2015

13/12/2015 El GEA amb la Marató

Com cada any el GEA, junt amb altres entitats d'Avinyó, ha participat a la Marató de TV3 amb la venda de sabó procedent del reciclatge d'oli d'oliva i amb la venda de pastissos casolans.

La plaça el dia de la Marató

Va fer molt bon dia i amb una temperatura molt agradable, es van recollir .......€ en total, el GEA en va recolir ......

13/11/2015 Reunió amb l'ajuntament

El passat 13 de novembre, representants del GEA es van reunir amb el regidor de Medi Ambient i l'alcalde de l'Ajuntament d'Avinyó per parlar d'aspectes del poble que, des del punt de vista mediambiental, ens preocupen. Els teme tractats varen ser sobre la recollida de residus, estalvi energètic i el Camí del riu.

18/09/2015 Projecte rius

Junt amb el centre excursionista s'ha dut a terme la inspecció del riu.

El reslutat ha estat d'un riu mediocre.

20/06/2015 Taller d'elaboració de ratafia

A les 10 del matí ens trobem per anar a Sta Eugènia a buscar al bosc les plantes necessàries per a fer la ratafia.

Més tard a l'ateneu la Teia cadascú fa la barreja que li convé. El resultat 2 litres de ratafia que es podrà tastar al cap de 40 dies.

19/04/2015 Projecte rius

Junt amb el CEA hem fet la 30á Sortida d'inspecció tècnica de la gavarresa

27/03/2015 Vols fer un hort

Reunió a l'Ateneu la Teia per organitzar la gestió d'un hort . Es vol potenciar els horts del Moli ja que estaria bé tornar-los a recuperar.

març/ 2015 Escales de cal Sopa

Des del grup ecologista hem insistit en l'arranjament de les escales de cal Sopa malmeses per les darreres pluges. Ara les escales tenen un altre aspecte. Val la pena conservar aquesta drecera.

04/03/ 2015 Llentiscle o Mata de cabrit

Des de fa uns anys s'ha incrementat notablement la collita intensiva de mata de cabrit (llentiscle) als boscos del nostre terme municipal i també als d'altres pobles de la Catalunya Central. Aquesta tala abusiva practicada a l'estiu/tardor està causant efectes devastadors, acumulacions de brutícia deixada pels que es dediquen a aquesta collita i sensació d'inseguretat en les persones que viuen en les masies.

Hem rebut aquest mal estar hi ho hem tramés a l'ajuntament d'Avinyó que va dirigir una carta al Sr. Josep M. Pelegrí, Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, informant de la gravetat de la situació i demanant que s'estableixi alguna mena de regulació per aturar aquest espoli de la mata de cabrit i del nostre entorn natural.

El Conseller ha manifestat a l'ajuntament que el seu Departament està treballant amb una nova normativa que regularà l'aprofitament d'aquesta espècie junt amb d'altres espècies de caràcter no fustaner.

Entre d'altres coses s'establirà que:

  • serà necessari disposar del permís del propietari del terreny per poder fer aquestes collites
  • la collita serà considerada d'aprofitament comercial quan es recullin més 5 kg per persona i dia (pes de les plantes acabades de tallar)
  • l'extracció de branques no pot superar el 50% del volum de la part aèria de la planta
  • l'acció de recollida no pot superar el 50% del nombre dels exemplars d'una mateixa zona.
  • no es poden fer aquestes collites en terrenys amb pendents superiors al 60%
  • en el cas que hi hagi una comercialització, l'empresa que la faci haurà d'estar inscrita al Registre d'Indústries Agràries i haurà de disposar d'un llibre de registre de compres.

El Conseller acaba dient que intentaran accelerar al màxim el procés d'aprovació d'aquesta normativa.L’1 de març , amb l’ajud de voluntaris, s’ha fet una matinal de manteniment del Cami del Riu esporgant els arbres que s’havien plantat anys

01/03/ 2015 Neteja del camí del riu

L’1 de març , amb l’ajud de voluntaris, s’ha fet una matinal de manteniment del Cami del Riu esporgant els arbres que s’havien plantat anys anterior. No hi va faltar un bon esmorzar per a carregar piles.