2013

27/10/2013 Projecte rius

Amb l'arribada de la tardor el diumenge 27 d'otubre s'ha fet la inspecció de la Gavarresa al seu pas per la font del Tomàs. Aquesta vegada amb la companyia de pares, mestres i alaumnes de l'escola Barnola. Tot i que hem tingut un estiu plujós el nostre riu no te la bona salut que voldríem.

Ho veureu a les fotos, ha estat un matí molt profitós !

01/09/2013 Concurs de disseny del logotip del Grup Ecologista d’Avinyó

Amb la finalitat de tenir un logotip que representi el Grup Ecologista (GEA), us convidem a participar en el concurs de projectes que convoquem per determinar-lo.En el logotip hi hauria de figurar el nom de la entitat, Grup Ecologista d’Avinyó, i els concursants hauran de tenir en compte les següents bases:

El concurs és obert a qualsevol persona vinculada al poble.

  1. Cada concursant pot presentar un màxim de 3 projectes.
  2. El format del disseny ha de ser en suport paper i mida DIN-A4.
  3. Al revers del projecte hi ha de constar el nom de l'autor/ra, l’adreça i el telèfon.
  4. Els projectes hauran de ser lliurats abans del 14 de desembre al Casal del Passeig.
  5. El resultat es farà públic el dissabte 21 de desembre a les 8 de la tarda al Centre Cívic.
  6. L'autor/ra del logotip premiat rebrà el premi d'una panera amb productes ecològics de Nadal.

25/07/2013 Acord d'adopció

El 25 de juliol l’Ajuntament del nostre poble, El Grup Ecologista d’Avinyó i l’Associació Hàbitats han signat un acord d’adopció dels cursos fluvials del terme municipal d’Avinyó, concretament a la riera Gavarresa i a la riera de Relat.

Aquestes accions de col·laboració es plasmen en els projectes d’adopció d’espais fluvials del Projecte Rius, que consisteixen en iniciatives de custòdia del territori en l’àmbit fluvial, amb la finalitat de conservar i millorar el riu i el seu entorn, tot realitzant-hi diferents accions de gestió, conservació i sensibilització ambiental i social.

L’acte de signatura es va realitzar el passat dia 25 de juliol a l’Ajuntament d’Avinyó.

Xavier Martí (President de l’Associació Hàbitats), Eudald Vilaseca (Alcalde d’Avinyó), Xat Capellas (Presidenta del Grup Ecologista d’Avinyó)

19/05/2013 Sortida per observar els ocells del nostre entorn

El diumenge 19 de maig es va fer la sortida d'observació dels ocells. La sortida formava part del programa per conèixer els ocells del nostre enotrn, a càrrec de l'expert d'Avinyó en Josep Bujons.

Destacar la observació dels abellarols de l'Abadal. Espectaculars ocells per les seves coloraines, els seu vol, els seus nius,...... tot plegat una matinal molt agradable. Gràcies Josep !

06/04/2013 El Fracking

El dissabte va tenir lloc al Catalunya una xerrada sobre e sistema de fractura hidràulica per extreure gas del subsòl a càrrec dEudald Rifà i Judit Ester, menbres de la Plataforma Aturem el Fracking.

Avinyó és un dels municipis que formen part del projecte Leonardo d'investigació de fracking. El projecte el va fer públic el 27 de setembre de 2012 la Generalitat amb un anunci al DOCG de dues sol·licituds de premís d'investigació d'hidrocarburs.

L'Ajuntament s'ha declarat en contra d'aquesta investigació i s'ha adherit al rebuig del Fracking.

14/03/2013 Salvatjada al Camí del riu

Els que sovint feu el recorregut pel camí del riu us haureu vist dos arbres tallats. A primers de març talladors furtius han tallat dues pollancres de les més grans que hi ha al Camí del riu. Els autors no van acabar la feina ja que la cadena del xerrac els va quedar atrapada a la soca. Aquest fet s'ha donar a conèixer a l'ajuntament i al Forestals per que prenguin les mesures pertinents.

Fets com aquests ens demostren com en un moment es pot destroçar els fruits i esforços de molts anys. Cal estar al cas per evitar aquestes salvatges agressions.

09/03/2013 Exposició d'orquídies silvestres

Les orquídies no només les podem trobar com a plantes ornamentals a moltes de les nostres llars sino que formen part del nostre paissatge.

Amb aquesta exposició es pretén cridar l'atenció i sensibilitzar a la població d'aquesta riquesa que podem trobar al nostre entorn i que sovint ens passa desapercebuda.

L’exposició consta d'unes e 50 cedides per els fotografs Joaquim Reberté i Montse Guillamont aficionats al mon de les orquídies. A l'acte inaugural hi va haver una brillant exposició d'en Josep Fàbregues i Jordi Vila també aficionats a les orquídies.

24/02/2013 Neteja al camí del riu

El diumenge 24 de febrer dels borals del camí del riu. Treure canyes, podar, repassar les basses,..... tota una feinada.

Cada cop sóm més els que de tant en tant fem un passig al llarg d'aquest recorregut i que el voldriem transitable durant tot l'any.

A gaudir del camí !