Programul de actiuni 1999

Programul de actiuni 1999

“INTERNATIONALIZARE – GLOBALIZARE – VIRTUALIZARE”

Centrul de Afaceri Transilvania s-a constituit in anul 1992, considerat anul consacrarii locale, prin grija si efortul a 23 de firme fondatoare. Cei sapte ani de succese in promovarea afacerilor locale a u fost definiti dupa cum urmeaza: 1993 – anul consacrarii regionale, 1994 – anul consacrarii nationale, 1995 – anul consacrarii europene, 1996 – anul consacrarii internationale, 1997 – anul comunicatiilor directe, 1998 – anul breslelor transilvane.

Anul 1999 a fost declarat ANUL CONEXIUNILOR DIRECTE.

Inca din primele patru luni ale acestui an s-a continuat procesul de globalizare a celor peste o mie de companii asociate. Concomitent se inregistreaza progrese in descentralizarea activitatilor si acordarea de servicii punctuale fiecarei firme membre atat in cadrul celor 25 de programe de dezvoltare, cat si a celor 7 Bresle Transilvane.

Prima Piata Electronica Transilvana va fi dezvoltata prin conectarea majoritatii firmelor membre la E-CAT (Centrul de Afaceri Electronic), creindu-se oportunitati de afaceri sporite si modalitati de promovare eficienta a companiilor membre.

Programele CAT vor fi dezvoltate atat in plan REAL, cat si VIRTUAL, pentru a spori sansele companiilor noastre in cadrul parteneriatului international si a face fata cresterii concurentei in conditiile adancirii crizei economice.

Asistenta si consultanta descentralizata va fi diversificata si acordata punctual la cererea fiecarui membru. Se va extinde conceptul “business-to-business” prin conectarea membrilor nostri “on-line” prin INTERNET. Concomitent companiile asociate vor fi promovate si servite in cadrul programelor: InfoCAT, Piata Comuna CAT, DebloCAT, Parteneriat International, CATravel, SPECAT – LBC, Transylvania Investment Forum, CATraining and Consulting, CATexpert, Business Links, Centre CAT in judete, CATclub, JobCAT, CATcurier – Plicuriada, CATistoric, precum si altele pe care Breslele Transilvane si membrii lor le vor propune.

In cursul acestui an se va insista pentru dezvoltarea relatiilor directe “one-to-one” dintre firmele membre, precum si intre acestea si companiile interesate din tara si strainatate. O atentie sporita va fi acordata relatiilor cu Comisia Europeana si organizatii donatoare din UE, Olanda, Danemarca, SUA, precum si alte tari interesate sa dezvolte programe de afaceri in zona transilvana prin INTERNATIONALIZARE.

CAT va continua sa sustina autoritatile locale pentru realizarea proiectului prioritar “Aeroport International – Zona libera Cluj-Napoca”, ce va lega direct si eficient comunitatea locala cu parteneri din diferite tari.

Programul de Actiuni si Bugetul Estimativ pentru 1999 au fost designate in principal in raport de: proiectia cotizatiilor si a compensarilor cu firmele membre CAT, atragerea de asistenta nerambursabila externa, donatii, sponsorizari, dar si de generarea de fonduri proprii de catre fiecare departament si Breasla in baza autosustinerii.

Realizarea Programului de Actiuni pentru 1999 presupune mobilizarea, in conditii economico-sociale deosebit de dificile, a unor fonduri estimate la 880 milioane lei in administrarea CAT, pentru consolidarea organizatiei noastre. La acestea se mai au in vedere circa 1,1 miliarde lei in gestionarea companiilor membre, prin programe specifice de interes comun propuse de acestea, Breslele Transilvane sau CAT-urile din orasele transilvane.

Pentru Uniunea Centrelor de Afaceri Transilvania, formata din 7 centre independente de la: Alba Iulia, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Oradea, Deva, Zalau, se vor intocmi Programe de Actiuni si Bugete separate pentru a se asigura dezvoltarea cooperarii economice pe orizontala, in beneficiul celor peste o mie de companii asociate.

Programul de Actiuni si Bugetul Estimativ pe 1999 au fost dezbatute in Comitetul de Directie si sunt puse la dispozitia membrilor la Departamentul Administratie, pentru a fi supuse aprobarii Adunarii Generale din 20 mai 1999.

Dr. Radu-Adrian Mlesnita

Presedinte

Cluj-Napoca,30 aprilie 1999