Opiskelun tuki


Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaus jakaantuu luokkamuotoiseen opetukseen käsittäen varsinaiset oppitunnit sekä henkilökohtaiseen ja pienryhmän ohjaukseen. Ohjauksen tavoitteena on opiskelijan yksilöllisyyden painottaminen ja itsetuntemuksen lisääminen siten, että hän voisi hyödyntää omia kykyjään mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti niin lukioaikana kuin myöhemmin jatkokoulutuksessa ja työelämässä. Opinto-ohjauksesta vastaa pääasiassa opinto-ohjaaja, joka pitää oppitunnit ja ohjaa opiskelijoita sekä henkilökohtaisesti että ryhmissä. Opinto-ohjauksesta huolehtivat myös ryhmänohjaaja ja kaikki aineenopettajat.

Opiskeluterveydenhuolto

Ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon, kun tarvitset apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa tai sairastuessasi. Opiskeluterveydenhuollossa saat tukea fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Autamme sinua opintojen sujumisessa, pyrimme lisäämään elämänhallinnan taitoja ja tukemaan terveellisiä elämäntapoja.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia.


Opiskeluterveydenhuollon palvelut: terveystarkastukset, raskauden ehkäisyyn ja jälkiehkäisyyn liittyvät asiat, kutsuntatarkastukset, lääkärinvastaanotto (ei sairasvastaanottoa), rokotukset, matkailuun liittyvä terveysneuvonta, mielenterveys- tai päihdeasiat, keskustelukäynnit


Ounasvaaran lukion terveydenhoitaja Minna Lohela 

Vastaanotto vain ajanvarauksella. Porokadulla tiistaisin, muutoin Rinteenkulmassa osoitteessa Koskikatu 25 (katutaso). 

Kiireettömissä asioissa voit laittaa Wilma-viestin tai sähköpostia osoitteeseen minna.lohela@lapha.fi.


Rovaniemen opiskeluterveydenhuollon keskitetty puhelinpalvelu

Puhelinpalvelusta voit varata tai perua terveydenhoitajan/lääkärin ajan. Saat myös ohjausta ja neuvontaa. Puheluihin vastaavat opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat.

puh. 016 860 2042

Normaalit aukioloajat

Ma, ti, to: klo 08.0016.00

Ke ja pe: klo 08.0014.00

Koulukuraattori

Kuraattori työskentelee opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi sekä yksilö- että yhteisötasolla. Voit varata ajan kuraattorille, mikäli tarvitset tukea elämäntilanteeseen, hyvinvointiin, sosiaalisiin suhteisiin tai opiskeluarkeen ja arjenhallintaan liittyvissä asioissa (esim. motivaatio, stressi). Minkäänlaisten huolien kanssa ei kannata jäädä yksin. Kuraattoriin voivat olla yhteydessä opiskelijan lisäksi myös vanhemmat tai oppilaitoksen henkilökunta. Kuraattorin tapaamiset ovat luottamuksellisia.


Koulukuraattori Satu Pasula 

Tavattavissa Ounasvaaran lukiolla pääsääntöisesti maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. 

Yhteydenotot Wilmalla tai puhelimitse (040 677 1321).


Opiskeluhuollon psykologi

Ounasvaaran lukion ja Ounasvaaran peruskoulun yhteinen opiskeluhuollon psykologi auttaa edistämään opiskelijoiden oppimista, psyykkistä hyvinvointia ja tyytyväisyyttä omaan elämäänsä. Opiskeluhuollon psykologi työskentelee opiskelijoiden hyväksi tuottamalla tietoa ja konsultoimalla oppilaitoksen muuta henkilökuntaa sekä osallistumalla yhteisölliseen opiskeluhuoltotyöhön. 

Ensisijaisesti huolen herätessä opiskelijan ja/tai huoltajan kannattaa ottaa yhteyttä opiskelijan omaan ryhmänohjaajaan ja tarvittaessa hänen kanssaan kääntyä opiskeluhuollon psykologin puoleen. Tilanteen vaatiessa opiskelija ja/tai huoltaja voi myös olla suoraan yhteyksissä opiskeluhuollon psykologiin. Psykologi on Oukulla torstaina ja perjantaisin.


Opiskeluhuollon psykologi Kerttu Peltola

Yhteystiedot:

Wilma (Henkilökunta-listasta löytyy)

puh. 040 825 8878 

kerttu.peltola(at)@lapha.fi

Erityisopettaja

Erityisopettaja tekee lukilausunnot, valmistelee erityisjärjestelyhakemukset Ylioppilastutkintolautakunnalle, ohjaa opiskelijoita oppimis- ja opiskelutaitoihin liittyvissä asioissa ja laatii pedagogisia suunnitelmia lukiopintojen aikaisista tukitoimista yhdessä opiskelijoiden kanssa.


Ounasvaaran lukion erityisopettaja on Tiina Pesola, jonka tavoitat puhelimitse (040 6123744) sekä Wilman kautta.

Toimintamalli kun sisäilmaongelma haittaa opiskelua

Toimintamalli  löytyy tästä linkistä.


Ohjaamo – apua ja tukea nuorille

Rovaniemen Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelu, josta saat ohjausta ja neuvontaa koulutukseen, työllisyyteen, vapaa-aikaan, asumiseen ja moniin muihin arjen asioihin liittyen.

Kysymys kuin kysymys, me autamme sinua eteenpäin. Mottomme onkin, jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta!

Ohjaamo sijaitsee Rinteenkulman kauppakeskuksen 2. kerroksessa. Ovet ovat avoinna arkisin klo 1016 ja voit tulla käymään paikan päällä ilman ajanvarausta tai voit varata ajan esimerkiksi soittamalla, sähköpostitse tai laittamalla tekstiviestiä.

puh. 0407729236 

ohjaamo@rovaniemi.fi

Seuraa meitä somessa, niin näet mitä Ohjaamolla tapahtuu! Löydät meidät Instagramista ja Facebookista nimellä ohjaamorovaniemi.