Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/7/2015

Συναδέλφισσες, -οι, 

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών μας σχετικά με τα θέματα ασφάλισης, σας γνωρίζουμε ότι την τελευταία περίοδο έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας και πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Συναντηθήκαμε τρεις φορές με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά, στον οποίο θέσαμε πιο έντονα και πιο πιεστικά όλα τα θέματα που μας απασχολούν: την ασφάλισή μας από τον Απρίλιο του 2012, την ασφάλιση των εργαζομένων της Πρώην Διεύθυνσης του Τροχαίου Υλικού, την ασφάλιση στα βαρέα για τους εργαζόμενους που μέχρι την επανέναρξη κατασκευής των υποβρυχίων από το ΠΝ ασφαλίζονταν στα βαρέα κλπ.

Ο κ. Ρωμανιάς δεσμεύτηκε να μας απαντήσει μέχρι τις 15 Ιουλίου 2015, αφού κάνει τρεις αναγκαίες συνεννοήσεις με τη διοίκηση του ΙΚΑ. Λόγω του ανασχηματισμού  και των αλλαγών που προέκυψαν στο Υπουργείο Εργασίας περιμένουμε την απάντησή του τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Για το θέμα της ασφάλισης της Πρώην Διεύθυνσης του Τροχαίου Υλικού συναντηθήκαμε την περασμένη εβδομάδα  στην Κλαυθμώνος με τους αρμόδιους του ΠΝ και καταλήξαμε σε μια συγκεκριμένη πρόταση την οποία θα υποβάλαμε από κοινού στο ΙΚΑ. Βάση της κοινής πρότασης είναι να ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι αυτοί ως εργαζόμενοι με σχέση εργασίας και όχι ως αυτοαπασχολούμενοι.

Προχθές Τρίτη μετά από παρέμβαση της ΓΣΕΕ επισκεφθήκαμε μαζί με τους υπεύθυνους του ΠΝ τον διευθυντή του ΙΚΑ κ. Παπαχρήστου, στον οποίο καταθέσαμε την πρότασή μας για την ασφάλιση των εργαζομένων της Πρώην Διεύθυνσης του Τροχαίου Υλικού. Ο κ. Παπαχρήστου αποδέχθηκε την πρόταση και εντός των ημερών δεσμεύθηκε να επεξεργαστεί το συγκεκριμένο διαδικαστικό πλαίσιο, ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να ασφαλιστούν ως εργαζόμενοι με σχέση εργασίας.

Στον κ. Παπαχρήστου θέσαμε και πάλι το θέμα της ασφάλισής μας από τον Απρίλιο του 2012.

Μετά από όλα αυτά, αναμένουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα να έχουμε επίλυση του προβλήματος με την ασφάλιση των 67 Συναδέλφων από την πρώην Διεύθυνση  του Τροχαίου Υλικού και ξεκάθαρη απάντηση σε όλα τα άλλα θέματα.

Συναδέλφισσες, -οι,

Μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, ελπίζουμε σε μια άριστη  συνεργασία με τους νέους Υπουργούς που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους. Το Σωματείο θα επιδιώξει να συναντήσει τους Υπουργούς και να θέσει υπόψη τους τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, το μέλλον τους, το μέλλον του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και ιδιαίτερα το μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα προσπαθώντας να προωθήσουμε τα συμφέροντα εργαζομένων που πλήττονται σοβαρά τα τελευταία χρόνια.

     Στην ενημέρωση που είχατε από τον Δικηγόρο του Σωματείου κ. Πήττα στις 16/6/2015 και αναφερόταν στην ΄΄Κατάσχεση στα χέρια του Δημοσίου ως Τρίτου΄΄ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγο της δυσλειτουργίας των Τραπεζών Capital Control είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να καταβληθούν ακεραία στην Γραμματεία Πρωτοδικείου για την έκδοση παραβόλου όπως είθισται.

