17 noiembrie 2014. Revoluţia românească de catifea

17 noiembrie

17 noiembrie 2014, spre seară (cu secvenţa de iniţiere cu o seară în urmă): Revoluţia de Catifea a românilor a început sau, mai bine zis, cum explicam în această postare, a răbufnit iar. Următoarea succesiune de evenimente a fost organizată cronologic, după orele la care au fost publicate ştirile.

17 noiembrie, ora 15.45

Iohannis: Vrem o schimbare a puterii în România. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii (Mediafax)

Acesta a fost semnalul de forţă dat de Klaus Iohannis, ce poate fi sintetizat cam astfel: după ce am fost păcăliţi de voi de câteva ori şi v-aţi făcut că sunteţi capabili să guvernaţi democratic alături de noi, nu ne mai lăsăm păcăliţi. Plătiţi oalele sparte tot de voi, nu veţi mai avea ocazia să daţi vina pe alţii, ca până acum.

17 noiembrie, ora 16.03

Comisia juridică a Senatului avizează începerea urmăririi penale pentru Andronescu şi Mihăilescu (Mediafax)

Andromaca/Abramburica şi Micky Şpagă intră la rând la DNA acum, după ce s-au trântit pe jos, şi-au smuls părul din cap, au strigat că e proces politic şi şi-au tăiat hainele cu lama.

17 noiembrie, ora 16.49

Camera Deputaţilor A RESPINS proiectul legii amnistiei şi graţierii. Scutaru, către parlamentarii PSD: “A trebuit să pierdeţi alegerile prezidenţiale pentru a aduce proiectul pe ordinea de zi” (Mediafax)

De pe 10 decembrie 2013 până pe 17 noiembrie 2014 – atât a rezistat “nepicat” (ca să ne exprimăm ca Klaus Iohannis) acest proiect oribil. Dincolo de smetia administrată de Georgică Scutaru, fostul meu coleg de la Mediafax, pesediştilor, e bine de subliniat că o altă lege cu un conţinut analog poate fi iniţiată oricând, în contextul politic adecvat. Trebuie să rămânem vigilenţi la semenea iniţiative legislative antidemocratice.

17 noiembrie, ora 17.32:

Tomac i-a cerut lui Zgonea să supună dezbaterii proiectul de lege privind votul prin corespondență(Agerpres)

Acum este momentul, pe breşa creată. Odată efectiv implementat votul prin corespondenţă, s-a terminat cu stânga ultrareacţionară din România. Deocamdată nu s-a terminat.

17 noiembrie, ora 17.40:

Iohannis: Trebuie să se înceapă urgent discuţiile pe Codul electoral şi să fie reactivată comisia parlamentară (Mediafax)

Klaus Iohannis urneşte discuţiile pe Codul electoral, prin reactivarea comisiei parlamentare de specialitate.

17 noiembrie, ora 17.46:

Cererea privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Ion Diniță, aprobată de Cameră (Agerpres)

Ion Diniţă este prietenul meu pe Facebook. Am descoperit cine e… cu ocazia zilei mele de naştere, când m-a felicitat. Sunt curios dacă o să îmi ureze “La mulţi ani!” de Revelion.

17 noiembrie, ora 17.47

Ghiţă: În actuala conjunctură nu se mai recomandă discuţii despre candidaturi la şefia PSD (Mediafax)

Sebastian Ghiţă îşi dă seama că el şi în general gaşca de sunet şi ecran din jurul lui Ponta trebuie să facă un pas înapoi şi să aştepte o altă oportunitate. Să nu ne facem iluzii. Aceşti oameni sunt disperaţi (multora le zornăie cătuşele la ureche sau la uşă) şi mai sunt capabili de gesturi disperate. Foarte periculoşi.

17 noiembrie, ora 18.16

Senatorul PNL Akos Mora a demisionat (Agerpres)

Akos Mora era o piatră de moară de gâtul PNL, de care acesta acum se eliberează. Ca el mai e Tudor Chiuariu. Mai sunt şi alţii. PNL este azi ciucure de oameni cu probleme cu legea, care acum trebuie să fie daţi afară, într-un fel sau altul. Cu cât se va debarasa de mai mulţi, cu atât noul PNL va fi un partid mai bun şi dedicat statului de drept.

