Den Beempd  -  BNP-P-FORTIS B.

Plaatsingsdatum: 30-okt-2013 22:18:44

Genoeg gelijkgespeeld dit seizoen. De eerste overwinning is een feit en wat voor één ...

Janssens Kurt (E2).

Luc moet, zonder meer, zijn meerdere erkennen aan Bart in twee sets (12-21 en 16-21).

Timothy begint ook niet zo goed aan en moet al vlug een achterstand van 2-8 trachten goed te maken tegen een sterk spelende Kurt (19-21), maar herpakt zich in de twee volgende sets (21-17 en 21-14).

Ook Frans heeft drie sets nodig tegen Marc (21-14 ; 17-21 en 21-17).

Luc neemt de maat van Kurt in de eerste set (21-11) maar moet diep gaan om de tweede set te kunnen winnen (23-21).

Frans neemt Bart in de tang met sterk aanvallend spel en wijkt, zoals altijd geen 5 cm van de tafel. Hij wint de eerste set met 21-17, waarbij Bart op het einde ongelukkig zijn rechtervoet verzwikt. De veer is voldoende gebroken bij Bart en Frans loopt te ver uit om de tweede te verliezen (21-14).

Timothy laat Marc ook geen schijn van kans (21-8 en 21-15).

In het dubbelspel lijken Bart en Kurt op een overwinning af te stevenen in de eerste set, maar Timothy en Luc laten dit niet gebeuren en winnen vooralsnog met 21-19. De tweede set wordt een afknapper voor de thuisploeg (10-21), maar in de beslissende set maken Timothy en Luc duidelijk dat zij streven naar perfecte team in het dubbelspel, met al 3 overwinningen op 3.

Frans speelt nog maar eens een 3 setter (zijn 7e al) tegen Kurt, die de eerste set wint met 19-21. Frans haalt het nipt in de tweede set met 21-18, maar Frans is goe bezig de laatste tijd, ondanks zijn 'ouderdomskwaaltjes', en laat hierban niks merken in de beslissende derde set waarin hij stevig zijn eigen speelwijze opdringt en Kurt geen kans laat (21-15).

Marc lijkt Luc te gaan inpakken in de eerste set, maar wanneer men een 20-15 voorsprong verloren ziet gaan, dan is het gewoonlijk zo dat je nog geluk moet hebben om die set te winnen. Niets is minder waar ... het werd 22-20.

De tweede set was gelijk opgaand maar enkele foutjes op het einde waren fataal voor Marc (21-18).

Timothy wint de eerste set tegen Bart met 21-17, bouwt in de tweede set, naar het einde toe, een lichte voorsprong uit maar Bart komt terug tot 20-20 en in een spannend einde haalt Timothy het nog met 25-23.

Opmerkelijk detail: ze zijn niet geteld, de net- en de randballen, maar het waren er enorm veel, zowel langs thuis- als bezoekerskant, maar wel meer in het voordeel van Den Beempd tot soms grote ontstentenis van de bezoekers.