Pijnacker in 1951

ALGEMEEN

arbeidsmarkt

Op 8 juni 1951 vraagt Keller Keukens, Kerkweg 66, machinale houtbewerkers en jongens. Reisgeld wordt vergoed.

Op 20 oktober 1951 vraagt J.A Pieterse uit Pijnacker, Oostlaan 13 voor een gemengd bedrijf een eerste of tweede bakkersbediende.

De Kerkeraad van de Geref. Kerk van Pijnacker vraagt op 17 november 1951 voor een broeder uit haar midden, die niet geheel in het onderhoud van zijn gezin kan voorzien wegens gedeeltelijke invaliditeit licht werk, onverschillig wat. Bijv. in de vorm van thuiswerk. Brieven aan bovengenoemde Kerkeraad p.a. G. v. d. Stoep, Van Brachtstraat 2, Pijnacker 

BRONNENkrantenHet Vrije Volk 8 juni 1951, blz. 1; De Volkskrant 20 oktober 1951, blz. 6; Gereformeerd gezinsblad 17 november 1951, blz. 4

economie

Op 11 april 1951 van Wijk reclame voor het produkt Albino. Verft landhuis, boerderij, fabriek, gevels, betonbouw en ijzercontructies. Blijvend prachtig wit en waterdicht, 5 kilo voor f 12,50.Het gehele  jaar door blijft hij voor dit produkt adverteren. 

BRONNENkrantenDe Telegraaf 11 april 1951, blz. 6; Limburgsch Dagblad 16 juni 1951, blz. 8

gemeente

Op 29 januari 1951 wordt gemeld dat de Nederlandse vereniging van gemeentesecretarissen is opgericht. In het bestuur heeft J.M.M. Heymerikx zitting.

Op dinsdag 10 juli 1951 maken de mannen van de "Landelijke Filmactie" een film  (circa 32 minuten) over het dorp. Cameraman H.J. Küppers en geluidstechnicus J.H.Wesselink uit Enschede vormen de filmploeg.

Ter overbrugging van het renteverschil zullen de inwoners (8600) van de gemeente Pijnaeker ieder een bedrag van f 5 moeten biidragen, indien zij de gemeente in staat willen stellen een geldlening van f 537.500 aan te gaan ten behoeve van de bouw van 50 woningwetwoningen. De gemeente Pijnaeker kan dit bedrag nl. lenen, doch de geldschieter verlangt bij het afsluiten der lening een bedrag van f 43.000 extra op tafel ter overbrugging van het renteverschil. Het gemeentebestuur is nl door de regeringsvoorschriften gebonden aan een rentetype van 4% en een rente van 4,75% wordt op het ogenblik wel het minimum geacht voor dergelijke leningen. Het gemeentebestuur mag deze f 43.000 echter niet betalen. Het heeft nu een beroep gedaan op de burgerzin van de ruim 8600 inwoners van Pijnacker om dit bedrag door vrijwillige giften bijeen te brengen Tijdens de raadsvergadering tekenden de twaalf aanwezige raadsleden direct voor een bedrag van f 985 in. De geestelijkheid der kerkgenootschappen heeft haar medewerking toegezegd. Hoewel per inwoner t 5 nodig is. wordt gehoopt dat er grotere giften zullen binnenkomen waardoor grote gezinnen mei een gernger bedrag kunnen deelnemen. Wanneer deze 50 woningen in de loop van 1952 gereed zijn. zal de woningnood in Pijnacker voor de helft gelenigd zijn.

BRONNENkrantenAlgemeen Handelsblad 29 januari 1951, blz. 3; Het Vrije Volk 12 juli 1951, blz. 7; Trouw 10 november 1951, blz. 11

geslaagden

Op 19 maart 1951 slaagt M.J. van Winden uit Pijnacker aan de RU Utrecht voor het examen vee-arts.

Op 26 april 1951 wordt gemeld dat aan de TH Delft is geslaagd voor het examen werktuigkundig ingenieur Ong Tjin Goan uit Pijnacker.