Η δυσλειτουργία των Τραπεζών δημιουργεί επίσης πρόβλημα στην οικονομική λειτουργία του Σωματείου. Τα λειτουργικά έξοδα του οποίου εξακολουθούν να υφίστανται και δεν μπορούν να καλυφθούν από τα χρηματικά αποθέματα που υπάρχουν, αν δεν υπάρξει σύντομα άρση του  Capital Control.

Όσοι από τους συναδέλφους έχουν λάβει χρηματική ενίσχυση (Δανεικά) κατά τα προηγούμενα έτη και έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν έστω και ένα μέρος των οφειλόμενων,  παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με τον Ταμία του Σωματείου.

Διπλά ευχαριστούμε όσους από τους συναδέλφους κατανοώντας το υπάρχον πρόβλημα είναι τυπικοί και συνεπείς στην καταβολή των οφειλομένων.

      Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσον αφορά την πραγματοποίηση της Αιμοδοσίας που έγινε στο χώρο του Ναυπηγείου το Π.Ν. , το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ που με το δικό του λιγοστό προσωπικό και τα δικά του μέσα ανέλαβε επιτυχώς και διεκπεραίωσε την Αιμοδοσία. 

      Θα θέλαμε ακόμα να ευχαριστήσουμε κυρίως τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου το οποίο πάντοτε είναι πρωτοπόρο σε τέτοιου είδους κοινωνικές δράσεις και γενικά όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Με αφορμή την έναρξη των αδειών, ευχόμαστε σε όλους τους συνάδελφους που θα κάνουν χρήση αδείας, καλή ξεκούραση.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16/6/2015

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Β. Πίττα για την πορεία των δικαστικών υποθέσεων. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/5/2015

Συναδέλφισσες, -οι,

Η διοίκηση της εταιρείας με μια «θριαμβευτικού τύπου» ανακοίνωση, μας γνωστοποιεί ότι προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών της προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για τις βεβαιωμένες οφειλές της από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2012.                                                                                                                     Η διοίκηση της εταιρείας όμως, «ξεχνά» να  αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οφείλει στα ασφαλιστικά ταμεία το σύνολο των εισφορών από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα. Τι θα γίνει με αυτές τις εισφορές; Γιατί αρνείται να αποδεχθεί την υποχρέωσή της αυτή.                                                                          «Ξεχνά» , επίσης να αναφέρει ότι αρνείται να μας καταβάλει τις αποδοχές μας από τον Απρίλιο του 2012, παρά του ότι έχει υποχρεωθεί προς τούτο με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις. Πότε θα τις καταβάλει;                                                                                                                                       Μας λέει η διοίκηση της εταιρείας ότι τα χρήματα για τον διακανονισμό τα έβαλε ο  «καλός» βασικός της μέτοχος, αποτελούν δε  μέρος δανείου του  βασικού μετόχου προς την εταιρεία, ύψους 20,1 εκατομμυρίων.                                                                                                              Δεν μας λέει όμως που πήγαν τα 362,5 εκατομμύρια που έχει λάβει από το Δημόσιο μέσα 6  μήνες, χωρίς να παράσχει κανένα έργο. Με τα 362,5 εκατομμύρια μπορεί να πληρώσει και τα ασφαλιστικά ταμεία για όλη την περίοδο μέχρι σήμερα, μπορεί να εξοφλήσει και τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους.                                     Και περισσεύουν πολλά εκατομμύρια για να «δανείσει» η ίδια  το βασικό της μέτοχο αν έχει ανάγκη δανεισμού.                                                                                                                                                              Καλούμε για μια ακόμη φορά  τη διοίκηση της εταιρείας να αφήσει τα παχιά λόγια και να εξοφλήσει όλες της τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα τα άλλα περισσεύουν.

