Necesitate / Necesidad

 Page start up on 10.06.2015_16.20 (UTC+1 / Paterna, España)

Véase también / Vezi surse: Necesidad ; Necesidad (sinónimos); Necesidad (RAE); Necesitate (DEX); Necesitate (sinonime)

  

Para consultar el significado filosófico, véase Necesario. / Pentru consultarea sensului filozofic, vezi Necesar.

Partea I / Parte I / Part I / Часть I.

(In format text clasic)


Necesitate / Nevoie (dupa articolul "Necesidad - Wikipedia in limba spaniola").

"Pentru consultarea sensului filozofic, vezi Necesar.



"Într-un sens larg, o necesitate este ceea ce este esențial pentru a trăi într-o stare de sănătate deplină. Necesitatile diferă de dorințe prin aceea că faptul de a nu le satisface produce rezultate negative evidente, cum ar fi disfuncția sau chiar moartea individului. Necesitatile pot fi de natură fiziologică, precum respirația, hidratarea sau nutriția (conditii obiective); sau de natură psihologică, cum ar fi autostima, dragostea sau acceptarea (conditii subiective). În funcție de disponibilitatea acestora, se poate face distincția între necesitatile libere (gratuite) și necesitatile economice. Necesitatile gratuite sunt cele care sunt acoperite fără efort având în vedere marea lor abundență (lumina solară, aerul etc.), în timp ce nevoile economice sunt satisfăcute printr-o serie de eforturi (semănat, recoltare, construire etc.). 


În economie, necesitatile sunt considerate infinite și in-sațiabile și cuprind tot ceea ce ne este necesar pentru a trăi în condiții optime. În marketing și resurse umane, necesitatile persoanei reprezinta un sentiment de lipsă cuplat cu dorința de a o satisface. De exemplu, setea, foamea și frigul sunt senzații care indică nevoia de apă, mâncare și, respectiv, căldură.

„Necesitatile reprezinta expresia a ceea ce o ființă vie are indispensabila nevoie pentru conservarea și dezvoltarea sa. În psihologie, necesitatea reprezinta sentimentul legat de trăirea unei lipse, care se asociază cu efortul care vizează suprimarea respectivei lipse, de satisfacere a respectivei tendințe, de corectare a situației de lipsă.


O dorință este o nevoie care ia forma unui produs, marcă sau companie. De exemplu, dacă ți-e sete și simți nevoia să te hidratezi, vrei un pahar cu apă pentru a satisface această nevoie. Nevoile nu sunt create, ele există. Ceea ce este creat sau promovat este dorința. Rolul marketingului este de a detecta nevoi, care pot fi transformate în oportunități de afaceri, de a produce satisfactori (produse și/sau servicii) și de a trezi dorința pentru produsele sau serviciile menționate, adică de a convinge consumatorul că cea mai bună opțiune pentru a satisface aceste respectivele nevoi, sunt produsele sau serviciile dezvoltate de respectiva companie.

Pentru o organizație, o nevoie reprezinta ceva ce are nevoie pentru a fi îndeplinit sau atins ca un obiectiv specific.


Index

1 Caracteristici

2 Ierarhia necesitatilor

3 Microeconomie

4 Drept

5 Vezi de asemenea

6 Referințe

7 Legături externe


Caracteristici


Ierarhia nevoilor/necesitatilor

Nevoile pot fi clasificate conform piramidei lui Maslow:


O categorisire alternativă este cea a economistului chilian Manfred Max-Neef, pentru care nevoile/necesitatile umane de bază formează o matrice de componente finite, nefiind ierarhizate între ele. Matricea este de nouă tipuri de nevoi pentru patru forme de realizare: subzistență, protecție, afecțiune, înțelegere, participare, creație/creare, re-creare, identitate și libertate; care se realizează prin a fi, a avea, a face și a se relaționa.


Microeconomie

Caracteristicile nevoilor/necesitatilor:


Esențiale


Ocazionale


Drept (Materia de Drept)

În cadrul materiei de Drept, necesitatea este relevantă în diverse situații. De exemplu, în chestiunea pensiilor alimentare (pensii de intretinere), unul dintre elementele pe care legile fiecărei țări le iau în considerare pentru a determina existența obligației de a le furniza și cuantumul acestora sunt nevoile persoanei beneficiare ale acelei intretineri.

Stadiul de nevoie/necesitate a unei respective persoanei poate constitui o cauză de scutire de răspundere penală și civilă.


Vezi si



Referințe

Partea II / Parte II / Part II / Часть II.

(in format hipertext)

Hipertext / Hipertexto/ Hypertext / Гипертекст.


Pentru consultarea sensului filozofic, vezi Necesar.


Într-un sens larg, o necesitate reprezinta ceea ce este esențial pentru a trăi într-o stare de sănătate deplină. Necesitatile se diferentiază de dorințe prin aceea că faptul de a nu le satisface produce rezultate negative evidente, cum ar fi disfuncția sau chiar moartea respectivului individul. Necesitatile pot fi de natură fiziologică, precum respirația, hidratarea sau nutriția (conditii obiective); sau de natură psihologică, cum ar fi autostima, dragostea sau acceptarea (conditii subiective). În funcție de disponibilitatea acestora, se poate face distincția între necesitatile libere (gratuite) și necesitatile economice. Necesitatile gratuite sunt cele care sunt acoperite fără efort având în vedere marea lor abundență (lumina solară, aerul etc.), în timp ce nevoile economice sunt satisfăcute printr-o serie de eforturi (semănat, recoltare, construire etc.).


În economie, necesitatile sunt considerate infinite și in-sațiabile și cuprind tot ceea ce ne este necesar pentru a trăi în condiții optime. În marketing și resurse umane, necesitatile persoanei reprezinta un sentiment de lipsă cuplat cu dorința de a o satisface. De exemplu, setea, foamea și frigul sunt senzații care indică nevoia de apă, mâncare și, respectiv, căldură.

"Necesitățile reprezintă expresia a ceea ce o ființă vie are indispensabilă nevoie pentru conservarea și dezvoltarea sa. În psihologie, necesitatea reprezintă sentimentul legat de trăirea unei lipse, care se asociază cu efortul care vizează suprimarea respectivei lipse, de satisfacere a respectivei tendințe, de corectare a respectivei situații de lipsă".


Partea III / Parte III / Part III / Часть III.

Desde aquí en abajo, la pagina esta reservada a  wikipedistas

De aici în jos, pagina este rezervată pentru wikipediști

From here on, the page is reserved for Wikipedians

С этого момента страница зарезервирована для википедистов

Necesidad - Wikipedia en español > Oficial text.


"Para consultar el significado filosófico, véase Necesario

En un sentido amplio, una necesidad es aquello que resulta indispensable para vivir en un estado de salud plena. Las necesidades se diferencian de los deseos en que el hecho de no satisfacerlas produce unos resultados negativos evidentes, como puede ser una disfunción o incluso el fallecimiento del individuo. Pueden ser de carácter fisiológico, como respirar, hidratarse o nutrirse (objetivas); o de carácter psicológico, como la autoestima, el amor o la aceptación (subjetivas). En función de su disponibilidad, se puede distinguir entre necesidades libres y necesidades económicas. Las necesidades libres son aquellas que se cubren sin esfuerzo dada su gran abundancia (la luz solar, el aire, etc.), mientras que las necesidades económicas se satisfacen a partir de una serie de esfuerzos (sembrar, cosechar, construir, etc.). 


En economía, las necesidades se consideran infinitas e insaciables y abarcan todo aquello que hace falta para vivir en condiciones óptimas.1​En el marketing y los recursos humanos, una necesidad para una persona es una sensación de carencia unida al deseo de satisfacerla. Por ejemplo, la sed, el hambre y el frío son sensaciones que indican la necesidad de agua, alimento y calor, respectivamente.

«Las necesidades son la expresión de lo que un ser vivo requiere indispensablemente para su conservación y desarrollo. En psicología la necesidad es el sentimiento ligado a la vivencia de una carencia, lo que se asocia al esfuerzo orientado a suprimir esta falta, a satisfacer la tendencia, a la corrección de la situación de carencia.»[cita requerida]


Un deseo es una necesidad que toma la forma de un producto, marca o empresa. Por ejemplo, si se tiene sed y se siente la necesidad de hidratarse, se desea un vaso de agua para satisfacer dicha necesidad. Las necesidades no se crean, existen. Lo que se crea o fomenta es el deseo. El papel del marketing es detectar necesidades, que puedan transformarse en oportunidades de negocio, producir satisfactores (productos y/o servicios), y despertar el deseo por dichos productos o servicios, es decir convencer al consumidor que la mejor opción para satisfacer dicha necesidad es el satisfactor desarrollado por la empresa.

Para una organización, una necesidad es aquello que precisa para cumplir o alcanzar un objetivo determinado.


Índice

1 Características

2 Jerarquía de necesidades

3 Microeconomía

4 Derecho

5 Véase también

6 Referencias

7 Enlaces externos

(2.481 bytes)


Características

Son ilimitadas en cuanto a número: Porque a medida que progresa y avanza el mundo van surgiendo nuevas necesidades y por lo tanto el hombre va adquiriendo mayores necesidades.

