το εικοσάεδρο

      ΤΟ ΕΙΚΟΣΑΕΔΡΟ 

 

 icosahedron This is an animated GIF of a rotating icosahedron.

 To 20εδρο 

δημιουργείται 

από 

3 κάθετα

ορθογώνια 

με πλευρές 

στην 

αναλογία 

της 

χρυσής τομής

Το ζήτημα του αιθερικού ωού-εικοσαέδρου  είναι δυσνόητο επειδή η κατανόησή του προϋποθέτει την αλλαγή της άποψης μας για τον κόσμο.  Η συνηθισμένη γνώμη ενός κόσμου που αναπαράγεται μέσω των αισθήσεων στον εγκέφαλο, κρίνεται ανεπαρκής κατά την μεταφυσική εμπειρία, όπου οι αισθήσεις  εμφανίζονται ως ιδιότητες του πενταπλού ωοειδή αιθέρα ή χώρου εντός του οποίου είμεθα και όχι ως λειτουργίες  της μορφής

       Η ετυμολόγηση της λέξης «άνθρωπος», απαντάται σε διάφορες εκδοχές

Η πιό δημοφιλής, ετυμολογεί τη λέξη «άνθρωπος» από το «άνω»+«θρώσκω» Αυτή είναι κυρίως θεολογική, δείχνοντας την πορεία του ανθρώπου προς το θείο.

Η πλειονότητα της γλωσσολογικής κοινότητας, προτείνει το «Άνδρας»+«ωψ» (γεν. ωπός). Δηλαδή, την όψη του ανδρός. Καθώς ο «άνδρας» ως αρ. περιττός που εκδηλώθηκε πρώτος, υποδήλωνε το ερμαφρόδιτο ον των δύο φύλων, δηλαδή γενικά τον άνθρωπο, εξηγεί ο Λιαντίνης...

Στον Κρατύλο ο Σωκράτης προτείνει τον άνθρωπο=«αναθρεί ά όπωπε» υποδεικνύοντας την μάθηση όπως και η λατινική ρίζα man = σκέπτομαι < οΝοΜατοθετώ < ΝοΜοθετώ < ΜοΝάς < ΜΝήμη... από την ινδοευρωπαϊκή <men> από την οποία πηγάζει και το ρήμα μανθάνω. //βλ. manu (ο πρωταρχικός άνθρωπος, ο ονοματοθέτης) ο καβαλιστικός Αδάμας-Κάδμος, το εικοσάεδρο-διαμάντι της αλφαβήτου//. Οπότε η αντίληψη περί της ελληνικής ως μόνης εννοιολογικής γλώσσας είναι ατυχής...

Η κοινή καταγωγή των γλωσσών θα πρέπει να αναζητηθεί στην εποχή της Μου-Λεμουρίας των Κενταύρων. Τότε που ξεχώρισε ο ονοματοθέτης Άνθρωπος από την ζωική φύση και εμφανίστηκε η πλάνη του φυσικού κόσμου: (μια ανάκλαση στον εγκέφαλό του, εξ αιτίας των λέξεων του Προμηθεϊκού πυρός: δώρου ή κατάρας...)

     O Αριστοτέλης με εύλογο τρόπο προσέγγισε την λειτουργία των 3ων από τους 4εις αιθέρες-20εδρα. Προσδιόρισε τρία είδη ψυχής: την θρεπτική στα φυτά, την θρεπτική συν την αισθαντική στα ζώα (το κινητικόν) και την θρεπτική συν την αισθαντική και την νοητική στον άνθρωπο. Θεμελιώνει την επιστήμη γεφυρώνοντας την μεταφυσική με τον κοινό νου. Ο 4ος αιθέρας της μνήμης είναι η αγαπητική πνευματική φύση πέραν των συμβατικών περιοχών της νοημοσύνης.

 Ο Αποκρυφισμός  ιεραρχεί το    πεδίο της φυσικής εμπειρίας, σε 7 υποπεδία:  στερεά, υγρά, αέρια στην ορατή χημική περιοχή και 4εις αιθέρες για τον μεταβολισμό, την αναπαραγωγή, τις αισθήσεις και την μνήμη στο αόρατο μέρος.         εικ.   Παρατηρούμε ότι δεν αναφέρεται νοητικός αιθέρας-ψυχή ( 2 ο γκρίζος κύκλος ), διότι αυτός οικοδομείται από τον αναπαραγωγικό αιθέρα ως η νοητική αίσθηση-ενόραση γεφυρώνοντας το χάσμα με την μνήμη, που είναι η εκπρόσωπος των υπερανθρώπινων  βασιλείων   στην περιοχή άνωθεν του φυσικού εγκεφάλου. (1)

          Η φυσιολογία του απτού φυσικού πεδίου δεν δύναται να αντιληφθεί έναν αιθερικό φορέα υπεύθυνο για την πεπτική λειτουργία (5), όπως δεν δύναται να αντιληφθεί τον αντίστοιχο φορέα για τις αισθήσεις (3), προτιμώντας να αποδώσει τις αντίστοιχες λειτουργίες στα φυσικά όργανα της πέψης και των αισθήσεων. Αδυνατώντας όμως να εξηγήσει φαινόμενα έξω αισθητηριακής  αντίληψης είτε ανθρώπων που ζουν χωρίς να διατρέφονται. Παρόμοια παραμένουν μυστήρια τα σχετικά με την αναπαραγωγική ικανότητα της φαντασίας… 

          Η περιγραφή των ενορατικών για τον πλανητικό αιθερικό ιστό εντός του οποίου πλέουν οι ωοειδείς - εικοσαεδρικές δομές των έμβιων όντων, είναι αρκετά αποκαλυπτική.  Συνδεδεμένα τα ωοειδή σε καθορισμένα σημεία για κάθε είδος, αποκτούν συνείδηση χάρις στην μετάφραση των ενεργειών του ιστού σε αντι-κειίμενα του κόσμου μας.. Αναφέρεται ότι από τα 49 είδη αιθερικών γραμμών, μόνον οι 2 μεταφράζονται από τον φυσικό μας εγκέφαλο. Οι αριθμοί της ψυχής και της προσωπικότητας. Το είδος της μετάφρασης εξαρτάται από την κλίμακα της εξέλιξης, που φανερώνεται στην θέση της σύνδεσης του ωού με τον ιστό. Για τα φυτά και τα ζώα είναι κάτω από την μεσαία λωρίδα του ωού.

  εικ.      

 Το ωό εγκυμονεί μια φωτεινή οντότητα, η οποία οφείλει να το θραύσει όταν συμπληρώσει έναν βαθμό εξέλιξης διαφορετικά θα αποθάνει εντός του. Η θραύση των περιβλημάτων, επιτυγχάνεται με ποικίλους τρόπους ανάλογα με τον τύπο της ενέργειας που χειρίζεται το φωτεινό ον. Διαφεύγοντας τελικά  του ωοειδούς ιστού, γεγονός που στην ανθρώπινη συνείδηση καταγράφεται ως υπερβατική εμπειρία, της νίκης επι του θανάτου.

          Η θεωρία των τσάκρας (αστρολογικοί πλανήτες) είναι μια απόπειρα χαρτογράφησης του ωοειδούς ιστού, και των παραδοξοτήτων που λαμβάνουν χώρα κατά την μεταπήδηση του φωτός της συνείδησης από την μια περιοχή στην άλλη.  Έτσι το σημείο συναρμογής της συνείδησης για τον κοινό άνθρωπο είναι η περιοχή της σπλήνας. Μια περιοχή έξω από το σώμα, σε απόσταση 40 εκατοστών από τον ομφαλό και 45ο αριστερά.  

        Το ωό χωρίζεται βασικά σε δύο τμήματα χάρις στην κυρίαρχη  κάθετη κατεύθυνση της διαπλεκόμενης δέσμης των ροών. Πρόκειται για την κατάρευση της σφαιρικής συμμετρίας του σε αξονική. Αντιστοιχεί στην εμφάνιση της σπονδυλικής στήλης του εμβρύου, στον άξονα που ορίζει το σημείο εισόδου του σπερματοζωαρίου. Στους κόμβους συνάντησης των ροών εδράζονται κατά σειρά οι αισθήσεις της όσφρησης, της γεύσης, της όρασης, της αφής, της ακοής, κ.λ.π.    με την  αντιστοιχία τους προς τα βασίλεια των εντόμων, των ιχθύων, των ερπετών, των ζώων, των πτηνών-ντέβα …

   εικ.    

Μια άλλη προσέγγιση για αυτά που συμβαίνουν στον αιθερικό ιστό προσλαμβάνουμε από την επιστήμη της αλχημείας. Εδώ η θεμελιακή παρατήρηση αφορά ότι κατά την ένωση των δύο φύλων επέρχεται αναταραχή και συγχώνευση  των αιθερικών ωών του ζεύγους. Εντός του κοινού ωού επέρχεται πόλωση ανάμεσα στα ανώτερα και τα κατώτερα τμήματα που από την συνείδηση καταγράφεται ως διαμάχη του ελοχιμ-αγγέλου με τον δράκοντα της προσωπικότητας των κατωτέρων στοιχείων. Έτσι το ωό χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Επιτρέποντας την έναρξη του μαγικού έργου.

      Το μαγικό έργο συνίσταται στην  πλήρωση με αιθερική ουσία των δύο  παύσεων της μουσικής οκτάβας.

Τα δύο αυτά σημεία  ή πύλες της συνείδησης αναφέρονται στα γεννητικά όργανα (αστρολογική σελήνη) και τον λαιμό (Εωσφόρο). Αφορά την σύνδεση της συνείδησης του φυσικού εγκεφάλλου με τους αόρατους ή ασυνείδητους ονειρικούς κόσμους. Η εργασία που συντελείται περιγράφεται στους 12 άθλους των ηλιακών ηρώων, που οικοδομούν τα 12 σημεία του στερεού,

             

 Σχόλια  

 

   εικ.    Το εικοσάεδρο έχει πολική συμμετρία με το πενταγωνικό δωδεκάεδρο.  Δηλαδή τα κέντρα των 20  εδρών του είναι οι κορυφές  του πενταγωνικού δωδεκάεδρου. Η διαφορά του  από το δωδεκάεδρο είναι ότι  είναι ένα ιδιαίτερα σταθερό στερεό. Επειδή οι 20 έδρες του είναι ισόπλευρα τρίγωνα. Έτσι προσφέρει έναν  ιδανικό ικρίωμα (το αλχημικό ΑΖΩΘ ή Λόγος) για την ανάπτυξη των έμβιων μορφών.  Ουσιαστικά  όμως πρόκειται για το ίδιο στερεό. Από όπου και η ευκολία μετάβασης από την υδάτινη φαντασία στον θεϊκό αιθέρα και αντίστροφα... (Λέγεται <=> Γέγραπται). Παρόμοια πολική σχέση υφίσταται ανάμεσα στον κύβο και το οκτάεδρο.  Ας σημειωθεί ότι οι χρυσές τομές των 12 ακμών του νοητικού οκταέδρου  δημιουργούν τις 12 κορυφές του αιθερικού εικοσαέδρου

   

Οι  πολυγωνικές επιφάνειες των εδρών αντιστοιχούν στις ζωδιακές ουσίες που συμμετέχουν στην δημιουργία,  υλική-αιθερική (γη), συναισθηματική (ύδωρ), νοητική (πυρ) κλπ.  Οι κορυφές αντιστοιχούν, στα  νοητικά  κέντρα ελέγχου της  ουσίας, δηλαδή τους αστρολογικούς πλανήτες…

Ένας πολυγωνικός αστέρας αλλάζει τάξη, όταν γεννιέται ένα νέο σημείο στο κέντρο του, το οποίο κατόπιν προστίθεται στις υπάρχουσες κορυφές του…  αλλάζοντας τον αστέρα λ.χ.  από πεντάκτινο σε εξάκτινο. Εδώ αναγνωρίζεται η φαλλική λατρεία   εφόσον η διέγερση του φωτός στο κέντρο των γεννητικών οργάνων οδηγεί  το φως δια μέσου της σπονδυλικής ακτίνας στο άλλο  άκρο της... αφυπνίζοντας την κεφαλή του επομένου σώματος !

Οι ακμές των εδρών είναι οι γραμμές κατά μήκος των οποίων εμφανίζεται η μεγαλύτερη πυκνότητα της ουσίας.  

