Opiskelun tuki

Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaus jakaantuu luokkamuotoiseen opetukseen käsittäen varsinaiset oppitunnit sekä henkilökohtaiseen ja pienryhmän ohjaukseen. Ohjauksen tavoitteena on opiskelijan yksilöllisyyden painottaminen ja itsetuntemuksen lisääminen siten, että hän voisi hyödyntää omia kykyjään mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti niin lukioaikana kuin myöhemmin jatkokoulutuksessa ja työelämässä. Opinto-ohjauksesta vastaa pääasiassa opinto-ohjaaja, joka pitää oppitunnit ja ohjaa opiskelijoita sekä henkilökohtaisesti että ryhmissä. Opinto-ohjauksesta huolehtivat myös ryhmänohjaaja ja kaikki aineenopettajat.

Opiskeluterveydenhuolto

Voit hakeutua oma-aloitteisesti terveydenhoitajan vastaanotolle, kun sairastut tai tarvitset apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluvat terveystarkastukset, raskauden ehkäisyyn ja jälkiehkäisyyn liittyvät asiat, rokotukset sekä matkailuun liittyvä terveysneuvonta. Voit hakeutua vastaanotolle myös mielenterveys- ja päihdeasioissa.

Opiskelijat kutsutaan ensimmäisenä opiskeluvuotena terveydenhoitajan tapaamiseen ja toisena opiskeluvuotena lääkärintarkastukseen.

Opiskeluterveydenhuollon tilat sijaitsevat kauppakeskus Rinteenkulmassa, osoitteessa Koskikatu 25 (katutaso). Puhelinnumero opiskeluterveydenhuoltoon on 016 322 4280. Opiskelijaterveydenhuolto on avoinna maanantaista torstaihin klo 8-16 ja perjantaisin klo 8-14.

Maanantaisin ja tiistaisin terveydenhoitaja Minna Lohela työskentelee lukion omissa tiloissa Porokadulla. Löydät terveydenhoitajan huoneen koulun 3. kerroksesta. Samasta paikasta löytyvät myös kuraattori ja Vintti.

Voit ottaa yhteyttä terveydenhoitajaan myös Wilman kautta.

Koulukuraattori

Kuraattori työskentelee opiskeluhyvinvoinnin edistämiseksi opiskelija- ja oppilaitosyhteisön tasolla. Kuraattorille voi varata ajan, mikäli opiskelija tarvitsee tukea elämänhallinnassa, sosiaalisissa suhteissa tai opiskeluun liittyvissä asioissa (esim. motivaatio, stressi). Kuraattorin tapaamiset ovat luottamuksellisia. Kuraattoriin voivat olla yhteydessä opiskelija, vanhemmat tai oppilaitoksen henkilökunta, mikäli tarvetta ilmenee. Koulukuraattori toimii oppilaitoksen yhteisöllisen opiskeluhyvinvointiryhmän jäsenenä.

Koulukuraattori tavattavissa pääsääntöisesti Ounasvaaran lukiolla maanantaina ja tiistaina. Yhteydenotot wilmalla tai puhelimitse.

Erityisopettaja

Erityisopettaja tekee lukilausunnot, valmistelee erityisjärjestelyhakemukset Ylioppilastutkintolautakunnalle, ohjaa opiskelijoita oppimis- ja opiskelutaitoihin liittyvissä asioissa ja laatii pedagogisia suunnitelmia lukiopintojen aikaisista tukitoimista yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Ounasvaaran lukion erityisopettaja on Tiina Pesola, jonka tavoitat puhelimitse (040 612 3744) sekä Wilman kautta.

Toimintamalli kun sisäilmaongelma haittaa opiskelua

Toimintamalli löytyy tästä linkistä.