Dosarul Megapower şi legătura cu Ponta

http://www.stareapresei.ro/dosarul-megapower-si-legatura-cu-ponta-44507.html

Dosarul Megapower pare a fi ultimul glonte contra lui Ponta înainte de primul tur de scrutin. Dar prea puţini mai ştiu azi ce a însemnat Dosarul Megapower.

Vom face un story al acestui dosar, bazat pe ce scria pe vremuri Academia Caţavencu (AC), cu trimiteri la răspunderea lui Ponta. Robert Turcescu a scris deja despre relaţia dintre Dosarul Megapower şi Victor Ponta şi vom explicita postările sale.

DOSARUL MEGAPOWER Container de container

Un container a fost trimis in Portul Constanta. Expeditorul era compania româno-americană Megapower. Destinatarul părea a fi societatea bucureşteană Megapower Europe SRL. Cel ce trebuia să ridice coletul – Grigore Maimut, fost angajat Bancorex, administrator Megapower.

ROBERT TURCESCU: Dosarul Megapower a fost instrumentat de procurorul Victor Ponta. Prejudiciul nu a fost niciodată recuperat

La desigilarea containerului, pe 17 noiembrie 1998, în acesta au fost găsite microprocesoare de construcţie specială, instalaţii electronice, detalii tehnice ale tuturor componentelor, documente secrete, fotografii inedite cu înalţi demnitari români şi imagini cu actorii evenimentelor din decembrie 1989.

DOSARUL MEGAPOWER Cine este Grigore Maimut

Grigore Maimut a fost un ofiţer al Miliţiei Economice, intrat după 1990 în lumea bancherilor. A ajuns director al Sucursalei Bancorex Lipscani, alături de Ana Capetti, împreună cu care l-a ejectat pe Răzvan Temeşan din fruntea Bancorex. Primul său dosar penal: Afacerea Sanca – Bankcoop – Bancorex, din 1996. Dinulescu, Temeşan, Ana Capetti, Alexandru Răducan, Cătălin Botezatu şi Ion Udilă au fost arestaţi, apoi eliberaţi, iar Grigore Maimut a fost avansat consilier al următorului preşedinte Bancorex, Florin Ionescu, “infestat cu virusul SIE”, cum se exprimă AC. Maimut a fost trimis în SUA, ca reprezentant al băncii la Megapower. Bancorex a pompat în Megapower 4 milioane de dolari.

DOSARUL MEGAPOWER Mermelit de SIE

Cu Vlad Soare in fruntea Bancorex, Afacerea Megapower a fost luată la control si s-a decis lichidarea firmei. Maimut a fost însărcinat cu expedierea în ţară a arhivei companiei şi a aparaturii. Aşa a apărut containerul în Portul Constanţa. AC susţine că lichidarea Afacerii Megapower a deranjat pre mulţi. Fără SIE, acesta nu ar fi ajuns orfan în Portul Constanţa.

ROBERT TURCESCU Rechizitoriul lui Victor Ponta la afacerea Megapower

“SIE este serviciul ce a informat SRI despre existenţa containerului expediat din SUA şi tot SIE deţine la teşcherea date despre activitatea desfăşurată în afara ţării de anumiţi demnitari vizaţi de Scandalul Megapower: Petre Roman, Theodor Stolojan, Florin Georgescu”

, susţine AC. Petre Roman azi e parlamentar PNL. Stolo e europarlamentar popular, iar Florin Georgescu pedalează la BNR.

DOSARUL MEGAPOWER România, investitor în SUA

Afacerea Megapower a pornit în anul 1990. Am scris despre ea în Evenimentul zilei. Cristian Lazarovici, vicepreşedinte al unei sucursale a firmei Vicor din SUA, şi Robert Deutsch, profesor la Universitatea Stanford din California, ambii de origine română, au avut ideea că România ar putea produce în SUA surse elctronice de alimentare tip AC-DC, destinate echipamentelor de telecomunicaţii, tehnică de calcul şi electronică industrială.

ROBERT TURCESCU De ce lipseşte pagina 9 din rechizitoriul lui Victor Ponta

Numele Deutsch ne-a atras atenţia imediat. Am făcut Rezistenţa materialelor în facultate după manualele formidabile ale lui Ioan Deutsch, patriarhul braşovean al acestei discipline. Cu siguranţă, Robert Deutsch acesta, profesor de finanţe, este cel care a adus-o pe Corina Dumitrescu la Stanford.

Actul de înfiinţare Megapower e semnat de Cristian Lazarovici şi Allan K. Austin, din partea Megapower, şi de Cornel Moldovan, din partea IIRUC SA Bucureşti. Afacerea a început cu binecuvântarea Guvernului, care se angaja, prin HG nr. 1203/4 noiembrie 1990 al Cabinetului Roman, să asigure finanţarea investiţiei în societatea mixtă printr-un credit bancar în valută, obţinut de IIRUC SA.

