Skriftlig eksamen

I hvilke fag skal man til skriftlig eksamen eller skriftlig årsprøve?

I alle A-niveaufag, bortset fra historie, er der en skriftlig eksamen. Erfaringen viser, at disse næsten altid udtrækkes. Derudover er der skriftlig eksamen i Engelsk B og Matematik B. Her er det mere uvist, om man udtrækkes til skriftlig prøve. Efter 2.g afholdes skriftlige årsprøver i Dansk A  og i studieretningsfagene Musik A, Samfundfag A og Spansk A. I februar 2.g/3.g afholdes skriftlige terminsprøver som træning før sommerens eksaminer.


Hvor og hvordan foregår de skriftlige eksaminer og årsprøver?

Skriftlige prøver foregår typisk i hallerne, og besvarelsen skrives på egen computer. Til eksamen tilgås opgavesættet på netprøver.dk, hvor besvarelsen også afleveres. Ved termins- og årsprøver udleveres digitale opgavesæt via Lectio, og besvarelsen afleveres også i Lectio.

Ved delprøver uden hjælpemidler udleveres enten del 1 eller hele opgavesættet på papir og besvarelsen laves på papir. Dette gælder i matematik, fransk, spansk. I matematik må formelsamling udleveret på dagen benyttes under delprøve 1. 

Til eksamen hentes opgaven på netprøver.dk og afleveres også her. Elevvejledning her: Elevvejledning til netprøver.dk  

Hvis man løbende vil lave print af sin besvarelse under prøven bruges programmet EveryonePrint. Download vejledningen til det her: Vejledning til EveryonePrint

Hvis man vil være sikker på at kunne bruge ordbøger i løbet af prøven, skal man huske at downloade ordbøgerne til offline-brug. Dette gøres ved at følge denne vejledning: Ordbogen - offline

Læs om de vigtigste forhold vedr. skriftlige eksamener og årsprøver i dette dokument: Skriftlig eksamen og årsprøver 2023

Se ppt. med information om terminsprøver 2023 her:  Terminsprøver 2023 

Se ppt. med information om eksamen (skriftlig og mundtlig) her:   2.g    3.g 

Regler vedr. brug af internettet

Det er ikke tilladt at bruge internettet under skriftlige prøver. Kun netprøver.dk, online ordbøger, skolens printserver og aflevering på Lectio er som standard tilladt. Alle noter og materialer, der kan downloades, skal hentes ned på egen computer før prøven og tilgås offline under prøven. Holdets lærer kan udlevere en fil med dybe links til specifikke websider, der har været benyttet i undervisningen og er relevante ved prøven. Filen gemmes på egen computer og websiderne tilgås via disse links. De skal også fremgå af skolens oversigt over ”Tilladte Websider”. Søgemaskiner og et antal websider bliver blokeret under den skriftlige prøve.

Se oversigt over tilladte websider 2023 

 

Se filerne for detaljer om regler og procedurer. Spørgsmål vedrørende skriftlige prøver og eksaminer rettes til uddannelsesleder Thomas Lynghøj (tlc@skivegym.dk)