Op 2 juli 1951 wordt gemeld dat L.S. van Kouwenhoven uit Pijnacker is geslaagd voor het eindexamen van de Manufacturierscursus aan de Hogere Textielschool in Enschede 

Op 13 juli 1951 slaagt B.G. v.d. Bos aan de RU in Leiden voor het doctoraal examen chemie

Op 13 juli 1951 slaagt H.J. van der Kaay uit Pijnacker aan de RU Leiden voor het doctoraal examen Nerlands recht

Op 13 juli 1951 slaagt Liem Tjing Liam uit Pijnacker aan de TH Delft voor het kandidaatsexamen werktuigkundig ingenieur

Op 11 oktober 1951 wordt gemeld dat C. Bregman uit Pijnacker aan de RU Leiden is geslaagd voor het kandidaatsexamen godgeleerdheid.

Op 17 oktober 1951 slaagt mej. W. van Tol uit Pijnacker aan de RU Leiden voor het doctoraalexamen geneeskunde

Op 21 december 1951 wordt C. van der Marel uit Pijnacker aan de RU Groningen bevorderd tot arts

BRONNENkrantenTrouw 19 maart 1951, blz. 6; De Tijd 26 april 1951, blz.  2; Twentsch Dagblad Tubantia...2 juli 1951 , blz. 2; Trouw 13 juli 1951, blz. 2; Trouw 14 juli 1951, blz. 2; De Volkskrant 14 juli 1951, blz. 2; Trouw 11 oktober 1951, blz. 2; De Tijd 17 oktober 1951, blz. 4; Nieuwsbladvan het Noorden 21 december 1951, blz. 2

gezondheidszorg

In Pijnacker doet zich op 8 mei 1951 een geval van nekkramp voor bij de 16-jarige dochter van de gemeentewerkman Van V. De patiënte is in de barak voor besmettelijke ziekten van het St. Hippolytusziekenhuis te Delft opgenomen. Haar toestand liet zich zondag zeer ernstig aanzien, maar thans gaat zij vooruit. Haar 11-jarig zusje, dat eveneens enige ziekteverschijnselen vertoonde, is uit voorzorg in hetzelfde ziekenhuis opgenomen Bij haar is de ziekte echter niet geconstateerd. De openbare school is in verband met het laatste geval op maandagmiddag, na overleg met het geneeskundig toezicht, gesloten en geheel ontsmet. Vandaag zijn de lessen hervat. 

BRONNENkrantenTwentsch Dagblad Tubantia ...8 mei 1951, blz. 2; Trouw 9 mei 1951, blz. 3

godsdienst

Op 14 februari 1951 wordt in Delft het moderamen van de NH Kerk verkozen. Tot scriba wordt verkozen dr. J.J.Woldendorp uit Pijnacker.


misdaad

„Een weerzinwekkend misdrijf", noemde op 19 oktober 1951 de procureur-generaal bij het Haagse gerechtshof, mr. Zaayer, de dierenmishandeling, waarvan de 72-jarige A. van den B. uit Pijnacker werd beschuldigd en waarvoor hij door de Haagse rechtbank tot twee maanden met aftrek was veroordeeld. Van den B., die in januari nogal last had van honden op zijn erf, zou een hond van een zekere L. met een mes hebben gestoken. De hond was later zwaar gewond op de weg aangetroffen. Zowel voor de rechtbank als voor het hof ontkende van den B. ook maar iets met de mishandeling te maken te hebben gehad. Stille getuigen in de vorm van een mes en een broek van de verdachte, waarop bloedsporen waren aangetroffen, waren echter ter tafel gebracht. Een scheikundig onderzoek had bewezen, dat de bloedsporen van de bewuste hond afkomstig waren.  „Twee andere honden zijn in dezelfde toestand aangetroffen omstreeks diezelfde tijd. Het is u wel niet ten laste gelegd, maar het bewijs van dit weerzinwekkend misdrijf acht ik geleverd", concludeerde mr. Zaayer. " Hij verzocht het hof het vonnis van de rechtbank te bevestigen. Het Hof bevestigt het vonnis.