Σε συνέχεια όσων συζητήσαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ήσυχο στην συνάντηση μας πριν το Πάσχα, την Τρίτη  5 Μαΐου   συναντήθηκε ο δικηγόρος του Σωματείου μας Βασίλης Πήττας με τον υπεύθυνο του νομικού γραφείου του Υπουργείου Άμυνας, Ταγματάρχη κ. Κοσμόπουλο.                                        Ο δικηγόρος μας ενημέρωσε τον κ. Κοσμόπουλο για όλα τα εκκρεμή νομικά ζητήματα όπως αυτά ζητηθήκαν, (κατάσχεση στα χέρια του δημοσίου ως τρίτου, την ασφαλιστική τακτοποίηση εργαζομένων της πρώην διεύθυνσης Τροχαίου Υλικού, την άρνηση του ΙΚΑ να εκδώσει πράξη  επιβολής εισφορών σε βάρος της εταιρείας για την ασφάλισή μας από τον Απρίλιο του 2012 κ.λπ.) .

Ο κ. Κοσμόπουλος επιφυλάχθηκε να τα μελετήσει και να ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ήσυχο. Στα πλαίσια αυτά  αν χρειαστεί θα γίνει και νέα συνάντηση. Επίσης  αναμένουμε  από τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης μια ευρεία σύσκεψη όπως είχαν δεσμευτεί, για το μέλλον του Ναυπηγείου.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΒΑΣ.                                                                       ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29/4/2015

Συναδέλφισσες -οι,

Την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δύο αγωγές του συνόλου των εργαζομένων στην Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ (ΕΝΑΕ) κατά της εταιρείας, για μη καταβολή αποδοχών του χρονικού διαστήματος από 1-10-2013 μέχρι 31-12-2013 και από 1-1-2014 μέχρι 30-4-2014.

Ενώ ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της εταιρείας αρχικά ζήτησε αναβολή επικαλούμενος την έλλειψη αιτούμενων στοιχείων από το ΙΚΑ. (που ήταν και η αιτία των προηγούμενων αναβολών) στην συνεχεία και κατά τη συζήτηση των υποθέσεων προσκόμισε στο Δικαστήριο μηχανογραφικές καταστάσεις του  ΙΚΑ Ελευσίνας στις οποίες αναφέρονται ,για 124 εργαζόμενους,  στοιχεία για παροχή εργασίας σε άλλους εργοδότες, κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα. Αναφέρονται τα ονόματα των εργοδοτών, τα χρονικά διαστήματα απασχόλησης και οι αποδοχές που έλαβαν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο μας, τα στοιχεία που το ΙΚΑ έδωσε στην εταιρεία αποτελούν προσωπικά δεδομένα, και για να τα δώσει, έπρεπε το ΙΚΑ, πριν να τα δώσει, να ενημερώσει τους εργαζόμενους που αφορούν. Το ΙΚΑ όμως τα έδωσε στην εταιρεία χωρίς να ενημερώσει πριν τους εργαζόμενους.

Η διαδικασία που ακολούθησε το ΙΚΑ και η εταιρεία παραβιάζει το νόμο, που ρητά προβλέπει την προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων.

 Για το λόγο αυτό το ΔΣ του Σωματείου αφού πρώτα ενημερώθηκε από τον Δικηγόρο του Σωματείου, αποφάσισε ομοφώνα να κινηθεί προς την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων και να ζητήσει την επιβολή κυρώσεων κατά του ΙΚΑ και κατά της εταιρείας. Επειδή όμως πρέπει η προσφυγή να γίνεται ονομαστικά από κάθε εργαζόμενο που θίγεται, θα πρέπει καθένας από τους 124 εργαζόμενους να υπογράψει μια εξουσιοδότηση προς τον δικηγόρο μας, για να μπορέσει να καταθέσει την προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.  Γι' αυτό θα πρέπει ο κάθε εργαζόμενος που θέλει να λάβει μέρος στη διαδικασία, να περάσει από το Σωματείο και να υπογράψει την εξουσιοδότηση. Το Σωματείο θα ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Η διαδικασία των υπογραφών θα ξεκινήσει την Δευτέρα 4 Μαΐου και θα σταματήσει την Παρασκευή  15 Μαΐου.

