Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα"

Ενημέρωση 16/11/2015

Συναδέλφισσες -οι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αύριο Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9:30 πμ συζητείται στον Άρειο Πάγο  η υπόθεση της πρώην Διεύθυνσης Τροχαίου Υλικού του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. 

Οφείλουν όλοι οι εργαζόμενοι της πρώην Διεύθυνσης Τροχαίου Υλικού να παρευρίσκονται στο χώρο.   

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/11/2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, με προκρούστεια  προαπαιτούμενα, με μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, με νομοθετήματα που καταργούν κάθε εργασιακή παροχή και κοινωνική ασφάλεια.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι «δοκιμασίες» θα περάσουν χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, χωρίς πολιτικές «απώλειες». Έτσι εξέλαβαν την πρώτη φάση ψήφισης των προαπαιτούμενων… των «ορεκτικών»,  όπως τ’ αποκάλεσαν.

 Θα ψηφιστούν, θα πονέσουν, θα «ξεχαστούν»… είναι το μοναδικό σχέδιό τους και περιμένουν να περάσουν τη δεύτερη φάση, το «κυρίως πιάτο» που θα έρθει τον Νοέμβριο ή τον  Δεκέμβριο  και θα είναι ο «οδοστρωτήρας» του Ασφαλιστικού.

 Απέναντι σ’ αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια  περιμένοντας το μοιραίο…

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, (την ίδια στιγμή που η πατρίδα μας μετατρέπεται σε «αποθήκη ψυχών» έναντι «ανταλλαγμάτων»), να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, την μάχη των μαχών και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί                                   

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ Ε∆Ω!!! ∆ΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ∆ΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί, καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε στις νέες απορρυθμίσεις της ζωής μας, στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσής μας και ν’ ανατρέψουμε τις σχεδιαζόμενες  αντιασφαλιστικές, αντικοινωνικές  (απο)ρυθμίσεις, που θα μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική και τις συντάξεις σε φιλοδώρημα.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε!

 Το κάναμε στο παρελθόν με τις κινητοποιήσεις μας για να διατηρήσουμε το ναυπηγείο ανοιχτό , τις θέσεις εργασίας μας και ένα καλύτερο  μέλλον. Το κάνουμε τώρα  κατά των μνημονίων και των απορρυθμίσεων των εργασιακών και συλλογικών μας δικαιωμάτων. Θα το κάνουμε στο μέλλον εάν δεν υπάρξει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του Ναυπηγείου.

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ αρκεί να το πιστέψουμε!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΩΝ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στην Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00  Π.Μ. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21/10/2015

Συναδέλφισσες-οι,

Το Σωματείο μας συμμετέχει στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και παίρνει μέρος στο Συλλαλητήριο στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30 μμ ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά να συμμετέχουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19/10/2015

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Βασίλη Πήττα. 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1/10/2015

Ξεκίνησε  σήμερα  1 Οκτωβρίου 2015 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους μπορούν να απευθυνθούν στην Γραμματεία του Σωματείου μας για να διευκολυνθούν  και να υποβάλουν από εκεί την αίτησή τους.

Προϋπόθεση είναι να έχουν μαζί τους κωδικούς ΟΑΕΔ, ή κωδικούς ΤΑΧΙS  το ΑΜΚΑ και το AMA (βρίσκονται στο ατομικό βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ).

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ και εδώ την Εγκύκλιο Ειδικών Εποχικών Βοηθημάτων 2015.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28/9/2015

Συναδέλφισσες- οι ,

Οι εκλογές τέλειωσαν. Ο λαός εμπιστεύτηκε  με τη ψήφο του  τη κυβέρνηση που είχε εκλέξει  και στις 25 Ιανουαρίου 2015.  Την εμπιστεύτηκε για μια φορά  ακόμη  για να ολοκληρώσει το έργο της σε βάθος τετραετίας όπως λέει και ο πρωθυπουργός.

Από την κυβέρνηση αυτή περιμένουμε ως Έλληνες πολίτες,  ως εργαζόμενοι, ως Έλληνες φορολογούμενοι πολλά.

Περιμένουμε να  σταθεί στα πόδια της η Οικονομία, η Υγεία , η Άμυνα, η Παιδεία  και επιτέλους  η Ανάπτυξη στη Βιομηχανία κ.λ.π.

Ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους της Βιομηχανίας  και ιδιαίτερα στην Ναυπηγική Βιομηχανία. Μια Ναυπηγική Βιομηχανία που τον  τελευταίο καιρό, κάθε μέρα που περνά συρρικνώνεται  και οδηγείται προς τη καταστροφή.  Όταν λοιπόν μιλάμε για Ναυπηγική Βιομηχανία εννοούμε κατά κύριο  λόγο τα  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

 Από εδώ λοιπόν πρέπει να γίνει η επανεκκίνηση στη Ναυπηγική Βιομηχανία για να έχουμε την  ανάπτυξη που όλοι επιζητούν.

Για να γίνει όμως η επανεκκίνηση αυτή πρέπει επιτέλους να υπάρξει πολιτική βούληση. Ήρθε ο καιρός να σκύψουν κάποιοι το κεφάλι και να αρχίσουν τη δουλεία. Εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε εκεί καθημερινά  να τους πιέζουμε, προτείνοντας και βοηθώντας τους όταν πρόκειται  για εξεύρεση λύσεις. Λύσεις  που θα απαντούν  στα παρακάτω  ερωτήματά μας  και θα συμφωνούν με τις απαιτήσεις μας. Είναι ερωτήματα που  έχουμε θέσει πολλές φορές μέχρι σήμερα και τα επαναλαμβάνουμε:

1.       Τι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των Υποβρυχίων; Ο χρόνος           πιέζει, αφού σε  μικρό ακόμη χρονικό διάστημα τα υποβρύχια ολοκληρώνονται .

