Voor Den Beempd A:

Timothy Huybrechts (D4)

Marc Peeters (D6)

Luc Stevens (E2)

Timothy heeft aan Marcel een lastige klant, moet een set prijsgeven, maar wint uiteindelijk de match (7-11, 8-11, 11-7 en 4-11).

Luc speelt sterk tegen Jan en pas in de vijfde set moet hij de overwinning aan de thuisspeler laten (11-5, 8-11, 11-6, 7-11 en 11-7).

Marc heeft geen problemen met Paul, maar de kleine haperingetjes in deze match zijn een teken in de volgende matchen … (7-11, 4-11 en 8-11).

Luc maakt er tegen Marcel alweer een vijfsetter van. En er vallen nogal wat netballen in deze match, vooral in het voordeel van de bezoeker en tot groot ongenoegen van de thuisspeler. Sorry Marcel !

In de vierde set geeft Luc een voorsprong van 4-8 uit handen, mede door spelwijziging van Marcel die plots, met succes, aanvallend dikke punten scoort en met 11-9 de set nog wint. In de vijfde set stopt Marcel zijn aanvalstactiek. Luc maakt daar gretig gebruik van en wint set en de match (11-8, 8-11, 9-11, 11-9 en 7-11).

Paul ziet af tegen Timothy (3-11, 3-11 en 6-11).

Marc moet alles uit de kast halen tegen Jan, maar niets lukt. Spinners gaan in de fout of worden afgeblokt en verdedigend maakt het ook al niet zoveel uit in de eerste set (11-8). In de tweede en de derde set herpakt Marc zich wel, maar moet toch de overwinning nipt, héél nipt, aan Jan laten (13-11 en 14-12).

In de dubbel moeten Jan en Marcel hun meerder erkennen in Timothy en Luc (8-11, 11-13, 11-7 en 4-11). Ook wel met enkele netballen, maar dezen waren niet bepalend voor de overwinning.

Paul moet ook het onderspit delven tegen Luc, in 3 sets (5-11, 7-11 en 4-11).

Marc heeft duidelijk nood aan een competitiestop. Hij kon zich al niet “zetten” tegen Jan en dat herhaalt zich in zijn laatste match tegen Marcel. Moet wel gezegd dat deze laatste vele spinners van Marc anticipeerde met winners en wanneer het op verdedigen aankwam … Marcel ís een verdediger.

Maar toch, de drive waarmee Marc zich het ganse seizoen zijn tegenstanders de schrik op het lijf joeg was vanavond afwezig. Met 11-4, 11-7 en 11-7 verliest Marc hiermee zijn, slechts, zevende match.

Negen matchen op rij winnen, zonder één set te moeten prijsgeven, verliest hij vorige week één match (tegen Marc Van Uffelen, BNP) en nu twéé matchen.

Maak uw koppeke maar eens rustig leeg, Marc. Alles komt goed.

De kampioenenviering op 24 mei zal jou, verdient, deugd doen !

Timothy speelt tegen Jan voor de eer. En hoe. De eerste set had naar Jan kunnen gaan, na een 10-8 voorsprong. Maar Timothy speelt al een hele terugronde met de nodige inzet en intelligentie zonder één match te verliezen en ook Jan is er aan voor zijn moeite. Het wordt nog 11-13. De volgende twee sets gaan overtuigend naar Timothy met 7-11 en 6-11.

Eindstand: 3 – 7.

De kampioenstitel was vorige week al ‘meer’ binnen, maar nu is hij helemaal binnen.