Misiunea devine „populară”

Tradiţionala misiune a Postului Mare celebrată în multe parohii din România devine “populară” de pe 13 pâna la 20 martie la Târgu Jiu. Misionarii vor ajunge la lume în locuinţele lor pentru un anunţ direct şi personal al Cuvântului lui Dumnezeu. Misiunea este denumită “populară” pentru faptul că intră în teritoriu acolo unde lumea trăieşte în fiecare zi. Durează o săptămână şi are ca scop să viziteze toate familiile din parohie şi să întâlnească lumea în Centrele de Ascultare a Cuvântului. Acestea inspirate de stilul Comunităţii de Bază care încă de la Enciclica Evangeli Nuntiandi al lui Paul VI este considerată ca destinatară şi protagonistă a evanghelizării, sunt întâlniri în care se primeşte Cuvântul lui Dumnezeu şi unde cei prezenţi se confruntă într-un spirit de comuniune. Programul fiecărei zile prevede şi rugăciunea de dimineaţă pentru tineri, celebrarea Sacramentului Reconcilierii şi Liturghia Euharistică.

Va deschide acest eveniment de nouă evanghelizare E. S. Mons. Ioan Robu, Arhiepiscop de Bucureşti, duminică13 martie la ora 11.00, în timpul liturghiei euharistice de deschidere în care Misionarii Oblaţi ai Mariei Imaculate (OMI) vor primi crucea şi mandatul de a-L anunţa pe Isus Cristos pe teritoriul parohiei „Sfântul Ioan de Capestrano”. Misiunea într-adevăr este un act care se înrădăcinează in comuniunea trinitară care este exprimat de mandatul eclezial şi actualizat propunând tuturor relaţii iluminate din cuvintele Evangheliei.

În acest an dedicat de câtre dieceza de Bucureşti Euharistiei şi familiei, pr. Petru Husariu, parohul parohiei Sfântul Ioan de Capestano, a programat misiunea populară pentru a reînnoi ţesuturile propriei comunităţi răspândita în oraşul Târgu Jiu care număra în acest moment 70.000 de locuitori. Oblaţii Mariei Imaculate, fondaţi în Franţa în 1816 de Sfântul Eugen de Mazenod pentru predicarea misiunilor, răspunzând la această propunere contribuiesc la noua evanghelizare şi în România după stilul şi tradiţia carismei lor.