BRONNENkrantenTrouw 20 oktober 1951, blz. 2; De Volkskrant 20 oktober 1951, blz. 2; Trouw 3 november1951, blz. 7

onheil

Op de Rijksweg Rotterdam—Den Haag, ter hoogte van Overschie, werd gisteravond 9 januari 1951 de motorrijder A. van der W. uit Pijnacker bij het plotseling uitwijken naar links door een vrachtauto gegrepen. Van der W. kwam op het rechterwegdek terecht, waar vele belangstellenden rondom hem gingen staan. Men vergat evenwel het verkeer te waarschuwen, waardoor een personenauto van de Provinciale Waterstaat op het groepje mensen inreed. Velen vluchtten in allerijl weg, doch Van der W. werd nogmaals aangereden. De auto, die geblokkeerde wielen had, schoof de man een eind over het wegdek. Dit ongeval is een waarschuwing voor de nieuwsgierigen om niet alleen te kijken, maar voortaan vooral te helpen bij het waarschuwen van het wegverkeer, juist als enige wegverlichting ontbreekt. 

Zondagavond 18 februari 1951 vond op de Klapwijkseweg onder de gemeente Pijnacker een zeer ernstige aanrijding plaats. Toen de 24-jarige C. v. d. B., wonende aan de Klapwijkseweg na een bezoek aan zijn verloofde zich over de Groene Kade per rijwiel naar zijn ouderlijke woning wilde begeven, heeft hij vermoedelijk niet opgemerkt, dat vanaf richting Pijnacker een luxe auto naderde, met het gevolg dat hij bij het oversteken van de weg in aanrijding kwam met deze wagen, welke werd bestuurd door de heer J. v. d. L. uit Berkel. Dr. Opdam uit Berkel constateerde, dat van B., naast een schedelbasisfractuur, een gebroken been en een gebroken voet had gekregen. Van B. werd naar het St. Franciscusgasthuis te Rotterdam overgebracht. In de loop van maandag is hij aan de gevolgen overleden. Het slachtoffer is pas kort geleden uit Indonesië teruggekeerd. 

Een aantal ouden van dagen uit de kop van Noord-Holland heeft op 18 juli 1951 een tocht met autobussen en luxe auto's door het Gooi gemaakt. Op de Rijksweg Amsterdam-Laren sloeg een der bussen linksaf de Oud Blaricumerwcg te Naarden in op het moment, dat uit de richting Amersfoort een vrachtauto met aanhangwagen (bestuurd door W. uit Pijnacker) naderde. De bestuurder van de vrachtauto remde af doch reed, nadat de bus gepasseerd was, door met het gevolg, dat een personenauto, die achter de bus reed en eveneens linksaf sloeg, gegrepen werd. Van de vier inzittenden werden de 67-jarige heer S. uit Kolhorn en de 74-jarige P. uit Lutjekolhorn zwaar gewond in het Diaconessenhuis te Naarden opgenomen. De echtgenote van S. bekwam minder ernstig letsel en is na behandeling naar haar huis vervoerd. De bestuurder liep geen verwondingen op. De overige auto's zetten de tocht met de oudjes voort -via Oud-Valkeveen- naar hun woonplaatsen. 

BRONNENkrantenTrouw 10 januari 1951, blz. 1; Trouw 21 februari 1951, blz. 2; Nieuwsblad van hetNoorden 19 juli 1951, blz. 2

sport

Een verslag van een wedstrijd van DSVP-ers tegen personeel van het schip de Rijndam en wat daaraan voorafging en daarop volgde, beschreven door Zamora.

BRONNENkrantenHet Vrije Volk 8 december 1951, blz. 3

varia 

Op 17 maart 1951 wordt gemeld dat bij de Marshall-tekenwedstrijd in de groep van 8-12-jarigen een prijs is gewonnen door Marianne Kentie van de Hervormde school in Pijnacker.

Op 28 april 1951 wordt G. Sonneveld uit Pijnacker onderscheiden met de eremedaille in goud verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau. Hij is voorzitter van het bestuur van de Boerenleenbank

Op woensdag 4 juli 1951 is een groep bejaarden uit Pijnacker op bezoek op Paleis Soestdijk waar de koningin, prinses Beatrix en prinses Margriet aanwezig zijn. 

