Stijn Symens (E0)

Tom Hateau (E0)

Frans gaat ten onder in zijn eerste match tegen Patrick (15-21 en 17-21).

Timothy laat Tom geen schijn van kans en wint in twee sets (21-12 en 21-16).

Het is voor Luc altijd leuk om tegen Stijn te spelen. Luc sterk aanvallend, als het lukt, en Stijn zéér sterk verdedigend en in weinig gevallen te verrassen dank zij zijn 'lange, beweeglijke' armen en benen.

Maar vanavond pakt Luc toch gemakkelijk de eerste set met 21-10.In de tweede set kijkt hij al snel tegen een achterstand aan. Na 13-17 weet hij toch terug te komen en zelfs 18-17 voorsprong te nemen en 20-19, maar dan gaat het fout. Stijn wint verdiend met 20-22. In de derde set maakt Stijn teveel fouten en staat al vlug tegen een achterstand van 8-2 aan te kijken. Voorsprong die Luc nooit meer zal afgeven. Zijn opgeefballen en rughandspinners gaan weer zoals in zijn D6-tijd. Alles lukt weer en met 21-10 bevestigt hij zijn sterke speelwijze.

Frans verliest de eerste set van Tom met 15-21, maar herpakt zich in de tweede set (21-13). In de derde set lukt het weer net niet bij Frans (14-21).

Luc wint van Patrick in twee sets (21-14 en 21-17).

Timothy moet na de eerste set (21-16) de tweede set aan Stijn laten (14-21) en een onzeker gevoel maakt zich meester van hem. In de derde set weet Stijn dit gevoel nog sterker te ondermijnen en pakt ook hier de overwinning met 16-21.

Tussenstand: 3 - 3.

Alweer zal het dubbelspel een belangrijke rol spelen voor de overwinning.

Timothy en Luc hebben het aanvankelijk gemakkelijk in de eerste set en lopen uit tot 20-15. Maar op de vier eerste opgeefballen van Tom wil Luc aan de set té vlug een einde maken en de bezoekers komen terug tot 20-19. Op de vijfde opgeefbal lukt het hem dan toch (21-19).

In de tweede set wordt er niet zoveel risico meer genomen en de voorsprong die uitgebouwd wordt, wordt niet meer prijsgegeven (21-14).

Ook van Tom neemt Luc de maat. Een achterstand van 15-18 wordt goedgemaakt en Luc wint de eerste set met 21-19. In de tweede set worden de opgeefballen en spinners van Luc fataal voor Tom (21-14).

Frans heeft het in de eerste set tegen Stijn moeilijk (14-21), maar herpakt zich op zijn gekende manier: aan de tafel en snel interpellerend. Zo wint hij de tweede set met 21-15. En zo gaat hij door, sterk, maar ook Stijn, met zijn 'lange ...', en de strijd gaat gelijk op. Tot Frans op het einde zijn opslag, waarmee hij zoveel punten heeft gescoord, verandert ... Stijn wint met 19-21.

Alweer wordt de bal in het kamp van Timothy gelegd voor de overwinning. Wat een leider lijden kan !

En hij lijdt ! Wat hij ook onderneemt, hij kan zijn spel niet opdringen aan Patrick. Patrick kan dat wel en dwingt Timothy in verdediging, wat de bezoeker goed uitkomt. Enkele van zijn smashes belanden wel over tafel ofwel kan Timothy ze nog wel terugbrengen, maar hij scoort er wel flink wat punten mee. Af en toe herpakt Timothy zich wel, maar hij kan zich niet blijven zetten en moet de eerste set toch aan Patrick laten (19-21).

De tweede set kent hetzelfde scenario, met dezelfde afloop (18-21) tot grote vreugde van Patrick, die het uitschreeuwt.

Timothy excuseert zich bij zijn vrienden, dat hij gefaald heeft.