DOSARUL MEGAPOWER Fără bani, inginerim financiar

FMI, BERD, filiala Moscova, dar şi BERD-ul mare nu au pus botul. Era nevoie de o finanţare de 12 milioane de dolari, care urmau să fie transferaţi în SUA. Ministrul Finanţelor, Theodor Stolojan, şi secretarul de stat de la Industrii, Vasile Baltag, prin nota nr. 2365/5 din 26 aprilie 1991, au propus Guvernului să dea ca împrumut 2,5 miliarde lei firmei IIRUC, pentru a cumpăra cu ei 12,4 milioane de dolari SUA, pentru finanţarea Megapower Corporation SUA.

Nota a fost aprobată de prim-ministrul Petre Roman pe 27 aprilie 1991. Depozitul în valută în favoarea IIRUC SA a fost constituit la BRD, fiind aprobat prin HG nr. 365/27 mai 1991. Expunerea de motive a hotărării a fost semnata de Victor Stănculescu, ministrul industriilor (cel care anterior, la Revoluţie, îşi pusese piciorul în ghips, apoi se deghipsase repede ca să facă parte din completul care i-a condamnat pe Leanţa şi Nea Nicu, iar acum îşi petrece liniştit bătrâneţile, eliberat din puşcărie pe caz de boală), şi avizată favorabil de Eugen Dijmărescu (Dijmă era atunci ministrul Economiei şi Finantelor), şi de Victor Babiuc (ministrul Justiţiei atunci, acum eliberat condiţionat din puşcărie, sub control judiciar), cu propunerea de a nu fi publicată.

DOSARUL MEGAPOWER Încercarea Rompower

Când încă nu era clar dacă investitorul putea fi partener străin sau român şi proiectul părea sub semnul întrebării din lipsă de resurse financiare, a apărut o iniţiativă a salariaţilor IIRUC Dan Hurduc, Sorin Damian şi Nicolae Iosif, de a înfiinţa o societate cu capital privat în România, numită Rompower SRL, care să continue proiectul Megapower.

NAŞUL.TV Dosarul MEGAPOWER: O bombă gata de explozie! | Câteva coincidenţe bizare în perioada Ponta “ofiţer acoperit”

Prin Sentinţa civilă nr. 1690/19 iunie 1991, Judecătoria Sectorului 2 a admis cererea formulată de petiţionarii Sorin Damian, Dan Hurduc, Nicolae Iosif, Corina Moldovan (ahaha, fiica lui Cornel Moldovan – director general IIRUC SA), Robert Deutsch (ahaha, fiul vicepreşedintelui Robert Deutsch de la Megapower, Mihai Tudor Baltag (ahaha, fiul secretarului de stat Vasile Baltag), Aurica Cotar, Vlad Dan Maieran şi Vlad Stolojan (ahaha, fiul lui Theodor Stolojan), prin care se înfiinţa SC Rompower SRL.

Obiect de activitate al societăţii: absolut identic cu al Megapower. AC susţine că “intenţiile oculte ale tinerilor asociaţi [...] de a prelua afacerea Megapower au fost descoperite şi supuse anchetei”, iar Rompower s-a dezintegrat. Informaţiile noastre erau la acel moment altele. Rompower ar fi dispărut când taţii şi-au dat seama că nu mai e nevoie să-şi arunce fiii în hăul infracţional, pentru că s-a găsit o cale legală, sub oblăduire guvernamentală.

DOSARUL MEGAPOWER Jaf calificat

Megapower a început să funcţioneze pe 1 noiembrie 1991. Consiliul de administraţie? Muhaha: Cristian Lazarovici – preşedinte executiv; Robert Deutsch – vicepreşedinte; Vasile Baltag, reprezentantul Ministerului Industriilor – preşedinte; Florin Georgescu, reprezentant al Ministerului Finanţelor, şi Cornel Moldovan, din partea IIRUC, membri simpli.

COMISARUL Noi DOVEZI:Ponta, procuror CORUPT şi ofiţer acoperit SIE/În Afacerea Megapower Ponta s-a făcut slugă la SISTEM

Despre Cristian Lazarovici, specialist în electronică, se pare fost agent DIE. Adina Anghelescu, pe când încă era jurnalist de investigaţii, ca şi Cornel Dumitrescu, de la Lumea Nouă din SUA, afirmau că Robert Deutsch a fost coleg cu Ion Iliescu la studii, la Moscova. Iliescu ăsta, bun băiat! Sărac şi cinstit.

Lazarovici şi-a depăşit sistematic mandatul, plătind salarii anuale de 140.000 de dolari preşedintelui şi câte 120.000 vicepreşedinţilor. Câte 80.000 de dolari anual au fost plătiţi lui Huduc, Damian şi Iosif.