 

Το δένδρο της ζωής  και οι 22 ατραποί του 20-εδρου

  

    Ο αριθμός 32 των 10 Σεφιρώθ-αριθμών και των 22 διαδρομών που τις ενώνουν, ανευρίσκεται επίσης στο άθροισμα  κορυφών και εδρών  12 + 20 για το εικοσάεδρο και 20 + 12 για το δωδεκάεδρο

  Το γεγονός ότι 12 σημεία ενώνονται με  12Χ11/2  = 66 = 3Χ22 γραμμές. Ήτοι 22 τρίγωνα.  Μας θέτει το ζήτημα του προσδιορισμού τους επάνω στο εικοσάεδρο…

       Υπάρχουν λοιπόν 8 ισόπλευρα τρίγωνα (μικρά) στην εξωτερική επιφάνεια του στερεού σχηματισμένα από την ένωση των διαδοχικών κορυφών.

      Υπάρχουν άλλα 8 ισόπλευρα τρίγωνα (μεγάλα) στο εσωτερικό του, σχηματιζόμενα από την ένωση των μη διαδοχικών κορυφών.

      Τέλος υπάρχουν 6 ορθογώνια τρίγωνα  με υποτείνουσες τις 6  διαμετρικές των 12 κορυφών.

      Τα 6 αυτά τρίγωνα  συνθέτουν 3 ορθογώνια παραλληλόγραμμα κάθετα μεταξύ τους.

      Εάν  τα ορθογώνια παραλληλόγραμμα προβληθούν στην μεγάλη πλευρά τους, το εικοσάεδρο  μεταπίπτει σε οκτάεδρο.

H έλανδρος Ελένη και η μουσική των νε(κ)ρών…

Ο Ρ. Σούμαν, ο ρομαντικός συνθέτης τρελάθηκε όπως όλοι οι λάτρεις της Θεάς Κυβέλης. Κλείστηκε σε νευρολογική κλινική, καθώς το βουητό της κυβήβης (της κεφαλής του) αναμειγνυόταν με τους εξωτερικούς ήχους και παρήγαγε συνεχώς μουσική…

«Ελ Αντρέλ» είναι η επίκληση του δαιμονίου της μουσικής στο δένδρο της ζωής ή εικοσάεδρο-ύδωρ. Η κατάληξη "ΕΛ" διεγείρει τους κροτάφους. Έτσι έρχεται μαζί με τον ύπνο αναζητώντας ένα πήλινο δοχείο με νερό.... Στην συνέχεια σου ζητά να μπείς ανάποδα στα αυτιά σου… Διεγείρει τον πόρο του αυτιού και μόλις η προσοχή φθάσει στον λαβύρινθο, αισθάνεσαι έναν σύντομο οξύ πόνο από την πύρινη διέγερση και, ω του θαύματος όλοι οι εξωτερικοί ήχοι μεταμορφώνονται στην μουσική της ψυχής σου…

Οι φιλόμουσοι λάτρεις της αντήχησης του «ελ» αποσύρονται στην ΚυβΕΛη-κυψΕΛη του αυτιού τους: το "Άνδρο των Νυμφών".

Εδώ δέχονται την επίσκεψη του Διονύσου και της συνοδείας του, απολαμβάνοντας την μουσική της ψυχής τους, στο τιτίβισμα των πουλιών, στο θρόισμα των φύλλων, (τις μαγικές λατέρνες-τσουκνίδες), το κελάρυσμα-ομιλία των ρυακιών, τις επωδούς των ζώων, το βουητό του αέρα... Πιό σπάνια το άκουσμα αυτό μπορεί να συμβεί και μέσα στις πόλεις, στην διάρκεια αγαπητικών συμποσίων ή στις καρδιακές εξομολογήσεις των γυναικών. Δεν εξαιρούνται οι ρυθμκές μηχανές, και ο ήχος των δρόμων που μιμείται τα κύματα της θάλασσας… κ.α.

Αφού λοιπόν αναρωτηθείς για το είδος της νευρικής βλακείας που σε εξορίζει όλη την ημέρα από τον μουσικό παράδεισο της καρδιάς σου, ώστε να ακούς θορύβους εκεί που υπάρχει μόνον θεϊκή μουσική… Και λίγο πριν φθάσεις στο όριο της ψυχικής αντοχής σου, γιατί δυστυχώς δεν είμαστε άγγελοι να ψάλλουμε διαρκώς την δόξα του θεού μαζί με τις Σειρήνες του θανάτου στα όρια των κόσμων, καλόν είναι να εκφωνήσεις ανάποδα το όνομά του: «Λέρτνα Λε» και η μουσική θα σταματήσει.

Η καρδιά είναι ένα κρυστάλλινο παλάτι με απέραντες αίθουσες και σπειροειδείς αντηχούντες διαδρόμους όπου μια σοπράνο-Σειρήνα τραγουδά άριες και μοτέτα σαν αυτά που έγραψε σωρηδόν ο Βιβάλντι…Την Εστία του Αιγόκερω φυλάττει ο τρικέφαλος Κέρβερος της πυθαγόρειας μουσικής. Είναι έτοιμος να ξεσκίσει τις σάρκες ως Κυβέλη=Χασαπομάχαιρα, κάθε επισκέπτη του νοητικού κόσμου των νεκρών. Αλλά ησυχάζει αμέσως μόλις ακούσει την αρμονική μουσική της ψυχής σου: (ο Ορφέας)… Ποιος να το φανταζόταν πως η μουσική είναι οι αναλίσκοντες τριγωνικοί οδόντες του πυρός. Όμοιοι με τον μουσηγέτη Απόλλωνα γδέρνουν τον κάθε επίδοξο Μαρσύα, σταυρωμένο στο καβαλιστικό δένδρο της μουσικής.Είναι ώρα όμως να επιστρέψουμε στο πήλινο δοχείο με το νερό, που είναι το φυσικό σώμα με το αίμα μας… Από τότε που ανακάλυψαν πως το νερό καταγράφει συνεχώς τις δονήσεις του περιβάλλοντος, άρχισαν να το καταψύχουν και να μελετούν τις ποικιλίες των εξάγωνων κρυστάλλων που δημιουργεί η ηθική αρμονική συνείδηση και μόνον αυτή. Κάποια στιγμή θα εννοήσουν πως οι εξαγωνικές αντιθέσεις των κρυστάλλων της χιόνος αντιστοιχούν στις πολικότητες των τριγωνικών εδρών του εικοσάεδρου ή ύδατος των φιλοσόφων κατά την Διονυσιακή μετατροπή του σε αίμα ή οίνο του πνεύματος… Κατά τον γάμο του Διονύσου με το νήμα της "Αριάδνης" στην καρδία: Νάξο-Αξία των ζωδιακών κυκλάδων...

Παρακάτω θα εξετάσουμε εν συντομία την ουράνια μουσική αρμονία, που έχουν επιτύχει ορισμένοι μεγάλοι μουσικοσυνθέτες στην συμμετρία των νοητικών ηθικών τριγωνικών αιθερικών σπινθήρων τους...

• Ο Τζ. Ροσσίνι ίσως είναι ο πιο έξυπνος συνθέτης. Όμως δεν κατάφερε να εισέλθει στον ουρανό της μουσικής και το γνώριζε. Έτσι θαύμαζε-ζήλευε και τελικά ευγνωμονούσε τον Μότσαρτ για την ικανότητά του να ανέρχεται στον ουρανό και να μην πέφτει από εκεί…

•Η μουσική του Μπαχ δημιουργεί απλούς καθαρούς εξάγωνους κρυστάλλους συνείδησης. Είναι ο μόνος συνθέτης που μπορεί να επιτύχει την ρυθμική πολιτισμική εξιδανίκευση του μόχθου από κάτω προς τα επάνω, από την θορυβούσα προσωπικότητα στην ψυχή. Είναι ο λαιμός. Στις διάσημες λειτουργίες του έκτισε σαν αρχιτέκτονας ολόκληρες ουράνιες πόλεις μέσα στις ανθρώπινες ενώνοντας πολλές διαφορετικές φούγκες (έως 5) σε ενιαία δομή… Υπενθυμίζοντάς μας πως η συνείδηση είναι ο νοητικός καθρέπτης της μιμητικής τέχνης επάνω στον οποίο λαμβάνει χώρα η αντίστιξη (φούγκα) που γεφυρώνει όπως η αρχαιοελληνική τραγωδία την γη με τον ουρανό. Όσοι βιώνουν το φαινόμενο αντιλαμβάνονται πως η φούγκα δηλώνει τις μεταβολές στο πεντάγραμμο της αφής ως ηχώ-καθυστέρηση ή επανάληψη του νοητικού θέματος, (της ενεργού αιθερικής γραμμής)

 • Η μουσική του Μότσαρτ ξεκινά το άνθισμα των εξαγωνικών κρυστάλλων, καθώς στις κορυφές τους αρχίζει να εμφανίζεται μια δεύτερη τάξη εξαγώνων. Η δράση της μουσικής του ως επίκληση στην λειτουργία της ενόρασης κορυφώθηκε στην όπερα Δον Τζιοβάνι. Εδώ κατάφερε αβίαστα να ταυτίσει την ομιλία με την νοητική μουσική των ρόλων. Έτσι στην άρια του αδυσώπητου φαντάσματος ανοίγει ο δυσοίωνος τρίτος οφθαλμός που αποδίδει την δικαιοσύνη. Έτσι είχε και ο ίδιος μια τραγική κατάληξη, καθώς προκάλεσε την προγονική θεότητα να εμφανιστεί. Οι μουσικοκριτικοί αναγνώρισαν στο πρόσωπο του φαντάσματος τον νεκρό πατέρα του Λεοπόλδο Μότσαρτ να τον καλεί στο μυστικό υπερβόρειο δείπνο…

• Την συλλογική πλανητική αντίληψη της επίφυσης φαίνεται πως διεγείρει η συμφωνική μουσική του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν. Εδώ οι κρύσταλλοι των νιφάδων του νερού πολλαπλασιάζονται πέραν της δεύτερης τάξης…

 εικ.  Το δένδρο της μουσικής της ζωής, μας έχει γίνει γνωστό από  τις 22 κάρτες του ταρο που συνδέουν τις 10+2 σφαίρες-σεφιρώθ. Στην μυθολογία προσδιορίζεται ως ο Παρνασσός των Μουσών. Στην καβαλιστική εικόνα με τον Πάνα φαίνεται η αλληγορία του τρίτου εικοσαγωνικού αρ. 57 (2ου καβαλιστικού δένδρου στο τετραπλό εικοσάεδρο της δημιουργίας: 1,20,57,112). Δηλ. ο Επιμενίδειος ύπνος εντός αυτού που είμαστε και κινούμαστε και υπάρχουμε…

Έρως, ο ελευθερωτής από τον δυνάστη χρόνο του λογικού ψεύδους …  Ο Ηράκλειος σε ένα από τα πιο γνωστά γριφώδη φιλοσοφικά γνωμικά του χαρακτηρίζει όπως και ο βουδισμός τους θεούς δούλους των υποχρεώσεών τους στην Στύγα και τους ανθρώπους ελευθέρους, κατά το γεγονός πως έχουν δυνατότητα άλλης επιλογής συμπληρώνει ο Αριστοτέλης… 

«Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς. Και τους μεν θεούς έδειξε, τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε, τους δε ελευθέρους».

Θέση που επαναλαμβάνεται στο ιδιαίτερο θεολογικό μυστήριο του Εωσφόρου ως έκφρασης του ελευθερίου της βουλήσεως και της ανεμπόδιστης αναζήτησης της αλήθειας του Θεού..

Ο πρόδρομος του ευρωπαϊκού διαφωτισμού ποιητής Ιωάν. Μίλτον υπερασπιζόμενος την ελευθερία της έκφρασης στον δημόσιο βίο της Αγγλίας του 17ου αιώνα λέγει δια του Εωσφόρου: Είναι καλύτερα να βασιλεύει κανείς στην κόλαση (του παραλογισμού των ατελών εκφράσεων) παρά να υπηρετεί στον παράδεισο (της ισοπεδωτικής λογικής ισχύος) …

Ουσιαστικά επαναλαμβάνει την παραβολή του Ασώτου ή Εωσφόρου, της χαμένης Ηρακλείτειας δραχμής-χούφτας του πυρός ή του απολωλότος αμνού (<μονάδας). Και την χαρά που συμβαίνει στον ουρανό όταν επιστρέφει μια χαμένη πνευματική μονάδα (δραχμή ή αμνός) έχοντας αποκτήσει το κέρδος=καρδία της συνείδησης…

Η παραβολή του απολωλότος αμνού όμως φαίνεται πως είναι εμπνευσμένη από τον βίο του Επιμενίδη: θρησκευτικού διδασκάλου, προφήτη-μάντη καταγόμενου από την Κρήτη. Στον οποίο αποδίδεται η θεώρηση του χρόνου ως είδος ύπνου εντός σπηλαίου στον οποίο εισήλθε αναζητώντας έναν αμνό… (Επιμενίδειος ύπνος)

Στον Επιμενίδη ανήκει επίσης η πατρότητα του γνωμικού «ἐν αὐτῷ γὰρ ζῶμεν καὶ κινούμεθα καὶ ἐσμέν», αλλά και του κυκλικού λογικού παράδοξου περί Κρητών ψευτών... Στο σημείο αυτό ο ΜίΝως (αΜΝός ή ΜοΝάς) απευθύνεται στον Δία και του λέει πως οι Κρήτες τον θεωρούν θνητό, αλλά ότι είναι ψεύτες και αυτός είναι στην πραγματικότητα αθάνατος.