Son limitadas en capacidad: Cuando el hombre satisface completamente sus necesidades llegando su organismo a un estado de tope que es imposible pasar porque de lo contrario pondríamos en evidente peligro nuestra salud como por ejemplo comer en exceso.

Son concurrentes o excluyentes: Cuando el hombre se le presentan dos o más necesidades al mismo tiempo y como no es posible satisfacerlas en forma simultánea, entonces el hombre prioriza aplacando primero las más urgentes o apremiantes y después las de menor urgencia.

Son complementarias: Cuando la satisfacción de una necesidad implica forzosamente la satisfacción de otras que son indispensables para la primera. Por ejemplo la necesidad de alimentarse implica la necesidad de contar con vajilla, cocina, mesa, sillas, etc.

Son sustituibles: Puesto que hay diversas formas de satisfacer una misma necesidad. Por ejemplo tengo la necesidad de recrearme asistiendo al cine pero como se agotaron las entradas rentare la película y la veré en casa.

Tienden a fijarse: Porque una vez satisfecha una necesidad que antes no teníamos se puede convertir en un hábito o costumbre en nuestra vida venidera. Por ejemplo años atrás el uso del celular no era tan común y ahora es prácticamente imprescindible para todos.

Varían en intensidad: Cuando las mismas necesidades se nos presentan con un mayor apremio o urgencia. Por ejemplo en verano sentimos una mayor necesidad de ir a la playa que en invierno.

Jerarquía de necesidades

Las necesidades pueden jerarquizarse según la pirámide de Maslow:

Una categorización alternativa es la del economista chileno Manfred Max-Neef, para quien las necesidades humanas básicas forman una matriz de componentes finitos, no estando jerarquizada entre ellas. La matriz es de nueve tipos de necesidades por cuatro formas de realización: subsistencia, protección, afecto, comprensión, participación, creación, recreo, identidad y libertad; las cuales se realizan mediante el ser, el tener, el hacer y el relacionarse.

Microeconomía

Características de las necesidades:

Esenciales

Ocasionales

Derecho

En el Derecho la necesidad tiene relevancia en varias situaciones. Por ejemplo, en la cuestión de las prestaciones de alimentos uno de los elementos que toman en cuenta las leyes de cada país para determinar la existencia de la obligación a prestarlos y el monto de los mismos son las necesidades que tiene la persona beneficiaria de los alimentos.

El estado de necesidad de la persona puede ser una causa de eximición de responsabilidad penal y civil.

Véase también

Referencias"

(3,598 bytes)

(Total > 3,598 + 2.481 =  6.079 bytes)

ES. Original text.

Para consultar el significado filosófico, véase Necesario.

En un sentido amplio, una necesidad es aquello que resulta indispensable para vivir en un estado de salud plena. Las necesidades se diferencian de los deseos en que el hecho de no satisfacerlas produce unos resultados negativos evidentes, como puede ser una disfunción o incluso el fallecimiento del individuo. Pueden ser de carácter fisiológico, como respirar, hidratarse o nutrirse (objetivas); o de carácter psicológico, como la autoestima, el amor o la aceptación (subjetivas). En función de su disponibilidad, se puede distinguir entre necesidades libres y necesidades económicas. Las necesidades libres son aquellas que se cubren sin esfuerzo dada su gran abundancia (la luz solar, el aire, etc.), mientras que las necesidades económicas se satisfacen a partir de una serie de esfuerzos (sembrar, cosechar, construir, etc.). En economía, las necesidades se consideran infinitas e insaciables y abarcan todo aquello que hace falta para vivir en condiciones óptimas.1​ En el marketing y los recursos humanos, una necesidad para una persona es una sensación de carencia unida al deseo de satisfacerla. Por ejemplo, la sed, el hambre y el frío son sensaciones que indican la necesidad de agua, alimento y calor, respectivamente.

«Las necesidades son la expresión de lo que un ser vivo requiere indispensablemente para su conservación y desarrollo. En psicología la necesidad es el sentimiento ligado a la vivencia de una carencia, lo que se asocia al esfuerzo orientado a suprimir esta falta, a satisfacer la tendencia, a la corrección de la situación de carencia.»[cita requerida]

Un deseo es una necesidad que toma la forma de un producto, marca o empresa. Por ejemplo, si se tiene sed y se siente la necesidad de hidratarse, se desea un vaso de agua para satisfacer dicha necesidad. Las necesidades no se crean, existen. Lo que se crea o fomenta es el deseo. El papel del marketing es detectar necesidades, que puedan transformarse en oportunidades de negocio, producir satisfactores (productos y/o servicios), y despertar el deseo por dichos productos o servicios, es decir convencer al consumidor que la mejor opción para satisfacer dicha necesidad es el satisfactor desarrollado por la empresa.

Para una organización, una necesidad es aquello que precisa para cumplir o alcanzar un objetivo determinado.


Índice

1 Características

2 Jerarquía de necesidades

3 Microeconomía

4 Derecho

5 Véase también

6 Referencias

7 Enlaces externos

(2.481 bytes)


Características

Son ilimitadas en cuanto a número: Porque a medida que progresa y avanza el mundo van surgiendo nuevas necesidades y por lo tanto el hombre va adquiriendo mayores necesidades.

Son limitadas en capacidad: Cuando el hombre satisface completamente sus necesidades llegando su organismo a un estado de tope que es imposible pasar porque de lo contrario pondríamos en evidente peligro nuestra salud como por ejemplo comer en exceso.

Son concurrentes o excluyentes: Cuando el hombre se le presentan dos o más necesidades al mismo tiempo y como no es posible satisfacerlas en forma simultánea, entonces el hombre prioriza aplacando primero las más urgentes o apremiantes y después las de menor urgencia.

Son complementarias: Cuando la satisfacción de una necesidad implica forzosamente la satisfacción de otras que son indispensables para la primera. Por ejemplo la necesidad de alimentarse implica la necesidad de contar con vajilla, cocina, mesa, sillas, etc.

Son sustituibles: Puesto que hay diversas formas de satisfacer una misma necesidad. Por ejemplo tengo la necesidad de recrearme asistiendo al cine pero como se agotaron las entradas rentare la película y la veré en casa.

Tienden a fijarse: Porque una vez satisfecha una necesidad que antes no teníamos se puede convertir en un hábito o costumbre en nuestra vida venidera. Por ejemplo años atrás el uso del celular no era tan común y ahora es prácticamente imprescindible para todos.

Varían en intensidad: Cuando las mismas necesidades se nos presentan con un mayor apremio o urgencia. Por ejemplo en verano sentimos una mayor necesidad de ir a la playa que en invierno.

Jerarquía de necesidades

Las necesidades pueden jerarquizarse según la pirámide de Maslow:

Una categorización alternativa es la del economista chileno Manfred Max-Neef, para quien las necesidades humanas básicas forman una matriz de componentes finitos, no estando jerarquizada entre ellas. La matriz es de nueve tipos de necesidades por cuatro formas de realización: subsistencia, protección, afecto, comprensión, participación, creación, recreo, identidad y libertad; las cuales se realizan mediante el ser, el tener, el hacer y el relacionarse.

Microeconomía

Características de las necesidades:

Esenciales

Ocasionales

Derecho

En el Derecho la necesidad tiene relevancia en varias situaciones. Por ejemplo, en la cuestión de las prestaciones de alimentos uno de los elementos que toman en cuenta las leyes de cada país para determinar la existencia de la obligación a prestarlos y el monto de los mismos son las necesidades que tiene la persona beneficiaria de los alimentos.

El estado de necesidad de la persona puede ser una causa de eximición de responsabilidad penal y civil.

Véase también

Referencias

ES. Original text

Para consultar el significado filosófico, véase Necesario.

En un sentido amplio, una necesidad es aquello que resulta indispensable para vivir en un estado de salud plena. Las necesidades se diferencian de los deseos en que el hecho de no satisfacerlas produce unos resultados negativos evidentes, como puede ser una disfunción o incluso el fallecimiento del individuo. Pueden ser de carácter fisiológico, como respirar, hidratarse o nutrirse (objetivas); o de carácter psicológico, como la autoestima, el amor o la aceptación (subjetivas). En función de su disponibilidad, se puede distinguir entre necesidades libres y necesidades económicas. Las necesidades libres son aquellas que se cubren sin esfuerzo dada su gran abundancia (la luz solar, el aire, etc.), mientras que las necesidades económicas se satisfacen a partir de una serie de esfuerzos (sembrar, cosechar, construir, etc.). En economía, las necesidades se consideran infinitas e insaciables y abarcan todo aquello que hace falta para vivir en condiciones óptimas.1​ En el marketing y los recursos humanos, una necesidad para una persona es una sensación de carencia unida al deseo de satisfacerla. Por ejemplo, la sed, el hambre y el frío son sensaciones que indican la necesidad de agua, alimento y calor, respectivamente.