BRONNENkrantenTrouw 17 maart 1951, blz. 2; Het Parool 28 april 1951, blz. 7; Twentsch dagblad Tubantia 5 juli 1951, blz.  1

veeteelt

Op 28 februari 1951 wordt een merkwaardig kalf geboren in de stal van de landbouwer J. de Winter in Pijnacker. Het jong week sterk af van de moederkoe: het had kleine pootjes als van een zeehond en ook de kop leek veel op die van zo'n waterbewoner. Daar de boer het kalfje dood in de stal aantrof, is niet bekend hoe lang het na de geboorte nog geleefd heeft. 

In het veehouderijbedrijf van N. te Pijnacker was ons lid C. R. genoodzaakt om overuren te maken. Van extrabetaling van deze uren kwam echter niet veel terecht, totdat de bond hiermee in kennis werd gesteld. Door bemoeiingen van de bestuurder werd bereikt, dat de overuren tegen ƒ 1.32 per uur werden voldaan. Wel leerzaam en vermeldenswaard is het, dat sindsdien op dat bedrijf met minder overuren volstaan kan worden [Vereenigt u; orgaan van den Nederlandschen Bond van Arbeiders in het Landbouw-, Tuinbouw- en Zuivelbedrijf, jrg 41, 1951, no 21, 20-10-1951, blz. 2] 

BRONNENkrantenHet Vrije Volk 28 februari 1951, blz. 1

PERSONEN

Sjanie Lamens

Op 19 januari 1951 woont Sjanie Lamens in Pijnacker, Sophiastraat 10.

BRONNENkrantenHet Vrije Volk 19 januari 1951, blz. 4

Theo Jasperse

Op 9 februari 1951 wordt in ....Theo Jasperse geboren. Theo overlijdt op 29 mei 1998. Hij is begraven op het Koningshof in Pijnacker

Greet van Hoven

Op 16 februari 1951 woont Greet van Hoven in Pijnacker, Emmastraat 1

BRONNENkrantenHet Vrije Volk 16 februari 1951, blz. 9

Op 23 februari 1951 wordt in Delft geboren Greet van der Elst. Ze trouwt op 4 mei 1972 in Pijnacker met Rein Kromkamp. Hij wordt geboren op 7 april 1942 in Pijnacker. Hij is een zoon van Jan Kromkamp en ...van der Mast. 

Rein overlijdt in Delft op 26 oktober 1984


Op 8 maart 1951 wordt in Pijnacker geboren Marinus Kaptein (Martin). Hij is een zoon van Dirk Kaptein en Maartje M. van Thiel.

Dirk Kaptein (vader) wordt geboren in Overschie op 27 februari 1922. Hij is een zoon van arbeider Dirk Kaptein en Jozina Cornelia van Sprang. 

Dirk Kaptein (grootvader vaderszijde) wordt geboren op 23 oktober 1876 in Mijnsheerenland. Hij is een zoon van Ewoud Kaptein [geboren 28 januari 1843 Mijnsheerenland - overleden 22 februari 1893 Mijnsheerenland] en Geertrui Dekker [geboren 17 december 1844 Heinenoord-overleden]. Ze trouwen in Mijnsheerenland op 18 september 1868. Ze krijgen negen kinderen [Jacob 1869-1869; Jacob 1870-1961; Arie 1871-1941; Thomas 1873-1933; Gerrit 1874-1919; Dirk 1876-1932; Willem 1878-1941; Kniertje 1881-1962; Dirksje 1884-1927]. 

Jozina Cornelia van Sprang (grootmoeder vaderszijde) wordt geboren in Strijen op 12 september 1879. Ze is een dochter van Martinus van Sprang [geboren - overleden] en Pietertje Smitshoek [geboren - overleden]. Ze trouwen. Ze krijgen kinderen. 

