οτετραγωνισμόςτουκύκλου

Ο τετραγωνισμός του κύκλου

 

                                         

                                         Ώστε η έλικα του Αρχιμήδη είναι ο  περίφημος σπειροειδής όφις  (δράκος) της αλχημείας.

Ο τετραγωνισμός του κύκλου

 

     Στην εποχή μας  αποκαλύπτεται ότι το έσχατο σωματίδιο της ύλης  είναι …φανταστικό.  Από όπου και η ανάγκη για την έρευνα των δυνάμεων που υποκρύπτονται στην λειτουργία της φαντασίας.

 

      Ο κύκλος είναι σύμβολο των περιόδων του χρόνου.  Δηλαδή ης  περιοδικότητας  των υλικών ταλαντώσεων  στις οποίες έχουμε παγιδευτεί…  Η ύλη είναι σύμφυτη με  το αιθερικό ικρίωμα ή γεωμετρικό πλέγμα των ταλαντώσεων,  και την μεγάλη σταθερότητα που εμφανίζει  εξ αιτίας της   φλυαρίας  μας …

Αντιμετωπίσαμε  τα μαγικά τετράγωνα ως  εκφράσεις της ψυχής… που διαμορφώνει την «ύλη»…    

Το ζήτημα  του τετραγωνισμού του κύκλου με τον κανόνα και τον διαβήτη των τεκτόνων,  δηλαδή με λογικό τύπο  και  εφικτή ιδεοπλασία,  μας οδηγεί κατευθείαν στο ψυχολογικό υπόβαθρο του γεωμετρικού προβλήματος.

 

        Η έλικα του Αρχιμήδη  συνδυάζει, τις τρείς μορφικές εκφράσεις του κοσμικού πυρός.

Την ευθεία της πνευματικής θέλησης.

Την  κυκλική υλική

Και την σύνθεσή τους σε ψυχική σπειροειδή.

Υπάρχει από την αρχαιότητα η έκφραση της ψυχής και ως τετράγωνο.  (Μαγικά τετράγωνα, μάνταλα).  Εμείς αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της έκφρασης της ψυχής δια μέσου των δεδομένων της επιστήμης μας     Ε=M*C2   και ως τετραγώνου του φωτός

       Η έλικα του Αρχιμήδη έχει την ιδιότητα   σε κάθε σημείο της,  να ορίζει σε σχέση με το κέντρο της και την εφαπτόμενη στο εν λόγω σημείο.  Έναν κύκλο και ένα  ορθογώνιο τρίγωνο ίσου εμβαδού…  Άρα και τετραγώνου.   Εκ του οποίου  έλαβε και την επωνυμία της τετραγωνίζουσας  του κύκλου.

    

      Το "έσω ους" ή λαβύρινθος αποτελείται από  τον λαβύρινθο (αίθουσα, ημικύκλιοι σωλήνες, κοχλίας, υδραγωγοί) και τον έσω ακουστικό πόρο, με το στατοακουστικό νεύρο

       Η ομοιότητα της σπείρας με τον κοχλία στον λαβύρινθο εξάπτει την φαντασία μας…

Υπάρχει μια σύσταση γραμμένη στα Ουπανισάντ για την ανάγκη εμμονής της προσοχής στην αίσθηση της ακοής επειδή δίνει την εξουσία για την συνειδητή διαμόρφωση του "κυκλικού" αναπνευστικού ρυθμού...

     Η ηρεμία είναι λοιπόν το αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας παθητικής «τετράγωνης» εμψυχωμένης προσωπικότητας, ικανής να ανταποκρίνεται στο  ηχητικό  ρεύμα ...

 

      Ώστε η έλικα του Αρχιμήδη είναι ο  περίφημος σπειροειδής όφις  (δράκος) της αλχημείας.

 

      Αποσυμβολίζοντας  το θέμα  του  αγγέλου  που κτυπά τον  δράκο  με το ακόντιο ή ρομφαία, διαπιστώνουμε ότι  το ακόντιο είναι η εφαπτομένη στην σπείρα-δράκο με τον άγγελο ως τρίγωνο. 

