Lukio - yleistä koulusta

Toiminta-ajatus 

Ounasvaaran lukiossa onnistutaan opinnoissa. Meillä sinulla on mahdollisuus suorittaa lukio-opinnot henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti ja sinua tuetaan omien tavoitteidesi saavuttamisessa. 

Lukion päättyessä sinulla on hyvä yleissivistys ja vahvat jatko-opintovalmiudet. Oukulla tärkeitä asioita ovat opiskelijakeskeisyys, lämmin ilmapiiri ja työrauha. Terveellinen ja liikunnallinen elämäntapa auttavat jaksamaan arjessa. Oukulla luonto alkaa ulko-ovelta, ja voit vaikka hyppytunnilla käydä virkistäytymässä Ounasvaaralla.


”Oukun henki” 

Lukion yhteiset tilaisuudet luovat me-henkeä. Samalla näet monipuolisesti oukkulaisten osaamista ja opit arvostamaan erilaisia taitoja. Oukkulaisena voit myös itse vaikuttaa koulun toimintaan esimerkiksi opiskelijakunnan kautta. 

Oukulla peli on reilua. Toisten kunnioittaminen ja myönteinen asenne luovat Oukulle ilmapiirin, jossa sinä onnistut ja saavutat tavoitteesi. Oukkulaisena välität toisista ja olet kiinnostunut jokaisen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Avoin ja mutkaton vuorovaikutus ja hyvät käytöstavat ovat Oukun perusarkea.

Opiskelet omien edellytystesi ja toiveidesi mukaisesti ja saat tarvittaessa tukea. Opiskelussasi kohti päämäärää sinua auttavat oma ahkeruutesi, uteliaisuutesi sekä yhdessä tekeminen.

Talossamme toimii myös kahvila-ravintola Startti, jonka ruokia abit vuosi toisensa jälkeen kiittelevät Oukulta lähtiessään. Startti tarjoaa paitsi hyvää ruokaa ja edullista evästä aamupalasta aina iltapäiväkahviin ja -pullaan asti, myös hyvän paikan opiskelijoiden viihtymiselle, virkistymiselle ja kanssakäymiselle. Näillä eväillä jaksaa opiskella!


Omaleimaisuus 

Ounasvaaran lukioon hakeutuvat monet liikuntaa harrastavat nuoret. Opiskelijana voitkin saada opintojaksoja oman lajisi aktiivisesta harrastamisesta liikunnan oppimäärään ja lukion kokonaisopintopistekertymään. Lisäksi voit suorittaa liikunnan valinnaisia opintojaksoja. 

Koulumme sijaitsee aivan Lapin urheiluopisto Santasportin vieressä. Ihan naapurissa ovat siis laajat urheilumahdollisuudet, kuten ladut, luontopolut, jalkapallohalli, kuntosali ja uimahalli. Myös Ounasvaaran metsissä on helppo piipahtaa koululta käsin. 

Musiikin, kuvataiteen sekä liikunnan opiskelijoiden osaamista tuomme aktiivisesti esille koulun vanhempainilloissa sekä muissa koulun tapahtumissa. Syksyisin opiskelijoiden valittavana on myös musiikkiprojektiopintojakso, jonka tiimoilta treenataan funk/soul/disco-henkinen ohjelmisto. Projektin valinneet opiskelijat pääsevät esiintymään liveyleisölle Kahvila Kauppayhtiöllä, Oukku Music Clubilla.