Ο Μίνως όμως είναι Κριτής εκ Κρήτης γεγονός που θέτει το ζήτημα για το πλήθος των συνδυαστικών συμπτώσεων γύρω από το όνομά του. Είναι ένας ΜαΝού γενάρχης των ΜιΝύων από την ΜήΝη ή νοητική σεληνιακή ΜοΝάδα…

Κατόπιν έχουμε τον μυστηριώδη Επιμενίδειο ύπνο των 57 ετών. Ο αρ. 57 είναι ο τρίτος 20γωνικός αριθμός: 1,20,57,112… και ο τρίτος Μετωνικός σεληνιακός κύκλος των 19 ετών 57=3Χ19

Ο Μπαφομέτ-Πάνας, ο πεσμένος εωσφόρος, η 15η κάρτα του ταρώ, ισοδυναμεί με την 1+5=6 κάρτα των ερωτευμένων. Είναι η νοητική αιωνιότητα του ερωτικού χρόνου (Πάρις < παρόν) που ταξιδεύει επάνω-κάτω την Ελένη (δάδα της κεφαλής) ταυτόχρονα στον ανώτερο νοητικό κόσμο του Νηρέα στην Αίγυπτο και το κολασμένο κάστρο του Ιλίου της Τροίας (<τρώγω, το αναλίσκων πυρ) του ηλιακού στομάχου…

Η αριθμολογία είναι η θεολογία των αριθμών σύμφωνα με τον Ιάμβλιχο. Καλύπτει την ανάγκη καταγραφής των δεδομένων της αφηρημένης φύσης της μυθολογικής διδασκαλίας που λαμβάνουμε κατά την διάρκεια της μετάβασης της συνείδησης στους λεπτοφυείς κόσμους.

Το πιο γνωστό αριθμολογικό σύστημα είναι αυτό των αιγυπτιακών καρτών του ταρώ.

Όσοι χρησιμοποιούν επιτυχώς στους διαλογισμούς τους αρχαιοελληνικούς μύθους αντιλαμβάνονται ότι οι θεοί είναι τα ζώντα σύμβολα των αριθμών… Επίσης τα καταφέρνουν θαυμάσια και στην νεοπλατωνική μετεξέλιξη τους στην γνωστική μυθολογία των ευαγγελίων… Το γεγονός αυτό βεβαιώνεται στην εκπληκτική εικονογραφία των ροδόσταυρων που διέδωσαν το σύστημα του ταρώ στην διάρκεια του μεσαίωνα… Αλλά και όλους εμάς που καθημερινά εμπλουτίζουμε την μεταφυσική κατανόηση του πυρός…

Η καβαλιστική λογική του δεκαδικού συστήματος αρίθμησης, δηλ της πυθαγόρειας τετρακτύος του εικοσάεδρου ή Αδάμαντα-πρώτου ανθρώπου βρίσκεται κρυμμένη στα επεισόδια της ζωής της πρόνοιας του πυρός-Χριστού. Έτσι οι συμβολικές φιγούρες του ταρώ δηλαδή οι ατραποί-γραμμές του εικοσαέδρου Αδάμαντα είναι άλλοτε εύκολο και άλλοτε ιδιαίτερα δύσκολο (καθώς απαιτούν την ανάλογη μύηση) να αναγνωριστούν στα ευαγγέλια και όχι με έναν μόνον τρόπο, αλλά με πολλούς.

Έτσι σε μια απόπειρα να διαγνώσουμε τις 22 Αρκάνες στα ευαγγέλια προτείνουμε τα εξής:

Ο αρ. 1 «ο Θαυματοποιός» του ταρώ είναι οπωσδήποτε ο Ερμής-Χριστός… Ίσως η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα του ταρώ στα ευαγγέλια να είναι αυτή του αρ. 12 «Κρεμασμένου» Ιούδα με τα σπέρματα-νομίσματα πεσμένα στο άγονο αλχημικό έδαφος. Ο αρ. 17 «το Άστρο» της θείας Παρουσίας εκδηλώνεται πολλαπλασιάζοντας το πλήθος των κορυφών του πριν από κάθε σημαντική φάση του αλχημικού έργου, όπως είναι η γέννηση της πνευματικής ζωής στην σάρκα. Επίσης χαρακτηριστική είναι η φιγούρα του 9 «Ερημίτη», Αυγερινού, Ιωάννη του βαπτιστή που ψάχνει για τον δεύτερο (νοητικό) Άνθρωπο-Αδάμαντα προαγγέλλοντας το έργο του. Όπως ο πλανήτης της Αφροδίτης προαγγέλλει την ανατολή του Ήλιου-σταυρού της δικαιοσύνης για να επανεμφανιστεί αργότερα ως Αποσπερίτης, Ιωάννης της αποκάλυψης εκθέτοντας όλη την πορεία της φυλετικής εξέλιξης που διαφυλάσσει το δισκοπότηρο του αρ.9. Αλλά και ως ο Ιωάννης ο αγαπημένος μαθητής συνοδός στο μαρτύριο, στα πόδια του σταυρωμένου (17,144,145) που μετά την θεοσοφική αναγωγή γίνεται (8,9,10) δηλ. (η δικαιοσύνη, ο ερημίτης, η ειμαρμένη)

Παρόμοια στο όνομα του «Ιωσήφ» οι καβαλιστές μυθογράφοι συνθέτουν την αριθμολογία του δισκοπότηρου ως 22 « ο Τρελός» του ταρώ (το κυκλικά επαναλαμβανόμενο φυλετικό ρεύμα) 22 =4+5+6+7. 22=2+2 ή 2Χ2 ο διαλογισμός της ψυχής στον εαυτό της.

Υπάρχει λοιπόν ο Ιωσήφ ο υιός του Ιακώβ-ήλιου που έφυγε με το δισκοπότηρο στην ηλεκτρική-Αίγυπτο των Φαραώ-Βουδών. (Ο σεληνιακός μηνίσκος-δισκοπότηρο της ψυχής αποσπάται από τον ηλιακό κύκλο της Μονάδας) Ακόμη είναι ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας που μετέφερε τον μυθολογικό κύκλο του δισκοπότηρου στην δύση. Και φυσικά στο μυστηριώδες πρόσωπο του εργαζόμενου με το ξύλο = αιθέρα πατριού του Χριστού, προστάτη του ιερού δισκοπότηρου (της κοσμικής Παρθένου του φωτός). Το όνομα Ιωσηφ μάλλον είναι αναγραμματισμός του ...Ήφαιστος

Η δικαιοσύνη η όγδοη κάρτα του ταρώ είναι μια έκφραση του σταυρού ως ζυγού… συμβόλου της παπικής εκκλησίας

Η κάρτα αρ.6 «οι Εραστές» (ο Ερμαφρόδιτος της αλχημείας) εμφανίζεται στην συνομιλία του Χριστού-Ερμή με την Σαμαρείτιδα - Σαλμακίδα στο φρέαρ του Ιακώβ-ήλιου.

Ο «Αυτοκράτωρ» η κάρτα αρ.4 (ο αστρολογικός Άρης) είναι ο βασιλιάς Ηρώδης (αναγραμματισμός του σίδηρος) ο σφαγέας των σεληνιακών σπερμάτων-νηπίων του κατώτερου νοητικού

Η «Αυτοκράτειρα» ο αρ.3 του ταρώ είναι η Σαλώμη που χορεύει τον χορό των 7 πέπλων του φυλετικού ρεύματος προκειμένου να ελευθερώσει επάνω στον δίσκο της γης την κεφαλή-σπόρο-κύπελο του Ιωάννη της φυλετικής εξέλιξης. Πρόκειται για την Ντουργκά-Κάλι την Θηλυκή ινδική θεότητα, της οποίας το όνομα σημαίνει «η Απρόσιτη». Η μορφή της είναι αποτέλεσμα συγχώνευσης διαφόρων παρόμοιων θεοτήτων, γι’ αυτό άλλωστε και η συμπεριφορά της είναι ασυνεπής· άλλοτε είναι αγαθή και ευεργετική και άλλοτε σκληρή και αιμοχαρής. Γνωστή επίσης με τα ονόματα Ούμα, Παρβάτι, Κάλι και ως σύζυγος του Σίβα, συμβολίζει την ελευθερώτρια ασυμβίβαστη δύναμη του δημιουργικού πνεύματος.

Ο αρ.5 είναι ο «Ιεροφάντης» (αυτός που φανερώνει το ιερό). Η φιγούρα αυτή αναγνωρίζεται εύκολα στο μακάβριο πρόσωπο του αρχιερέα Καϊάφα και του γαμπρού του Άννα με τους 5 ιερείς υιούς-στοιχεία (Ελεάζαρ, Ιωνάθαν, Θεόφιλος, Ματθίας, Άννας ο νεότερος) καθώς δίκασαν τον Ιησού προκειμένου να φανερώσουν την θεία φύση του. Έτσι ενσάρκωσαν την (φαρισαϊκή) αρνητική όψη της πεντάλφα…

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η παρουσίαση του διπλού πεντάκτινου του αρ. 10 «η Ειμαρμένη» στο τραγικό πρόσωπο του Πόντιου Πιλάτου που αν και αντιλήφθηκε την θεία φύση του Ιησού τον οδήγησε στην σταύρωση προκειμένου να ολοκληρώσει το θυσιαστικό έργο του πνευματικού πέμψαντος… (βλ. ο σκοτεινός μυθολογικός ρόλος του πατέρα Δία)

Ο αρ. 16 1+6=7 ο κεραυνοβολημένος «Πύργος» είναι φυσικά ο διαβόητος Πύργος της Βαβέλ, ο αιθερικός πύργος-ναός της φυλογένεσης που χτίζεται και γκρεμίζεται συνεχώς εξαιτίας των αποτυχημένων μορφικών ερώτων. (βλ. Οι καταστροφές του Ναού του Σολομώντα)

Ο αρ. 2 «η Ιέρεια» αναγνωρίζεται στο πρόσωπο της Παναγίας-νέας σελήνης που τον εξωθεί παρά τις αντιδράσεις Του να ξεκινήσει το δημόσιο έργο του στον γάμο της Κανά ή όταν παραστέκεται στα πόδια του στον σταυρό, είτε στο πρόσωπο της Μαρίας της Μαγδαληνής που αντιλαμβανόταν καλύτερα από όλους τους μαθητές την κρυφή σημασία των λόγων Του στο ευαγγέλιο Πίστις-Σοφία.

Ο αρ.7 «το Άρμα», στην μεν παλαιά διαθήκη είναι η «Μερκαμπά» στο όραμα του ουράνιου άρματος της κοσμικής ψυχής, του Ιεζεκιήλ και το άρμα με το οποίο ανελήφθη ο προφήτης Ηλίας. Στην δε καινή διαθήκη αντιστοιχεί με το μυστήριο της Μεταμόρφωσης του Χριστού στο φως της ψυχής.

Ο αρ.15 «ο Διάβολος» ο πειράζων Μπαφομέθ του αστρικού φωτός 15=1+5=6 έχει πολλά επεισόδια στο ευαγγέλιο ως ο επιταχυντής του αλχημικού έργου… 15 είναι ο αριθμός των γραμμών στον εξάκτινο-ήλιο

Ο αρ. 21 «ο Κόσμος» είναι η κάρτα της θριαμβευτικής ολοκλήρωσης του αλχημικού έργου και παρουσιάζεται στην λειτουργική δομή της καινής διαθήκης, με τον Χριστό (αιθερικό πυρ της αγάπης-συνείδησης) στο κέντρο των 4ων γωνιών ευαγγελιστών- στοιχείων…

Ο αρ. 20 «η Κρίση» αναφέρεται στην κρίση ενός κύκλου ζωών της Μονάδος γι αυτό και αποδίδεται στον Άδη-Πλούτωνα. Είναι η διδαχή του Χριστού κατά την τριήμερη κάθοδο του στον πύρινο νοητικό κόσμο για την τριήμερη οικοδόμηση του εικοσάεδρου-Ναού με την ύλη των ψυχικών εμπειριών ενός κύκλου ζωών

Ο ρόλος της ανανεωτικής δράσης του Θανάτου, της κάρτας 13 του ταρώ αφορά την επίγνωση του ρόλου της γυναικός ως αιτίας θανάτου και αναγέννησης. Γιαυτό αφιερωμένο στην ανάσταση του Λαζάρου είναι από την Εκκλησία το Σάββατο, μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα της πνευματικής ανάστασης στην σάρκα...