Που κατόπιν θα μετατραπεί στο τετράγωνο του φωτός την ανθρώπινης νοητικής υπόστασης.

 

     Στην προσπάθεια για την επίλυση του τετραγωνισμού του κύκλου ο Ιπποκράτης  ο Χίος ανακάλυψε ότι μερικοί μηνίσκοι ανάγονται σε ισοεμβαδικά τρίγωνα και τετράγωνα.  

Ο μετασχηματισμός επιτυγχάνεται σαν απόρροια του πυθαγορείου θεωρήματος στο ορθογώνιο τρίγωνο. Το άθροισμα των εμβαδών των κύκλων με διαμέτρους τις κάθετες πλευρές είναι ίσο με το εμβαδόν του κύκλου με διάμετρο την υποτείνουσα.

      Στην περίπτωση  της αστρολογικής σφραγίδας της σελήνης (ένας σταυρός με 4 μηνίσκους)  οι 4 μηνίσκοι έξω από το σταυρό-τετράγωνο έχουν άθροισμα ίσο με αυτό των 4 τριγώνων που συνθέτουν το τετράγωνο.

Η σχέση  με τον σταυρό του  Αγίου Γερμανού είναι εμφανής...

 

      Στα σύμβολα του «μαγικού πλανήτη Δία»  συναντάμε τον αριθμό 2,  το τετράγωνο και  την σπείρα.   Το μαγικό τετράγωνο του Δία (4)  έχει την ιδιότητα να  μετουσιώνει την κυκλική δόνηση της ύλης,  στο φως της ψυχικής ουσίας (2)  καθιστώντας την νοητικά εύπλαστη…  δηλαδή μαγική.

Ας σημειώσουμε λοιπόν την εμπλοκή  των δύο αστρολογικών πλανητών, Σελήνη-Δία ως τους μεγάλους μαγικούς παράγοντες...   

       Η έλικα του Αρχιμήδη προκύπτει  από τον συνδυασμό δύο ομαλών κινήσεων.  Μίας ευθύγραμμης και μιας περιστροφικής.

      Η ομαλή περιφορά της γης γύρω από τον εαυτό της σε 24 ώρες, και η σταθερή τροχιά της στο διάστημα παρέχουν τις δύο κινήσεις για την δημιουργία της ….  Όχι όμως και την ακινησία του συστήματος αναφοράς  με αποτέλεσμα μια πολύ πιο πολύπλοκη τροχιά της ελικοειδούς….  (κυκλοειδή  ελικοειδή).  Παρ όλα αυτά εμείς θεωρούμε ότι ενυπάρχει  στην τροχιά της, διότι   τα πλάσματα στην επιφάνειά της διάγουν μία διπλή ζωή  ύπνου-ενγρήγορσης όπως  οι δύο φάσεις του κύκλου της  (ημέρα νύκτα).  Παράγοντας το ονειρικό φως,  τις ιδιότητες του οποίου εξετάζουμε.

      Έχουμε ήδη επισημάνει την δράση των κυκλοειδών στην λεκάνη, την κεφαλή και τον θώρακα,  των ζώων και του ανθρώπου.  Η σπειροειδής επανάληψη του κυκλοειδούς είναι εμφανής στα γεννητικά όργανα χωριστά, αλλά γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή όταν η κυκλοειδής βάλανος εισέρχεται στην μήτρα της κυκλοειδούς λεκάνης…  Παράγοντας σπερματοζωάρια, με τον ίδιο τρόπο που ο αδένας του μετώπου παράγει τους τριγωνικούς σπινθήρες του ονειρικού φωτός… 

      Ένα σπερματοζωάριο αναλογεί λοιπόν σε ένα  ορθογώνιο τριγωνικό σπινθήρα  της σπείρας του Αρχιμήδη.  Που κυριολεκτικά ομοιάζει με έναν σπινθηροβόλο τροχό, καθώς η εφαπτομένη  αγγίζει την κυκλοειδή σπείρα…