«Las necesidades son la expresión de lo que un ser vivo requiere indispensablemente para su conservación y desarrollo. En psicología la necesidad es el sentimiento ligado a la vivencia de una carencia, lo que se asocia al esfuerzo orientado a suprimir esta falta, a satisfacer la tendencia, a la corrección de la situación de carencia.»[cita requerida]

Un deseo es una necesidad que toma la forma de un producto, marca o empresa. Por ejemplo, si se tiene sed y se siente la necesidad de hidratarse, se desea un vaso de agua para satisfacer dicha necesidad. Las necesidades no se crean, existen. Lo que se crea o fomenta es el deseo. El papel del marketing es detectar necesidades, que puedan transformarse en oportunidades de negocio, producir satisfactores (productos y/o servicios), y despertar el deseo por dichos productos o servicios, es decir convencer al consumidor que la mejor opción para satisfacer dicha necesidad es el satisfactor desarrollado por la empresa.

Para una organización, una necesidad es aquello que precisa para cumplir o alcanzar un objetivo determinado.


Índice

1 Características

2 Jerarquía de necesidades

3 Microeconomía

4 Derecho

5 Véase también

6 Referencias

7 Enlaces externos

(2.481 bytes)


Características

Son ilimitadas en cuanto a número: Porque a medida que progresa y avanza el mundo van surgiendo nuevas necesidades y por lo tanto el hombre va adquiriendo mayores necesidades.

Son limitadas en capacidad: Cuando el hombre satisface completamente sus necesidades llegando su organismo a un estado de tope que es imposible pasar porque de lo contrario pondríamos en evidente peligro nuestra salud como por ejemplo comer en exceso.

Son concurrentes o excluyentes: Cuando el hombre se le presentan dos o más necesidades al mismo tiempo y como no es posible satisfacerlas en forma simultánea, entonces el hombre prioriza aplacando primero las más urgentes o apremiantes y después las de menor urgencia.

Son complementarias: Cuando la satisfacción de una necesidad implica forzosamente la satisfacción de otras que son indispensables para la primera. Por ejemplo la necesidad de alimentarse implica la necesidad de contar con vajilla, cocina, mesa, sillas, etc.

Son sustituibles: Puesto que hay diversas formas de satisfacer una misma necesidad. Por ejemplo tengo la necesidad de recrearme asistiendo al cine pero como se agotaron las entradas rentare la película y la veré en casa.

Tienden a fijarse: Porque una vez satisfecha una necesidad que antes no teníamos se puede convertir en un hábito o costumbre en nuestra vida venidera. Por ejemplo años atrás el uso del celular no era tan común y ahora es prácticamente imprescindible para todos.

Varían en intensidad: Cuando las mismas necesidades se nos presentan con un mayor apremio o urgencia. Por ejemplo en verano sentimos una mayor necesidad de ir a la playa que en invierno.

Jerarquía de necesidades

Las necesidades pueden jerarquizarse según la pirámide de Maslow:

Una categorización alternativa es la del economista chileno Manfred Max-Neef, para quien las necesidades humanas básicas forman una matriz de componentes finitos, no estando jerarquizada entre ellas. La matriz es de nueve tipos de necesidades por cuatro formas de realización: subsistencia, protección, afecto, comprensión, participación, creación, recreo, identidad y libertad; las cuales se realizan mediante el ser, el tener, el hacer y el relacionarse.

Microeconomía

Características de las necesidades:

Esenciales

Ocasionales

Derecho

En el Derecho la necesidad tiene relevancia en varias situaciones. Por ejemplo, en la cuestión de las prestaciones de alimentos uno de los elementos que toman en cuenta las leyes de cada país para determinar la existencia de la obligación a prestarlos y el monto de los mismos son las necesidades que tiene la persona beneficiaria de los alimentos.

El estado de necesidad de la persona puede ser una causa de eximición de responsabilidad penal y civil.

Véase también

Referencias

ES.

Column A

Original text.


Para consultar el significado filosófico, véase Necesario.


En un sentido amplio, una necesidad es aquello que resulta indispensable para vivir en un estado de salud plena. Las necesidades se diferencian de los deseos en que el hecho de no satisfacerlas produce unos resultados negativos evidentes, como puede ser una disfunción o incluso el fallecimiento del individuo. Pueden ser de carácter fisiológico, como respirar, hidratarse o nutrirse (objetivas); o de carácter psicológico, como la autoestima, el amor o la aceptación (subjetivas). En función de su disponibilidad, se puede distinguir entre necesidades libres y necesidades económicas. Las necesidades libres son aquellas que se cubren sin esfuerzo dada su gran abundancia (la luz solar, el aire, etc.), mientras que las necesidades económicas se satisfacen a partir de una serie de esfuerzos (sembrar, cosechar, construir, etc.). 

RO.

Column B.

Machine translation.


Pentru sensul filozofic, vezi Obligatoriu.


Într-un sens larg, o nevoie este ceea ce este esențial pentru a trăi într-o stare de sănătate deplină. Nevoile diferă de dorințe prin aceea că eșecul de a le satisface produce rezultate negative evidente, cum ar fi disfuncția sau chiar moartea individului. Ele pot fi de natură fiziologică, precum respirația, hidratarea sau nutriția (obiectiv); sau de natură psihologică, cum ar fi stima de sine, iubirea sau acceptarea (subiectivă). În funcție de disponibilitatea acestora, se poate face distincția între nevoile gratuite și nevoile economice. Nevoile gratuite sunt cele care sunt acoperite fără efort având în vedere marea lor abundență (lumina solară, aer etc.), în timp ce nevoile economice sunt satisfăcute printr-o serie de eforturi (semănat, recoltare, construire etc.). 

EN.

Column C.

Machine translation.


For the philosophical meaning, see Required.


In a broad sense, a need is what is essential to live in a state of full health. Needs differ from desires in that failure to satisfy them produces obvious negative results, such as dysfunction or even death of the individual. They can be of a physiological nature, such as breathing, hydration or nutrition (objective); or of a psychological nature, such as self-esteem, love or acceptance (subjective). Depending on their availability, a distinction can be made between free needs and economic needs. Free needs are those that are covered without effort given their great abundance (sunlight, air, etc.), while economic needs are satisfied from a series of efforts (sowing, harvesting, building, etc.) . 

RU.

Column D.

Machine translation.


Чтобы узнать о философском значении, см. «Обязательно».


В широком смысле потребность – это то, что необходимо для жизни в состоянии полного здоровья. Потребности отличаются от желаний тем, что неудовлетворение их приводит к очевидным отрицательным результатам, таким как дисфункция или даже смерть человека. Они могут быть физиологического характера, такие как дыхание, гидратация или питание (объективно); или психологического характера, такого как самооценка, любовь или принятие (субъективное). В зависимости от их наличия различают свободные потребности и экономические потребности. Свободные потребности — это те, которые удовлетворяются без усилий при их большом изобилии (солнечный свет, воздух и т. д.), а экономические потребности удовлетворяются за счет ряда усилий (посев, сбор урожая, строительство и т. д.). 

En economía, las necesidades se consideran infinitas e insaciables y abarcan todo aquello que hace falta para vivir en condiciones óptimas.1​ En el marketing y los recursos humanos, una necesidad para una persona es una sensación de carencia unida al deseo de satisfacerla. Por ejemplo, la sed, el hambre y el frío son sensaciones que indican la necesidad de agua, alimento y calor, respectivamente.

«Las necesidades son la expresión de lo que un ser vivo requiere indispensablemente para su conservación y desarrollo. En psicología la necesidad es el sentimiento ligado a la vivencia de una carencia, lo que se asocia al esfuerzo orientado a suprimir esta falta, a satisfacer la tendencia, a la corrección de la situación de carencia.»[cita requerida]

În economie, nevoile sunt considerate infinite și nesățioase și cuprind tot ceea ce este necesar pentru a trăi în condiții optime. În marketing și resurse umane, nevoia de persoană este un sentiment de lipsă cuplat cu dorința de a o satisface. De exemplu, setea, foamea și frigul sunt senzații care indică nevoia de apă, mâncare și, respectiv, căldură.

„Nevoile sunt expresia a ceea ce o ființă vie are nevoie indispensabil pentru conservarea și dezvoltarea sa. În psihologie, nevoia este sentimentul legat de trăirea unei lipse, care se asociază cu efortul care vizează suprimarea acestei lipse, de a satisface tendința, de a corecta situația de lipsă.

In economics, needs are considered infinite and insatiable and encompass everything that is needed to live in optimal conditions. In marketing and human resources, a need for a person is a feeling of lack coupled with the desire to satisfy it. For example, thirst, hunger, and cold are sensations that indicate the need for water, food, and heat, respectively.

«Needs are the expression of what a living being requires indispensably for its conservation and development. In psychology, the need is the feeling linked to the experience of a lack, which is associated with the effort aimed at suppressing this lack, to satisfy the tendency, to correct the situation of lack.

В экономике потребности считаются бесконечными и ненасытными и охватывают все, что необходимо для жизни в оптимальных условиях. В маркетинге и человеческих ресурсах потребность в человеке — это чувство нехватки вкупе со стремлением его удовлетворить. Например, жажда, голод и холод — это ощущения, указывающие на потребность в воде, пище и тепле соответственно.