Ο αρ. 19 «ο Ήλιος» αποδίδεται συνήθως στο ζώδιο των ιχθύων με την έξαρση του 666 της βούλησης των επιθυμιών του ήλιου της προσωπικότητας. Έτσι δικηολογείται η απόδοση σε αυτό το σύμβολο της επί του όρους ομιλίας που συνθέτει την πλανητική διδασκαλία των μακαρισμών και των ελπίδων στον φράχτη της ζωδιακής μορφής. (Στην κάρτα ο ήλιος υπάρχει ο ζωδιακός φράχτης και δύο παιδιά-πολικότητες) Άλλωστε το θαύμα του πολ/μού των 5 άρτων-στοιχείων και των 2 ιχθύων-πολικοτήτων ή συνθετικών στοιχείων αποδίδεται στον ζωδιακό άξονα της Παρθένου (άρτου) και των 2 Ιχθύων…

Ο αρ. 18 «η Σελήνη» αποδίδεται και αυτή στο ζώδιο των Ιχθύων ή του Υδροχόου εξαιτίας της απατηλότητας της. Ο μυστικός δείπνος (με το δισκοπότηρο-σελήνη) και η νύχτα που ακολούθησε στον κήπο της Γεσθημανή, όπου επικράτησε η σύγχυση μεταξύ των μαθητών είναι μια πιθανή απόδοση για την σημασία του συμβόλου…

Ο αρ. 11 (η δύναμις της κοσμικής φαντασίας-παραμυθίας) είναι άλλη μια έκφραση της μεγάλης Ιέρειας 1+1=2 της μορφής για αυτό σχετίζεται με το ζώδιο της λεοντής. Είναι η λαγνεία της μορφής η «Βαβυλών η πόρνη η μεγάλη» ως αρνητική έκφραση της εκκλησίας. Η ενέργειά της επανεμφανίζεται σταθερά στον ρου της ιστορίας και ευθύνεται για ακατανόητα μαζικά κινήματα εμπνεόμενα από ασαφείς πεποιθήσεις, με βίαιη όμως κατάληξη. Όπως αυτό των σταυροφοριών ή το φαινόμενο των μεταφυσικών στρεβλώσεων του ναζισμού

Ο αρ. 14 « Εγκράτεια ή Τέχνη» δηλώνει την μέση οδό της αρετής στις σχέσεις των πολικοτήτων… Οι αστρολόγοι αναγνωρίζουν σε αυτήν την κάρτα το αισιόδοξο ζώδιο του τοξότη. Έτσι τα ευαγγελικά επεισόδιά που έρχονται στον νου αφορούν την εκδίωξη των εμπόρων (ως στυμφαλίδων ορνίθων) από τον νοητικό Ναό, και την φράση «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Όπου θεός και Καίσαρ είναι τα ονόματα των δύο δοχείων που κρατά η φτερωτή μορφή μεσολαβώντας μεταξύ Γης και ανωτέρων πεδίων, ως άγγελος του δικαίου. Υπ’ αυτή την έννοια, το υγρό συμβολίζει το νερό της ζωής, το χρυσό δοχείο αντιπροσωπεύει τον δότη της ζωής, και το ασημένιο τον αποδέκτη της ζωής, τα βασίλεια της φύσης. Η εγκράτεια 14=4+1=5 είναι η αποφυγή της ύβρεως κατά του αγίου πνεύματος. Το 5 είναι το 3 στην γεωμετρική αρίθμηση (τρίγωνο, τετράγωνο, πεντάγωνο... εννεάγωνο)

ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Συνεχίζοντας την παρουσίαση της μεταβαλλόμενης κενταυρικής αύρας-ψυχής θα χρησιμοποιήσουμε το σύμβολο του καραβιού. Το καράβι ως κάβουρας-κάβειρος ή κάνθαρος με τα πολλά πόδια-κωπηλάτες χρησιμοποιείται σταθερά στους μύθους για να δηλώσει ιδιαίτερα με την Αργώ, το πολυόματο Άργος του αιθερικού πλέγματος των ναυτών, με το οποίο κρατείται δέσμιος ο Οδυσσέας (ο Άρης-Ερμής, το λογοϊκό πυρ, στην κλίνη=μορφή της Αφροδίτης)

Στο πλοίο-ψυχή του Οδυσσέα θα πρέπει να αναζητήσουμε την καβαλιστική δωδεκαεδρική δομή του. Πράγματι ο Όμηρος μας λέγει πως ο Οδυσσέας ξεκίνησε με 12 πλοία από την Τροία για την Ιθάκη. Όταν δένεται στο κατάρτι του πλοίου για να ακούσει το τραγούδι των Σειρήνων αντιλαμβανόμαστε τον γνωστό συμβολισμό του δένδρου-στύλου της ζωής επάνω στο οποίο δένεται ο οφιοειδής Λόγος Οδυσσέας… (βλ. εικόνα)Μετά την πρώτη επίσκεψη στην νήσο των Κυκλώπων (Θρινακία) και την χώρα των Λαιστρυγόνων εμφανίζεται ο θεμελιώδης καβαλιστικός αρ. των 22 ψυχολογικών ατραπών που συνδέουν τις 10 καβαλιστικές σφαίρες. Ο Όμηρος μας λέει πως το πλήρωμα του καραβιού του Οδυσσέα χωρίστηκε σε δύο ομάδες των 22 ατόμων (2 Χ 22=44) με επικεφαλής τον Οδυσσέα και τον Ευρύλοχο… Μετά την καρδιακή μύηση στην Θρινακία-Τρινακρία-Τρίαινα του Ποσεδώνα επέρχεται η αναγνώριση της δράσης του διδασκάλου ηλιακού αγγέλου μέσα στην νοητική προσωπικότητα, οπότε το αιθερικό ωό χωρίζεται σε δύο μέρη (ανώτερο και κατώτερο)Προηγουμένως δηλώθηκε η σημασία του πενταγωνικού αρ. των 72 συντρόφων-πενθημέρων του έτους, (οι 72 δαίμονες της Σολομωνικής) που χάθηκαν στην χώρα των Κικόνων. Όπως και η σημασία των 6 ζωδιακών αξόνων που συνθέτει ο ζωδιακός τρίτος οφθαλμός (ο Κύκλωπας Πολύφημος) τρώγοντας 6 από τους συντρόφους, άλλους 6 έφαγε η Σκύλλα-Χάρυβδη των πολικοτήτων του διπέταλου οφθαλμικού λωτού…Ενώ όλοι οι υπόλοιποι 39=3Χ13 ψυχολογικοί σύντροφοι-Κένταυροι θα χαθούν στην δεύτερη επίσκεψη στην καρδιακή νήσο Θρινακία (η νήσος των Κυκλώπων, τέκνων του Ποσειδώνα). Εφόσον η υπόφυση (τρίτο μάτι) είναι η πανσέληνος (των 13 σεληνιακών μηνών), δηλ. η καρδιά στο κεφάλι, όταν ο Ποσειδώνιος οραματισμός έχει έξαρση στο καρδιακό ζώδιο του λέοντα.

Στο τέλος μας λέγει πως οι μνηστήρες προέρχονται από τις 4εις περιοχές της στοιχειακής προσωπικότητας: Δουλίχι, Σάμη, Ζάκυνθο και Ιθάκη. Ενώ πρέπει να περάσει το βέλος της σκέψης από τα 12 τσεκούρια (τα 7 τσάκρα, πεδία στο αιθεροφυσικό + τα 5 πεδία, ζώδια στο αστρικό )

Οι αριθμολογικές καβαλιστικές αναφορές είναι πάρα πολλές στην Οδύσσεια συνιστώντας ένα πλήρες εγχειρίδιο αποκρυφισμού. Το καβαλιστικό 20εδρο των 12 κορυφών εμφανίζεται στα 20 έτη της απουσίας του από την Ιθάκη, και τα έτη της ζωής του άγρυπνου σκύλου Άργους. Όπως και στις 20 μέρες που κάνει ο Οδυσσέας για να φτάσει από το νησί της Καλυψούς στη χώρα της δίκης στον Άδη της Σχερίας (< ισχυρής) των Φαιάκων (φαιών-φαντασμάτων) του ισχυρού Αλκίνοου (Πλούτωνα) και της σιωπηρής Αρήτης (άρρητης Περσεφόνης).

Στην καβαλιστική εικόνα του πλοίου της ψυχής του Έρωτα, Ώρου ή Φάνη-Ηρικεπαίου παρουσιάζεται ο 7ψήφιος αρ. των 1.000.000 ετών περιβαλλόμενου από τις Σειρήνες, που σύμφωνα με τον Πλάτωνα είναι οι διακριτικοί νόμοι των 7 ακτινών-πεδίων (1,1ο,1οο,1.οοο,1ο.οοο,1οο.οοο, 1.οοο.οοο) του Σειρίου.Περίληψη αστρο-Λογικής

Οι έννοιες διαιρούνται κατά κατηγορία:

Α) Όντα (εκφέρονται με ουσιαστικά: αισθητά ή νοητά): Τα ζώδια του πυρός-διάκρισης

Β) Ιδιότητες ( a priori αυθύπαρκτες ποιότητες. Εκφέρονται με αφηρημένα ουσιαστικά βλ. Ορθολογισμός,: Τα ζώδια της γης (Ηθική ή κατηγορική προσταγή στην Καντιανή φιλοσοφία)

Γ) Ενέργειες ή καταστάσεις (Εκφέρονται με ρήματα): Τα ζώδια του ύδατος

Δ) Σχέσεις των όντων ή των ιδιοτήτων τους (βλ. Εμπειρισμός, a posteriori) Εκφέρονται με επίθετα, επιρρήματα...: Τα ζώδια του αέρα

Οι παραπάνω 4 κατηγορίες (ρίζες των στοιχείων) συμπυκνώνουν τα 10 ανώτατα γένη του Αριστοτέλη: ουσία των όντων, ποσόν, ποιόν, προς τι, που, πότε, κείσθαι, έχειν, ποιείν, πάσχειν ή συμβεβηκότα... που αντιστοιχούν καταφανώς στην ζωδιακή οικοθεσία

Τα 10 ανώτατα γένη είναι επέκταση των 5 μεγίστων γενών του Πλάτωνα: (ον, ταυτόν, έτερον, κίνησις, στάσις) που επιχείρησε πρώτος την κατάταξη των εννοιών από τις πρωταρχικές : (ροή, φορά και κίνηση) του απείρου. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι το ταυτόν είναι το πυρ, το έτερον είναι το κατοπτρικό ύδωρ, η κίνησης είναι ο αήρ και η στάσις η γη.

Στην πάροδο των αιώνων η νοήμων ανθρωπότητα έχει αναγνωρίσει τον απλό τρόπο που οι εσωτερικές πλανητικές σχολές εκδηλώνονται στο πνεύμα των μεγάλων φιλοσόφων. Έτσι θα καταγράψουμε την προφανή αντιστοίχηση των νοητικών μεθόδων προς τις σφαίρες-σχολές της φιλοσοφικής τερακτίδας ή καβαλιστικού δένδρου των σεφιρώθ: Η γνώση (ρίζα 5)/χρυσή τομή, η σοφία (ρίζα 3)/κύστη ιχθύος και η ενορατική πίστη (ρίζα 2)/ "το ριζωμένο κηρύκειο" είναι κατά σειράν οι κατευθύνσεις των σχολών:

Του Στωικισμού στην 3η σφαίρα της γεωμετρίας/ευταξίας του Κρόνου (1+2=3) και (2+3=5), το 5 είναι το 3 όταν η αρίθμηση αρχίζει από το τελολογικό 7. Στο περιβάλον του Κρόνου αποκαλύπτεται η Αφροδίτη/χρυσή τομή (Ο Κρόνος , «Σατανάς» στον αποκρυφισμό, των πεσμένων Δυνάμεων του αέρα συμβολίζεται και ως αντεστραμμένος Ερμής)

Του Ερμητισμού/Βουδισμού στην 1η σφαίρα του Ποσειδώνα (σύνθεση των τριών 6=1+2+3) και (2Χ3=6), Ο Ποσειδώνας και ο Ερμής με την υπεροχή του μηνίσκου στο αστρολογικό τους σύμβολο είναι ανώτερες οκτάβες του Άρη

Του Επικουρισμού στην 2η σφαίρα του Ουρανού 2=(ρίζα5-1)(ρίζα5+1)/2. Ο Ουρανός είναι η ανώτερη οκτάβα του Ερμή. (Όλοι οι συνθετικοί μεγάλοι πλανήτες γίνονται αντιληπτοί δια μέσου της συνείδησης-Ερμή)

Πιο εύκολα αναγνωρίζεται η σχολή του ελέους/Δία της 4ης σφαίρας στο έργο του Πλάτωνα. Καθώς εδώ ο φιλόσοφος δείχνει μόνον προς τα επάνω και την ουράνια ευταξία. Η επαγωγική μέθοδος ισχύει μόνον στον κόσμο των μεταφυσικών ιδεών

Στην 6η σφαίρα του ηλιακού κάλους τοποθετήσαμε το έργο του διαφωτιστή/ Ήλιου Καντ με τα 12 ζωδιακά κατηγορήματα...