Συζητήθηκε χθες Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στο Δ.Σ. του ΝΑΤ με την παρουσία του προεδρείου του Σωματείου η αίτηση – επιστολή του Σωματείου μας, (από 3 Φεβρουαρίου 2015)  για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στο Ναυτικό τμήμα των ΕΝΑΕ για όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η ατομική δήλωση - συμφωνία αποδοχής απασχόλησης  με το Π.Ν. με βάση τις πραγματικές αποδοχές τους (το 65% του μισθού τους) και όχι βάση του προβλεπόμενου κατώτατου μισθού από το ΝΑΤ.

Στην τοποθέτηση μας επισημάναμε  ότι, εάν αυτό δεν γίνεται, τότε οι εισφορές για το επιπλέον 35% να βεβαιωθούν και να απαιτηθούν από την Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. όπως ακριβώς έγινε και με το ΤΣΜΕΔΕ. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ΤΑ.Π.Ι.Τ. για την θερινή περίοδο 2015 θα φιλοξενήσει παιδιά ασφαλισμένων εργατοϋπαλλήλων μετάλλου και υπαλλήλων σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις. Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν θα είναι ηλικίας 6 έως το πολύ 14 χρονών (δηλ. γεννηθέντα 1/1/2001  - 31/12/2009).

Το Σωματείο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και να τα καταθέσει στο ΤΑ.Π.Ι.Τ.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να πάρουν αιτήσεις- δικαιολογητικά από την Γραμματεία του Σωματείου  καθώς και από το site μας και να μας  τα καταθέσουν έως την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015.    

Συναδέλφισσες -οι,

Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η Εργατική Τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης ΜΑΗ, ενώνουμε την φωνή μας με ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία που παλεύει ενάντια στην φτώχια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό.

Ο αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Το Σωματείο μας όπως κάθε χρόνο συμμετέχει και καλεί τους εργαζόμενους στην Απεργιακή Συγκέντρωση των Συνδικάτων την Παρασκευή 1η Μάη στις 11:00 πμ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ  αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας!!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 28/4/2015

Δείτε εδώ όλα τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με τη συμμετοχή στις κατασκηνώσεις του ΤΑΠΙΤ. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/4/2015

Συναδέλφισσες, -οι, 

Την Τετάρτη συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθήνας με την διαδικασία της προσωρινής διαταγής, αίτηση της διοίκησης της εταιρείας κατά του ΙΚΑ, με την οποία η εταιρεία ζητούσε να υποχρεωθεί το ΙΚΑ να δώσει στην εταιρεία στοιχεία για το ποιοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε άλλον εργοδότη. Τα στοιχεία αυτά τα ζητά προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στο Δικαστήριο της Δευτέρας 20 Απριλίου, όπου συζητούνται οι δύο αγωγές μας για τις αποδοχές μας από 1-10-2013 μέχρι 30-4-2014, ώστε να αφαιρεθούν τα ποσά που τυχόν έχουν λάβει όσοι εργάζονται, από αυτά που πρέπει να επιδικαστούν σε βάρος της εταιρείας. 

Κατά την συζήτηση της υπόθεσης, το ΙΚΑ με την νομική του υπηρεσία συμφώνησε ότι πρέπει να δοθούν τα στοιχεία. 

Μέσω του δικηγόρου μας, ασκήσαμε παρέμβαση στην διαδικασία και ζητήσαμε να απορριφθεί η αίτηση. Ο λόγοι που προβάλλαμε ήταν οι εξής περιληπτικά: 

 1. Η αίτηση της εταιρείας δεν κοινοποιήθηκε ατομικά σε κάθε εργαζόμενο. 

 1. Οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση δεν συμφωνούμε στην παροχή των στοιχείων. 

 1. Η  εταιρεία έπρεπε να προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και όχι στο Δικαστήριο. 