«Потребности — это выражение того, что необходимо живому существу для его сохранения и развития. В психологии потребность – это чувство, связанное с переживанием нехватки, которое связано с усилием, направленным на подавление этой нехватки, на удовлетворение тенденции, на исправление ситуации нехватки.

Un deseo es una necesidad que toma la forma de un producto, marca o empresa. Por ejemplo, si se tiene sed y se siente la necesidad de hidratarse, se desea un vaso de agua para satisfacer dicha necesidad. Las necesidades no se crean, existen. Lo que se crea o fomenta es el deseo. El papel del marketing es detectar necesidades, que puedan transformarse en oportunidades de negocio, producir satisfactores (productos y/o servicios), y despertar el deseo por dichos productos o servicios, es decir convencer al consumidor que la mejor opción para satisfacer dicha necesidad es el satisfactor desarrollado por la empresa.

Para una organización, una necesidad es aquello que precisa para cumplir o alcanzar un objetivo determinado.

O dorință este o nevoie care ia forma unui produs, marcă sau companie. De exemplu, dacă ți-e sete și simți nevoia să te hidratezi, vrei un pahar cu apă pentru a satisface această nevoie. Nevoile nu sunt create, ele există. Ceea ce este creat sau promovat este dorința. Rolul marketingului este de a detecta nevoi, care pot fi transformate în oportunități de afaceri, de a produce satisfactori (produse și/sau servicii) și de a trezi dorința pentru produsele sau serviciile menționate, adică de a convinge consumatorul că cea mai bună opțiune pentru a satisface aceste produse sau servicii. nevoia este satisfacerul dezvoltat de companie.

Pentru o organizație, o nevoie este ceea ce are nevoie pentru a îndeplini sau atinge un obiectiv specific.

A want is a need that takes the form of a product, brand, or company. For example, if you are thirsty and feel the need to hydrate, you want a glass of water to satisfy that need. Needs are not created, they exist. What is created or fostered is desire. The role of marketing is to detect needs, which can be transformed into business opportunities, produce satisfiers (products and/or services), and awaken the desire for said products or services, that is, convince the consumer that the best option to satisfy said need is the satisfier developed by the company.

For an organization, a need is what it needs to meet or achieve a specific objective.

Желание — это потребность, которая принимает форму продукта, бренда или компании. Например, если вы испытываете жажду и чувствуете потребность в гидратации, вам нужен стакан воды, чтобы удовлетворить эту потребность. Потребности не создаются, они существуют. То, что создано или взращено, есть желание. Роль маркетинга заключается в выявлении потребностей, которые могут быть преобразованы в бизнес-возможности, производстве удовлетворяющих (товаров и/или услуг) и пробуждении желания этих товаров или услуг, то есть убеждении потребителя в том, что наилучший вариант удовлетворения указанного потребность – это средство удовлетворения, разработанное компанией.

Для организации потребность — это то, что ей нужно для удовлетворения или достижения конкретной цели.

Column A

Original text.


Para consultar el significado filosófico, véase Necesario.


En un sentido amplio, una necesidad es aquello que resulta indispensable para vivir en un estado de salud plena. Las necesidades se diferencian de los deseos en que el hecho de no satisfacerlas produce unos resultados negativos evidentes, como puede ser una disfunción o incluso el fallecimiento del individuo. Pueden ser de carácter fisiológico, como respirar, hidratarse o nutrirse (objetivas); o de carácter psicológico, como la autoestima, el amor o la aceptación (subjetivas). En función de su disponibilidad, se puede distinguir entre necesidades libres y necesidades económicas. Las necesidades libres son aquellas que se cubren sin esfuerzo dada su gran abundancia (la luz solar, el aire, etc.), mientras que las necesidades económicas se satisfacen a partir de una serie de esfuerzos (sembrar, cosechar, construir, etc.). 

Column B.

Machine translation.


Pentru sensul filozofic, vezi Obligatoriu.



Într-un sens larg, o nevoie este ceea ce este esențial pentru a trăi într-o stare de sănătate deplină. Nevoile diferă de dorințe prin aceea că eșecul de a le satisface produce rezultate negative evidente, cum ar fi disfuncția sau chiar moartea individului. Ele pot fi de natură fiziologică, precum respirația, hidratarea sau nutriția (obiectiv); sau de natură psihologică, cum ar fi stima de sine, iubirea sau acceptarea (subiectivă). În funcție de disponibilitatea acestora, se poate face distincția între nevoile gratuite și nevoile economice. Nevoile gratuite sunt cele care sunt acoperite fără efort având în vedere marea lor abundență (lumina solară, aer etc.), în timp ce nevoile economice sunt satisfăcute printr-o serie de eforturi (semănat, recoltare, construire etc.). 

Column Z.

Ayord translation.


Pentru consultarea sensului filozofic, vezi Necesar.


Într-un sens larg, o necesitate este ceea ce este esențial pentru a trăi într-o stare de sănătate deplină. Necesitatile se diferentiază de dorințe prin aceea că faptul de a nu le satisface produce rezultate negative evidente, cum ar fi disfuncția sau chiar moartea respectivului individul. Necesitatile pot fi de natură fiziologică, precum respirația, hidratarea sau nutriția (conditii obiective); sau de natură psihologică, cum ar fi autostima, dragostea sau acceptarea (conditii subiective). În funcție de disponibilitatea acestora, se poate face distincția între necesitatile libere (gratuite) și necesitatile economice. Necesitatile gratuite (libere) sunt cele care sunt acoperite fără efort având în vedere marea lor abundență (lumina solară, aerul etc.), în timp ce nevoile economice sunt satisfăcute printr-o serie de eforturi (semănat, recoltare, construire etc.). 

En economía, las necesidades se consideran infinitas e insaciables y abarcan todo aquello que hace falta para vivir en condiciones óptimas.1​ En el marketing y los recursos humanos, una necesidad para una persona es una sensación de carencia unida al deseo de satisfacerla. Por ejemplo, la sed, el hambre y el frío son sensaciones que indican la necesidad de agua, alimento y calor, respectivamente.

«Las necesidades son la expresión de lo que un ser vivo requiere indispensablemente para su conservación y desarrollo. En psicología la necesidad es el sentimiento ligado a la vivencia de una carencia, lo que se asocia al esfuerzo orientado a suprimir esta falta, a satisfacer la tendencia, a la corrección de la situación de carencia[cita requerida]

În economie, nevoile sunt considerate infinite și nesățioase și cuprind tot ceea ce este necesar pentru a trăi în condiții optime. În marketing și resurse umane, nevoia de persoană este un sentiment de lipsă cuplat cu dorința de a o satisface. De exemplu, setea, foamea și frigul sunt senzații care indică nevoia de apă, mâncare și, respectiv, căldură.

Nevoile sunt expresia a ceea ce o ființă vie are nevoie indispensabil pentru conservarea și dezvoltarea sa. În psihologie, nevoia este sentimentul legat de trăirea unei lipse, care se asociază cu efortul care vizează suprimarea acestei lipse, de a satisface tendința, de a corecta situația de lipsă".

În economie, necesitatile sunt considerate infinite și in-sațiabile și cuprind tot ceea ce ne este necesar pentru a trăi în condiții optime. În marketing și resurse umane, necesitatile persoanei reprezinta un sentiment de lipsă cuplat cu dorința de a o satisface. De exemplu, setea, foamea și frigul sunt senzații care indică nevoia de apă, mâncare și, respectiv, căldură.

"Necesitățile reprezintă expresia a ceea ce o ființă vie are indispensabilă nevoie pentru conservarea și dezvoltarea sa. În psihologie, necesitatea reprezintă sentimentul legat de trăirea unei lipse, care se asociază cu efortul care vizează suprimarea respectivei lipse, de satisfacere a respectivei tendințe, de corectare a respectivei situații de lipsă".

Un deseo es una necesidad que toma la forma de un producto, marca o empresa. Por ejemplo, si se tiene sed y se siente la necesidad de hidratarse, se desea un vaso de agua para satisfacer dicha necesidad. Las necesidades no se crean, existen. Lo que se crea o fomenta es el deseo. El papel del marketing es detectar necesidades, que puedan transformarse en oportunidades de negocio, producir satisfactores (productos y/o servicios), y despertar el deseo por dichos productos o servicios, es decir convencer al consumidor que la mejor opción para satisfacer dicha necesidad es el satisfactor desarrollado por la empresa.

Para una organización, una necesidad es aquello que precisa para cumplir o alcanzar un objetivo determinado.

O dorință este o nevoie care ia forma unui produs, marcă sau companie. De exemplu, dacă ți-e sete și simți nevoia să te hidratezi, vrei un pahar cu apă pentru a satisface această nevoie. Nevoile nu sunt create, ele există. Ceea ce este creat sau promovat este dorința. Rolul marketingului este de a detecta nevoi, care pot fi transformate în oportunități de afaceri, de a produce satisfactori (produse și/sau servicii) și de a trezi dorința pentru produsele sau serviciile menționate, adică de a convinge consumatorul că cea mai bună opțiune pentru a satisface aceste produse sau servicii. nevoia este satisfacerul dezvoltat de companie.

