2.1-2.2 Η έννοια του Μιγαδικού Αριθμού
Πράξεις Μιγαδικών

Γιατί να μελετήσω Μιγαδικούς και ποια είναι η κατάλληλη εποχή;

Οι μιγαδικοί αριθμοί έχουν βγει από την ύλη του Λυκείου τα τελευταία χρόνια. Στο πανεπιστήμιο, αυτά που οι μαθητές μάθαιναν στο λύκειο μετά από έναν μήνα μαθημάτων και μελέτης οι καθηγητές στο πανεπιστήμιο τα διδάσκουν συνήθως σε ένα δίωρο ή και λιγότερο και συνεχίζουν σε πιο προχωρημένη ύλη. 

Οι μαθητές μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις συνήθως αισθάνονται περίεργα, έχουν περάσει από την μέγιστη δραστηριότητα στην αδράνεια και δεν έχουν κάτι να κάνουν. Προτείνω λοιπόν το δεύτερο μισό του Ιουνίου, τον Ιούλιο και κυρίως τον Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσουν το πανεπιστήμιο, να μελετήσουν μιγαδικούς και πίνακες, τα δύο κεφάλαια που παλαιά διδάσκονταν στο λύκειο και που θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο γνωστά στο πανεπιστήμιο, σε όσες σχολές  περιλαμβάνουν μαθηματικά στο πρόγραμμα σπουδών.

Παρακάτω και στις επόμενες σελίδες υπάρχει υλικό που μπορεί ένας απόφοιτος λυκείου να μελετήσει και έτσι να καλύψει το "κενό" που αισθάνεται τους μήνες μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και να προετοιμαστεί κατά τον καλύτερο τρόπο για το πανεπιστήμιο ή το πολυτεχνείο.

Μιγαδικοί Αριθμοί (Ορισμοί - Ιδιότητες - Προτάσεις - Θεωρήματα)

Μελετήσετε αυτές τις σελίδες από το σχολικό βιβλίο των μαθηματικών της Γ΄ Λυκείου των Ανδρεαδάκη κ.α.

Δείτε αυτό το Βίντεο του καναλιού Math and Physics on BlackBoard  και λύστε τια παρακάτω ασκήσεις.