Underholdningsgruppa

Det kan ikke sies med sikkerhet når den første framføring ble avholdt i regi av U/L Ulabrand, men det var tidlig etter lagets stiftelse i 1939. Stedets lærer, Eikestøl, var kraftkilde i dette arbeidet der bygdas multikunstner Håkon Heika skrev mye av tekstene. Inntil lagets første hus ”Bakketun” sto ferdig i 1949 foregikk alt på skolen. Noen av teaterstykkene den første tiden var, ”Valgsjau” og ”Munn og klovsyke”, som senere har vært oppført i 1987 og 1989 etter litt omskriving fra originalen.

Denne aktiviteten i laget har levd i større og mindre grad hele tiden og nådde sin topp i 1988, med 5 produksjoner/framføringer i kalenderåret. Året etter (1989) ble gruppa tildelt Karlsøy Kommune’s kulturpris.

Det vesentlige av tekster har gjennom tiden vært egenprodusert både innen sang og spill. I 1991 opptrådte Underholdningsgruppa på Kulturhuset i Tromsø med stykket ”Lengsel” (også kalt ”Kjerna”) og fikk 1. plass. Arthur Arntsen gav stykket karakter: ”Et mesterverk” i scenekunst. Sitatet preget store overskrifter i avisa Nordlys etterpå, sammen med uttrykket: ”Genial prisvinner”.

Noe av årsaken til oppsvingen i slutten av 80-tallet var at laget fikk nytt hus. «Ulaheim» sto ferdig i 1986, og ga bedre arbeidsforhold til øving og framføring. Den høye aktiviteten førte til at det i 1987 ble dannet en egen undergruppe med eget styre og økonomi på linje med ”Ulabrand kino”, ”Ulaknott” og ”Ulaheim».

I dag er ikke gruppa fullt like aktiv som den var før. Men det har blitt satt opp forestillinger med jevne mellomrom opp gjennom årene. Vi prøver å få til en forestilling pr år. Fortsatt blir de skrevet og produsert av medlemmene i gruppa, og vi får alltid veldig god hjelp av våre lokale musikere. Det har blitt mange forestillinger med sang og musikk de siste årene, av den grunn at de fleste av oss som nå er med i underholdningsgruppa trives med det. Så får vi se om det blir satt opp revy’er igjen også med tiden!?