Στην 5η σφαίρα του Άρη αποκαλύπτεται απαγωγικά-απαγορευτικά από τον άγγελο-δικαστή Αριστοτέλη η αλήθεια με ενορατικό τρόπο, αφού εκτεθούν στο νοητικό δικαστήριο όλες οι απόψεις

Στην 8η σφαίρα του Ερμή τοποθετήσαμε την εις άτοπο απαγωγή, καθώς η αλήθεια αποκαλύπτεται αποικλείοντας όλες τις λανθασμένες επιλογές των σχέσεων

Η 7η σφαίρα της Αφροδίτης είναι η γνώση της σιγής ή συναισθηματικής νοημοσύνης (μαγείας) που είναι ίδιον των γυναικών. Η 7η σφαίρα ευρίσκεται στην στήλη του ελέους κάτω από την ενορατική πίστη του Ουρανού…

Στην 11η σφαίρα του Πλούτωνα (11=1+1=2) αποδώσαμε τον σκοτεινό φιλόσοφο της πύρινης εσωτερικής κατανόησης, δηλαδή τον Ηράκλειτο…

Η αραβική αστρολογία έχει διαφυλάξει την αρχαιοελληνική αστρολογία της προόδου της βούλησης/δράσης του οπλίτη-πολίτη, στην αστρολογικά δομημένη πόλη–θρησκεία των 12 Δήμων ζωδίων ή επαγγελμάτων (βλ. Ουράνια Ιερουσαλήμ ή κυβική πόλη)

ΤΑ ΚΟΝΤΑ ΟΠΛΑ (Παιδική ηλικία της ψυχής)

Στην διάρκεια της απόκτησης εμπειρίας ο νους είναι επισκέπτης του κοινωνικού περιβάλλοντος και διαβιώνει ως:

1. αλήτης, μικροαπατεώνας (Στιλέτο) ΚΡΙΟΣ

2. ασκεί χειρωνακτικό επάγγελμα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις (Ξιφίδιο) ΚΑΡΚΙΝΟΣ

3. χειροτέχνης μικροέμπορος (Χασαπομάχαιρο) ΠΑΡΘΕΝΟΣ

4. επικίνδυνος επαγγελματίας: λαθρέμπορος, ντέντεκτιβ… (Χαντζάρι) ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΟΠΛΑ (ψυχική Ενηλικίωση)

Τα επαγγέλματα των εργοδηγών που δίνουν εντολές, έχουν γνώση δηλαδή της εργασίας που εκτελούν οι υφιστάμενοι τους

1. στελέχη επιχειρήσεων, υπαξιωματικοί (Πέλεκυς ) ΙΧΘΕΙΣ

2. o αγρότης, ο οικολόγος καλλιεργητής της συνείδησης (Ρόπαλο) ΤΑΥΡΟΣ

3. οι μη αναγνωρισμένοι στο ευρύτερο κοινό διανοούμενοι (Κεφαλοθραύστης) ΔΙΔΥΜΟΙ

4. οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες με αλυσίδα επιχειρήσεων (Αλυσίδα) ΖΥΓΟΙ

ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΟΠΛΑ (ψυχική Ωριμότητα)

Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες που συνεισφέρουν χάρις στην αναγνώριση της εκπαίδευσης ή της παιδείας τους:

1. οι αξιωματούχοι: στρατιωτικοί, θρησκευτικοί, δικαστικοί, πολιτικοί (ξίφος) ΛΕΩΝ

2. οι μορφωμένοι: ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, ανώτεροι καθηγητές (λόγχη) ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

3. οι καταξιωμένοι δημιουργοί: οι καλλιτέχνες, οι συγγραφείς (σφεντόνα) ΥΔΡΟΧΟΟΣ

4. οι άνθρωποι με παγκόσμια φήμη (τόξο) ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα 24 γράμματα του Ελληνικού αλφάβητου

Ας σημειωθεί ότι ο αριθμός 360 έχει 24 διαιρέτες, 22 από τους οποίους (εκτός του 1 και του 2) αντιστοιχούν στις πλευρές,  22 αντίστοιχα εγγεγραμμένων πολυγώνων (3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12, 15, 18, 20, 24, 30, 36, 40. 45, 60, 72, 90, 120, 180, 360), όσα ακριβώς είναι και τα γράμματα των  αλφαβήτων (αιγυπτιακού, εβραϊκού). Με αυτή την έννοια μπορεί η διαίρεση του κύκλου σε 360 μοίρες να μην έγινε τυχαία ή για χάρη ευκολίας υπολογισμών, αλλά για ιδιαίτερους «εσωτερικούς λόγους» αντιστοιχίας με τα  αλφάβητα. 

      Η αντινομία που προκύπτει από την σύγκριση των  10 (σεφιρώθ-αριθμών)    με τις 12 κορυφές του εικοσάεδρου, αίρεται στο σύνθετο τετραπλό εικοσάεδρο, καθώς τα σχήματα συμπληρώνονται από την αμοιβαία διαπλοκή τους…

Το τετραπλό εικοσάεδρο,  δηλαδή  4 επαναλαμβανόμενα στερεά ενωμένα σε σειρά. Είναι περισσότερο  γνωστό ως αναπτυγμένο δένδρο της ζωής με τέσσερα επιμέρους δένδρα, που αντιστοιχούν στις κοσμικές έννοιες των 4 στοιχείων της δημιουργίας.  Η γη και το φυσικό μέρος της δημιουργίας.  Το νερό και η κοσμική ιδεοπλασία.  Η φωτιά και οι ιδέες.  Τέλος ο  συνθετικός πύρινος αέρας από τον οποίο εκπορεύονται… (βλ. ο αέρας του Αναξιμένη)

εικ.  Οι εννεάδες των γραμμάτων, τοποθετημένες στην παραλλαγή του εικοσαέδρου-καβαλιστικού δένδρου  στον κύκλο των 9 σημείων

Το αιθερικό σώμα αναπτύσσεται και λαμβάνει την τελική μορφή του εικοσαέδρου  ταυτιζόμενο πλέον με το νοητικό  σώμα του Νάρκισσου-Υάκινθου.

Κατά την ολοκλήρωση του εξελικτικού κύκλου της "υλικής" ουσίας στο εκλεπτυσμένο σημείο του αιθέρα της μνήμης. Τα 9 στάδια αυτής της πορείας ολοκλήρωσης καταγράφονται στα σύμβολα της ελληνικής  αλφάβητου  στις 3 εννεάδες ή οκτάβες του πυθαγορισμού.   Στις  τρεις αιθερικές οκτάβες που στον Ροδοσταυρισμό είναι η πεπτική, η αναπαραγωγική (αναπνοής) και των αισθήσεων (εντυπώσεων) όπως και  στο εννεάγραμμα του Σουφισμού.  Οι εννεάδες των γραμμάτων αντιστοιχούν με τις 9 κατηγορίες των πνευματικών όντων της χριστιανικής θεολογίας Εδώ είναι σκόπιμο να παραθέσουμε και τον συμβολισμό του εικοσαέδρου στην δομή της επί του επί του όρους (της  σπονδυλικής  στήλης) ομιλίας.εικ.  Η ΚΥΡΙΑΚΉ ΠΡΟΣΕΥΧΉ ΚΑΙ Τα 7 πεδία της θεοσοφίας

1. Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς• (Πεδίο του Λόγου <γέγραπται) 2. ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου• (Πεδίο των Μονάδων<λέγεται) 3. ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου• (Πεδίο της Μονάδας<εκπόρευση και ενοποίηση) 4. γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς• (Πεδίο των ιδεών-στοιχείων) 5. τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον• (Πεδίο του ανώτερου νου, άρτος = η απελευθερωμένη σπερματική ουσία) καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν• (Πεδίο του κατώτερου νου, η εργασία με τις οφειλές = σπέρματα) 6. καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, (Πεδίο των επιθυμιών) 7. ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. (Υλικό πεδίο)         

Μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. (η 2η σφαίρα-σεφιρώθ του Ουρανού) Μακάριοι οἱ πενθοῦντες, ὅτι αὐτοὶ παρακληθήσωνται. (η 8η σφαίρα του Ερμή) Μακάριοι οἱ πραεῖς, ὅτι αὐτοὶ κληρονομήσουσι τὴν γῆν. (η 3η σφαίρα του Κρόνου) Μακάριοι οἱ πεινῶντες καὶ διψῶντες τὴν δικαιοσύνην, ὅτι αὐτοὶ χορτασθήσονται. (η 7η σφαίρα της Αφροδίτης) Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται. (η 4η σφαίρα του Δία) Μακάριοι οἱ καθαροὶ τῇ καρδίᾳ, ὅτι αὐτοὶ τὸν Θεὸν ὄψονται. (η 6η σφαίρα του Ήλιου) Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί, ὅτι αὐτοὶ υἱοὶ Θεοῦ κληθήσονται. (η 9η σφαίρα της Σελήνης) Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. (η 5η σφαίρα του Άρη) Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ρῆμα καθ' ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. (η 1η σφαίρα του Ποσειδώνα) Χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτω γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας* τοὺς πρὸ ὑμῶν. (η σύνθεση των 10 καβαλιστικών σφαιρών στην γη) ῾Υμεῖς ἐστε τὸ ἅλας τῆς γῆς· ἐὰν δὲ τὸ ἅλας μωρανθῇ, ἐν τίνι ἀλισθήσεται; (η υπό κατασκευή 11η σφαίρα του λαιμού, Πλούτων) Εἰς οὐδὲν ἰσχύει ἔτι εἰ μὴ βληθῆναι ἔξω καὶ καταπατεῖσθαι ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων. ῾Υμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου. Οὐ δύναται πόλις κρυβῆναι ἐπάνω ὅρους κειμένη· (ο τρίτος οφθαλμός-λύχνος επί του όρους…) οὐδὲ καίουσι λύχνον καὶ τιθέασιν αὐτὸν ὑπὸ τὸν μόδιον, ἀλλ' ἐπὶ τὴν λυχνίαν, καὶ λάμπει πᾶσι τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ.  Ο Θεός Ήφαιστος  

   Ο  Ήφαιστος είναι ο Κάβειρος, δηλ. η καβαλιστική αλληγορία της αιώνιας βλάστησης του δένδρου της ζωής (καυλός=βλαστός και βλαστικός=καβαλιστικός).  Ο Ησίοδος στη Θεογονία του τον παρουσιάζει ως τον νεότερο θεό (ο βλαστός=ο νέος), γεννημένο από την Ήρα με παρθενογένεση και όχι από την σχέση της με τον Δία, όπως λέγει ο Όμηρος. (Εννοεί ότι είναι αρχαιότερος).  

