Voor Den Beempd:

Timothy Huybrechts (D6)

Frans Van Kelst (E0)

Luc Stevens (E2)

AFP prijkt met één punt voorsprong op de tweede plaats in het algemeen klassement.

Timothy begint tegen Leo, die alleen in de tweede set enige weerstand kan bieden, maar onvoldoende om de bezoekers te bedreigen voor de overwinning (12-21 en 19-21).

Hoe graag hij het ook zou willen, een vuist maken tegen Jos is hem nog nooit gelukt. Ook vanavond niet en hij wordt in twee sets droogjes weggespeeld (21-14 en 21-13).

Frans wint de eerste set tegen Wim nipt met 20-22, maar in de volgende twee sets moet hij in de thuisspeler zijn meerder erkennen (21-15 en 21-12).

Zowel aanvallend als verdedigend lukt er bij Luc niets in de eerste set tegen Leo. Een logisch gevolg is een nederig verlies met 21-7. In de tweede set herpakt Luc zich min of meer, maar maakt toch nog te veel fouten en moet ook deze set laten aan Leo (21-16).

Timothy ziet alle hoeken van de tafel tegen Wim in de eerste set (21-10), maar vindt het in de volgende twee sets wel welletjes en laat de thuisspeler alle hoeken én ook kanten zien (15-21 en 11-21).

Frans lijkt op weg hetzelfde lot te ondergaan tegen Jos als Luc. Hij moet de eerste set aan Jos laten met overtuigende 21-12 cijfers. Maar verrassingen zijn nooit ver uit de beurt bij Frans en hij geeft Jos een nog straffere pandoering in de tweede set (11-21). De beslissende derde set nemen beide spelers om beurten de leiding, maar naar het einde toe is Frans iets te gretig op de opgeefballen van Jos en maakt teveel hierdoor teveel fouten. Hij probeert nog met enkele sluwe opgeefballen, kort achter het net, zijn vel te redden, maar de ballen die terugkomen slaat hij erover aan de andere kant.

Hij verliest met 21-15.

Tussenstand: 4 - 2.

Timothy en Luc moeten voor winst gaan in het dubbelspel tegen Jos en Leo, wil Den Beempd de tweede plaats in het algemeen klassement nog een kans geven.

Na de eerste set (13-21) lijkt het wel een peace-of-cake, maar de tweede set doet de euforie afnemen (21-15). Een spannende derde set wordt met een randbal beslecht in het voordeel van Den Beempd (24-26).

Luc durft, voorstellend, te beweren dat, wanneer hij zijn laatste match wint tegen Wim, Den Beempd met de overwinning naar huis terug keert. Zijn collega's keuren zijn voorstel goed ...

In de eerste set echter weet Luc van geen hout pijlen te maken en wordt koelbloedig afgemaakt met

21-9. In de tweede set geeft Wim Luc zoveel vertrouwen, door de fouten die hij maakt, dat hij geen vat meer heeft op zijn aanvallend spel. Luc pakt Wim met een even koelbloedige overwinning (10-21).

In de derde en beslissende set gaat Luc op zijn elan door en Wim heeft geen vat meer op het spel (11-21).

Belofte maakt schuld en Frans begint goed tegen Leo (18-21). Leo pakt de tweede set met 21-17.

Een derde driesetter voor Frans is er teveel aan en al vlug blijkt dat verlies onafwendbaar is na een 9-1 achterstand. Het gaat niet meer bij Frans, zijn motor sputtert en na een 21-8 verlies legt hij de bal in het kamp van Timothy voor nog een gelijkspel.

Tegen Jos is dat geen gemakkelijke opdracht, maar een Timothy in vorm kan alles aan.

De eerste set wint Jos gemakkelijk met 21-14.

Na een 7-3 achterstand en wat gejammer, in de tweede set, slaagt Timothy erin Jos bij te benen en de set te winnen met 19-21.

Alweer een driesetter, de zevende vanavond.

Het gaat gelijk op maar op het einde maakt Timothy meer foutjes dan Jos en de thuisspeler bezorgt AFP een verdiende overwinning.

De vorm van Timothy was net niet goed genoeg. Jammer.

Resultaat:  6 - 4 en bye, bye ... tweede plaats in de algemene rangschikking.