Dirk en Jozina trouwen op 13 maart 1902 in Mijnsheerenland. Ze krijgen vijf kinderen in Mijnsheerenland (Geertruida Pietertje 1902-1909; Martinus Ewoud 1906-1986; Ewoud 1908-1909; Ewoud 1910-1982; Geertruida 1912-1995] en vijf kinderen in Overschie Pietertje 1914-1915; Pietertje 1916-1917; Pietertje 1918->2003; Jozina 1918-1919; Dirk 1922-2003]. Na het overlijden van Dirksje van Luijk-Kaptein [1884-1927] wordt Cornelis van Luijk opgenomen in het gezin van oom Dirk. In 1929 verhuist het gezin naar Pijnacker. Dirk overlijdt op 7 januari 1932 in Pijnacker. Jozina overlijdt in Pijnacker op 25 april 1958. 

Maartje van Thiel (moeder) wordt geboren in Berkel op 5 augustus 1926. Ze is een dochter van 

Dirk en Maartje (ouders) trouwen op 5 november 1947 in Pijnacker. Ze krijgen acht kinderen [Johanna Cornelia 1948; Dirk 1950; Marinus 1951; Josina Cornelia 1952; Sander Jan 1953; Marja 1954; Gerry 1959; Jacoba.M.J.C. 1969]. Dirk overlijdt in Pijnacker op 25 november 2003. Maartje overlijdt in 2015.

Marinus Kaptein trouwt op 8 mei 1971 met Nel Wijnen. Riny en Nel wonen op het adres Heymont 9 in Pijnacker (1978). Ze hebben een zoon Martin.  

Anna Cornelia Lipjes-Schram de JongOp  14 maart 1951* overlijdt in Pijnacker Anna Cornelia Lipjes-Schram de Jong (57 jaar). Huisgenote is L.G. Trompert. Ze wonen Julianalaan 39BRONNENoverige bronnenCBG Verzamelingen fa
Pieter van VianenOp 5 april 1951* overlijdt in Pijnacker "door een noodlottig ongeval" Pieter van Vianen (55 jaar). Hij is de echtgenoot van J.V. van Vianen-Volwerk. Ze hebben twee kinderen [Fred van Vianen, Margreetje van Vianen]. Hij was hoofdwerktuigkundige bij de Koninklijke Rotterdamse Lloyd. Ze wonen Wilhelminasingel 1.BRONNENgeraadpeegde bronnenCBG Verzamelingen fakrantenDe Telegraaf 10 april 1951, blz. 8
Nicolaas OliemanOp 12 april 1951* overlijdt in Pijnacker "na een zeer langdurig lijden" Nicolaas Olieman (66 jaar). Hij is de echtgenoot van P. Olieman-de Jong. Ze wonen Oude Leedeweg 155.BRONNENgeraadpleegde bronnenCBG Verzamelingen fakrantenTrouw 14 april 1951, blz. 6


Neeltje Mosterd

Op 12 april 1951 wordt in Pijnacker geboren Neeltje Mosterd (Nel). Ze is een dochter van Henk Mosterd en Wijntje Blijleven. Neeltje Mosterd trouwt op 10 mei 1973 in Pijnacker met Arie Kuling. Hij woont dan Julianastraat 14 in Bolnes; zij Emmastraat 6 in Pijnacker. Ze gaan wonen Ruwaardlaan 12 in Slikkerveer. Ze krijgen kinderen.

Rebecca Samantha Kuling wordt geboren op 6 oktober 1974 in Slikkerveer, Ruwaardlaan 12.


Renée Maximilianus Maria van BrederodeOp 25 april 1951* wordt in Geulle geboren Renée Maximilianus Maria van Brederode. Roepnaam René. Hij overlijdt op 5 mei 1984 in Pijnacker. 
Pietertje Aagje MastOp 6 mei 1951 overlijdt in Pijnacker om 00.45 uur de in Mijnsheerenland geboren en in Rotterdam wonende  Pietertje Aagje Mast [70 jaar]. Ze is de weduwe van Johannes Gerardus Graveland. Ze is een dochter van Rocus Pieter Mast en Willemina de Vogel.
BRONNENgeraadpleegde bronnenArchieven.nlinternethttps://www.archieven.nl/nl/zoeken?mivast=0&mizig=100&miadt=184&milang=nl&mizk_alle=Pijnacker&miview=tbl [1951]

P. Rodenburg

Op 6 mei 1951 woont P. Rodenburg in Pijnacker. Zijn echtgenote is L.W. Rodenburg-Graveland

