η Ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20-4-2016 στο χώρο του Ναυπηγείου ο οποίος θα καθοριστεί στο επόμενο  Δ.Σ. μαζί με την ώρα έναρξης. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Τα θέματα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης είναι:ε

·        Διοικητικός Απολογισμός

·        Οικονομικός Απολογισμός 2015

·        Προϋπολογισμός 2016.   

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ανακοίνωση 23/3/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Μετά από  προγραμματισμένο ραντεβού το Δ.Σ του Σωματείου μας συναντήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας  με τον  Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, την υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη και τον Γεν. Γραμματέα  βιομηχανίας  κ.Στρατή Ζαφείρη.

Στην συνάντησή μας συζητήσαμε τα καυτά θέματα που αφορούν το μέλλον του Ναυπηγείου και των εργαζομένων.

Τους εκθέσαμε την ανησυχία μας για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα μετά και  την αποπεράτωση του προγράμματος από το Π.Ν. σύμφωνα πάντα με τον Ν 4258/2014 και ποια είναι η θέση τους ;

Τους υπενθυμίσαμε ότι εκκρεμεί δέσμευση της κυβέρνησης για συντονισμό των αρμόδιων Υπουργείων και την σύσταση μιας Ενιαίας Γραμματείας  Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Τους ζητήσαμε ενημέρωση για την ανάκτηση των απαιτήσεων των 523εκ. ευρώ, αν θα υπάρχουν επιπτώσεις, και ποιες θα είναι αυτές σε περίπτωση που η πλευρά των ΕΝΑΕ προσφύγει στην πτώχευση ή σε αλλά νομικά τερτίπια.

Τέλος, τους επισημάναμε ότι θέλουμε ανοιχτό Ναυπηγείο σε πλήρη λειτουργία, με όλες τις δραστηριότητες και του Τροχαίου Υλικού με όλες τις θέσεις εργασίας,  με τα εργασιακά μας δικαιώματα και το κυριότερο την διασφάλιση και την καταβολή των οφειλομένων αποδοχών μας (2έτη).

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Σταθάκης, όσο και η κ.Τζάκρη μας ξεκαθάρισαν  όσον αφορά το μέλλον του Ναυπηγείου και της Ναυπηγικής βιομηχανίας, ότι αναζητείται ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον  επενδυτικό όμιλο COSCO, ο οποίος έχει δοκιμαστεί επενδυτικά  στην χώρα μας .

Από την άλλη βέβαια μας  τόνισαν ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Μιας βιομηχανίας που προσδοκούν στην  ανάπτυξη της, σύμφωνα με την μελέτη που έχουν οι ίδιοι στα χέρια τους και  μας την  παρουσίασαν  και την περιμένουμε να μας την κοινοποιήσουν.

Μια μελέτη που υιοθετείται όπως φαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομίας κυρία Τζάκρη και που αναφέρει σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της ότι τα Ναυπηγεία στην Ελλάδα βρίσκονται σε σημαντική γεωστρατηγική ζώνη, αφού είναι το σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων μετά και το άνοιγμα Της Διώρυγας του Σουέζ.

Σε ότι αφορά την ανάκτηση του πρόστιμου μας διαβεβαίωσαν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και έχει προχωρήσει και ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να απομακρύνουν τον σημερινό ιδιοκτήτη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση που βρίσκονται τα Ναυπηγεία, κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους.

Μας ανέφεραν επίσης ότι δεν μπορούσε να αποφευχθεί  η ανάκτηση,  γιατί κατά πρώτον για  κάθε μέρα που περνάει το ύψος του πρόστιμου ανεβαίνει κατά 19.000 ευρώ και κατά δεύτερον ότι με τον τρόπο αυτό δίνει την δυνατότητα στα ΕΝΑΕ, να καταβάλουν ένα ποσό από το ύψος του πρόστιμου και άμεσα να ενεργοποιηθεί ο εμπορικός τομέας. (επαναφορά στην απόφαση της Ε.Ε. το 2008).

Γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά των μετόχων προσφεύγοντας σε ασφαλιστικά μετρά για να κερδίσουν το χρόνο που χρειάζονται έτσι ώστε να έρθει η τελική απόφαση από την διαιτησία.

Την διαιτησία περιμένουν και από την πλευρά τους για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους σε ότι αφορά το μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, στο σημείο αυτό τους υπενθυμίσαμε ότι το Σωματείο μας δια του Προέδρου κατέθεσε Υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στην Διαιτησία.

Δεσμευτήκαν, επίσης  να είναι σύμμαχοι των εργαζομένων σε ότι αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις μας, καθώς και αν χρειαστεί θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο από την πλευρά του ελληνικού δημόσιου για ένα μικρό χρονικό διάστημα ωσότου βρεθεί ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους υπάρχει.

