2012

16/12/2012 GEA amb la Marató de TV3

Amb un dia brillant, el 16 de desembre, molts avinyonecs ens hem deixat veure a la plaça per col·laborar amb la Marató. Aquest any les entitats que hi han participat han recollit 3317 € i la recaptació del nostre grup ha estat de 340 €.

Un cop més la solidaritat del catalans fa possible aquest gran èxit.

00/12/2012 Obres a l'Eix transversal

Hem comunicat a l'ajuntament d'Avinyó la nostra preocupació sobre amuntagaments de restes de quitrà a l'alçada d'Horta d'Avinyó. Tot fa pensar que el seu destí és el d'acabar enterrats sota un camp. Per respecete al medi ambient cal que ho evitem i vetllem per que se'ls hi doni un destí profitòs com pot ser la millora dels camins rurals.

10/12/2012 El mon dels ocells

El dissabte 10 de novembre a les 18 hores al Centre Cívic Can Tutó en Josep Bujons, avinyonenc, davant d'un nombros públic ens ha transmès el seu coneixement i passió pel mon dels ocells.

Festa Major Exposició dels arbres d'Avinyó

El Grup Ecologista d’Avinyó ha ideat aquesta exposició per a retre un homenatge a aquesta meravellosa forma de vida tant interessant com elegant que són els arbres. Una presentació fotogràfica per conèixer, estimar i valorar una mica més els arbres del nostre entorn: autèntics gegants del regne vegetal, un regne silenciós que fa possible la vida sobre la Terra.

L’exposició consta de 34 fotografies d’arbres arrelats en indrets i paratges de fàcil identificació. Una petita mostra de les espècies més comunes del paisatge natural, rural i urbà del terme d’Avinyó constituït bàsicament per pinedes, rouredes, alzinars i als vorals de les rieres, vegetació de ribera.

El Grup Ecologista d’Avinyó agraeix la col·laboració dels retratistes Abel Comas, Ramon Serra, Enric Monrós i Eulàlia Comas i a la gent que ha participat en la localització i identificació dels arbres; Rosa Codina, Pascual Corominas, Josep Gonfaus, Montse Herms, Jaume Pont, Eudald Vilaseca i Remei Vilaseca.

Els boscos, per la gent Frase de l'Any Internacional dels Boscos 2011

30/09/2012 Paella ecologista

Ja fa 11 anys que es va constituïr el grup ecologista. El diumenge 30 de setembre ho varem celebrar convidant als socis a una paella. Estava previst fer aquesta celebració a la font del Tomàs però degut a la inestabilitat del temps es va fer al Centre Cívic can Tutó. La paella per a 30 persones va ser de molt bon profit!!!

00/04/2012 Projecte rius

Finalment, un grupet de 10 persones varem poder fer la sortida d’inspecció de la riera Gavarresa, corresponent a la temporada de primavera.

A part del paràmetres físico-químics, analitzem també els organismes vius que trobem dins de l’aigua. Com a novetat, al punt de mostreig que anomenem “El Vado”, varem trobar un tricòpter amb cau de seda. Una altra novetat que varem trobar, en aquest cas al punt de mostreig “La Font del Tomàs” fou una sangonera.

sangonera tricopter

Tots aquests animalons, que en general són larves d’insectes, els anomenem MACROINVERTEBRATS, i ens informen de l’estat de salut del riu.

Segons els organismes que trobem podem dir que l’estat de salut de la riera Gavarresa és:

  • Molt Bo
  • Bo
  • Mediocre
  • Deficient
  • Dolent

Aquesta primavera, en els dos punts de mostreig, hem trobat que l’estat de salut de la riera correspon al nº 2 , és a dir “Bo”.

Esperem que segueixi així o que millori!!!

09/03/2012 Plantada al camí del riu

Com cada any fem un repàs al camí del riu. Hem refet algunes baixes plantant 11 albars. Estem satisfets dels resultats que al llarg dels anys i a poc a poc hem anat aconseguint. Aquest any la plantada s'ha fet el 9 de març.

Cada cop sóm més els que de tant en tant fem un passig al llarg d'aquest recorregut i que el voldriem transitable durant tot l'any.

A gaudir del camí !