Euharistia şi familia: două căi pentru Sfinţii de ieri şi de astăzi

Vizitele pastorale inaugurate in perioada Postului Mare de către PS Mons. Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti, continuă şi în afara capitalei şi se extinde în alte oraşe din dieceza. Pe 21 mai comunitatea parohială Sfinţii Apostoli Petru şi Paul din Piteşti primeşte Episcopul însoţit de pr. Fabian Măriuţ, responsabil cu pastoraţia diecezană a familiilor. Îi aştepta, comunitatea parohială împreună cu parohul, pr. Iosif Cobzaru, şi imaginea Sfântului Eugen de Mazenod, fondatorul Misionarilor Oblaţi ai Mariei Imaculate (OMI) şi episcop de Marsilia. Pe data de 21 mai Oblaţii celebrează solemnitatea Sfântului Eugen de Mazenod care prezintă din nou în vremea noastră anxietate pentru evanghelizare.

In cursul slujbei prezidată de Episcop, pr. Giuseppe Rubino omi, a propus credincioşilor unele texte in care sf. Eugen oferă familiei punctele de plecare pentru cateheza euharistica. Această temă, Familie şi Euharistie, aprofundata in toată dieceza de Bucureşti în cursul acestui an pastoral, a fost tratată şi în intervenţiile care au urmat.

PS Cornel Damian, plecând de la Euharistie, sacramentul iubirii lui Cristos care a ales să rămână prezent în mijlocul uceniciilor săi, a vorbit despre iubirea conjugală consacrată în casatorie. Două sacramente care au în comun celebrarea iubirii lui Dumnezeu care pentru toţi îşi exprime în Euharistia şi pentru soţii în vocaţie specifică la căsătorie. Episcopul la sfârşit a amintit că rugăciunea, aşa cum hrăneşte şi susţine orice drum vocaţional, trebuie să însoţească viaţă soţilor în special in clipele de dificultate.

Pr. Fabian Măriuţ referindu-se la numărul 43 din Scrisoarea lui Ioan Paul al II-a a pus accentul asupra nevoii de a zidi comunitatea parohială pe o solidă spiritualitate de comuniune. A terminat spunând că acest proiect se concretizează prin cunoaşterea şi sprijinul reciproc între toate familiile care constituie comunitatea parohială.

Câteva cupluri au cules această invitaţie dând mărturie prin experienţe lor de credinţa tuturor care au participat la întâlnirea din sala parohială. Prietenia, dragostea, deschiderea şi primirea vieţii, întâlnirea cu Dumnezeu şi suferinţa au izvorât afară din aceste experienţe concrete ale acelora care au dat mărturie despre iubirea care îi uneşte.

Sărbătoarea comunităţii a continuat şi duminică 22 mai cu Prima Împărtăşanie a 8 copii şi luni 23 cu celebrarea solemnităţii Sfintei Ioana Antida Touret, fondatoarea Surorilor Carităţii care activează în Piteşti.