 1. Δεν υπάρχει κατεπείγουσα περίπτωση, ώστε να είναι επιτρεπτή η χορήγηση αδείας με την διαδικασία της προσωρινής διαταγής, αφού η αγωγή των εργαζομένων έχει κοινοποιηθεί στην εταιρεία από πολύ καιρό, και μπορούσε η εταιρεία να ασκήσει κάθε δικαστική ή εξώδικη διαδικασία που θα έκρινε ότι θα μπορούσε να ασκήσει , έγκαιρα και όχι σχεδόν την παραμονή της δίκης. 
   

Το Δικαστήριο μετά από αυτή την παρέμβασή μας, απέρριψε την αίτηση της εταιρείας . 

 

.  Την Πέμπτη το μεσημέρι επισκεφθήκαμε τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά. Η επίσκεψη αυτή ήταν σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψής μας στον Υπουργό Εργασίας. Ζητήσαμε την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα, στα πλαίσια των καθηκόντων του, ώστε να δοθεί λύση στα φλέγοντα προβλήματα: 

 • Να ασφαλιστούν χωρίς άλλη καθυστέρηση κανονικά στο ΙΚΑ, ως εργαζόμενοι και  όχι με αυτασφάλιση , οι εργαζόμενοι της πρώην διεύθυνσης τροχαίου υλικού. 

 • Να προχωρήσει το ΙΚΑ στην επιβολή Πράξης Επιβολής Εισφορών σε βάρος της εταιρείας για την ασφαλιστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων από 16 Απριλίου 2012 και μετά. 

Στον Γενικό Γραμματέα προσκομίσαμε όλες τις δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν και οι οποίες έχουν κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστές, καθώς και όλες τις καταγγελίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα τόσο το σωματείο, όσο και ονομαστικά οι εργαζόμενοι, ώστε το ΙΚΑ, εφαρμόζοντας το Νόμο να προχωρήσει στην ασφαλιστική μας τακτοποίηση.  

Ο Γενικός Γραμματέας έδειξε να κατανοεί απολύτως το όλο ζήτημα, εξέφρασε την απορία του γιατί το ΙΚΑ δεν έχει κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει κα δεσμεύθηκε ότι θα επιληφθεί προσωπικά ώστε να υπάρξει άμεση λύση. 

 

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου συζητούνται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας (κτίριο 9) δύο αγωγές μας, με τις οποίες ζητούμε την καταβολή των αποδοχών μας από 1 Οκτωβρίου 2013 μέχρι 30 Απριλίου 2014 . (για τις αποδοχές από 1-5-2014 μέχρι 31-12-2014 έχει ήδη ασκηθεί αγωγή, η οποία δικάζεται στις 17-9-2015).

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/4/2015

Συναδέλφισσες, -οι,

Το Σωματείο μας υλοποιεί την απόφαση της χθεσινής μας Γ.Σ. που πάρθηκε με μυστική ψηφοφορία και με ποσοστό 91,4% και πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 2/4/2015 4ωρη στάση εργασίας και πορεία στο Υπουργείο Άμυνας ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον Υπουργό ή τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας. 

Το Σωματείο μας έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά μας στο Υπουργείο Άμυνας. Θα υπάρχουν λεωφορεία έξω από τον προαύλιο χώρο του Σωματείου και καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι (και όσοι εργάζονται στο Ναύσταθμο) μέχρι και τις 10:30 π.μ. να έχουν επιβιβαστεί στα λεωφορεία. 

Σας ενημερώνουμε ότι μετά το τέλος της κινητοποίησης ένα από τα λεωφορεία θα επιστρέψει στο χώρο του Ναυπηγείου. Ας δείξουμε την ανάλογη κατανόηση και να διευκολύνουμε τη μεταφορά μας σε ό,τι αφορά την επιστροφή μας. 

