Pakopelit opetuksessa

DiGitaalinen pakopeli YMPÄRISTÖTERVEYDESTÄ

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt kuinka terveystiedossa voisi toteuttaa pakopelin. Olen käynyt pelaamassa muutamia pakohuoneita ja innostunut niistä kovasti. Pulmatehtävien rakentelu STEAM -hengessä ei kuitekaan minulta taida onnistua (ainakaan vielä...), joten luontevammalta vaihtoehdolta minulle tuntui toteuttaa pakopeli digitaalisesti.

Keväällä 2019 löysin LearningApps.org -nimisen sivuston, jolla voi luoda erilaisia tehtäviä. Sain oivalluksen, että voisin käyttää tehtävästä saatua palautetta osana pakopeliä. Kun tehtävä on ratkaistu oikein, pelaaja saa palautteen ja palan ratkaisukoodia.

Pelin pelaamiseen kannattaa varata aikaa 2 x 45 min. Oppilaiden kanssa kannattaa käydä läpi, miten LearningApps.org -sivuston pienoissovellukset toimivat.

Peli-idea

Introvideo

Olen tästä niin ylpeä. iPadilla piirtelin tuon Gretan kuvan mallia apuna käyttäen. Apuna käytetyt ohjelmat Tayasui Sketches (piirto), Animate me (Gretan animointi), Adobe Spark Video (videon editointi)

Huom! Saat videosta myös tekstityksen päälle.

LearningApps.org tehtävät

Pelissä käyttämistäni tehtävissä on ohjetekstissä linkki, josta vastaukset löytyvät. Ohjeet saa uudelleen auki vasemmasta yläkulmasta ?-symbolin takaa. Lamppu symbolin takaa aukeaa lisäohjeita. Oppikirjasta löytyy vastaukset tehtäviin.

Kun tehtävän on saanut oikein, saa palautteessa koodi sanan tai lauseen alun tai lopun. Kun kaikki tehtävät on tehty ja koodisanat selvitetty, syötetään ne digitaaliseen Google Formsilla tehtyyn lukkoon, joka antaa vihjeen lukon avaamiseksi.

Tarvikkeet

Muutama linkkivinkki