17 noiembrie, ora 18.22

Senatul a votat vacantarea mandatelor de senator ale lui Sorin Roşca Stănescu şi Cosmin Nicula (Mediafax)

Vacantarea aceasta este foarte importantă. Astfel, se deschide drumul spre alegeri anticipate în colegiile celor doi.

17 noiembrie, ora 18.45

Cameră: Cererea privind încuviințarea arestării preventive în cazul Ioan Adam, aprobată (Agerpres)

Vuvuzeaua PSD, specializată în urlat pe posturile de televiziune pe care era nevoie să nu mai spună nimic coerent nici un preopinent în studio, îşi face bagajele.

17 noiembrie, ora 19.19

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, susţine ieşirea UDMR de la guvernare (Mediafax)

Este, după cunoştinţa mea, primul udemerist care afirmă oficial existenţa unei astfel de variante.

17 noiembrie, ora 19.25

Cererea privind percheziția și arestarea deputatului PNL Mircea Roșca a fost aprobată de Cameră (Agerpres)

Cu Mircea Roşca, PSD a încercat o manţocăreală urâtă: să nu-i avizeze favorabil, prin vot secret, percheziţia şi arestarea şi să dea vina pe PNL, apoi să strige: sunteţi ca noi! Figura n-a ţinut. Comisia juridică, dominată de pesedei, a dat aviz negativ, apoi, sub presiunea PNL la votul în plen s-a decis ca votul să fie la vedere. Şi gata.

17 noiembrie, ora 20.46

Decretele de numire a lui Mihnea Motoc ca ministru de Externe și a Csillei Hegedus ca ministru al Culturii, semnate de Băsescu (Agerpres)

Mihnea Motoc este un excelent diplomat, profesionist desăvârşit de modă nouă. Despre Hegedus Csilla nu ştim nimic acum, vom afla în timp. Sperăm că ştie semnificaţia cuvântului “biped”. Şi nu numai.

17 noiembrie, ora 20.52

Constantinescu, către Iohannis: Vă felicit pentru succes, aveți sarcina de a propune un proiect de anvergură pentru țară (Agerpres)

Băi Milică, să-ţi fie ruşine. Dincolo de faptul că proiectul tău de ţară a fost să plângi la final de mandat că ai fost învins de servicii, l-ai mai şi susţinut pe Victor Ponta. Marş de-aici. Ascunde-te-n casă. Hai, pa.

17 noiembrie, ora 22.05

Antonescu: Este vital pentru Ponta și PSD să rămână la guvernare (Agerpres)

Crin Antonescu este cealaltă mare ghiulea care ne-a trecut pe lângă cap. Când a ieşit din prim-planul politicii, am răsuflat uşurat. Mai aveam o şansă ca Dreapta să fie reprezentată electoral de un tip democrat. În rest, tipul a reacţionat cu un enunţ la o aporie: ce trebuie să facă acum PSD? Să iasă de la guvernare sau să rămână călare pe situaţie?

17 noiembrie, ora 22.28

Antonescu: Nu doresc să revin la conducerea PNL; este vremea unor figuri proaspete (Agerpres)

Maestre, îţi mai aduci aminte cum dansai pe şpiţurile de la pantofi la Cotroceni, în timpul conferinţei de presă, scălâmbăind Constituţia? Nici nu vei mai reveni vreodată. Eşti terminat politic.

17 noiembrie, ora 22.05

Ponta l-a desemnat pe Oprea să exercite atribuțiile de premier în perioada 19-24 noiembrie (Agerpres)

Rănit, nedoritor să mai guverneze, Ponta-şi linge rănile. Scopul acestui Dinu Păturică nu a fost niciodată să guverneze, el e un leneş pus pe căpătuială, care a vrut în capul bucatelor, să facă rele. Acum nu mai are motivaţie.

Cât timp va mai crede de cuviinţă PSD să-l ţină-n geam la Palatul Victoria, Ponta va sta acolo, apoi cariera sa politică se va termina, ca şi a lui Crin Antonescu. De altfel, în mod normal cei doi au în comun un dosar penal, căruia îi va veni rândul: Dosarul Lovitura de Stat în 2012.

nota: Bravo, Klaus! Azi ai fost minunat! Să te vedem în continuare! Mult succes în slujba poporului român! Suntem cu ochii pe tine.