2.       Πως θα αντιμετωπιστεί το βασικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την Ε.Ε. σχετικά με  την απαγόρευση κατασκευής πλοίων ξένων πολεμικών ναυτικών;

3.       Τι θα γίνει με τις εμπορικές δραστηριότητες του Ναυπηγείου;

4.       Τι θα γίνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ναυπηγείου; Θα συνεχίσει να παραμένει ιδιοκτήτης ο ίδιος, ο οποίος το οδήγησε στην σημερινή άθλια κατάσταση;

5.       Τί θα γίνει με την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας από την εργοδότριά μας εταιρεία;

6.       Τι θα γίνει με την ασφάλισή μας από τον Απρίλιο του 2012 έως και τον Απρίλιο 2014;

Για  όλα  τα παραπάνω μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης έχουν σταλεί επιστολές προς όλους τους αρμοδίους υπουργούς,  ζητώντας τους  συνάντηση.  Μέσα από τις συναντήσεις αυτές, αφού τους ενημερώσουμε, στόχος μας είναι να γίνει επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας διυπουργικής σύσκεψης η οποία θα προχωρήσει σε σύσταση μιας Ενιαίας Γραμματείας  Ναυπηγικής Βιομηχανίας, όπως θεωρεί αναγκαίο ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ Βίτσας σύμφωνα και με τις δηλώσεις του στο χώρο του Ναυπηγείου.

Η Ενιαία αυτή  Γραμματεία θα παράγει πολιτική για να λύσει επιτέλους το πρόβλημα του συντονισμού με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Συναδέλφισσες- οι ,

Την Πέμπτη 1 Οκτώβριου 2015 εκδικάζεται στο Α΄ μονομελές  πλημμελειοδικείο Αθηνών στο κτήριο 2 και με αριθμό πινακίου 56 η ποινική δίωξη κατά των μελλών του Δ.Σ. της εταιρίας για τη μη καταβολή του Επιδόματος Αδείας 2012.  Όπως όλοι γνωρίζετε η εταιρία κατέβαλε μέρος της οφειλής αυτής μετά από καθυστέρηση 2 ετών, όχι γιατί την πήρε ο πόνος για τους εργαζόμενους, αλλά γιατί αναγκάζεται ενόψει και των ποινικών δικαστηρίων.

Ως εργαζόμενοι απαιτούμε το σύνολο τον οφειλομένων και το απαιτούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Η ¨καταβολή¨ ενός μέρους δεν αίρει την ποινική ευθύνη. Η ποινική ευθύνη παραμένει ακέραια και όλοι μας θα απαιτήσουμε από το ποινικό δικαστήριο την παραδειγματική τιμωρία όλων. Με το επιβαρυντικό στοιχείο της πρόκλησης και της κοροϊδίας.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επισκεφτήκαμε και συναντηθήκαμε με την διευθύντρια του Ι.Κ.Α. Ελευσίνας για θέματα ασφάλισης (έπειτα από δίκες μας καταγγελίες για βαρύ ένσημο σε συγκεκριμένα τμήματα ) και κατόπιν της  αυτοψίας  στο χώρο από επιτροπή του Ι.Κ.Α.  Η απάντηση που μας έδωσε ήταν ότι έχει στείλει  στα κεντρικά  του Ι.Κ.Α. τις προθέσεις της και τα ερωτηματικά της και περιμένει τις απαντήσεις.

Μας τόνισε όμως ότι θα υπάρξει καθυστέρηση διότι πρέπει να οριστεί νέος Διοικητής στο Ι.Κ.Α. αλλά και Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι οποίοι θα πάρουν και τις αποφάσεις.

Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι δεν κατέστη δυνατόν  να ενταχθούμε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ   με τίτλο <<ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2015>> με αριθμό 281/18/19.5.2015 γιατί η εγκύκλιος αναφέρει ρητά μόνο για επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-25  εργαζόμενους) [δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο].

Για τους συναδέλφους που έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά στη γραμματεία του Σωματείου θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι όλα τα δικαιολογητικά φυλάσσονται στο Σωματείο, αλλά αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει να τα ζητήσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε εδώ τον διοικητικό απολογισμό του Σωματείου "Τρίαινα" για το 2014 - 2015.


         ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Β. Πίττα
Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Β. Πίττα σχετικά με την πορεία των δικαστικών υποθέσεων.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου "Τρίαινα".


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε εδώ απόσπασμα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για την εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Απόφαση Εφετείου
Διαβάστε εδώ την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της ΕΤΥΕ Α.Ε.. Τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί και ανακοίνωση για το θέμα αυτό. 


Επιστολή Σωματείου προς ΕΝΑΕ
Διαβάστε εδώ την απαντητική επιστολή του Σωματείου "Τρίαινα" προς την διοίκηση των ΕΝΑΕ σχετικά με τη διαβούλευση για εκ νέου εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας για ακόμη ένα τρίμηνο. 


Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
Σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία,που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ σχετικά με τη δικαστική απόφαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Άδεια Creative Commons