Irsk pubkveld

Post date: Mar 2, 2014 9:22:48 PM

Lørdag 15. mars 2014 kl 21.00 inviterer vi til Irsk pubkveld på Ulaheim, Gamnes.

Musikk: Tradish (Irsk musikk uten grenser). Irsk folkemusikk.

Aldersgrense: 18 år (leg. kreves)

Inngang: kr. 150,-

Salg av: øl, vin og cider

Kjøkken med salg av Irish stew

ARR: ULABRAND

Det er nå 3 år siden bandets anmelderroste debut cd ”Beyond the Borders” ble gitt ut.

Debut-cd’en var kimen og spiren til noen etterfølgende travle og turnerende år som har bragt Tradish rundt og sammen med nysgjerrige musikknytere og –ytere på den europeiske levende Irske musikkscene.

Møtet med publikum og andre musikere har gitt næring og inspirasjon. ”Roots and Shoots” er et resultat av denne utveksling.

Tradish er:

John Pilkington: vokal, gitar, bouzouki, stepLouise Ring Vangsgaard: fiolin, bratsch, vokal

Brian Woetmann: bodhrán, percussion, vokal, step

Tradish:

Trad- på grunn av en dyp respekt for den sterke og allsidige irske musikktradisjonen.

-ish fordi de er en del av den levende tradisjonen som er i konstant bevegelse, søkende etter nye retninger, åpne for nye idéer og nysgjerrige etter nye inspirasjoner.

De har alle med mangeårig base i Aarhus beveget seg i og på tvers av mange forskjellige genrer og tradisjoner. På grunn av deres erfaring med at spille på alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusikk.

Historien

Den levende musikalske tradisjon som refererer til genren "Irsk Tradisjonell Musikk", har en lang og fascinerende utvikling. Av og til glemmes det at evolusjonen av denne musikken ikke utelukkende har foregått innenfor Irlands grenser. Den er også i høy grad skjedd blant musikere født utenfor Irland eller irske emigranter, som har bragt sin kulturarv med rundt i verden.

Tradisjonell irsk musikk har således gjennom de siste 200 år vokst seg til et kraftfullt tre med forgreninger og spirer over hele verden. Emigrasjon har bragt musikken vidt omkring og dens smittende energi har hjulpet den tradisjonelle musikken til at blomstre opp. Nå er den et globalt fenomen i fullt flor. Den er et vitnesbyrd om at den irske musikken lever i beste velgående og holder tradisjon og fornyelse i likeverdig samspill.

Reisen

Gjennom ”Roots and Shoots” tar de tre musikerne i Tradish oss med på en reise, hvor brennstoffet hentes fra treets røtter og betraktninger av folks liv akkurat nå.

Reisen og CD’en starter med en vill natt gjennom den vestirske byen Galway til noen av de stedene hvor levende irsk musikk er velkommen og elsket. CD’en og musikken ender selvfølgelig trygt hjemme igjen, der hvor musikken og historien startet.

Tradish ble i 2012 valgt som ett av ti band som representerer Danmark i musikk-eksport prosjektet ”Danish Roots – Growing in the World

Både med utgivelsen av den nye CDen, samt planlagte turnéer til Sverige, Norge, Grønland og Tsjekkia, kommer 2013 til å bli ennå et spennende år – se konserter på www.tradish.dk

John Pilkington: vokal, gitar, bouzouki

John ble født i Manchester, England. I en årrekke levde han som sangskriver og omreisende trubadur og spilte på denne måten i store deler av Europa og USA. De mange musikalske inntrykkene samlet John i sin egen smeltedigel, kaldt 'Tangled Roots Music'. I 1991 utga han solo-albumet "From my point of you" Albumet rommer utelukkende egne komposisjoner og har fått fine anmeldelser. På den danske musikkscenen vil John især være kjent som forsanger og sangskriver i Atlantic Wave Band, som har gitt ut albumet "Serious Hits".

I årene 1995-2009, fra sin base i Danmark, har John vært medlem av det tradisjonelle irske bandet Moving Cloud som forsanger og gitarist. I forbindelse med sitt eget ”Tangled Roots Studio”, har han vært lyd-teknikker og producer på alle Moving Cloud’s innspillinger. I samarbeid med det irske ikonet Donal Lunny har de gitt ut ”Cuckanandy”, ”Sweet Nyaa” og ”Welcome: Who are you?”. ”Cuckanandy” resulterte i nomineringer for Årets Folk Album ved Danish Music Awards.

Louise Ring Vangsgaard: fiolin, vokal.

Louise har spilt fiolin siden barneårene og har en klassisk musikkoppdragelse i bagasjen, men har siden sin første fasinasjon av folkemusikken fordypet seg i både de nordiske og irske musikktradisjoner.Hun er utdannet musiker og musikkpedagog fra Center for Rytmik & Bevægelse og har diplom-år fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Den irske musikken har Louise i særdeleshet utviklet som fiddler og sanger i bl.a. Moving Cloud, med hvem hun har spilt utallige konserter i inn- og utland og dessuten medvirket på de 2 albumene ”Cuckanandy” og ”Sweet Nyaa”.

Louise er kjent fra adskillige sessions på pub`er og festivaler, fra sitt arbeid som studiemusiker, fra kirkeensemblet Prisme og konserter med Søren Korshøj, Esben Langkniv og Anja Fønss. Hun er også kjent fra det kontemporære orkesteret Instinkt som spilte inn CDene ”Hur” og ”Grum” med den danske mesterproduser Finn Jansen. For begge utgivelser mottok bandet mange priser, bl.a. for Årets Folk Album ved Danish Music Awards. Vidre ble orkestret valgt som én av tre spydspisser som representerte dansk musikk i eksportprojektet ”Danish Roots”.

Brian Woetmann: bodhran, percussion, vokal.

Brian er en allsidig og etterspurt perkusjonist som i løpet av de siste årene har fokusert mer og mer på den irske bodhran i orkesteret Stony Steps (med Dorthe Gerlach ”Hush”) og Moving Cloud.Hans brede erfaring, utover irsk folkemusikk, spenner fra jazz og party-funk (med bl.a. Ruby, Memories Jazz Quintet) til dansk-rumensk fusionsmusikk (Top Secret Fusion) og arbeider som teatermusiker på Ålborg Teater og Aarhus Teater

Brian har frilanset med bla. Jesper Lundgård og kor, Malthe og co. Roland Utbult, Marianne Christensen, Det Ganske Lille Bluesband samt mange flere.

Gjennom 9 år aktuell med Nordlys, et nordisk worldmusic band med Tine Lilholt, Signe Lindstrøm, Klaus Thrane og Jesper Bylling.

Som multiinstrumentalist har Brian selv komponert og spilt inn alt materialet på hans solo-utgivelse ”One Way Path” og singlen ”Recall to Forget”.

I Tradish kombinerer Brian sin brede erfaring med instrumenter fra andre tradisjoner (cajón, djembe , kalimba og udu) med den tradisjonelle irske bodhran. Resultatet er en unik lydtekstur som skaper et solid fundament som skubber musikken i nye retninger.

Se hjemmesiden til Tradish her.