Oecumene

In de brede betekenis kan oecumene gezien worden als een streven naar wereldwijde religieuze eenheid (eenheid van alle christelijke kerken). In de smallere betekenis bevordert de oecumene de eenheid, samenwerking of het onderlinge begrip tussen de diverse religieuze groepen of denominaties binnen een religie.

Oecumenisch uitstapje - Gaat u mee?

In de afgelopen jaren zijn leden van de Protestantse Lambertuskerk en parochianen van onze Edith Steinparochie diverse keren samen op stap geweest. Dit jaar wordt op 19, 20 en april 2020 voor de tweede keer een Eiffelreis georganiseerd.

Bent u geïnteresseerd, lees verder ...

Protestantse gemeenschap Vught

De Protestantse Gemeente te Vught maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. Dit kerkverband ontstond in 2004 na een fusie van de Nederlands Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Lutherse Kerk. Op regionaal niveau valt de Protestantse Gemeente Vught onder de classis ’s-Hertogenbosch.

Lees verder .....

Protestantse Gemeente Helvoirt-Haaren

De protestantse kerk in Helvoirt heeft een rijke historie. Van Gogh was hier 4 jaar dominee. De oudste kapel uit 1192 was van hout. Deze kerk dateert uit de 15e eeuw, maar is nog enkele keren verbouwd. De kerk had een eikenhouten oksaal uit 1500. Dit is in 1872 verkocht en staat nu in het Rijksmuseum. De kerk bezit nog een Statenbijbel uit 1702, cadeau van Van Gogh bij zijn afscheid in 1785.

Lees verder .....

Taizé

Geruime tijd bestaat in de kern Helvoirt een oecumenische beweging onder de titel "Taizé vieringen Helvoirt".

Toelichting is te vinden op de volgende webpagina's:

De Taizé werkgroep ‘Taizé in Helvoirt’ is per 13 juni 2018 een STICHTING geworden met de naam STICHTING ‘TAIZÉ HELVOIRT’. Deze Stichting organiseert oecumenische Taizé-vieringen in Helvoirt zoals de werkgroep dat de afgelopen drie jaar heeft gerealiseerd.

Lees verder .....

Deze website wil bijdragen aan een vruchtbare ontmoeting tussen christelijk geloof en hedendaags leven.