  Το όνομά του ετυμολογείται από την αφή ή άναμμα, γεγονός που τον σχετίζει με όλες τις εκδηλώσεις του πυρός από τον κεραυνό και την αστραπή έως τα ηφαίστεια, αλλά και την εσωτερική φλόγα της δημιουργικής φαντασίας. Μαζί με την Εστία (κέντρο) αποτελούν τις κύριες θεότητες εκδήλωσης του κυκλικού πυρός π=3,14159 της πυθαγόρειας Θεότητας (Αεί ο θεός ο μέγας γεωμετρεί…) Ταυτίζεται με τον ινδουιστικό Άγκνι ή Γιαβίσθα, υπερθετικό του ονόματος Γιούβαχ (Juvenis=νέος). Πολλοί αντιλαμβάνονται εδώ το όνομα του Ιεχωβά ή απόκρυφου ονόματος του δημιουργικού Λόγου-πυρός… 

  Ο Ησίοδος εμφανίζει ως σύζυγο του Ηφαίστου, την επίσης νεότερη από τις Χάριτες, την Αγλαΐα (χαρά-γέλιο). Γέλωτα ονομάζουν οι εβραίοι τον Ισαάκ-Άρη, ενώ ο γέλως συνόδευε την δημιουργική παράνοια του Ουρανού των πολλών διαστάσεων, έως ότου ο Κρόνος-Χρόνος του απέκοψε τα γ.ο. μαζί με το γέλιο περιορίζοντας την δημιουργία στις τρεις διαστάσεις… Παρόμοια με δόλιο τρόπο ο Ιακώβ-ήλιος σταμάτησε την γεννετήσια ορμή του πρωτότοκου Ησαύ…)   

  Η αφή εκτός από το άναμμα της φωτιάς δηλώνει και την αίσθηση της αφής-τριβής. Ο μύθος του Ηφαίστου σημαίνει την αφή του απόκρυφου πυρός της φαντασίας κατά την διάλυση της σάρκας-αφής στον ερωτικό γάμο ή το υπναγωγικό φαινόμενο της συνειδητής μετάβασης στο όνειρο, δηλ. τον διαλογισμό ή Ερμαφρόδιτο… «καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν»  (Σχετίζεται με την απόκρυφη πυθαγόρεια αντίληψη του πυρός ή Λόγου: «‘Ότι η μορφή είναι λόγος-αριθμός»). Αυτό φαίνεται σε σωρεία περιστατικών:  

 Α)      Στο περιστατικό της Ιλιάδας όπου η Ήρα-αύρα παρακαλεί τον Ήφαιστο (εσωτερικά πυρά) να βοηθήσει τον Αχιλλέα (< Άχος= η γενετήσια θλίψη +λαός) στη μονομαχία του με τον φυλετικό ποταμό Σκάμανδρο ή Ξάνθο: Ο Γενάρχης ποταμός της Τροίας εμφανίστηκε στην επιφάνεια με το σκάψιμο του διψασμένου Ηρακλή (Σκάμανδρος <σκάπτω). Αγανακτισμένος ο ποταμός της ζωής, από το να βλέπει τόσα πτώματα και αίματα μέσα στα νερά του, ξεχείλισε και προσπάθησε να πνίξει τον Αχιλλέα που επιχείρησε να τον διασχίσει. Ο Ήφαιστος μετά την ώθηση της τέλειας Ήρας-αύρας επεμβαίνει με όλη την δόξα του εσωτερικού πυρός και σχεδόν τον αποξηραίνει… Με τα ονόματα Ξάνθος και Βαλίος (πρώην Γίγαντες που συμμάχησαν με τους Ολύμπιους) παρουσιάζονται οι δύο ίπποι (όρχεις-ωοθήκες) του άρματος του Αχιλλέα (φαλλού). Πρόκειται για το διπλό στροβιλώδες αιθερικό ρεύμα των γεν. οργάνων. Καθοδικό-Ξάνθος(<Ξ+άνθος) και ανοδικό Βαλίος (βάλω <σφοδρός). Τα δύο αυτά ρεύματα όταν εξέρχονται από τον νοητικό κόσμο έχουν τα ονόματα των ανέμων: Ζέφυρος (ανώτερο νοητικό –ο κόσμος των ιδεών-, ηλύσια πεδία) και Βορέας (κατώτερο νοητικό-αρχετυπικός κόσμος-, ο βράχος του Σαρπηδόνα)  

Β)      Η σχέση του Ηφαίστου με την πνευματική βούληση φαίνεται στην δημιουργία του Θρόνου (σύμβολο της βούλησης) με τον οποίο αιχμαλώτισε την Ήρα… Τον ίδιο θρόνο συναντάμε όλοι μας όταν εξεταζόμαστε από τον Πλούτωνα στον νοητικό Άδη για το αν είμαστε αρκετά αγνοί και ισχυροί για να εισέλθουμε στον ανώτερο νοητικό κόσμο της ωριμότητας ή Ωραιότητας. Έτσι για να λύσει τα δεσμά του θρόνου της Ήρας, ο Ήφαιστος ζητά ως ανταμοιβή να λάβει σύζυγο την θεά της ομορφιάς, την ουράνια Αφροδίτη…   

Γ)     Ο Ήφαιστος με εντολή του Δία (ο γενετήσιος αιθήρ της βάσις, απανα) αλυσόδεσε μαζί με τον Ερμή (ο αιθήρ της ομιλίας, ουντανα), που προβάλει από τον ηλιακό στόμαχο του ψυχισμού των πεπτιδίων (πεπτικός αιθήρ σαμανα) ή κατώτερου νοητικού φορέα, την Προμηθεϊκή μας Μονάδα στον Καύκασο της ύλης. Δηλαδή συμφώνησαν όλοι πως ήταν απαραίτητο να παγιδευτεί ο τιτανικός πνευματικός μας προμηθεϊκός σπινθήρας στο όραμα-φυλακή του φυσικού κόσμου… (προκειμένου να σοβαρευτεί και να του κοπεί το γενετήσιο γέλιο… βλ. ουαί οι γελώντες)   

Δ)    Τα Ηφαιστειακά πυρά της πνευματικής βούλησης, κατασκεύασαν τα όπλα θεών και ανθρώπων: Στον Δία ο Ήφαιστος δώρισε την αιγίδα και το σκήπτρο, στη Δήμητρα το δρεπάνι και στον Απόλλωνα και την Άρτεμη τα βέλη τους, στον Ήλιο χάρισε το λαμπρό άρμα του, στην Αφροδίτη τον καθρέπτη της, ενώ ξεγέννησε και την Αθηνά...  Επίσης δημιούργησε τους μαγικούς τρίποδες (τους τροχούς των αιθερικών τσάκρας) των θεών-στοιχείων. Όταν συγκεντρώνονταν στον Όλυμπο (κεφαλή της σπονδυλικής στήλης) για να πάρουν μια σοβαρή απόφαση, οι τρίποδες αυτομάτως έπαιρναν θέση πίσω από κάθε θεό. Μόλις τελείωνε η συνεδρίαση, αμέσως ο κάθε τρίποδας πήγαινε στο παλάτι του κατόχου του.  Οι τροχοί-τρίποδες αθροίζονται στον κεντρικό τροχό της κεφαλής. (4+6+10+12+16=48, 2Χ48=96, ο λωτός-τροχός της υπόφυσης ή τρίτο μάτι Χ10=960, δηλ. η επίφυση).  Ο Όμηρος αφιερώνει μισή ραψωδία για να περιγράψει την περίλαμπρη ασπίδα-αύρα του Αχιλλέα που είχε τη μορφή πέντε ομόκεντρων κυκλικών δίσκων (βλ. τις 5 Ησιόδειες φυλές ). Ο Αχιλέας με 1λ είναι τα γεν. όργανα στο κέντρο της μορφής που ελέγχουν το σπαθί της γενετήσιας βούλησης και δι αυτού την ασπίδα-Αύρα, όλα δώρα του Ηφαίστου…   

Ε)     Η σύλληψη των εραστών: του Άρη (ή πολέμου=πυρ δια τριβής-ύλης) με την Αφροδίτη (νοητικό ή ηλιακό πυρ) χάρις στο χρυσό δίχτυ του Ηφαίστου, τραγουδιέται από τον Δημόδοκο στους αθλητικούς αγώνες που διοργάνωσε ο σοφός Αλκίνοος (αλκή<ισχύς +νους) προκειμένου να βοηθήσει τον Οδυσσέα να θυμηθεί ποιος πραγματικά Είναι…  // O ισχυρός υπερβόρειος Αλκίνοος και οι Φαίακες (οι κύριοι του νόμου, Λίπικα στον ινδουϊσμό) είναι ο Πλούτων-πλούτος των αρετών που μας βοηθά στον Άδη-λο νοητικό κόσμο με πνευματικές δοκιμασίες να ανακεφαλαιώσουμε την εμπειρία μας ανάμεσα στις ενσαρκώσεις//  Στην συνέχεια ο Δημόδοκος περιγράφει την αντικατάσταση του Άρη των ενστίκτων από τον Ερμή της συνείδησης-νόησης ως εραστή της Αφροδίτης (ανώτερου νοητικού), με την παρέμβαση  του μυητή Απόλλωνα…  

Στ)     Στον μύθο του Εριχθόνιου όφι, τέκνου του με την θεά Αθηνά μας προσφέρεται η μεταφυσική της εξέλιξης της πολιτειακής συνείδησης. Η Αθηνά είναι η Εκκλησία του δήμου που εγκυμονεί την συνείδηση του πολίτη στην ασπίδα-αύρα της, με τον ίδιο τρόπο που η χριστιανική θρησκεία περιγράφει την εγκυμοσύνη του Χριστού από την Παναγία ή εκκλησία, έως ότου καταστεί Μεσσίας, Χριστός (μυημένος βασιλεύς της)...  Επίσης όταν η Ήρα-αύρα αντιλήφθηκε την δημιουργική ικανότητα και τέχνη του Ηφαίστου του προσέφερε ένα σιδηρουργείο με 20 φυσερά (βλ. αιθερικό 20εδρο). Όλες οι παραπάνω νύξεις αφορούν καβαλιστικά σχόλια για την κατανόηση των δράσεων του τριπλού πυρός (στα 3 σημεία τομής των 4ων μερών του καβαλιστικού δένδρου: σώμα-ψυχή-πνεύμα) καθώς έρχονται υπό την εποπτεία της συνείδησης-Ερμή.   

Μετά από τόσα ομηρικά σχόλια όσοι εντρυφούν στην μελέτη του αναπτυγμένου καβαλιστικού δένδρου ή 4πλού 20εδρου ή πλατωνικού Λαμβδώματος (τετρακτίδας) αναγνωρίζουν πως οι 3εις ασπίδες: Ηρακλέους*-Αχιλλέως-Αθηνάς. Είναι οι ΦυΛακές των 3 ΦαΛών ή ινδουιστικών λίγκαμ (κόμβων του κάρμα): στα γεν. όργανα, την καρδιά και το κεφάλι… 

  • Ασπίς Ηρακλέους: Ηρακλής=Ήρα +κλέος δηλ. η δόξα=λάμψη της ασπίδας-αύρας  

  • Αχιλεύς με ένα λ είναι το πρώτο καβαλιστικό Λάμβδωμα, με 2λ, το δεύτερο…   

Ζ)     Το εργαστήριο του Ηφαίστου με τους κυκλικούς οφθαλμούς ή Κύκλωπες των κύκλων-τσάκρας είναι η βάση του ενστίκτου που είναι ταυτόχρονα κεφαλή του μεθεπόμενου καβαλιστικού δένδρου. Αυτό είναι η καβαλιστική εξήγηση της παράδοξης γένησης της Παλλάδας Αθηνάς που πετάχτηκε παλλόμενη (πάνοπλη) από το Κρανίο του Δία (ο αιθέρας της βάσις) 

Το  ΑΖΩΘ-εικοσάεδρο

Μετά την βασική διαπίστωση ότι ο δημιουργικός Λόγος του fohat δεν είναι άλλος από την χρυσή τομή (Φ) των πυθαγορείων, την οποία επιχειρούν να προσεγγίσουν οι λόγοι των διαδοχικών όρων της ακολουθίας fibonacci :

0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89… ήτοι : 0/1,1/1,1/2,2/3,3/5,5/8,8/13,13/21,21/34,34/55,55/89 --> Φ=1,618033

Θα καταπιαστούμε με την έννοια της ολοκληρωμένης προσωπικότητας, η οποία εκφράζεται στις τετράδες των διαδοχικών όρων την χρυσής ακολουθίας. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι η χυμεία είναι η εφαρμογή της σχέσης αδ=γγ-ββ σε μια τετράδα α,β,γ,δ της ακολουθίας fibonacci. Καθώς αντιληφθήκαμε από την εργασία του Κ.Γιούγκ ότι το ένστικτο (γη) είναι ο C άνθρακας, το νοητικό πυρ είναι το Ο οξυγόνο, η διαίσθηση είναι το Η υδρογόνο (αέρας) και το συναίσθημα είναι ο σταθεροποιητικός παράγοντας του ύδατος ο οποίος ανακεφαλαιώνει και σταθεροποιεί τα πεπραγμένα στην ίδια του την φύση… επομένως είναι το Άζωτο!