......................................-ze wonen Westlaan 59 in PijnackerBRONNENkrantenTrouw 9 mei 1951, blz. 8
voorouders van L.W. Gravelandvader Johannes Gerardus Graveland wordt geboren op...in... Hij is een zoon van .... en ..... Johannes trouwt op...in....met Pietertje Aagje Mast. Ze wordt geboren op ......1881 in ..... Ze is een dochter van ...en....  Johannesen Pietertje krijgen drie kinderen [L.W. Graveland; R.P. Graveland; W.L.P. Graveland]............................................-ze wonen in Rotterdam, Voorschoterlaan 43a -Pietertje overlijdt op 6 mei 1951 in Rotterdam BRONNENkrantenTrouw 9 mei 1951, blz. 8; De Telegraaf 10 mei 1951, blz. 2

Op 12 mei 1951* wordt in Pijnacker geboren Paulina Francina van der Elst. Ze is een dochter van Simon van der Elst en Paulina Francina van Vulpen. Paulina Francina van der Elst trouwt op 12 september 1969 in Pijnacker met Wouter Voogt. Hij wordt geboren in Maassluis op 29 augustus 1949. Hij is een zoon van Arij Voogt en Neeltje de Leeuw

J.C. Neeleman

Op 14 juni 1951* trouwt dominee J.C. Neeleman in Pijnacker met H.M. Schotte. Hij is weduwnaar van A. Leeuwis.

BRONNENoverige bronnenCBG Verzamelingen fa

 

Op 8 juli 1951 wordt in Pijnacker geboren Hennie van der Elst. Ze is een dochter van Paulus van der Elst en Wilhelmina Huisman. Hennie van der Elst trouwt op 22 mei 1974 in Pijnacker met Hans Groenendijk. Hij wordt geboren in Zoeterwoude op 16 oktober 1949. Hij is een zoon van Franciscus Johannes Groenendijk en Sebilla Lucia van 't Veer

Joke Tetteroo

Op 3 augustus 1951 woont Joke Tetteroo in Pijnacker, Stationsstraat 34 

BRONNENkrantenHet Vrije Volk 3 augustus 1951, blz. 9

Op 4 augustus 1951* overlijdt Maartje Bazuin. Ze is de weduwe van Johannes Lamens.

.....Sonneveld

Op 18 augustus 1951 vraagt ...Sonneveld uit Pijnacker, Klapwijkseweg 12, om een jongeman van 20 jaar met het diploma HTS werktuigbouwkunde tot 31 december 1951 werk te verschaffen

BRONNENkrantenGereformeerd gezinsblad 18 augustus 1951, blz. 4

A.C.G. Loomans

Op 23 augustus 1951* trouwt A.C.G. Loomans  in Pijnacker met W.J. Tetteroo.  Ze gaan wonen  op Piet Heinstraat 56 in Delft.

BRONNENoverige bronnenCBG Verzamelingen fa

Magdalena Maria van Winden

Op 28 augustus 1951* overlijdt in Pijnacker Magdalena Maria van Winden. Ze is de echtgenote van Gerardus Antonius Langelaan (66 jaar). Ze wonen Klapwijkseweg 7.

BRONNENoverige bronnenCBG Verzamelingen fa


Johannes Ferdinandus Vincentius Maria ZandvlietOp 2 september 1951* overlijdt in Utrecht in het Sint Andreasgesticht de emeritus pastoor Joannes Ferdinandus Vincentius Maria Zandvliet (74 jaar). Hij was tot april 1948 herder van de parochie Pijnacker. Pastoor Zandvliet werd op 3 november 1877 in Den Haag geboren en op 15 augustus 1903 tot priester gewijd. Na zijn priesterwijding was hij kapelaan op het Begijnhof en in de parochie van de H.H. Petrus en Paulus te Amsterdam. Daarna werd hij achtereenvolgens benoemd tot pastoor te Zevenhoven en Pijnacker. De uitvaart en de begrafenis in het priestergraf vinden plaats in Pijnacker. A. de Boer is dan pastoor in Pijnacker.BRONNENgeraadpleegde bronnenCBG Verzamelingen fakrantenDe Tijd 3 september 1951, blz. 2; De Volkskrant 4 september 1951, blz. 6

Franciscus Vergouwe 

Op 5 september 1951 overlijdt om 23.30 uur in Pijnacker de in Rotterdam geboren en aldaar wonende Franciscus Vergouwe [16 jaar]. Hij is nikkelaar en ongehuwd. Franciscus is een zoon van houtsjouwer Gijsbertus Vergouwe en Gerberdina Anna Veenboer.