Pentru o organizație, o nevoie este ceea ce are nevoie pentru a îndeplini sau atinge un obiectiv specific.

O dorință este o nevoie care ia forma unui produs, marcă sau companie. De exemplu, dacă ți-e sete și simți nevoia să te hidratezi, vrei un pahar cu apă pentru a satisface această nevoie. Nevoile nu sunt create, ele există. Ceea ce este creat sau promovat este dorința. Rolul marketingului este de a detecta nevoi, care pot fi transformate în oportunități de afaceri, de a produce satisfactori (produse și/sau servicii) și de a trezi dorința pentru produsele sau serviciile menționate, adică de a convinge consumatorul că cea mai bună opțiune pentru a satisface aceste respectivele nevoi, sunt produsele sau serviciile dezvoltate de respectiva companie.

Pentru o organizație, o nevoie reprezinta ceva ce are nevoie pentru a fi îndeplinit sau atins ca un obiectiv specific.

Column A

Original text.


Para consultar el significado filosófico, véase Necesario.


En un sentido amplio, una necesidad es aquello que resulta indispensable para vivir en un estado de salud plena. Las necesidades se diferencian de los deseos en que el hecho de no satisfacerlas produce unos resultados negativos evidentes, como puede ser una disfunción o incluso el fallecimiento del individuo. Pueden ser de carácter fisiológico, como respirar, hidratarse o nutrirse (objetivas); o de carácter psicológico, como la autoestima, el amor o la aceptación (subjetivas). En función de su disponibilidad, se puede distinguir entre necesidades libres y necesidades económicas. Las necesidades libres son aquellas que se cubren sin esfuerzo dada su gran abundancia (la luz solar, el aire, etc.), mientras que las necesidades económicas se satisfacen a partir de una serie de esfuerzos (sembrar, cosechar, construir, etc.). 

Column Z.

Ayord translation.


Pentru sensul filozofic, vezi Obligatoriu.


Într-un sens larg, o nevoie este ceea ce este esențial pentru a trăi într-o stare de sănătate deplină. Nevoile diferă de dorințe prin aceea că eșecul de a le satisface produce rezultate negative evidente, cum ar fi disfuncția sau chiar moartea individului. Ele pot fi de natură fiziologică, precum respirația, hidratarea sau nutriția (obiectiv); sau de natură psihologică, cum ar fi stima de sine, iubirea sau acceptarea (subiectivă). În funcție de disponibilitatea acestora, se poate face distincția între nevoile gratuite și nevoile economice. Nevoile gratuite sunt cele care sunt acoperite fără efort având în vedere marea lor abundență (lumina solară, aer etc.), în timp ce nevoile economice sunt satisfăcute printr-o serie de eforturi (semănat, recoltare, construire etc.). 

En economía, las necesidades se consideran infinitas e insaciables y abarcan todo aquello que hace falta para vivir en condiciones óptimas.1​ En el marketing y los recursos humanos, una necesidad para una persona es una sensación de carencia unida al deseo de satisfacerla. Por ejemplo, la sed, el hambre y el frío son sensaciones que indican la necesidad de agua, alimento y calor, respectivamente.

«Las necesidades son la expresión de lo que un ser vivo requiere indispensablemente para su conservación y desarrollo. En psicología la necesidad es el sentimiento ligado a la vivencia de una carencia, lo que se asocia al esfuerzo orientado a suprimir esta falta, a satisfacer la tendencia, a la corrección de la situación de carencia.»[cita requerida]

În economie, nevoile sunt considerate infinite și nesățioase și cuprind tot ceea ce este necesar pentru a trăi în condiții optime. În marketing și resurse umane, nevoia de persoană este un sentiment de lipsă cuplat cu dorința de a o satisface. De exemplu, setea, foamea și frigul sunt senzații care indică nevoia de apă, mâncare și, respectiv, căldură.

„Nevoile sunt expresia a ceea ce o ființă vie are nevoie indispensabil pentru conservarea și dezvoltarea sa. În psihologie, nevoia este sentimentul legat de trăirea unei lipse, care se asociază cu efortul care vizează suprimarea acestei lipse, de a satisface tendința, de a corecta situația de lipsă.

Un deseo es una necesidad que toma la forma de un producto, marca o empresa. Por ejemplo, si se tiene sed y se siente la necesidad de hidratarse, se desea un vaso de agua para satisfacer dicha necesidad. Las necesidades no se crean, existen. Lo que se crea o fomenta es el deseo. El papel del marketing es detectar necesidades, que puedan transformarse en oportunidades de negocio, producir satisfactores (productos y/o servicios), y despertar el deseo por dichos productos o servicios, es decir convencer al consumidor que la mejor opción para satisfacer dicha necesidad es el satisfactor desarrollado por la empresa.

Para una organización, una necesidad es aquello que precisa para cumplir o alcanzar un objetivo determinado.

O dorință este o nevoie care ia forma unui produs, marcă sau companie. De exemplu, dacă ți-e sete și simți nevoia să te hidratezi, vrei un pahar cu apă pentru a satisface această nevoie. Nevoile nu sunt create, ele există. Ceea ce este creat sau promovat este dorința. Rolul marketingului este de a detecta nevoi, care pot fi transformate în oportunități de afaceri, de a produce satisfactori (produse și/sau servicii) și de a trezi dorința pentru produsele sau serviciile menționate, adică de a convinge consumatorul că cea mai bună opțiune pentru a satisface aceste produse sau servicii. nevoia este satisfacerul dezvoltat de companie.

Pentru o organizație, o nevoie este ceea ce are nevoie pentru a îndeplini sau atinge un obiectiv specific.

Column Z.

Ayord translation.


Pentru sensul filozofic, vezi Obligatoriu.


Într-un sens larg, o nevoie este ceea ce este esențial pentru a trăi într-o stare de sănătate deplină. Nevoile diferă de dorințe prin aceea că eșecul de a le satisface produce rezultate negative evidente, cum ar fi disfuncția sau chiar moartea individului. Ele pot fi de natură fiziologică, precum respirația, hidratarea sau nutriția (obiectiv); sau de natură psihologică, cum ar fi stima de sine, iubirea sau acceptarea (subiectivă). În funcție de disponibilitatea acestora, se poate face distincția între nevoile gratuite și nevoile economice. Nevoile gratuite sunt cele care sunt acoperite fără efort având în vedere marea lor abundență (lumina solară, aer etc.), în timp ce nevoile economice sunt satisfăcute printr-o serie de eforturi (semănat, recoltare, construire etc.). 


O dorință este o nevoie care ia forma unui produs, marcă sau companie. De exemplu, dacă ți-e sete și simți nevoia să te hidratezi, vrei un pahar cu apă pentru a satisface această nevoie. Nevoile nu sunt create, ele există. Ceea ce este creat sau promovat este dorința. Rolul marketingului este de a detecta nevoi, care pot fi transformate în oportunități de afaceri, de a produce satisfactori (produse și/sau servicii) și de a trezi dorința pentru produsele sau serviciile menționate, adică de a convinge consumatorul că cea mai bună opțiune pentru a satisface aceste produse sau servicii. nevoia este satisfacerul dezvoltat de companie.

Pentru o organizație, o nevoie este ceea ce are nevoie pentru a îndeplini sau atinge un obiectiv specific.


În economie, nevoile sunt considerate infinite și nesățioase și cuprind tot ceea ce este necesar pentru a trăi în condiții optime. În marketing și resurse umane, nevoia de persoană este un sentiment de lipsă cuplat cu dorința de a o satisface. De exemplu, setea, foamea și frigul sunt senzații care indică nevoia de apă, mâncare și, respectiv, căldură.

„Nevoile sunt expresia a ceea ce o ființă vie are nevoie indispensabil pentru conservarea și dezvoltarea sa. În psihologie, nevoia este sentimentul legat de trăirea unei lipse, care se asociază cu efortul care vizează suprimarea acestei lipse, de a satisface tendința, de a corecta situația de lipsă.

Column B.

Machine translation.


Index

1 Caracteristici

2 Ierarhia nevoilor

3 Microeconomie

4 Corect

5 Vezi de asemenea

6 Referințe

7 Legături externe

Column C.

Machine translation.


Index

1 Features

2 Hierarchy of needs

3 Microeconomics

4 Right

5 See also

6 References

7 External links

Column D.

Machine translation.


Индекс

1 Особенности

2 Иерархия потребностей

3 Микроэкономика

4 справа

5 См. также

6 ссылок

7 Внешние ссылки

Column B.

Machine translation.


Index

1 Caracteristici

2 Ierarhia nevoilor

3 Microeconomie

4 Corect

5 Vezi de asemenea

6 Referințe

7 Legături externe

Column Z.

Ayord translation.


Index

1 Caracteristici

2 Ierarhia necesitatilor

3 Microeconomie

4 Drept

5 Vezi de asemenea

6 Referințe

7 Legături externe

Column Z.

