SRP

Beskrivelse af studieretningsprojektet

Studieretningsprojektet er en eksamensopgave, der skal vise, at du kan arbejde selvstændigt med og fordybe dig i en problemstilling. Det er kulminationen på de tidligere, større skriftlige opgaver (DHO og SRO), du har udarbejdet i gymnasiet. Du skal i din SRP vise, at du selvstændigt kan formulere en problemformulering. Du skal demonstrere at du skriftligt kan formidle koblingen af de indgående fags metoder og teori, samtidig med at du har styr på det særfaglige i den overordnede opgaveformulering, du får. Udarbejdelsen af studieretningsprojektet er en proces,  der skydes i gang i januar og fortsætter hen over foråret. I ugerne inden påskeferien lægges der 10 skrivedage ind i skemaet, hvor du ikke har anden undervisning, og hvor du således har tid til at fordybe dig i din opgaveskrivning. Du skal op til et mundtligt forsvar af opgaven, som ligger sammen med dine andre afsluttende eksamener i eksamensperioden. Køreplanen med begivenheder og datoer for SRP kan ses nederst på siden.

SRP kort fortalt

Bedømmelseskriterier

Dine vejledere og en ekstern censor foretager bedømmelsen af opgaven. Der gives én karakter, og bedømmelsen er en faglig helhedsvurdering, hvori der lægges vægt på, om du formår at:

                                                                                                                                                                                                                                                                   

Ved det skriftlige produkt lægges vægt på


Ved den mundtlige prøve lægges vægt på:

Krav til opbygning, indhold og omfang af studieretningsprojektet

Studieretningsprojektet skal fylde mellem 15-20 normalsider á 2400 tegn (med mellemrum).  Forside, indholdsfortegnelse, noter, litteraturliste, figurer, tabeller og lignende materialer medregnes ikke i omfanget. Evt. bilag  betragtes ikke som en del af det skriftlige produkt, der indgår i den samlede bedømmelse. Ved opgaver, hvor det skriftlige produkt indeholder større mængder af symbolsprog, kan disse dele af besvarelsen opgøres ud fra deres omfang på de givne sider uden at tælle antal enheder. Dette gør sig særligt gældende matematik og de naturvidenskabelige fag. Tal med din vejleder i disse konkrete tilfælde. Dine udpegede vejledere vil desuden gennemgå de krav og hensyn, der er specielle for deres fag. 

Studieretningsprojektet skal uanset fagvalg indeholde:

Forside

Du skal bruge den forside, som du modtager med opgaveformuleringen, og den indeholder opgavens titel, dit navn og klasse, samt angivelse af de valgte fag. Derudover indeholder forsiden den udleverede opgaveformulering, som vejlederne har formuleret. 

Resumé

Et resumé (skrives på dansk) fylder typisk 10-20 linjer og indeholder en beskrivelse af opgavens:

Resumeet skrives i ét afsnit, og det indeholder ikke citater eller kildehenvisninger. Resumeet skrives, efter opgaven er skrevet, men tæller med i det samlede omfang på 15-20 sider.

Til sidst i resumeet skal du angive, hvor mange antal tegn (med mellemrum), din opgave fylder. 

Indholdsfortegnelse

Større skriftlige opgaver skal indeholde en indholdsfortegnelse med sidetalshenvisninger.

Indledning

Opgaven skal indeholde en kort indledning, hvori du præsenterer emnet og din faglige vinkling. Omfanget er ca. en kvart side. Indledningen skal give læseren lyst til at læse opgaven.

Essensen af opgaven

I denne del af opgaven besvarer du den valgte opgaveformulering på de relevante taksonomiske niveauer. Opgaven opdeles i en række afsnit/kapitler med egne overskrifter (undgå ord, der lugter af opgaveformulering - fx ord som redegørelse, tekstbehandling, analyse, diskussion). De forskellige afsnitsoverskrifter skal kunne findes i indholdsfortegnelsen. 

Afslutning/konklusion

I dette afsnit skriver du en kort opsummering på din opgave. En god tommelfingerregel er, at konklusionen skal kunne læses uafhængigt af opgaven og give et præcist svar på den udleverede opgaveformulering.

Litteraturliste

Efter konklusionen, på en ny side, laver du en liste over film, bøger, artikler, hjemmesider og andet materiale, du har anvendt i din opgave. Hvordan denne liste laves, kan du se under Opgaveformalia og disponering.

Bilag

Hvis du vedlægger bilag, skal de fremgå af indholdsfortegnelsen og forsynes med nummer: Bilag 1, Bilag 2, Bilag 3... 

Hvis læreren har vedlagt et bilag sammen med opgaveformuleringen, skal du ikke vedlægge det, men blot skrive det på litteraturlisten.

Aflevering

Opgaven afleveres i Netprøver.dk

Tidsfristen for aflevering skal overholdes!