8.7 Lastensuojelujärjestöt

8.7 Lastensuojelujärjestöt

Uudenkaupungin yhteisöllisessä opiskeluhuollossa tehdään tiivistä yhteistyötä lastensuojelujärjestöjen kanssa. Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n kautta tavoitetaan lähes 40 lastensuojelujärjestöä, -säätiötä tai yhteisöä, jotka edistävät lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi erilaisten hankkeiden kautta.

 

Jatkuvaa yhteistyötä tehdään seuraavien järjestöjen kanssa:

·       Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ja MLL:n paikallisyhdistys tuottavat laajasti toimintaa Uudessakaupungissa. MLL:n tukihenkilötoiminta on ammatillisesti ohjattua, tavoitteellista ja ehkäisevää vapaaehtoistyötä, jota tehdään varhaisen tuen näkökulmasta. MLL:n tukioppilastoiminta on aktiivista yläkoulussa. Sen tavoitteena on edistää toiset huomioivaa käyttäytymistä, luoda oppilaitoksen yhteishenkeä, torjua yksinäisyyttä ja lisätä nuorten osallisuutta oppilaitoksissa. MLL välittää perheille lastenhoitoapua tilapäiseen ja lyhytaikaiseen tarpeeseen esimerkiksi silloin, kun vanhemmilla on työ- tai opiskelukiireitä tai kun vanhemmat haluavat viettää vapaa-aikaa yhdessä. Avoin kohtaamispaikka Ipana-Messi kokoaa yhteen eri-ikäisten lasten perheet viettämään aikaa yhdessä. Tarjolla on monipuolisesti vertaistoimintaa. MLL:n lasten ja nuorten puhelimeen voivat lapset ja nuoret soittaa maksutta koko maassa joka päivä.

·       Perhekuntoutuskeskus Lausteella on oma toimipiste Uudessakaupungissa. Lauste tuottaa mm. seuraavia palveluita: erityinen huolenpito, koulupalvelut, perheiden arviointi ja kuntoutus, perhehoito, avopalvelut, sijaishuolto ja kiireelliset sijoitukset.

·   Turun Ensi- ja Turvakoti ry:n Pilari-toiminta tarjoaa lähisuhteessaan väkivaltaa tai sen uhkaa käyttäneille aikuisille ja lapsille tukea muutokseen ja väkivallan lopettamiseen tukemalla asiakasta löytämään väkivallattomia ongelmanratkaisukeinoja, kokeneille aikuisille ja lapsille tukea kokemuksen käsittelyyn ja keinoja turvallisuuden lisäämiseen tai väkivallalle altistuneille lapsille mahdollisuuden työstää kokemuksiaan turvallisesti ikätasoon sopivin menetelmin ja lapsen omia rakentavia selviytymiskeinoja vahvistaen