BRONNENoverige bronnenArchieven.nl 

W.A.van Tellingen 

Op 17 september 1951 wordt gemeld dat  W.A.van Tellingen uit Zeist is benoemd tot hoofd in de vacature Lod. Kooijman.    

BRONNENkrantenTrouw 17 september 1951, blz. 2

                     Celia van der Velden                      

Op 2 oktober 1951* overlijdt in Pijnacker Celia van der Velden (80 jaar). Ze is de weduwe van Franciscus Lourentius Huigevoort.  Ze hebben een kind, C.H. Huigevoort. Ze wonen Delftsestraatweg 65.

BRONNENoverige bronnenCBG Verzamelingen fa

Martinus Leendert van der Elst

Op 2 oktober 1951 wordt in Pijnacker Martinus Leendert van der Elst geboren. Roepnaam Leo Hij is een zoon van L.J. van der Elst en C. van der Elst-Verkade. Er zijn al vier kinderen: Coby, Cor, Jeanny, Clasientje. Het gezin woont Sophiastraat 27 [geboortekaartje]



A. Haket

Op 13 oktober 1951 woont A. Haket in Pijnacker, Klapwijkseweg 19. Hij biedt te koop aan een vrijstaand huis op 20 are grond  

BRONNENkrantenDe Volkskrant 13 oktober 1951, blz. 12

Adrianus Petrus van Leeuwen

Op 15 oktober 1951* overlijdt in Pijnacker Adrianus Petrus van Leeuwen. Hij woont Delftsestraatweg 282.

BRONNENoverige bronnenCBG Verzamelingen fa

Pleuntje Droppert

Op 13 november 1951* overlijdt in Pijnacker Pleuntje Droppert (69 jaar). Ze is de weduwe van Fulps van Duyn. Ze woont Delftsestraatweg 270.

BRONNENoverige bronnenCBG Verzamelingen fa

 Geertruida Johanna Maria de Haas

Op 3 december 1951* overlijdt in Pijnacker Geertruida Johanna Maria Ammerlaan-de Haas (59 jaar). Ze is de echtgenote van Th.P. Ammerlaan. Ze hebben kinderen: M.J.J. Ammerlaan, G.J.A. Ammerlaan, J.Ch.T. Ammerlaan, J. Th.G. Ammerlaan en P.C.M. Ammerlaan. Ze wonen Noordweg 16.

BRONNENoverige bronnenCBG Verzamelingen fa
Op  11 december 1951 vertrekt het schip De Veendam vanuit New York naar Europa. Aan boord zijn de heer en mevrouw G. van der Velden, Schimmelpenninck van der Oyeweg 86 en Querinus Kerkvliet. Ze reizen naar Pijnacker.
BRONNENgeraadpleegde bronnenArchieven.nlinternethttps://www.archieven.nl/nl/zoeken?mivast=0&mizig=100&miadt=184&milang=nl&mizk_alle=Pijnacker&miview=tbl [1951]

Op 12 december 1951 wordt Lenny Gerarda Ruygt in Pijnacker geboren. Ze overlijdt op 31 januari 2010 in Santa Rosa, Sonoma County, California, USA






Op 14 december 1951 wordt geboren Arie Ammerlaan

In 1951 wordt Elisabeth Margaretha Ense in Leidschendam geboren. Ze overlijdt in 2012

In 1951 vestigt vroedvrouw Riek Klootwijk (32 jaar) zich in Pijnacker. Ze gaat inwonen bij haar ouders op de Mr. Dr. van der Helmlaan

GERAADPLEEGDE BRONNEN

Delpher Kranten fa