2006

00/12/2006 Ens preguntàvem que passa al Molí?

Doncs bé, ja ho sabem que  pel que sembla les "obres" es varen fer sense permís de l' Ajuntament. Al mes de febrer el representant de la PROMOTORA SANTPEDOR SL va sol·licitar a l'Ajuntament regularitzar les obres.La Junta de Govern Local del juliol de 2006, va otorgar la llicència d'obres amb un import de 75 € (va sortir bé de preu !!!) amb l'ordre de la retirada de la brossa i terres acumulades pel risc que comporta en cas d'una avinguda atès que els terrenys es troben en zona inundable.

00/12/2006 Les rompudes de la Posa 

A l'Acta de juliol del 2006 en Lluís Rovira Puig sol·licita la legalització de rompudes fetes l'any passat ( veure infolocal Any 2005 Les rompudes). L'informe tècnic del 17.07.06 diu que alguns dels actes comesos sense permís poden ser legalitzables i altres no i per tant subjectes a restauració.

La Junta de Govern Local atorga la llicència per a les rompudes R14 i R17 de 3,85 Ha, però declara no legalitzables la resta de rompudes executades R1 , R15, R16 i R13 amb una superfície de 6,23 Ha i es requereix que en un termini de DOS MESOS per a presentar un projecte de Restauració que permeti la reposició de la realitat física alterada. També diu que tramitarà un expedient sancionador com a conseqüència d'haver realitzat obres sense llicència.

07/06/2006 Presentació de l'Agenda 21

L'Agenda 21  ha d'acabar sent la guia del nostre poble cap al desenvolupament sostenible  per satisfer les necessitats dels ciutadans sense comprometre la capacitat de satisfer les necessitats de les generacions futures ni sobrepassar la capacitat del medi. La participació ciutadana és l'eina clau per a la seva elaboració.

L'Agenda 21 d'un municipi és el conjunt d'accions per fer que un poble o ciutat siguin més ecològics,més participatius i més cohesionats socialment. Més endavant caldrà defensar aquests objectius tan lloables i vetllar perquè els nostres governants els tinguin presents en les seves decisions.

L'àrea de descans del muro (III)

Per fi la ferralla del camió ha desaparegut. Tot i així, el manteniment de l'àrea no està resolt.

22/03/2006 L'àrea de descans del muro (II)                                                                     

 Foto publicada al diari local Regió 7

00/2/2006 Què li passarà al Molí ?                

El  Molí forma part dels nostres records, de la nostra història. El Molí hauria de ser patrimoni arquitectònic. Què li pot passar a mans d'uns desconeguts que amb prou feines deuen saber on és Avinyó?

"Hem escollit un mal camí: créixer econòmicament a costa del medi ambient amb la política del totxo, a llarga ens passaran la factura"

o se sap, però de moment li estan canviant la fisonomia. 

Pel que sembla els arbres que envoltaven la bassa feien massa ombra.

Pel que fa a la porxada també se l'han carregada, que feia nosa?

17/01/2006 L'àrea de descans del muro (I)

Denúncia a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat 

A l'atenció del Sr. 

Jordi Follia i Alsina, Director general de Carreteres

Volem posar-lo al corrent de la nostra preocupació pel mal estat en que es troba l'àrea de descans que hi ha a la sortida 154 (Avinyó nord) de l'eix transversal de Manresa a Vic.

Habitualment l'àrea descans i la zona del seu entorn es troben en un estat greu de deixadesa . Des de fa ja alguns mesos hi ha la caixa d'un camió socarrimada , i pel que sembla ser totalment oblidada, empitjorant aquest lamentable estat.

Esperem que ho tingui en compte i actuí el més aviat possible sobre aquest afer.

Aprofito per saludar-lo. Atentament

Jaume Pont Serra

President GEA