Κλείνοντας μας επισήμαναν ότι η σύσταση μιας Ενιαίας Γραμματείας  Ναυπηγικής Βιομηχανίας επιβάλλεται σύντομα να δημιουργηθεί και θα είναι αυτή που θα αναλάβει να διεκπεραίωση για την Ανάπτυξη και το Μέλλον της  Ναυπηγικής  Βιομηχανίας.

Συναδέλφισσες, -οι,

Από δημοσιεύματα μαθαίνουμε ότι υπάρχει στην κυβέρνηση σκέψη για δημιουργία hot spot εντός  του  χώρου του Ναυπηγείου για υποδοχή, εγκατάσταση η παραμονή προσφύγων.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ήρθαμε σε επαφή με τους εμπλεκομένους και προσπαθήσαμε να τους ενημερώσουμε ότι ο χώρος δεν ενδείκνυται για το σκοπό αυτό.

 Εμείς ως εργαζόμενοι δηλώνουμε απερίφραστα και το δείξαμε στην πράξη μας με την αλληλεγγύη μας ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Άλλωστε η φιλοξενία και το φιλότιμο είναι στοιχεία των Ελλήνων και της Ελληνικής παράδοσης, άρα και των εργαζομένων στα Ναυπηγεία. Όμως  η επιλογή του χώρου του Ναυπηγείου για  hot spot είναι εντελώς ΑΣΤΟΧΗ. Ο χώρος είναι βιομηχανικός άρα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την βαριά βιομηχανία και οι κίνδυνοι θα είναι πολλοί.

Δεν μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο χώρο ή σε γείτονα χώρο προσφυγές, μετανάστες και Πολεμικό Υλικό, Υ/Β, Φρεγάτες και Κανονιοφόροι.

Θέση μας είναι να βρεθούν στην Αττική κατάλληλοι χώροι, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά σήμερα ταλαιπωρούνται,  να ζουν με αξιοπρέπεια και οι πολίτες του λεκανοπέδιου να συμβάλουν για την φιλοξενία, τους τόσο ηθικά όσο και υλικά,  όπως ήδη έχουν πράξει και οι εργαζόμενοι στο χώρο του Ναυπηγείου.

ΥΓ1: Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανακοίνωση  και αφορά τα ένσημα του 7μηνου Οκτώβριος 2013 έως και Απρίλιο 2014 έχουν αρχίσει να φαίνονται στις προσωπικές καρτέλες των εργαζομένων  μετά και την οριστικοποίηση του κάθε μήνα.

ΥΓ2: Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση και θα υπάρξει ενημέρωση για όλα τα θέματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ενημέρωση 9/3/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Είναι γνωστό σε όλους το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, που έτυχε να γίνουν πρόσφυγες, χωρίς βέβαια να το επιλέξουν οι ίδιοι.

Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται βοήθεια  και οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου δεν μένουν ασυγκίνητοι.  Ως εκ τούτου  το Σωματείο, μετά από την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον των συναδέλφων μας, καλεί, όσους επιθυμούν, να συμμετέχουν στην προσπάθεια βοήθειας και αλληλεγγύης στους συνάνθρωπους μας πρόσφυγες.

Αποφασίστηκε λοιπόν από αύριο Πέμπτη 10/3/2016 έως και την Πέμπτη 17/3/2016 να συλλέγονται τρόφιμα, είδη σωματικής  υγιεινής, παιδικές τροφές  κ.λ.π. που αναφέρονται στην επισυναπτόμενη λίστα.

Μετά την συλλογή των προϊόντων, θα διατεθούν  κατόπιν επικοινωνίας με την Περιφέρεια Αττικής,  στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Ακίνητων Φαλήρου (ΤKD) .

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται  στο χώρο του Σωματείου θα συσκευάζονται και θα αποθηκεύονται σε προεπιλεγμένους και κατάλληλους χώρους.

Στην προσπάθεια της καταγραφής της συλλογής και της αποθήκευσης των προϊόντων,  ζητούμε από τους  συναδέλφους εργαζόμενους  να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθεια τους.

Όποιοι  λοιπόν εθελοντικά επιθυμούν να βοηθήσουν, να επικοινωνούν με το Σωματείο.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα προϊόντα που θα συγκεντρώνονται. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                               Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε εδώ τον διοικητικό απολογισμό του Σωματείου "Τρίαινα" για το 2014 - 2015.


         ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Β. Πίττα
Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Β. Πίττα σχετικά με την πορεία των δικαστικών υποθέσεων.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου "Τρίαινα".


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε εδώ απόσπασμα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για την εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Απόφαση Εφετείου
Διαβάστε εδώ την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της ΕΤΥΕ Α.Ε.. Τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί και ανακοίνωση για το θέμα αυτό. 


Επιστολή Σωματείου προς ΕΝΑΕ
Διαβάστε εδώ την απαντητική επιστολή του Σωματείου "Τρίαινα" προς την διοίκηση των ΕΝΑΕ σχετικά με τη διαβούλευση για εκ νέου εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας για ακόμη ένα τρίμηνο. 


Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
Σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία,που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ σχετικά με τη δικαστική απόφαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Άδεια Creative Commons