Näin koulu toimii

Kanslia

Avoinna päivittäin klo 8.00–15.30.

Varaudu siihen, että koulusihteeri ei ole aina paikalla.

2-kerroksen portaikon aulassa on seinällä lokerikko erilaisille lomakkeille.

Opintotuen hakemuslomakkeen saat koulun kansliasta, jonne täytetyn lomakkeen voit myös jättää. Kansliasta saat tarkemman esitteen asiasta. Seuraa ilmoitustaulua!

Rehtori

Rehtori on pääsääntöisesti paikalla koulupäivien aikana. Hoida rehtorin poissa ollessa asiasi apulaisrehtorin kanssa.

Opettajat

Opettajat tavoittaa parhaiten Wilma-viestillä.

Ryhmänohjaaja (ropo)

Opiskelijat jaetaan vuosiluokittain ryhmiin. Jokaisella ryhmällä on oma ryhmänohjaaja, joka seuraa opiskelijan hyvinvointia ja opiskeluiden etenemistä sekä tukee tarvittaessa.  Ryhmänohjaaja haastattelee jokaisen opiskelijan henkilökohtaisesti ensimmäisen vuoden aikana.

Opinto-ohjelma

Lukioon tuleva opiskelija laatii itselleen opinto-ohjelman opinto-ohjaajan ja ryhmänohjaajan kanssa. Opinto-ohjelmaa voi tarvittaessa muuttaa myöhemmin, mutta se edellyttää neuvottelua mm. opinto-ohjaajan ja aineenopettajan kanssa. Seuraavaa jaksoa koskevat kurssimuutokset on tehtävä vähintään kaksi viikkoa ennen seuraavan jakson alkamista.

Jakso

Koulun lukuvuoden työaika on jaettu viiteen jaksoon. Yhdessä jaksossa on noin 38 työpäivää (190/5). Jakso päättyy koodiviikkoon, jossa kunakin päivänä on yhden koodin työskentelyä ja kurssin arviointia. Koodipäivä alkaa klo 89 välillä ja päättyy klo 1314 välillä. 

Kurssi

Kunkin aineen oppimäärä on jaettu kursseihin. Kurssin laajuus on 2223 oppituntia (75 min). Jokainen kurssi on itsenäinen kokonaisuus, sen arviointiin ei vaikuta muiden kurssien arviointi.

Kurssitarjotin

Lukuvuoden aikana toteutuvat kurssit sijoitetaan kurssitarjottimelle, joka näkyy Wilmassa. Siitä näkee lukuvuoden aikana koulussa toteutuvat kurssit ja opiskelija voi siitä oman opiskeluohjelmansa. Opettajat ja opot auttavat opintojen suunnittelussa ja valintojen tekemisessä.

Tuntikiertokaavio

Tuntikiertokaaviossa on 8 koodia. Ne määrittelevät oppituntien paikat viikoittaisessa työjärjestyksessä. Samalla koodilla olevat ryhmät työskentelevät yhtä aikaa. Koodilla 1 on kiinteästi urheiluvalmennustunnit.  Koodille 2 ei ole sijoitettu vain kerran vuodessa toteutuvia kursseja, jotta sitäkin voidaan käyttää haluttaessa valmentautumiseen.

Ruokailu

Kouluravintolassa on tarjolla aamupala klo 07.4508.45. Se on ammattiopiskelijolle ilmainen ja muille hinta on 1 €. Ravintola menee kiinni kl0 14.00.

Lounas porrastetaaan kolmeen vuoroon ajalla klo 11.2512.20, joista ilmoitetaan jaksoittain erikseen. Ruokaa voi ottaa kahdesta linjastosta itsepalveluperiaatteella ja kuitataan Kela-kortilla. Ruokailun jälkeen ei pidä jäädä istumaan paikoilleen - toisillekin pitää tehdä tilaa.  Pöytä pitää siistiä oman ruokailun jälkeen.

Oukun ruoka on tunnetusti hyvää. Hyvä käytös keittiöhenkilökuntaa kohtaan ja siisti, rauhallinen ateriointi tekevät ruokatunnista jokaiselle miellyttävän katkoksen koulutyöhön.

Oppitunnit ja välitunnit

Pidä huoli, että tulet ajoissa oppitunneille! Viihtyisyyden ja sisäilman laadun parantamiseksi päällysvaatteet tulee jättää käytävien naulakkoihin. Oukun työetikettiin kuuluu, että päähinettä ei pidetä päässä oppitunneilla eikä koulun toiminnassa, kuten ruokailussa ja koulun tapahtumissa.

Liikkuminen piha-alueella

Noudata varovaisuutta ja erikseen annettuja ohjeita liikkuessasi koulun piha-alueella sekä pysäköidessäsi polkupyörääsi, skootteriasi ja autoasi.

Tavarat

Naulakkoon ei pidä jättää mitään arvokasta oppituntien ajaksi. Huolehdithan, että käytävätiloihin ei jää tavaroita, jotka estävät kulkemisen, ja käytävät ja aula pysyvät siisteinä.