2017

17/12/2017 El GEA amb la Marató de TV3

Aquest any també hem participat als actes organitzats a Avinyó a favor de la Marató . Voluntaris del GEA han aportat els seus millors pastissos que juntament amb sabó i la ratafia han omplert la nostra parada.

S'ha recollit un total se 270 € auqesta és dons la nostra aportació.

14/12/2017 Entrevista amb l'Ajuntament

Hi va haver una segona trobada amb l'alcalde, el regidor de medi ambient, el president i el secretari del GEA . Es va insistir en l'arranjament de les passeres del camí del riu ja que estem a l'espera de tenir el projecte, que elaborarà l'ajuntament, per presentar-lo a l'ACA . També parlem del manteniment del camí del riu per part de l'ajuntament i del manteniment dels arbres a càrrec nostre.

Proposem a l'ajuntament posar senyalitzacions als vidres de les pistes de pàdel de la zona esportiva per evitar els impactes dels ocells.

30/11/2017 Menjadora d'ocells a la Barnola

El grup ecologista d'acord amb la comunitat educativa de l'escola Barnola ha instal·lat una menjadora d'ocells amb finalitats educatives.

Es farà una formació i seguiment de l'ús d'aquesta menjadora i se'n faran càrrec alumnes de l'escola.

05/08/2017 Segon foc a Avinyó

A 2/4 de 3 de la tarda es va declarar un foc a les proximitats d'Artés que es va propagar rapdament cap al nord a una zona densament boscosa , el municipi d'Avinyó va tornar ser afectat per les flames. Aquesta vegada ha estat a la zona de les masies del Pla, el Freixe, Oliveres, carrer de Torcó i Torcó de dalt. Segons dades provisionals en el terme d'Avinyó s'han cremat unes 200 Ha de les mes de 350 Ha de tot l'incendi, que també ha afectat els termes d'Artés i d'Oló.

Cal dir que les conseqüències de l'incendi haurien pogut ser pitjors si el foc no s'hagués pogut frenar la mateixa tarda del dissabte. L'incendi va poder ser controlat per mitjans aeris i terrestres dels bombers de la generalitat, per les ADF pagesos i voluntaris que han col·laborat en tasques logístiques

09/07/2017 Jornada Participativa

Voluntaris de l'ajuntament, ADF Quercus i GEA han estat recollint pneumàtics a dos abocadors il·legals del municipi, concretament a les finques de la Posa i de l'Abadal. La tasca no ha estat del tot fàcil ja que alguns dels pneumentics , abocats en un rec, estaven gairebé colgats de terra.

La Jornada poc participativa, entre tots 10 voluntaris, ha estat molt efectiva ja que s'ha acabat recollint 273 pneumàtics, 89 a la finca de la Posa i 184 a la finca de l'Abadal. Actituts inciviques com l'abocament d'inservibles al bosc contribueixen a la degradació del paisatge i del mediambient.

La participació a la Jornada d'avui ens satisfà al poder contribuir, localment, a millorar el mediambient.

05/07/2017 Foc a Avinyó

Dimecres als voltans de les 5 de la tarda va començar un foc en un camp de blat prop de la masia de l'Abadal. Es desconeix la causa del foc peró es descarta que sigui el resultt de fenomens naturals o de treballs agricoles.

El foc es va extendre ràpidament en direcció nord-oest, cap a Avinyó, cremant camps d'ordi, de blat i part de bosc.

El foc, va envoltar la casa del Tomàs, passar cap a la font del Tomàs fins a poder-lo va poder aturar a l'alçada del polígon del Punsic.

L'incendi va provocar l'ensurt i la preocupació dels veins d'Avinyó ja que al polígon del Punsic hi ha la instal·lació de Gas de propà que abasta a part del poble , l'empresa Grup Recerca Industrial i Tècnica SA que es dedica a l'enmagatzament de gasos i una de desballastament de vehicles. Aquesta última va ser afectada pel foc l'empresa prodiunt un espectacular fumassela de color negre.

Varen treballar en la extinció del foc un gran nombre d'efectius, aeris i terrestres . Bombers, l'ADF Quercus i ADFs de municipis veins van treballar coordinament donant per extingit el focus principal cap a les vuit de la tarda.

Els agents rurals confirmen que s'han cremat 79 hectàrees (36.22 Ha forestals i 36.72 Ha agrícoles).

17/06/2017 Prousal

Amb solidaritat amb la lluita de Prousal i junt amb menbres de l'Ateneu la Teia es fa un passe de diapositives a la plaça on es posa de manifest el gran problema de salinització del Bages i s'informa de la sentència judicial de finlització d'abocament pel 30 de juny d'aquest mes.

17/06/2017 Taller de ratafia

Un any any més ens hem trobat per elaborar la ratafia.

Després de la passejada pels entorns de Santa Eugènia on hem recollit 30 especies diferents anem a l'ateneu la Teia on ho barregem tot amb alcohol del 25% i sucre.

Ha estat una matinal distreta,divertida i productiva, amb ganes de repetir-ho l'any vinent.

25/05/2017 Resultat dels projectes participatius

La remodelació de l'escola Barnola ha estat la proposta més ben valorada dels projectes participatius. La proposta del grup ecologista Plàstic residu 0 ha quedat el 12ena posició. Tot i el mal resultat ens satisfà haver pogut plantejar aquest projecte.

En 2ona posicíó ha quedat la proposta Redacció del projecte d'un parc del riu i ruta saludable, ja que reforça la nostra feina en el camí del riu.

21/04/2017 Presentació de Som Energia

En Jordi Reixach representant de la cooperativa comercialitzadora d'energia verda ens dona tot de raons per apuntar-se a la cooperativa i anar cap a un nou model energètic mes sostenible que l'actual.

20/04/2017 Plàstic residu 0

Amb aquest títol lliurem a l'ajuntament un projecte participatiu amb la finalitat de reduir l'ús i els residus de plàstic a les activitats festives del municipi

19/04/2017 Visita al camí del riu

Amb representants de l'ACA (Agencia Catalana de l'Aigua), l'alcalde i la tècnica d'urbanisme de l'ajuntament fem una visita a peu de les passeres del Molí per parlar de com es poden millorar per fer-les més accessibles.

Cal fer un projecte i demanar premisos a l'ACA

06/04/2017 Entrevista amb l'Ajuntament

Tal com vàrem quedar demanarem periòdicament una entrevista a l'Ajuntament per parlar de diferents temes que afecten al medi ambient local. Dijous ens varem reunir el president i el secretari del GEA amb l'alcalde i el regidor de medi ambient. Es varen tractar diferents temes, des de la poda dels arbres, el glissofat, la neteja , la il·luminació, el camí del riu, el porta a porta, el barraquisme, .....

01/04/2017 Jornada d'anellament científic

Tot i que no s'esperava massa bon temps s'ha dut a terme l'activitat d'anellament d'ocells.

Des de 2/4 de 7, que es quan s'han parat les tres xarxes i fins a les onze s'han anellat uns 16 ocells de 5 espècies diferents, merla , tallarol de casquet, rossinyol bord, mallerenga carbonera i mallerenga cuallarga... quasi tots locals.

L'expert, Santi Guallar, ha anellat els ocells capturarts i ha donat interessants explicacions, a les més de 20 persones, del plomatge, edat, sexe, costums, l'anellament.

En resum una matinal molt interessant