Ayord translation.


Index

1 Caracteristicile

2 Ierarhia necesitatilor

3 Microeconomie

4 Drept

5 Vezi de asemenea

6 Referințe

7 Legături externe

Column A

Original text.


Características

Son ilimitadas en cuanto a número: Porque a medida que progresa y avanza el mundo van surgiendo nuevas necesidades y por lo tanto el hombre va adquiriendo mayores necesidades.

Son limitadas en capacidad: Cuando el hombre satisface completamente sus necesidades llegando su organismo a un estado de tope que es imposible pasar porque de lo contrario pondríamos en evidente peligro nuestra salud como por ejemplo comer en exceso.

Son concurrentes o excluyentes: Cuando el hombre se le presentan dos o más necesidades al mismo tiempo y como no es posible satisfacerlas en forma simultánea, entonces el hombre prioriza aplacando primero las más urgentes o apremiantes y después las de menor urgencia.

Column B.

Machine translation.


Caracteristici

Ele sunt nelimitate ca număr: Pentru că pe măsură ce lumea progresează și avansează, apar noi nevoi și, prin urmare, omul dobândește nevoi mai mari.

Ele sunt limitate ca capacitate: Când omul își satisface pe deplin nevoile, corpul său atinge o stare de vârf care este imposibil de trecut pentru că altfel ne-am pune sănătatea în pericol evident, precum supraalimentarea.

Ele sunt concurente sau exclusive: Când omului i se prezintă două sau mai multe nevoi în același timp și din moment ce nu este posibil să le satisfacă simultan, atunci omul prioritizează prin potolirea mai întâi pe cele mai urgente sau presante și apoi pe cele mai puțin urgente.

Column C.

Machine translation.


Characteristics

They are unlimited in number: Because as the world progresses and advances, new needs arise and therefore man acquires greater needs.

They are limited in capacity: When man fully satisfies his needs, reaching his body to a state of peak that is impossible to pass because otherwise we would put our health in obvious danger, such as overeating.

They are concurrent or exclusive: When man is presented with two or more needs at the same time and since it is not possible to satisfy them simultaneously, then man prioritizes by appeasing the most urgent or pressing ones first and then those of less urgency.

Column D.

Machine translation.


Характеристики

Их количество не ограничено: потому что по мере того, как мир прогрессирует и совершенствуется, возникают новые потребности, и поэтому человек приобретает большие потребности.

Они ограничены в своих возможностях: когда человек полностью удовлетворяет свои потребности, его организм достигает пикового состояния, которое невозможно пройти, потому что в противном случае мы подвергаем свое здоровье явной опасности, например, перееданию.

Они являются одновременными или исключающими: когда человеку предъявляются две или более потребностей одновременно и поскольку невозможно удовлетворить их одновременно, тогда человек расставляет приоритеты, удовлетворяя сначала самые насущные или насущные потребности, а затем менее насущные.

Son complementarias: Cuando la satisfacción de una necesidad implica forzosamente la satisfacción de otras que son indispensables para la primera. Por ejemplo la necesidad de alimentarse implica la necesidad de contar con vajilla, cocina, mesa, sillas, etc.

Son sustituibles: Puesto que hay diversas formas de satisfacer una misma necesidad. Por ejemplo tengo la necesidad de recrearme asistiendo al cine pero como se agotaron las entradas rentare la película y la veré en casa.

Tienden a fijarse: Porque una vez satisfecha una necesidad que antes no teníamos se puede convertir en un hábito o costumbre en nuestra vida venidera. Por ejemplo años atrás el uso del celular no era tan común y ahora es prácticamente imprescindible para todos.

Varían en intensidad: Cuando las mismas necesidades se nos presentan con un mayor apremio o urgencia. Por ejemplo en verano sentimos una mayor necesidad de ir a la playa que en invierno.

Sunt complementare: Când satisfacerea unei nevoi implică în mod necesar satisfacerea altora care sunt esențiale pentru prima. De exemplu, nevoia de a mânca presupune nevoia de a avea vesela, o bucătărie, o masă, scaune etc.

Sunt înlocuibile: deoarece există diferite moduri de a satisface aceeași nevoie. De exemplu, trebuie să mă recreez mergând la film, dar din moment ce biletele sunt epuizate, voi închiria filmul și îl voi urmări acasă.

Ei tind să observe: Pentru că odată ce o nevoie pe care nu o aveam înainte este satisfăcută, poate deveni un obicei sau un obicei în viața noastră viitoare. De exemplu, cu ani în urmă folosirea telefoanelor mobile nu era atât de comună și acum este practic esențială pentru toată lumea.

Ele variază în intensitate: Când aceleași nevoi ne sunt prezentate cu o mai mare urgență sau urgență. De exemplu, vara simțim o nevoie mai mare de a merge la plajă decât iarna.

They are complementary: When the satisfaction of a need necessarily implies the satisfaction of others that are essential for the first. For example, the need to eat implies the need to have crockery, a kitchen, a table, chairs, etc.

They are replaceable: Since there are different ways to satisfy the same need. For example, I need to recreate myself by going to the movies, but since the tickets are sold out, I will rent the movie and watch it at home.

They tend to notice: Because once a need that we did not have before is satisfied, it can become a habit or custom in our future life. For example, years ago the use of cell phones was not so common and now it is practically essential for everyone.

They vary in intensity: When the same needs are presented to us with greater urgency or urgency. For example, in summer we feel a greater need to go to the beach than in winter.

Они комплементарны: когда удовлетворение одной потребности обязательно предполагает удовлетворение других, существенных для первой. Например, потребность в еде подразумевает необходимость иметь посуду, кухню, стол, стулья и т. д.

Они взаимозаменяемы: поскольку есть разные способы удовлетворить одну и ту же потребность. Например, мне нужно воссоздать себя, пойдя в кино, но так как билеты распроданы, я возьму фильм напрокат и посмотрю его дома.

Они склонны замечать: поскольку однажды удовлетворенная потребность, которой у нас не было раньше, может стать привычкой или привычкой в ​​нашей будущей жизни. Например, несколько лет назад использование сотовых телефонов было не так распространено, а сейчас это практически необходимо каждому.

Они различаются по интенсивности: когда одни и те же потребности предъявляются нам с большей срочностью или безотлагательностью. 

Column A

Original text.


Características

Son ilimitadas en cuanto a número: Porque a medida que progresa y avanza el mundo van surgiendo nuevas necesidades y por lo tanto el hombre va adquiriendo mayores necesidades.

Son limitadas en capacidad: Cuando el hombre satisface completamente sus necesidades llegando su organismo a un estado de tope que es imposible pasar porque de lo contrario pondríamos en evidente peligro nuestra salud como por ejemplo comer en exceso.

Son concurrentes o excluyentes: Cuando el hombre se le presentan dos o más necesidades al mismo tiempo y como no es posible satisfacerlas en forma simultánea, entonces el hombre prioriza aplacando primero las más urgentes o apremiantes y después las de menor urgencia.

Column B.

Machine translation.


Caracteristici

Ele sunt nelimitate ca număr: Pentru că pe măsură ce lumea progresează și avansează, apar noi nevoi și, prin urmare, omul dobândește nevoi mai mari.

Ele sunt limitate ca capacitate: Când omul își satisface pe deplin nevoile, corpul său atinge o stare de vârf care este imposibil de trecut pentru că altfel ne-am pune sănătatea în pericol evident, precum supraalimentarea.

Ele sunt concurente sau exclusive: Când omului i se prezintă două sau mai multe nevoi în același timp și din moment ce nu este posibil să le satisfacă simultan, atunci omul prioritizează prin potolirea mai întâi pe cele mai urgente sau presante și apoi pe cele mai puțin urgente.

Column Z.

Ayord translation.


Caracteristici

Necesitatile sunt nelimitate ca număr: Pentru că pe măsură ce lumea progresează și avansează, apar noi nevoi (necesitati) și, prin urmare, omul dobândește nevoi/necesitati si mai mari.

Ele sunt limitate ca capacitate: Când omul își satisface pe deplin nevoile, corpul său atinge o stare de vârf care este imposibil de trecut pentru că altfel ne-am pune sănătatea într-un evident pericol, cum er fi spre exemplu supraalimentarea.

Ele sunt concurente sau excluente: Când omului i se prezintă două sau mai multe nevoi/necesitati în același timp și din moment ce nu este posibil să le satisfacă simultan, atunci omul prioritizează prin potolirea mai întâi a celor mai urgente sau presante și abia apoi incearca potolirea celor mai puțin urgente.

Son complementarias: Cuando la satisfacción de una necesidad implica forzosamente la satisfacción de otras que son indispensables para la primera. Por ejemplo la necesidad de alimentarse implica la necesidad de contar con vajilla, cocina, mesa, sillas, etc.

Son sustituibles: Puesto que hay diversas formas de satisfacer una misma necesidad. Por ejemplo tengo la necesidad de recrearme asistiendo al cine pero como se agotaron las entradas rentare la película y la veré en casa.