Όπως επισημάνθηκε και στη χθεσινή μας Γ.Σ. η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απουσιάζει και να μεμψιμοιρεί. Στόχος μας στην κινητοποίηση αυτή είναι να πάρουμε απαντήσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας σε όλα εκείνα τα αιτήματα που είχαμε θέσει τόσο μέσα από τις επιστολές μας όσο και κατά τη συνάντησή μας με το σύμβουλο του Υπουργού κ. Παπαλεξόπουλο. Αναμένουμε λοιπόν να μας απαντήσουν στα παρακάτω αιτήματα. 

1.     Τι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των Υποβρυχίων; Ο χρόνος πιέζει, αφού σε  μικρό ακόμη χρονικό διάστημα τα υποβρύχια ολοκληρώνονται .

2.    Πως θα αντιμετωπιστεί το βασικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την Ε.Ε. σχετικά με  την απαγόρευση κατασκευής πλοίων ξένων πολεμικών ναυτικών;

3.       Τι θα γίνει με τις εμπορικές δραστηριότητες του Ναυπηγείου;

4.       Τι θα γίνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ναυπηγείου; Θα συνεχίσει να παραμένει ιδιοκτήτης ο σημερινός, ο οποίος το οδήγησε στην σημερινή άθλια κατάσταση;

5.       Τι θα γίνει με την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας από την εργοδότριά μας εταιρεία;

Σε όλα τα παραπάνω γνωστά αιτήματα έρχεται να προστεθεί το φλέγον θέμα της μισθοδοσίας. Έχουμε μπει ήδη στον τρίτο μήνα χωρίς μισθοδοσία και παρότι σε μια εβδομάδα έρχονται οι Άγιες Μέρες του Πάσχα και η Ανάσταση, τα δικά μας πάθη συνεχίζονται... 

Απαιτούμε από την σημερινή κυβέρνηση να αναλογιστεί αν πρέπει να μείνουν χωρίς μισθό οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου! 

ΥΓ: Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό μετρό Κατεχάκη. Τα λεωφορεία και όσοι εργαζόμενοι έρθουν με τα δικά τους μέσα να βρίσκονται εκεί στις 11:15 π.μ. για να ξεκινήσει η πορεία μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

 


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε εδώ τον διοικητικό απολογισμό του Σωματείου "Τρίαινα" για το 2014 - 2015.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, -οι,

Όπως ενημερωθήκατε και με προηγούμενη ανακοίνωση, την Τρίτη 31/3/2015 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Το Δ.Σ. του Σωματείου σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί έξω από τον προαύλιο χώρο του Σωματείου με ώρα έναρξης 09:00 π.μ. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

 • ·       Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός 2014 – 2015 και Προϋπολογισμός 2015
 •       Ενημέρωση από το δικηγόρο του Σωματείου κ. Πίττα για όλες τις νομικές ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα καθώς και αυτές που θα επακολουθήσουν (κατάσχεση εις χείρας τρίτων για το δεύτερο εννιάμηνο του 2013).
 •       Εξουσιοδότηση (σύμφωνα με το νόμο) για οποιαδήποτε μορφή κινητοποιήσεων προς το Δ.Σ. του Σωματείου.

Τις επόμενες ημέρες, θα διανεμηθεί όπως προβλέπεται από το καταστατικό ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός 2014 – 2015 καθώς και ο Προϋπολογισμός 2015.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/3/2015

Συναδέλφισσες, -οι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 24/3/2015, όπως ήταν προγραμματισμένο, με τον κ. Παπαλεξόπουλο, σύμβουλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως ο ίδιος μας συστήθηκε.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος των οικονομικών Στρατηγός ΥΕΘΑ και ο Ναύαρχος υπεύθυνος οικονομικών του ΓΕΝ. Το Δ.Σ. έθεσε όλα τα μείζοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το Ναυπηγείο και είναι σε όλους γνωστά. Ο κ. Παπαλεξόπουλος δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα κάνει εισηγητική έκθεση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ακόμη και σήμερα.

