Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα"
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε εδώ τον διοικητικό απολογισμό του Σωματείου "Τρίαινα" για το 2014 - 2015.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, -οι,

Όπως ενημερωθήκατε και με προηγούμενη ανακοίνωση, την Τρίτη 31/3/2015 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Το Δ.Σ. του Σωματείου σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί έξω από τον προαύλιο χώρο του Σωματείου με ώρα έναρξης 09:00 π.μ. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • ·       Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός 2014 – 2015 και Προϋπολογισμός 2015
  •       Ενημέρωση από το δικηγόρο του Σωματείου κ. Πίττα για όλες τις νομικές ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα καθώς και αυτές που θα επακολουθήσουν (κατάσχεση εις χείρας τρίτων για το δεύτερο εννιάμηνο του 2013).
  •       Εξουσιοδότηση (σύμφωνα με το νόμο) για οποιαδήποτε μορφή κινητοποιήσεων προς το Δ.Σ. του Σωματείου.

Τις επόμενες ημέρες, θα διανεμηθεί όπως προβλέπεται από το καταστατικό ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός 2014 – 2015 καθώς και ο Προϋπολογισμός 2015.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/3/2015

Συναδέλφισσες, -οι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 24/3/2015, όπως ήταν προγραμματισμένο, με τον κ. Παπαλεξόπουλο, σύμβουλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως ο ίδιος μας συστήθηκε.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος των οικονομικών Στρατηγός ΥΕΘΑ και ο Ναύαρχος υπεύθυνος οικονομικών του ΓΕΝ. Το Δ.Σ. έθεσε όλα τα μείζοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το Ναυπηγείο και είναι σε όλους γνωστά. Ο κ. Παπαλεξόπουλος δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα κάνει εισηγητική έκθεση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ακόμη και σήμερα.

Στο θέμα της μισθοδοσίας, δεν δόθηκε ακριβής ημερομηνία πληρωμής διότι εκρεμμεί η υπογραφή του κ. Καμμένου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι την υπογραφή του θα τη βάλει πριν από το ταξίδι του στην Αμερική.

Το Δ.Σ. συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη. Θέσαμε στον Υπουργό όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση των εργαζομένων (ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΝΑΤ) καθώς και την ασφάλιση των εργαζομένων της πρώην διεύθυνσης Τροχαίου Υλικού που έχουν υπογράψει συμφωνία με το ΠΝ. Σε ό,τι αφορά τα παραπάνω ζητήματα, αφού του υποβάλαμε και υπόμνημα, τα θεώρησε λογικά και τάχθηκε υπέρ των απαιτήσεών μας. Θα επικοινωνήσει μαζί μας τις επόμενες ημέρες για να μας ενημερώσει για τις επαφές που θα κάνει με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Του θέσαμε επίσης το θέμα της μισθοδοσίας μας και την καθυστέρηση που υπάρχει και του ζητήσαμε να μεσολαβήσει στο να δοθεί επιτέλους λύση. Αμέσως, κινητοποιήθηκε (και τον ευχαριστήσαμε για αυτό) επικοινωνώντας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ήσυχο και τον Υπουργό Συντονισμού της Κυβέρνησης κ. Φλαμπουράρη. Τους έθεσε το πρόβλημα της μισθοδοσίας μας και ζήτησε να μεσολαβήσουν και να πείσουν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο να εξαιρεθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων από τις δαπάνες των εξοπλιστικών. Μας επεσήμανε ακόμη ότι ο κ. Καμμένος είναι ο μόνος αρμόδιος για να υπογράψει ο,τιδήποτε αφορά εξοπλιστικές δαπάνες.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/3/2015

Συναδέλφισσες, οι, 

Σας ενημερώνουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη 31-3-2015 θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση (σύμφωνα με το καταστατικό) στο χώρο του Ναυπηγείου.

Με νέα Ανακοίνωση του Σωματείου θα ενημερωθείτε για τα θέματα και τις λεπτομέρειες της Γενικής Συνέλευσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19/3/2015

Συναδέλφισσες- οι ,

Σήμερα, μετά από επικοινωνία του γραφείου του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου με τον Πρόεδρο του Σωματείου, ορίστηκε για την Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. συνάντηση του Σωματείου μας με εκπρόσωπο του Υπουργού Άμυνας κ. Παπαλεξόπουλο. Ως εκ τούτου, δε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση που αναμενόταν με τον αρχηγό ΓΕΝ κ. Αποστολάκη. Η συνάντηση Α/ΓΕΝ θα γίνει μετά το ραντεβού της Τρίτης και κατόπιν εντολής του Υπουργού Άμυνας.

Το Σωματείο αύριο Παρασκευή θα επιδιώξει να συναντηθεί και να ενημερώσει εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

         ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Β. Πίττα
Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Β. Πίττα σχετικά με την πορεία των δικαστικών υποθέσεων.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου "Τρίαινα".


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε εδώ απόσπασμα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για την εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Απόφαση Εφετείου
Διαβάστε εδώ την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της ΕΤΥΕ Α.Ε.. Τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί και ανακοίνωση για το θέμα αυτό. 


Επιστολή Σωματείου προς ΕΝΑΕ
Διαβάστε εδώ την απαντητική επιστολή του Σωματείου "Τρίαινα" προς την διοίκηση των ΕΝΑΕ σχετικά με τη διαβούλευση για εκ νέου εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας για ακόμη ένα τρίμηνο. 


Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
Σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία,που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ σχετικά με τη δικαστική απόφαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Άδεια Creative Commons