Tienden a fijarse: Porque una vez satisfecha una necesidad que antes no teníamos se puede convertir en un hábito o costumbre en nuestra vida venidera. Por ejemplo años atrás el uso del celular no era tan común y ahora es prácticamente imprescindible para todos.

Varían en intensidad: Cuando las mismas necesidades se nos presentan con un mayor apremio o urgencia. Por ejemplo en verano sentimos una mayor necesidad de ir a la playa que en invierno.

Sunt complementare: Când satisfacerea unei nevoi implică în mod necesar satisfacerea altora care sunt esențiale pentru prima. De exemplu, nevoia de a mânca presupune nevoia de a avea vesela, o bucătărie, o masă, scaune etc.

Sunt înlocuibile: deoarece există diferite moduri de a satisface aceeași nevoie. De exemplu, trebuie să mă recreez mergând la film, dar din moment ce biletele sunt epuizate, voi închiria filmul și îl voi urmări acasă.

Ei tind să observe: Pentru că odată ce o nevoie pe care nu o aveam înainte este satisfăcută, poate deveni un obicei sau un obicei în viața noastră viitoare. De exemplu, cu ani în urmă folosirea telefoanelor mobile nu era atât de comună și acum este practic esențială pentru toată lumea.

Ele variază în intensitate: Când aceleași nevoi ne sunt prezentate cu o mai mare urgență sau urgență. De exemplu, vara simțim o nevoie mai mare de a merge la plajă decât iarna.

Sunt complementare: Când satisfacerea unei nevoi implică în mod necesar satisfacerea altora care sunt esențiale pentru prima. De exemplu, nevoia de a mânca presupune nevoia de a avea veselă, o bucătărie, o masă, scaune etc.

Sunt sustituibile (înlocuibile): deoarece există diverse moduri de a satisface o aceeași nevoie/necesitate. De exemplu, am necesitatea de mă recreea mergând la un film, dar din moment ce biletele sunt epuizate, voi închiria filmul și îl voi urmări acasă.

Tind să se fixeze: Pentru că odată ce o nevoie pe care nu o aveam înainte este satisfăcută, poate deveni ceva habitual sau obisnuit în viața noastră viitoare. De exemplu, cu ani în urmă folosirea telefonului mobil nu era un act atât de comun iar acum el este practic imprescindibil pentru toată lumea.

Variază ca intensitate: Când aceleași nevoi ni se prezinta cu o mai mare presiune sau urgență. De exemplu, vara simțim o mai mare nevoie de a merge la plajă decât iarna.

Column A

Original text.


Características

Son ilimitadas en cuanto a número: Porque a medida que progresa y avanza el mundo van surgiendo nuevas necesidades y por lo tanto el hombre va adquiriendo mayores necesidades.

Son limitadas en capacidad: Cuando el hombre satisface completamente sus necesidades llegando su organismo a un estado de tope que es imposible pasar porque de lo contrario pondríamos en evidente peligro nuestra salud como por ejemplo comer en exceso.

Son concurrentes o excluyentes: Cuando el hombre se le presentan dos o más necesidades al mismo tiempo y como no es posible satisfacerlas en forma simultánea, entonces el hombre prioriza aplacando primero las más urgentes o apremiantes y después las de menor urgencia.

Column Z.

Ayord translation.


Caracteristici

Ele sunt nelimitate ca număr: Pentru că pe măsură ce lumea progresează și avansează, apar noi nevoi și, prin urmare, omul dobândește nevoi mai mari.

Ele sunt limitate ca capacitate: Când omul își satisface pe deplin nevoile, corpul său atinge o stare de vârf care este imposibil de trecut pentru că altfel ne-am pune sănătatea în pericol evident, precum supraalimentarea.

Ele sunt concurente sau exclusive: Când omului i se prezintă două sau mai multe nevoi în același timp și din moment ce nu este posibil să le satisfacă simultan, atunci omul prioritizează prin potolirea mai întâi pe cele mai urgente sau presante și apoi pe cele mai puțin urgente.

Son complementarias: Cuando la satisfacción de una necesidad implica forzosamente la satisfacción de otras que son indispensables para la primera. Por ejemplo la necesidad de alimentarse implica la necesidad de contar con vajilla, cocina, mesa, sillas, etc.

Son sustituibles: Puesto que hay diversas formas de satisfacer una misma necesidad. Por ejemplo tengo la necesidad de recrearme asistiendo al cine pero como se agotaron las entradas rentare la película y la veré en casa.

Tienden a fijarse: Porque una vez satisfecha una necesidad que antes no teníamos se puede convertir en un hábito o costumbre en nuestra vida venidera. Por ejemplo años atrás el uso del celular no era tan común y ahora es prácticamente imprescindible para todos.

Varían en intensidad: Cuando las mismas necesidades se nos presentan con un mayor apremio o urgencia. Por ejemplo en verano sentimos una mayor necesidad de ir a la playa que en invierno.

Sunt complementare: Când satisfacerea unei nevoi implică în mod necesar satisfacerea altora care sunt esențiale pentru prima. De exemplu, nevoia de a mânca presupune nevoia de a avea vesela, o bucătărie, o masă, scaune etc.

Sunt înlocuibile: deoarece există diferite moduri de a satisface aceeași nevoie. De exemplu, trebuie să mă recreez mergând la film, dar din moment ce biletele sunt epuizate, voi închiria filmul și îl voi urmări acasă.

Ei tind să observe: Pentru că odată ce o nevoie pe care nu o aveam înainte este satisfăcută, poate deveni un obicei sau un obicei în viața noastră viitoare. De exemplu, cu ani în urmă folosirea telefoanelor mobile nu era atât de comună și acum este practic esențială pentru toată lumea.

Ele variază în intensitate: Când aceleași nevoi ne sunt prezentate cu o mai mare urgență sau urgență. De exemplu, vara simțim o nevoie mai mare de a merge la plajă decât iarna.

Column Z.

Ayord translation.


Caracteristici

Ele sunt nelimitate ca număr: Pentru că pe măsură ce lumea progresează și avansează, apar noi nevoi și, prin urmare, omul dobândește nevoi mai mari.

Ele sunt limitate ca capacitate: Când omul își satisface pe deplin nevoile, corpul său atinge o stare de vârf care este imposibil de trecut pentru că altfel ne-am pune sănătatea în pericol evident, precum supraalimentarea.

Ele sunt concurente sau exclusive: Când omului i se prezintă două sau mai multe nevoi în același timp și din moment ce nu este posibil să le satisfacă simultan, atunci omul prioritizează prin potolirea mai întâi pe cele mai urgente sau presante și apoi pe cele mai puțin urgente.

Sunt complementare: Când satisfacerea unei nevoi implică în mod necesar satisfacerea altora care sunt esențiale pentru prima. De exemplu, nevoia de a mânca presupune nevoia de a avea vesela, o bucătărie, o masă, scaune etc.

Sunt înlocuibile: deoarece există diferite moduri de a satisface aceeași nevoie. De exemplu, trebuie să mă recreez mergând la film, dar din moment ce biletele sunt epuizate, voi închiria filmul și îl voi urmări acasă.

Ei tind să observe: Pentru că odată ce o nevoie pe care nu o aveam înainte este satisfăcută, poate deveni un obicei sau un obicei în viața noastră viitoare. De exemplu, cu ani în urmă folosirea telefoanelor mobile nu era atât de comună și acum este practic esențială pentru toată lumea.

Ele variază în intensitate: Când aceleași nevoi ne sunt prezentate cu o mai mare urgență sau urgență. De exemplu, vara simțim o nevoie mai mare de a merge la plajă decât iarna.

Mi video en YouTube: Necesidad > Necesitate (01).

Mi video en YouTube: Necesidad > Necesitate (02)  

Column A

Original text.


Jerarquía de necesidades

Las necesidades pueden jerarquizarse según la pirámide de Maslow:

Column B.

Machine translation.


ierarhia nevoilor

Nevoile pot fi clasificate în funcție de piramida lui Maslow:

Column C.

Machine translation.


hierarchy of needs

The needs can be ranked according to Maslow's pyramid:

Column D.

Machine translation.


Например, летом мы чувствуем большую потребность пойти на пляж, чем зимой.

иерархия потребностей

Потребности можно ранжировать по пирамиде Маслоу:

Una categorización alternativa es la del economista chileno Manfred Max-Neef, para quien las necesidades humanas básicas forman una matriz de componentes finitos, no estando jerarquizada entre ellas. La matriz es de nueve tipos de necesidades por cuatro formas de realización: subsistencia, protección, afecto, comprensión, participación, creación, recreo, identidad y libertad; las cuales se realizan mediante el ser, el tener, el hacer y el relacionarse.

O categorizare alternativă este cea a economistului chilian Manfred Max-Neef, pentru care nevoile umane de bază formează o matrice de componente finite, nefiind ierarhice între ele. Matricea este de nouă tipuri de nevoi pentru patru forme de realizare: subzistență, protecție, afecțiune, înțelegere, participare, creație, recreere, identitate și libertate; care se realizează prin a fi, a avea, a face și a relaționa.

