Parochie Heilige Edith Stein

Welkom op de website van de parochie H. Edith Stein. U vindt op deze website informatie over onze parochie.

Vught, Helvoirt, Cromvoirt, 16 oktober 2020

Beleid Kerkbestuur in coronatijd: geen digitale aanmelding, waar mogelijk H. Mis via streaming of lokale omroep volgen, bij bereiken van het aantal van 30 gelovigen bij een viering (exclusief bedienaren) worden toegangsdeur(en) kerk gesloten, mondkapje dragen, zang alleen door cantor of enkele zangers, geen samenzang.

Bisdom over veel gestelde vragen uit de parochies in de voorbereiding op Kerstmis

Met Kerstmis in het vooruitzicht zijn veel parochies volop bezig met de voorbereidingen om tijdens de feestdagen zo veilig en tegelijk zo waardig mogelijk te kunnen vieren. Dit levert een aantal vragen op in relatie tot het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’. Het bisdom geeft antwoord op vragen.

Lees verder .....

04 november 2020

Maatregelen R.-K. Kerk blijven onverminderd van kracht

De persconferentie die het kabinet op dinsdag 3 november heeft gehouden over de maatregelen in verband met Covid-19, geeft geen aanleiding tot wijzigingen voor de R.-K. Kerk. De bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht.

Dat betekent voorlopig nog steeds niet meer dan 30 gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren, geen samenzang en verder alle andere maatregelen zoals afgekondigd in het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter.’

De bisschoppen hebben hoop dat op de langere termijn de cijfers over de pandemie reden geven om de maatregelen ten goede bij te stellen. De hoop is dat dit in ieder geval in december, voor Kerstmis mogelijk is. Die cijfers geven nu echter nog steeds, blijkens de persconferentie van het kabinet, grote reden tot zorg voor de volksgezondheid.

Lees verder.....

Eerste Heilige Communie in H. Nicolaaskerk te Helvoirt

Voor volgend jaar is de Eerste Heilige communieviering gepland voor zondag 18 april 2021 om 11.00 uur.

Lees verder .....

Kerk Digitaal

Zondagvieringen via livestreaming vanuit de H. Hartkerk te Vughtaanvang 11.00 uur

Eerste Heilige Communieviering

Vught-Zuid

Deze vindt plaats In Paulus en St. Janskerk op zondag 15 november 2020 om 14.00 uur.

Lees verder .....

Zowel in 2020 als in 2021 wordt het Sacrament van het Vormsel toegediend in onze parochie.
Voor meer informatie >>>

Iedere zondag wordt om 11.00 uur vanuit de H. Hartkerk te Vught de H. Mis rechtstreeks uitgezonden op Ziggo kanaal 48 (LoHa) en via YouTube

Kaarsje opsteken zonder zelf naar de kerk te gaan? Dat kan via website: Kerkwinkel.nl - ook is het mogelijk uw kerk te steunen met een collectebedrag.