2008

03/05/2008 Caminada pel camí ramader

Dissabte 3 de maig al matí, i com a primer acte del Solc 2008, es va fer una caminada entre Avinyó i Santa Creu de Joglars, de 22 quilòmetres de recorregut. La caminada seguia una part de la ruta Central de transhumància del Lluçanès, i s'iniciava al Pont Vell d'Avinyó, per endinsar-se al terme de Sant Feliu Sasserra, seguir cap a la Torre d'Oristà i acabar al Punt de trobada dels camins ramaders del Lluçanès, a Santa Creu de Joglars.

La ruta va ser organitzada conjuntament pel Solc, el Grup Ecologista i el Centre Excursionista d'Avinyó. Durant una bona part del trajecte, un ramat de 500 ovelles va acompanyar els prop de noranta marxaires que van poder contemplar les espectaculars parets de pedra seca, de prop de dos metres d'alçada, que durant bona part del recorregut inicial marquen el límit del camí ramader, separant-lo de les finques confrontants.

Menbres del Grup Ecologista i del Centre Excursionista d'Avinyó han netejat una part del camí i ara es poden veure les parets de pedra seca en tota la seva dimensió.

En arribar a Santa Creu, els participants van rebre com a obsequi una samarreta commemorativa de la setzena edició del cicle i van retornar amb autocar al punt de partida.

04/04/2008 Reclamació a l'Ajuntament

Arrel de la construcció de la Plaça de les Entitats (junt a l'escola Barnola) s'ha construït un mur, al final de la plaça, que talla el camí públic que anava al costat de l'antiga riera de Salvarossa cap a la Verdagueria. Aquest camí públic ha estat utilitzat durant molts anys i encara ho està, és per això que no voldriem que es perdés.

Reclamem que s’obri de nou el camí fent-lo transitable, al mateix temps arpofitem per a demanar a l’ajuntament que tingui cura dels pocs camins veïnals que encara ens queden al poble fent-ne un bon manteniment i no deixant-los perdre.

Salutacions,

A l’atenció de JOSEPH BALASCH TORDERA alcalde president de l’ajuntament d’Avinyó

Avinyó 4 d’abril 2008

00/02/2008 Recuperació del camí ramader d'Avinyó

Gràcies a un grup de voluntaris del GEA i del Centre Excursionista s'ha pogut recuperar part del camí ramader de la carena de la Torre dels soldats fins a l'Oliva.

El camí ramader forma part de l'historia del nostre poble i la nostra comarca és per això que l'hem de mantenir viu. El tram recuperat és de 1028 m i s'hi poden veure les parets de pedra seca que protegien les vinyes dels remats quan es traslladaven cap a la muntanya.

20/01/2008 Plantada d'arbres al camí del riu

El diumenge 20 de gener és van plantar uns 160 arbres entre el Pont Vell i el Molí.Aquesta actuació forma part del porjecte de restauració de "El camí del riu" que el Grup Ecologista porta a terma junt amb Projecte Rius i l'Ajuntament d'Avinyó amb col·laboració de l'ACA.

Per una nova cultura de l'aigua

La Directiva marc de l'aigua (DMA), aprovada pel Parlament Europeu i la Comissió a finals del 2000 es planteja com a repte una nova cultura de l'aigua

L'aigua és un element essencial per a la vida i per al desenvolupament. És un bé que cal utilitzar de manera racional per poder garantir el consum bàsic per a la població i per preservar els ecositemes aquàtics i els espais fluvilas.

L'agencia Catalana de l'aigua ACA ha obert un procés paticipatiu a tots els "actors" del riu a fi de reflexionar i debatre conjuntament sobre la gestió de l'aigua.

L'ACA ens ha convidat a participar en l'àmbit del Cardener-Alt Llobregat. Des de primers de gener hem participat activament exposant les problemàtiques que afecteten al nostre municipi. Esperem poder veure'n els fruits.