STUDENTS' POSTERS AND PRESENTATIONS

Sesiunile de postere ale studenţilor anului III CEPA au drept scop familiarizarea tinerilor cu metodele de căutare a informaţiei tehnice, selectarea şi sistematizarea acesteia pe baza unor criterii stabilite.

Activitatile de tip cerc stiintific/sesiune de comunicari desfăşurate de studenţi fac parte din tehnicile de învăţare bazate pe cercetare şi activităţi independente, dezvoltând spiritul de echipă, puterea de concentrare şi urmărirea sistematică a realizării unor obiective, capacitatea de a lua decizii, abilitatea de a prezenta sintetic şi critic, în scris şi oral informaţii culese din surse bibliografice diverse.

Această activitate a debutat în februarie 2007 când a avut loc prima sesiune de postere initiată în cadrul disciplinei de Operatii Aparate si Utilaje in Industria Alimentara sub coordonarea M.Phil.Dr. Liliana Tudoreanu (titular curs).

Prima sesiune de postere desfasurata in februarie2007, s-a bucurat şi de aprecierea asociaţiei studentesti a FMVB. Revista asociatiei ‘Buturuga Mică’ a publicat un scurt articol despre acest eveniment care reprezintă prima sesiune studenţească de postere realizată în cadrul FMVB. Coperta revistei pamflet editata de asociatia studenteasca 'Buturuga Mica' precum si randurile de la pagina 18 dedicate acestui eveniment le puteti vedea si citi in imaginea de mai jos.

Editia din anul 2007 a sesiunii de postere a fost vizitată şi de decanul Facultăţii de Medicina Veterinara, prof. Univ. Dr. Victor Crivineanu, care a stat de vorbă cu studentii pe tema acestei metode de invăţare prin cercetare si activitate independenta.

A doua editie a sesiunii de postere a avut loc in februarie 2008.

A treia ediţie a sesiunii studenteşti, în anul 2009, a avut două secţiuni:

Secţiunea I - rezultatele parţiale ale lucrărilor de licenţă a căror parte experimentală se desfăşoară în cadrul Laboratorului Interdisciplinar pentru Studiul şi Modelarea Acumulării Metalelor Grele în Lanţul Trofic, laborator care, printre altele, are drept scop dezvoltarea unor cercetari cu carcter interdisciplinar in cadrul lucrărilor de licenţa pentru studentii CEPA. În cadrul laboratorului s-au desfăşurat în anul scolar 2008-2009, 18 lucrări de licenţă din cadrul disciplinelor de Reologie (titular de curs M.Phil.Dr. Liliana Tudoreanu), Toxicologia produselor alimentare (titular curs S.l. dr Gheorghe Goran) şi Operaţii Aparate şi Utilaje în Industria Agroalimentară (titular de curs M.Phil.Dr. Liliana Tudoreanu).

Secţiunea II – postere Operaţii Aparate şi Utilaje în Industria Agroalimentară, anul III CEPA – cu prezentarea orala a posterelor

În anul scolar 2009-2010 a avut loc cea de a parta editie, si ultima, a acestui eveniment. La aceasta editie studentii au realizat prezentari in POWERPOINT a subiectelor alese. Sesiunea de prezentari a avut loc pe grupe dar au putut fi prezenti toti cei care au dorit sa audieze subiectele respective. Studentii din audienta au fost sustinuti pentru a comenta constructiv subiectele prezentate astfel incat comentariile sa fie de un real ajutor pe viitor in pregatirea unor astfel de materiale.