2018

/10/2018 Porta a porta a Avinyó

A partir del mes d'octubre es començaran a recollir les deixalles amb el sistema conegut amb el nom de porta a porta. Amb aquest sistema s'aconsegueix poder reciclar bona part de les nostres deixalles, tot i així per respectar el medi ambient no hi ha com mirar de fer-ne el mínim , es dir reduir-ne al màxim la seva generació.

09/10/2018 Els ortòpters d'Avinyó

El diumenge a les 10 es va fer una sortida, acompanyats del naturalista Sergi Fernandez, a fi de conèixer aquests insectes. Dirigint-se a un públic de totes les edats en Sergi va apropar als 13 assistens aquest mn tan proper i desconegut.

30/06/2018 Taller de ratafia

Als vols de Sant Joan ens recordem de la típica ratafia . Fem els 2 litres de ratafia , al gust de cada ú, amb diferents plantes recollides a Santa Eugènia de Relat. En quedarà fins l'any vinent?

28/05/2018 Plantes remeieres

Amb un bon dia d'abril i en un recorregut molt curt acompanyats de Esteve Padullers , gran entès en plantes, hem gaudit dels seus comentaris i explicacions sobre les plantes de l'entorn.

Es bo recordar i recuperar el coneixement de les propietats alimentàries i curatives de moltes plantes que tenim a tocar i que antigament eren els únics remeis que la gent tenia a l'abast.

01/02/2018 Poda dels arbres del camí del riu

Durant aquest mes s'ha fet manteniment del camí del riu

27/01/2018 Sortida al torrent salat

Dissabte va tenir lloc la visita al torrent salat, una de les singularitats del Geopark. No es habitual la surgència d'aigua salada a la superfície, en aquest cas, dins d'un torrent. El gust de l'aigua, la coloració, les plantes típiques d'aigues salades, com són els tamarius fan aquest un lloc particular.

A la visita programada pel GEA i el Geopark hi han intervingut experts en geologia reconeguts com el geòleg Josep Maria Mata i en Josep Girabalt. També ens ha acompanyat l'alcalde Eudald Vilaseca que ha fet les seves aportacions històriques a diferents llocs del camí.

La visita ha estat aprofitada per a un nombrosos grups d'avinyonencs i visitants