Στο θέμα της μισθοδοσίας, δεν δόθηκε ακριβής ημερομηνία πληρωμής διότι εκρεμμεί η υπογραφή του κ. Καμμένου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι την υπογραφή του θα τη βάλει πριν από το ταξίδι του στην Αμερική.

Το Δ.Σ. συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη. Θέσαμε στον Υπουργό όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση των εργαζομένων (ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΝΑΤ) καθώς και την ασφάλιση των εργαζομένων της πρώην διεύθυνσης Τροχαίου Υλικού που έχουν υπογράψει συμφωνία με το ΠΝ. Σε ό,τι αφορά τα παραπάνω ζητήματα, αφού του υποβάλαμε και υπόμνημα, τα θεώρησε λογικά και τάχθηκε υπέρ των απαιτήσεών μας. Θα επικοινωνήσει μαζί μας τις επόμενες ημέρες για να μας ενημερώσει για τις επαφές που θα κάνει με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Του θέσαμε επίσης το θέμα της μισθοδοσίας μας και την καθυστέρηση που υπάρχει και του ζητήσαμε να μεσολαβήσει στο να δοθεί επιτέλους λύση. Αμέσως, κινητοποιήθηκε (και τον ευχαριστήσαμε για αυτό) επικοινωνώντας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ήσυχο και τον Υπουργό Συντονισμού της Κυβέρνησης κ. Φλαμπουράρη. Τους έθεσε το πρόβλημα της μισθοδοσίας μας και ζήτησε να μεσολαβήσουν και να πείσουν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο να εξαιρεθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων από τις δαπάνες των εξοπλιστικών. Μας επεσήμανε ακόμη ότι ο κ. Καμμένος είναι ο μόνος αρμόδιος για να υπογράψει ο,τιδήποτε αφορά εξοπλιστικές δαπάνες.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/3/2015

Συναδέλφισσες, οι, 

Σας ενημερώνουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη 31-3-2015 θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση (σύμφωνα με το καταστατικό) στο χώρο του Ναυπηγείου.

Με νέα Ανακοίνωση του Σωματείου θα ενημερωθείτε για τα θέματα και τις λεπτομέρειες της Γενικής Συνέλευσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19/3/2015

Συναδέλφισσες- οι ,

Σήμερα, μετά από επικοινωνία του γραφείου του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου με τον Πρόεδρο του Σωματείου, ορίστηκε για την Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. συνάντηση του Σωματείου μας με εκπρόσωπο του Υπουργού Άμυνας κ. Παπαλεξόπουλο. Ως εκ τούτου, δε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση που αναμενόταν με τον αρχηγό ΓΕΝ κ. Αποστολάκη. Η συνάντηση Α/ΓΕΝ θα γίνει μετά το ραντεβού της Τρίτης και κατόπιν εντολής του Υπουργού Άμυνας.

Το Σωματείο αύριο Παρασκευή θα επιδιώξει να συναντηθεί και να ενημερώσει εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

         ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Β. Πίττα
Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του δικηγόρου του Σωματείου μας κ. Β. Πίττα σχετικά με την πορεία των δικαστικών υποθέσεων.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου "Τρίαινα".


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε εδώ απόσπασμα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για την εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Απόφαση Εφετείου
Διαβάστε εδώ την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της ΕΤΥΕ Α.Ε.. Τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί και ανακοίνωση για το θέμα αυτό. 


Επιστολή Σωματείου προς ΕΝΑΕ
Διαβάστε εδώ την απαντητική επιστολή του Σωματείου "Τρίαινα" προς την διοίκηση των ΕΝΑΕ σχετικά με τη διαβούλευση για εκ νέου εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας για ακόμη ένα τρίμηνο. 


Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
Σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία,που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ σχετικά με τη δικαστική απόφαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Άδεια Creative Commons