An alternative categorization is that of the Chilean economist Manfred Max-Neef, for whom basic human needs form a matrix of finite components, not being hierarchical among them. The matrix is of nine types of needs for four forms of realization: subsistence, protection, affection, understanding, participation, creation, recreation, identity and freedom; which are carried out through being, having, doing and relating.

Альтернативная категоризация принадлежит чилийскому экономисту Манфреду Макс-Нифу, для которого основные потребности человека образуют матрицу конечных компонентов, не будучи иерархическими среди них. Матрица состоит из девяти типов потребностей для четырех форм реализации: существование, защита, привязанность, понимание, участие, созидание, отдых, идентичность и свобода; которые осуществляются через бытие, обладание, действие и отношение.

Column A

Original text.


Jerarquía de necesidades

Las necesidades pueden jerarquizarse según la pirámide de Maslow:

Column B.

Machine translation.


ierarhia nevoilor

Nevoile pot fi clasificate în funcție de piramida lui Maslow:

Column Z.

Ayord translation.


Ierarhia nevoilor/necesitatilor

Nevoile pot fi clasificate conform piramidei lui Maslow:

Una categorización alternativa es la del economista chileno Manfred Max-Neef, para quien las necesidades humanas básicas forman una matriz de componentes finitos, no estando jerarquizada entre ellas.  La matriz es de nueve tipos de necesidades por cuatro formas de realización: subsistencia, protección, afecto, comprensión, participación, creación, recreo, identidad y libertad; las cuales se realizan mediante el ser, el tener, el hacer y el relacionarse.

O categorizare alternativă este cea a economistului chilian Manfred Max-Neef, pentru care nevoile umane de bază formează o matrice de componente finite, nefiind ierarhice între ele. Matricea este de nouă tipuri de nevoi pentru patru forme de realizare: subzistență, protecție, afecțiune, înțelegere, participare, creație, recreere, identitate și libertate; care se realizează prin a fi, a avea, a face și a relaționa.

O categorisire alternativă este cea a economistului chilian Manfred Max-Neef, pentru care nevoile/necesitatile umane de bază formează o matrice de componente finite, nefiind ierarhizate între ele. Matricea este de nouă tipuri de nevoi pentru patru forme de realizare: subzistență, protecție, afecțiune, înțelegere, participare, creație/creare, re-creare, identitate și libertate; care se realizează prin a fi, a avea, a face și a se relaționa.

Column A

Original text.


Jerarquía de necesidades

Las necesidades pueden jerarquizarse según la pirámide de Maslow:

Column Z.

Ayord translation.


ierarhia nevoilor

Nevoile pot fi clasificate în funcție de piramida lui Maslow:

Una categorización alternativa es la del economista chileno Manfred Max-Neef, para quien las necesidades humanas básicas forman una matriz de componentes finitos, no estando jerarquizada entre ellas. La matriz es de nueve tipos de necesidades por cuatro formas de realización: subsistencia, protección, afecto, comprensión, participación, creación, recreo, identidad y libertad; las cuales se realizan mediante el ser, el tener, el hacer y el relacionarse.

O categorizare alternativă este cea a economistului chilian Manfred Max-Neef, pentru care nevoile umane de bază formează o matrice de componente finite, nefiind ierarhice între ele. Matricea este de nouă tipuri de nevoi pentru patru forme de realizare: subzistență, protecție, afecțiune, înțelegere, participare, creație, recreere, identitate și libertate; care se realizează prin a fi, a avea, a face și a relaționa.

ierarhia nevoilor

Nevoile pot fi clasificate în funcție de piramida lui Maslow:

O categorizare alternativă este cea a economistului chilian Manfred Max-Neef, pentru care nevoile umane de bază formează o matrice de componente finite, nefiind ierarhice între ele. Matricea este de nouă tipuri de nevoi pentru patru forme de realizare: subzistență, protecție, afecțiune, înțelegere, participare, creație, recreere, identitate și libertate; care se realizează prin a fi, a avea, a face și a relaționa.

Column A

Original text.


Microeconomía

Características de las necesidades:

Esenciales


Ocasionales

Column B.

Machine translation.


Microeconomie

Caracteristicile nevoilor:

esențiale


ocazional

Column C.

Machine translation.


Microeconomics

Features of the needs:

essentials



occasional

Column D.

Machine translation.


Микроэкономика

Особенности потребностей:

предметы первой необходимости


случайный

Column A

Original text.


Microeconomía

Características de las necesidades:


Esenciales


Ocasionales

Column B.

Machine translation.


Microeconomie

Caracteristicile nevoilor:


esențiale


ocazional

Column Z.

Ayord translation.


Microeconomie

Caracteristicile nevoilor/necesitatilor:


Esențiale


Ocazionale

Column A

Original text.


Microeconomía

Características de las necesidades:

Esenciales


Ocasionales

Column Z.

Ayord translation.


Microeconomie

Caracteristicile nevoilor:

esențiale


ocazional

Column A

Original text.


Derecho

En el Derecho la necesidad tiene relevancia en varias situaciones. Por ejemplo, en la cuestión de las prestaciones de alimentos uno de los elementos que toman en cuenta las leyes de cada país para determinar la existencia de la obligación a prestarlos y el monto de los mismos son las necesidades que tiene la persona beneficiaria de los alimentos.

El estado de necesidad de la persona puede ser una causa de eximición de responsabilidad penal y civil.

Column B.

Machine translation.


Dreapta

În drept, necesitatea este relevantă în diverse situații. De exemplu, în chestiunea beneficiilor alimentare, unul dintre elementele pe care legile fiecărei țări le iau în considerare pentru a determina existența obligației de a le furniza și cuantumul acestora sunt nevoile beneficiarului hranei.

Starea de nevoie a persoanei poate constitui o cauză de scutire de răspundere penală și civilă.

Column C.

Machine translation.


Right

In Law, necessity is relevant in various situations. For example, in the question of food benefits, one of the elements that the laws of each country take into account to determine the existence of the obligation to provide them and the amount of them are the needs of the beneficiary of the food.

The state of need of the person can be a cause for exemption from criminal and civil liability.

Column D.

Machine translation.


Верно

В юриспруденции необходимость актуальна в различных ситуациях. Например, в вопросе о продовольственных пособиях одним из элементов, который принимает во внимание законодательство каждой страны для определения наличия обязательства по их предоставлению и их размера, являются потребности получателя продовольствия.

Нуждающееся состояние лица может быть основанием для освобождения от уголовной и гражданско-правовой ответственности.

Column A

Original text.


Derecho

En el Derecho la necesidad tiene relevancia en varias situaciones. Por ejemplo, en la cuestión de las prestaciones de alimentos uno de los elementos que toman en cuenta las leyes de cada país para determinar la existencia de la obligación a prestarlos y el monto de los mismos son las necesidades que tiene la persona beneficiaria de los alimentos.

El estado de necesidad de la persona puede ser una causa de eximición de responsabilidad penal y civil.

Column B.

Machine translation.


Dreapta

În drept, necesitatea este relevantă în diverse situații. De exemplu, în chestiunea beneficiilor alimentare, unul dintre elementele pe care legile fiecărei țări le iau în considerare pentru a determina existența obligației de a le furniza și cuantumul acestora sunt nevoile beneficiarului hranei.

Starea de nevoie a persoanei poate constitui o cauză de scutire de răspundere penală și civilă.

Column Z.

Ayord translation.


Drept (Materia de Drept)

În cadrul materiei de Drept, necesitatea este relevantă în diverse situații. De exemplu, în chestiunea pensiilor alimentare (pensii de intretinere), unul dintre elementele pe care legile fiecărei țări le iau în considerare pentru a determina existența obligației de a le furniza și cuantumul acestora sunt nevoile persoanei beneficiare ale acelei intretineri.

Stadiul de nevoie/necesitate a unei respective persoanei poate constitui o cauză de scutire de răspundere penală și civilă.

Column A

Original text.


Derecho

En el Derecho la necesidad tiene relevancia en varias situaciones. Por ejemplo, en la cuestión de las prestaciones de alimentos uno de los elementos que toman en cuenta las leyes de cada país para determinar la existencia de la obligación a prestarlos y el monto de los mismos son las necesidades que tiene la persona beneficiaria de los alimentos.

El estado de necesidad de la persona puede ser una causa de eximición de responsabilidad penal y civil.

Column Z.

Ayord translation.


Dreapta

În drept, necesitatea este relevantă în diverse situații. De exemplu, în chestiunea beneficiilor alimentare, unul dintre elementele pe care legile fiecărei țări le iau în considerare pentru a determina existența obligației de a le furniza și cuantumul acestora sunt nevoile beneficiarului hranei.

Starea de nevoie a persoanei poate constitui o cauză de scutire de răspundere penală și civilă.

Column B.

Machine translation.


Vezi si


Referințe

Column C.

Machine translation.


See also


References

Column D.

Machine translation.


Смотрите также


Рекомендации

Column B.

Machine translation.


Vezi si



Referințe

Column Z.

Ayord translation.


Vezi si



Referințe

Column Z.

Ayord translation.


Vezi si


Referințe

Piramida claselor sociale - Ayord.