Το Άζωτο-εικοσάεδρο αναφέρεται ως το ουδέτερο ικρίωμα επί του οποίου καίγονται τα πάθη (άνθρακας). Το στοιχείο άζωτο όμως μάλλον έχει προκύψει μεθερμηνεύοντας το Αζώθ = Εγώ είμαι το Α και το Ω, όπου Ζ είναι το τελευταίο γράμμα της λατινικής και Τ ή Θ της εβραϊκής γραφής, που δεν είναι άλλο από τον Ερμή-υδράργυρο ή Χριστό των φιλοσόφων. Ο οποίος ανακεφαλαιώνει ακατάπαυτα στην φύση του το φιλοσοφικό έργο της χυμείας.

Οπότε η σχέση αδ=γγ-ββ αντικαθίσταται από την CA=HH-OO όπου η διαφορά ΟΟ-ΗΗ δεν είναι άλλη από την οξειδοαναγωγή ή νοητική πύρωση (Ο)(διαλογισμό = κατανόηση της πρανα) και απόσταξη (παραγωγή νέων (Η) αιθερικών υδρογόνων) της αλχημείας. Το γινόμενο C*A είναι η μάχη Υιού με τον Διάβολο (την σκιά του πνεύματος )

Η σειρά 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89… περιέχει τόσες διαδοχικές τετράδες-προσωπικότητες όσες και ψηφία. Επί πλέον όσο οι λόγοι απομακρύνονται από την μονάδα τόσο προσεγγίζουν την τελειότητα της χρυσής τομής λχ 2/3=0,666 ενώ 55/89=0,6179 όταν 1/φ=0,618. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι όσο μια προσωπικότητα-τετράδα απομακρύνεται από την πηγή της αποκτά μορφική τελειότητα…

Μια άλλη θεμελιώδης παρατήρηση αφορά τις τετράδες που είναι γνωστές ως τα 4 καβαλιστικά δένδρα:

0112 = θεϊκή προσωπικότητα =4

1123 = πνευματική προσωπικότητα = 7

1235 = ψυχική ή αστρική προσωπικότητα =11

2358 = φυσική προσωπικότητα =18

 

εικ  Οι   Μακαρισμοί

Το εικοσάεδρο είναι το ύδωρ  της γεύσης-φαντασίας, στο οποίο αποθηκεύονται οι εμπειρίες... Όμως τι είναι το νερό ?  Κανείς πραγματικά δεν ξέρει. Στο ένθετο βίντεο γίνεται η καβαλιστική παρουσίαση εν αγνοία των ομιλούντων...  

«Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο».  Α. Αϊνστάιν 

Η θεωρία του καθιερωμένου μοντέλου των στοιχειωδών σωματιδίων τείνει να ταυτιστεί με το καθιερωμένο μοντέλο του καβαλιστικού δένδρου… που προβάλει από την κύστη του ιχθύος ή ηλιακό οφθαλμό 666: 6 λεπτόνια (ηλεκτρόνιο, μεσόνιο, ταυ και τα 3 νετρίνα τους) και 5 φορείς αλληλεπίδρασης (φωτόνιο και μποζόνια) ανταποκρίνονται στην εξαγωνική και πενταγωνική συμμετρία του πενταγωνικού δωδεκαέδρου του αιθέρα ή χρυσής τομής 666… η οποία συνεχίζεται στην εξαγωνική συμμετρία του επόμενου καβαλιστικού δένδρου ή τετρακτίδος των 6 αστρικών κουάρκς…

Όταν πρωτοδιάβασα το απόφθεγμα του Αϊνστάιν νόμισα ότι ήταν άλλη μια  δεικτική διατύπωση για το μέγεθος της ανθρώπινης βλακείας. Συγκρίνοντας το όμως με την  βουδιστική θέση  ότι ο κόσμος μας είναι εκδήλωση της  δημιουργικής τριάδας των παθών: λαγνείας, μίσους και φθόνου. Αντιλήφθηκα στους τρεις σταυρούς της αστρολογίας … τον γεωμετρικό  προσδιορισμό της κοσμικής βλακείας !!!

Η δημιουργική διαλεκτική των παθών  είναι γνωστή στα πατερικά κείμενα της  φιλοκαλίας, όπως και στα ανάλογα κείμενα  όλων των θρησκειών που έχουν μια μακροχρόνια παράδοση στην παρατήρησή τους ως η οκτάβα των 7 βασικών αμαρτημάτων.  Που ξεκινούν είτε από την «ηλεκτρομαγνητική» λαγνεία, είτε από τον «βαρύ φθόνο» των Τιτάνων, είτε από το «σωρευμένο μίσος» στην σκληρότητα της υπερηφάνειας του οποίου έχουν εγκλωβιστεί κάποιες παλαιές ιεραρχίες του αέρα που έχουν επίγνωση του χαοτικού  κοσμικού παρελθόντος της εξέλιξης

Ο βουδισμός διατηρεί ως «κόρη οφθαλμού» στις ιερές  γεωμετρικές μαντάλες την  απόκρυφη γνώση της δημιουργίας εξ αιτίας των κοσμικών αβυσσαλέων παθών που η ανθρωπότητα γνωρίζει μέσα από την έκφραση των μικρών αντίστοιχων δικών της παθών…

Η σύγκρουση των Διδύμων αδελφών (πυρών) εντός του τρίτου οφθαλμού.

(Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι η θέα του κόσμου επιτυγχάνεται στην ισορροπία του εσωτερικού αιθερικού πυρός με το εξωτερικό του ήλιου…)

Ο τρίτος οφθαλμός στην αιγυπτιακή μεταφυσική ονομάζεται «wajet» ή καταστροφικός οφθαλμός 666 του θεού Ώρου. Σε αυτόν τον οφθαλμό δισκοπότηρο αναδεύονται τα σπέρματα των έξη βασιλείων ή θείων δυναστειών ½+1/4+1/8+1/16+1/32+1/64 = 63/64. Οπότε προκύπτει το ενδιαφέρον ερώτημα για την μεταξύ τους σχέση όπως και με τον αριθμό των 96 πετάλων (2Χ48=96) που του αποδίδει ο βουδισμός.

Η απάντηση είναι γενικά γνωστή και αφορά την χρυσή τομή (την ωραία Ελένη που ισορροπεί τις μάχες των Διοσκούρων)… Όμως η λεπτομερής εξέταση είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική για την μυητική φόρμουλα

Ο καθημερινός μόχθος για επιβίωση στο πλαίσιο του πολιτισμού επιτυγχάνει τον βαθμιαίο έλεγχο της φαντασίας, (κινητικό κέντρο της προσωπικότητας) διοχετεύοντας τις λιβιδικές ενέργειες των κατώτερων κέντρων στην νοητική κρίση του λαιμού:

4 πέταλα του κέντρου της βάσης

6 πέταλα του ιερού κέντρου

4+6=10 πέταλα το ηλιακού πλέγματος

10+6=16 πέταλα του λαιμού (αριθμός τετράγωνος=φωτισμός)

Οι αριθμοί 4,6,10,16 αποτελώντας 4εις διαδοχικούς όρους μιας σειράς Fibonacci συνιστούν μια προσωπικότητα, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα μια ψυχική πυθαγόρεια τριάδα τετραγώνων (φωτισμού).

Αν α,β,γ,δ είναι όροι της ακολουθίας Fibonacci τότε (αδ)^2 + (2βγ)^2 = (β^2 + γ^2)^2

Αντικαθιστώντας τους αριθμούς των πετάλων λαμβάνουμε:

(4Χ16)^2+2(6Χ10)^2= (6^2+10^2)^2 =>

4096+14400=18496

το οποίο εκφρασμένο σε μοίρες είναι:

4096/360+14400/360=18496/360 =>

136+0=136

136=100+36 είναι το άθροισμα της ειμαρμένης (100) με την πρόνοια των 36 δεκανών ή άθροισμα των 36 σπερματικών-νοητικών μορφών* στο δισκοπότηρο του 666 (ο τριγωνικός 36)

*Στην αιγυπτιακή αστρολογία οι δεκανοί είναι οι 36 αρχετυπικές μορφές που αθροίζονται στο ζώδιο των Ιχθύων (η αποθήκη των νοητικών μορφών-ζώων ή σχεδίων του βουδισμού)

Υποδεικνύεται επίσης το υπόλοιπο της διάιρεσης, ως η γωνία των 136 μοιρών ή όπως θα έλεγε ο καβαλιστής ευαγγελιστής συγγραφέας της παραβολής των 5 άρτων και των 2 ιχθύων: 16 περισεύματα στο 5ο κοφίνι-ζώδιο του λέοντα καθώς 136=4*30+16.

Όμως το 16 υποδεικνύεται και από την σχέση 136=100+36=(10)^2+(6)^2. Στην ζωδιακή πυθαγόρεια τριάδα 64+36=100 όπου καταργούνται οι 64 βουλήσεις των σπερμάτων, θυσιασμένες στην δόξα της λάμψης του δισκοπότηρου ή σταυρικού γαμήλιου θανάτου…

Επισημαίνοντας μας την αριθμολογική ή θεοσοφική 1+6=7 νίκη (το φλεγόμενο άρμα του προφήτη Ηλία) του θυσιασμένου Λέοντα-Χριστού της μορφής εκ της φυλής του Ιούδα (το ζώδιο του Λέοντα).

βλ. το μυθιστόρημα «Το χρονικό της Νάρνια».

Στην επί του όρους (της σπονδυλικής στήλης) ομιλία υπάρχει ο ακόλουθος διάλογος του Χριστού με τους μαθητές, ο οποίος συνεχίζει να εμπνεέι τους αστρολόγους : «Ότε έκοψα τους πέντε άρτους εις τους πεντακισχιλίους*, πόσους κοφίνους πλήρεις κλασμάτων εσηκώσατε; Λέγουσιν προς αυτόν. Δώδεκα. Και ότε τους επτά εις τους τετρακισχιλίους* πόσας σπυρίδας (ζεμπίλια) πλήρεις κλασμάτων εσηκώσατε; Οι δε είπον, Επτά. Και έλεγε προς αυτούς, Πώς δεν καταλαμβάνετε;»

Μια προσέγγιση στο θαύμα του πολλαπλασιασμού των 5 ή 7 άρτων και των 2 ιχθύων είναι ότι σκιαγραφείτε η πολικότητα της αντίθεσης του οίκου των άρτων (του στάχυ της παρθένου) και των δύο ιχθύων του αντιστοίχου οίκου. Η αναφορά στους 12 κοφίνους – ζώδια και τας 7 σπυρίδας-πλανήτες περιγράφει την αιθερική διατροφή των 12 ή των 7 εκδηλωμένων ιεραρχιών από το ηλιακό κέντρο. Η ιεραρχία του αιθερικού υδροχόου περιγράφεται και με το όνομα «τα καλάθια της διατροφής».

*Με τον όρο χιλιάδες περιγράφονται τα πυθαγόρεια γεγονότα. Οπότε πεντακισχίλια (5Χ1000) είναι τα γεγονότα που αναφέρονται στην ζωή της ψυχής ή αυτοπαρατήρησης και διαμοιράζονται στα 12 ζωδιακά στάδια, ενώ οι τετρακισχίλια (4Χ1000) είναι τα παρατηρήσιμα γεγονότα από την νοητική προσωπικότητα που ερευνώνται από τους 7 νοητικούς πλανήτες και όχι τις 12 ζωδιακές ιεραρχίες...

Τις μοίρες του κύκλου ως εκφράσεις φλεγομένων σπερμάτων ή ακτίνων στο δισκοπότηρο 16=1+6=7

(1/9)^2+(1/16)^2=16/144+9/144=25/144=(5/12)^2

1/3+1/4=7/12

Σε αυτήν την τιμή προστίθενται κατά την δεύτερη μύηση (πρώτη σύγκρουση των δύο αδελφών), τα 12 πέταλα του καρδιακού λωτού προσφέροντας την ισορροπημένη ενόραση του τρίτου οφθαλμού ο οποίος συνθέτει όλα τα πέταλα του σώματος στο ένα από τα δύο Δίδυμα συνθετικά του πέταλα: 4+6+10+12+16=48 και 2X48=96

Η σύγκρουση των Διδύμων αδελφών είναι το άθροισμα των δύο ριζών της χρυσής τομής που φανερώνουν τον δυϊσμό της Μονάδας κατά την δεύτερη μύηση Φ-1/φ=1 ή 1,618-0,618=1

Εδώ παρατηρούμε ότι η «αιγυπτιακή» συνθετική φόρμουλα του τρίτου ματιού (wajet) ½+1/4+1/8+16+132+1/64 = 63/64 = 1-1/64 σχετίζεται με την Φ=1-1/φ και το 1/64 με το 1/φ της γωνίας των 36 μοιρών της χρυσής τομής… Σχέση που μπορεί να μελετηθεί στην γεννήτρια πυθαγόρεια τριάδα 2Χ(3,4,5) όπου φανερώνεται η Ειμαρμένη των Κενταύρων (100) ως 64+36=100 .

