Raport de Activitate 1997

Raport de Activitate 1997

Centrul de Afaceri Transilvania, asociatie regionala non-profit, apolitica si descentralizata, constituita pentru promovarea companiilor membre si realizarea de programe de dezvoltare economica locala, a continuat realizarea constanta a obiectivelor si functiilor sale, cuprinse in Statutul si Regulamentul de Functionare.

Numarul companiilor asociate a crescut de la 470 in 1996, la 820 in 1997. Au fost transformate cele 8 filiale CAT din regiune in Centre independente si s-au descentralizat activitatile celor 4 departamente, lansandu-se programul Breslelor Transilvane.

Anul 1997 a reprezentat ANUL COMUNICATIILOR DIRECTE, introducandu-se sistemele Internet/e-mail si telefonie celulara la majoritatea firmelor membre CAT. Un succes important l-a reprezentat dezvoltarea CAT-alogului Electronic in care sunt inscrise toate firmele noastre si un numar important de firme s-au conectat la Internet. Departamentul Relatii a executat misiuni economice in: Danemarca, Olanda, SUA, Canada, Venezuela, Peru, Chile, Australia, Malaezia, Hong Kong, Africa de Sud. La misiunile organizate de CATRAVEL au participat 123 de firme membre, deschizandu-se perspective in colaborarea directa cu partneri din aceste tari.

Departamentul CATraining & Consulting a designat 16 programe de dezvoltare locala, in interesul membrilor CAT pe care le-a trimis diferitilor parteneri potentiali si donatori din UE, SUA si Canada. Departamentul a organizat cursuri de pregatire profesionala in tara si in Anglia, Danemarca, Canada, SUA. A acordat peste 1000 ore consultanta gratuita prin experti romani sau olandezi in baza acordului cu NMCP. Din pacate nu s-a putut realiza nici o actiune sau propunere CAT pentru programele PHARE, coordonate de organizatii sau institutii cu sediul in capitala.

Departamentul Dezvoltare – SPECAT a realizat multiple activitati de colaborare cu Universitatile, Academiile si Liceele clujene, introducand studenti si elevi in programele de dezvoltare locala.

Au fost sustinute evenimente culturale in beneficiul: Operei Romane, Teatrului National, Filarmonicii Transilvania, Cercului Militar, Muzeul de Arta al Transilvaniei. De asemenea, au fost sprijinite in continuare autoritatile locale in realizarea proiectului “Aeroport International-Zona Libera Cluj-Napoca”. S-a colaborat cu consortiul TWF pentru implementarea proiectului “Clujul Virtual”, destinat intaririi imaginii internationale a “Inimii Transilvaniei”

(http://www.twf.ro)

Colaborarea cu Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Comertului Exterior, Ambasadele Romaniei si a diferitelor tari la Bucuresti a cunoscut o crestere semnificativa. S-au organizat reuniuni, seminarii, expozitii si cocktail-uri ale oamenilor de afaceri prin grija CATclub, la care au participat alaturi de membrii nostri, numerosi invitati din tara si strainatate.

Departamentul Administratie a incheiat Bilantul Contabil pentru 1997, pe care l-a inaintat Comitetului de Directie; principalii indicatori sunt:

A. Venituri: din – activitati economice………………………..16,332 mil. lei

- activitati proprii (cotizatii)……………..605,249 mil. lei

- grant CIPE………………………………….124,816 mil. lei

- grant NMCP………………………………….29,468 mil. lei

- donatii…………………………………………133,848 mil. lei

TOTAL 909,713 mil.lei

B. Cheltuieli cu: – activitati economice……………………………37,182 mil. lei

- activitati proprii……………………………….857,965 mil. lei

TOTAL 895,147 mil. lei

C. Suma de 276,452 milioane lei este nerealizata, provenind din intarzierile la plata cotizatiilor si compensarilor, urmand sa fie recuperata, pe cat posibil, in primul semestru al anului 1998.

D. Patrimoniul este evaluat la 192,334 milioane lei, inregistrand o crestere cu 14% fata de anul trecut.

Rezultatele obtinute reprezinta a crestere cu 64,8% fata de 1996 sunt rodul muncii pasionate si competente ale celor 13 angajati ai CAT.

Dorim sa aducem cele mai calde multumiri tuturor membrilor nostri, donatorilor din SUA, Canada, Olanda si Danemarca, intregului staff, conducerilor centrelor din orasele transilvane, pentru sprinjinul acordat si efortul depus pentru ca asociatia noastra sa se mentina in top-ul primelor organizatii economice cu vocatie regionala, avand o larga recunoastere pe plan intern si international.

Raportul de Activitate, Bilantul 1997 si Raportul cenzorilor pot fi consultate de membrii CAT la Departamentul Administratie si se supun aprobarii Adunarii generale din 14 mai 1998.

Dr. Radu-Adrian Mlesnita

PresedinteMat. Mircea Fodoca Ec. Lia Chira

Director general Trezorier