IPROLAM şi Munţii Făgăraș / Făgăraşului

http://www.romania-natura.ro/node/15

1   Cel mai inalt varf din Romania, Moldoveanu. Vedere de pe pantele calcaroase inferioare ale Muntelui Raiosu I (2397 m), de la aproximativ 1800 metri altitudine.

http://www.romania-natura.ro/node/15
http://www.romania-natura.ro/node/15

2   Scoruș de munte pe abrupturile calcaroase inferioare (alunecoase, din cauza caldurii, fenomen specific calcarelor) ale Muntelui Râiosu I (2397 m), pe la aproximativ 1550 metri altitudine.

http://www.romania-natura.ro/node/15

3   Scoruș de munte pe abrupturile calcaroase inferioare (alunecoase, din cauza caldurii, fenomen specific calcarelor) ale Muntelui Râiosu I (2397 m), pe la aproximativ 1550 metri altitudine.

IPROLAM S.A. ne-a pus la dispozitie in perioada 10-13 septembrie 2011 un autoturism Dacia Break. Am parcurs Valea Buda si trasee turistice semnificative din arealul ei. Desigur, parcursuri nemarcate au fost si ele cercetate, completand cunostintele despre zona.

Observatiile culese despre starea traseelor si marcajelor, insotite de imagini semnificative, ajutatoare, explicate, va vor fi prezentate in perioada urmatoare in mai multe materiale: trasee turistice la zi, harta masivului, ghidul masivului cu starea la zi a traseelor.

Ică Giurgiu, Cristian Megulete (Clubul de Speologie „Emil Racoviţă” Bucureşti)