Εδώ ο Ερμής ως (ο 8ος) είναι αυτός που έχει επίγνωση των 8Χ8= 64ων δυνατών καταστάσεων του i-Ching που περιέρχεται η εγκλωβισμένη βούληση-επιθυμία στην μορφή.

Ο Χριστός-Λέων της νοητικής μορφής, θυσιάζεται για να σωθεί δια μέσου της υλικής "Μεταμορφώσεως" σε φως, η ζωική μορφή του 36 (ο Αντίχριστος και η λεόντεια κεντρική κεφαλή της λερναίας Ύδρας των Παλλαντιδών του φυλετικού ρεύματος) ως ο δεύτερος καβαλιστικός Αδάμ-ας..

Αλλά 1/64+1/36 = (1/8)^2 +(1/6)^2= 100/2304=(10/ 48)^2

Παρατηρούμε δηλαδή ότι η ανάφλεξη (ύψωση στο τετράγωνο) των σπερμάτων ή καλύτερα άνοιγμα των πετάλων στον ιερό λωτό με τα 6 πέταλα, που ελέγχει η φυλή και τον καρδιακό των 8 πετάλων ή νοητικών κατευθύνσεων, διεγείρει στο δεύτερο μέρος της ισότητας μια δεκάδα πετάλων-σπερμάτων (10/48). Παραπέμποντας στην δράση της δεκάδας ή ψυχής (ηλιακού αγγέλου) που αναδεύει τα σπέρματα στο δισκοπότηρο-κοιλότητα του συνθετικού τρίτου ματιού (2Χ48=96)…

« Έχουμε λοιπόν μια πυθαγόρεια τριάδα σπερμάτων»… Με το δισκοπότηρο των σπερμάτων να φλέγεται…

Κρυσταλλογραφία και Ενόραση

Στην διάρκεια του υδάτινου ζωδίου του σκορπιού, δεχόμαστε την διδασκαλία του Αρχαγγέλου  για το λεγόμενο ενορατικό πεδίο ή την φύση της κοσμικής επιθυμίας... Ήδη η σκέψη μας στράφηκε στην απόκρυφη φιγούρα του Ιούδα (απόστολου της επιθυμίας, λεοντής της μορφής) ή κρεμασμένου της 12ης κάρτας του ταρότ. Η κάρτα αποδίδεται στην Ποσειδώνια ενόραση και την παθητικότητα του ενορατικού θήλεος-ύδατος της επιθυμίας... Όσον αφορά το δένδρο του κρεμασμένου και τα 30 αργύρια της προδοσίας του, έχουμε αναγνωρίσει σε αυτά εύκολα την πεντάφυλλη συκιά,  το δένδρο της φώτισης του κ.Βούδα και τα 30 σπέρματα-νομίσματα στο άγονο* έδαφος της αλχημείας-διαλογισμού,  δηλ. τις 30 ακμές του εικοσαέδρου του ύδατος ή μυητικούς βαθμούς στους κλάδους του καβαλιστικού δένδρου ή εικοσάεδρου…

*αποκαλείται άγονο καθώς δεν παράγει τέκνα-υπόλοιπα. Αντιθέτως καταστρέφει τα σπέρματα-υπόλοιπα στο φως των πρώτων διαιρετών  ή ψυχικών Μονάδων… του Μοναδιαίου πεδίου της θεοσοφίας. (βλ. Μοναδολογία του Leibniz)

Η ΑΔΑΜάντινη βουδική οικογένεια των κρυστάλλων του ύδατος ελέγχει την μορφοποιητική δράση της επιθυμίας που εκδηλώνεται στην κίνηση-σκέψη του αέρα.  Θα επιχειρήσουμε λοιπόν να εμβαθύνουμε στην φύση της ψυχικής-ύλης ή μορφής,  εκμεταλλευόμενοι  την ανάπτυξη της επιστήμης της κρυσταλλογραφίας…  Στην μεταφυσική η επιστήμη της ενόρασης  η κατανόησης της λειτουργίας του οφθαλμού και της όρασης, αφορά το μυστήριο της μήτρας-οφθαλμού ή δισκοπότηρου του φωτός των 30 σπερμάτων-νομισμάτων που περικλείει… (οι 30 ημέρες του μηνός, μήνη=σελήνη ή μορφή)

Το φως (ο Υιός) δεν είναι τίποτε άλλο παρά εγκάρσιοι κυματισμοί του ίδιου εκείνου μέσου που προκαλεί τα ηλεκτρικά  και μαγνητικά φαινόμενα, δηλ. ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα (σύνθεση του εκρηκτικού πατέρα και του περιοριστικού ιόχρου μητρικού αδιαπέραστου δακτυλίου).

 

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ανάλογα με την συχνότητα των κυμάτων της και αντίστοιχα την ενέργεια που μεταφέρει χωρίζεται σε 7 περιοχές !!!. Αυτές είναι:

1.       τα  ραδιοκύματα

2.       τα μικροκύματα

3.       οι υπέρυθρες ακτίνες

4.       το ορατό φως

5.       οι υπεριώδεις ακτίνες

6.       οι ακτίνες Χ

7.       οι ακτίνες γάμμα.

 

« Η ανακάλυψη   των ακτίνων-Χ από τον Ρέντγκεν το 1895 έδωσε νέες ιδέες στους ερευνητές της εποχής. Από την Οπτική ήταν ήδη καλά γνωστό ότι το φαινόμενο της περίθλασης του φωτός εμφανίζεται όταν στη διαδρομή μιας φωτεινής ακτίνας παρεμβληθεί ένα εμπόδιο ή μια οπή με διαστάσεις παρόμοιες με το μήκος κύματος του φωτός. Επειδή το μήκος κύματος των ακτίνων-Χ, περίπου ένα δέκατο του δισεκατομμυριοστού του μέτρου, είναι παρόμοιο με τις αποστάσεις μεταξύ των ατόμων στα στερεά, ο γερμανός φυσικός Μαξ φον Λάουε σκέφθηκε ότι θα μπορούσε να διερευνηθεί η δομή των στερεών αν τα «φωτίζαμε» με ακτίνες-Χ. Η ιδέα του αποδείχθηκε σωστή και τα αποτελέσματα των πειραμάτων του ανακοινώθηκαν την άνοιξη του 1912, επιβεβαιώνοντας από τη μια μεριά ότι οι ακτίνες-Χ έχουν κυματικές ιδιότητες και δείχνοντας από την άλλη ότι οι ιδιότητες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη της ύλης.  (Νομπέλ Φυσικής του 1914)

Η ανακάλυψη του Λάουε εντυπωσίασε πολύ τους επιστήμονες της εποχής και δύο από αυτούς, ο άγγλος καθηγητής Φυσικής Γουίλιαμ Χένρι Μπραγκ και ο γιος του Γουίλιαμ Λόρενς Μπραγκ, αποφάσισαν αμέσως να προχωρήσουν στη μαθηματική ανάλυση του φαινομένου. Αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν η διατύπωση του νόμου της περίθλασης (είδος ανάκλασης) των ακτίνων-Χ από έναν κρύσταλλο και να κερδίσουν το Νομπέλ Φυσικής του 1915

 Ο νόμος αυτός έχει την πολύ απλή μαθηματική μορφή:  n λ = 2d ημθ,  όπου λ είναι το μήκος κύματος των ακτίνων-Χ, n ένας ακέραιος αριθμός (στην απλούστερη περίπτωση ίσος με 1), d η απόσταση μεταξύ των επιπέδων στα οποία διατάσσονται τα άτομα του κρυστάλλου και ημθ το ημίτονο της γωνίας μεταξύ των επιπέδων και της κατεύθυνσης των ακτίνων-Χ. Επομένως αν «φωτίσουμε» έναν κρύσταλλο με ακτίνες-Χ και τον περιστρέψουμε έως ότου η ένταση της ακτινοβολίας-Χ που περιθλάται από αυτόν γίνει μέγιστη, έχουμε μετρήσει τη γωνία θ. Το φαινόμενο θυμίζει την ανάκλαση του φωτός από ένα κάτοπτρο, έτσι ώστε πολλές φορές στην «τεχνική» γλώσσα των κρυσταλλογράφων οι περιθλώμενες δέσμες ακτίνων-Χ ονομάζονται «ανακλάσεις». Στη συνέχεια, γνωρίζοντας το μήκος κύματος λ των ακτίνων-Χ μπορούμε να υπολογίσουμε αμέσως την απόσταση μεταξύ των επιπέδων στα οποία είναι διατεταγμένα τα άτομα που αποτελούν τον κρύσταλλο – με άλλα λόγια, να μετρήσουμε τις αποστάσεις μεταξύ των ατόμων!

Από την ανακάλυψη του νόμου του Μπραγκ ως σήμερα η κρυσταλλογραφία των ακτίνων-Χ έχει αναδειχθεί σε σημαντικότατο κλάδο της μελέτης δομής των στερεών.  Όμως η σημασία της κρυσταλλογραφικής μελέτης των υλικών είναι σήμερα πολύ ευρύτερη από όσο αφήνουν να εννοηθεί τα παραπάνω αποτελέσματα. Μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές ήταν η μελέτη της δομής των βιολογικών μορίων. Αυτή ξεκίνησε με τη διευκρίνιση της δομής του DNA από τους Κρικ και Γουότσον (βραβείο Νομπέλ Φυσιολογίας 1962) και των πρωτεϊνών από τους Κέντριου και Πέρουτζ (βραβείο Νομπέλ Χημείας 1962) και κατέληξε σήμερα στη μελέτη της κρυσταλλικής δομής των διάφορων ιών, που παίζει βασικό ρόλο στον σχεδιασμό και στη σύνθεση αντι-ιικών φαρμάκων. Τα φάρμακα, από μόνα τους, είναι άλλωστε μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές κρυσταλλογραφικής μελέτης, αφού τόσο η αποτελεσματικότητα της απορρόφησης ενός φαρμάκου από τον οργανισμό όσο και η χρονική διάρκεια διατήρησής του εξαρτώνται από τη μορφή κρυστάλλωσης – και συνήθως τα φάρμακα έχουν περισσότερες από μία. Μια άλλη σύγχρονη εφαρμογή της κρυσταλλογραφίας ακτίνων-Χ είναι η εξ αποστάσεως μελέτη της επιφάνειας ουράνιων σωμάτων, όπως για παράδειγμα των πετρωμάτων του Αρη από το αμερικανικό διαστημικό όχημα Curiosity.»      «Χ. Βάρβογλης καθηγητής ΑΠΘ»

Όσοι έχουν την στοιχειώδη ακαδημαϊκή και θεοσοφική εκπαίδευση θα αντιλήφθηκαν ήδη ότι το ορατό φως είναι η 4η περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος στην οποία αναπτύσσει την συνείδησή της η ανθρώπινη 4η ιεραρχία… του αιθεροφυσικού πεδίου.

Οι ακτίνες Χ ανήκουν στις ιονίζουσες ακτινοβολίες, αφού η ενέργειά τους είναι ικανή να προκαλέσει τον ιονισμό ατόμων και μορίων από αριθμό εσωτερικών τους ηλεκτρονίων.  Έχοντας μήκος κύματος να πλησιάζει αυτό των ατόμων δηλώνουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η αρχή της κρυσταλλογραφικής ενόρασης χρησιμοποιεί τις ίδιες κατοπτρικές-περιθλαστικές αρχές με την λευκή δεύτερη  βουδική οικογένεια του ΑΔΑΜΑΝΤΑ του ύδατος…  Όσον αφορά τον τρόπο που παράγει ο τρίτος οφθαλμός της Δορκάδος-ενόρασης την ακτινοβολία-χ ή γ, αναφέρεται ως το φως της ζωής-θανάτου, (λευκής άκτιστης ουσίας) ή απελευθερωμένης ουσίας εκ της καταστροφής των σπερμάτων της σεξουαλικότητας στον σκορπιό…  (βλ. μαγικά τετράγωνα φωτός του θεοσοφιστή Αϊνστάιν:  C2=EX1/m, όπου C2=τεράγωνο του φωτός, 1/m=το μεταβαλόμενο σπέρμα, και E=η εγκλωβισμένη στο σπέρμα ενέργεια που αποδίδεται πίσω στο Σύστημα)   

Αρχική