Urheilulukio

Opetusministeriö on myöntänyt Ounasvaaran lukiolle urheilupainotteisen opetuksen erityisen koulutustehtävän. Oukku mahdollistaa nuorille urheilijoille opiskelun ja urheilun yhdistämisen. Lajiinsa panostava nuori voi yhdistää lukio-opinnot ja urheilun sekä kehittyä niissä omien tavoitteidensa mukaisesti. Ounasvaaran urheilulukio huolehtii Lapin alueen vahvoista urheilulajeista sekä tarjoaa näissä lajeissa hyvät harjoitteluolosuhteet.

Urheilulukion valmennus

Urheilulukiolaiset kuuluvat Lapin urheiluakatemiaan ja saavat kaikki sen tarjoamat edut. Urheilijoiden tukipalveluihin sisältyy mm. hieronta- ja fysioterapia-, kylpylä- ja lääkäri- ja testauspalveluita sekä ravintoneuvontaa ja psyykkistä valmennusta. Urheilulukion harjoittelupaikat keskittyvät pääasiassa lukion läheisyyteen Lapin urheiluopiston ja Ounasvaaran alueelle. Keskeisin harjoittelupaikka on urheiluopiston urheiluhalli. Ounasvaaran urheilulukion kärkilajit ovat alppihiihto, maastohiihto, mäkihyppy/yhdistetty sekä lentopallo. Muita päälajeja ovat jalkapallo, jääkiekko ja yleisurheilu. Lisäksi uinnissa toimii oma lajivalmentaja. Urheilulukioon voidaan ottaa myös muiden lajien urheilijoita, joille tarjotaan valmennusta koordinoidusti.

Hakeutuminen urheilulukioon

Hakeutuminen Ounasvaaran urheilulukioon tapahtuu yhteishaun kautta sähköisesti. Haettaessa opintopolun kautta opiskelija vastaa samalla myös sähköisesti urheilijan lisäkysymyksiin.    

Urheilulukioon voi hakea voi myös ensimmäisen lukiovuoden jälkeen. Tällöin hakija täyttää oukku.netistä löytyvän HAKEMUS URHEILULUKIOON 2. VUOSIKURSSILLE-LOMAKKEEN 

Urheilulukion 2. vuosikurssille hakeminen - linkki hakulomakkeeseen

Urheiluakatemian sivuilta löydät tietoa mm. eri lajien pääsykokeista.

Urheilulukion valintaperusteet, jotka tarkistetaan vuosittain

(Opetusministeriön asetus n:o 856/2006, 948/2007)

1. Lajiliiton pisteet enintään 5 pistettä

2. Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden ja liikunnan keskiarvosta tulevat pisteet suoraan sadasosan tarkkuudella, maksimi 10,00 pistettä. Painottamattoman lukuaineiden keskiarvon (ilman liikuntaa) on oltava vähintään 7,50,  jotta hyväksytään urheilulukioon.

3. Valintatestien perusteella annettavat koulun soveltuvuuspisteet enintään 5 pistettä.

4. Lajiliittopisteiden tulee olla vähintään 2,00 pistettä. Urheilulukioon otetaan vuosittain 30 opiskelijaa kokonaispistemäärien mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Vertailuun osallistuvat kaikki eri lajeihin hakeneet urheilijat.