Åpningen av Hulderstien

Post date: Aug 19, 2014 8:23:53 PM

Det var med stor begeistring barnelaget Ulaknott kunne ønske små og store velkommen til åpningen av Hulderstien på Gamnes, tirsdag 19. august.

Vår egen ordfører, Hanny Ditlefsen, var invitert og fikk den ære å klippe snora som markerte inngangen til Eventyrplassen. Hun ble også den første til å skrive seg inn i gjesteboka på vegne av Karlsøy kommune.

Med været på vår side lå dette an til å bli en vellykket aften. Allerede før halv seks begynte de første gjestene å ankomme, og før kvelden var over hadde 61 personer vært innom, derav litt under halvparten barn. Det ble grillet bålpølser med brød, samt saft og bålkaffe til de som måtte ønske det. Ordøreren hadde med seg sjokolade som en liten oppmerksomhet fra kommunen. Populært blant alle barna (og noen voksne også) :)

Etter åpingstale og snorklipping ble det fortalt eventyr i gapahuken for de barna som ønsket å høre. Dette sto Mona Pedersen for, som var tilstede på vegne av Ishavskystens Friluftsråd. Ishavskystens Friluftsråd har støttet Hulderstien med kr. 10.000,- etter en konkurranse i vår.

I tillegg har Troms fylkeskommune støttet stien med kr. 30.000,- ("Friluftsaktiviteter i nærmiljøet").

Tusen takk for all støtte fra dere!

Arbeidsgruppen rundt stien hadde til åpningen fått på plass flere installasjoner for barn, som ble svært populær. Her nevnes hengekøye, blåsedisse (en for små og en for større barn), balansestokk, balansetau, klatrestubber. Busker og steiner er påmalt øyne og munn for å ligne troll, det er laget trollrumper av taustumper på store tuer, for å sette fantasien i sving hos barna.

Alt av aktiviteter ble flittig brukt av barna. På et tidspunkt kravlet det 5 barn i hengekøyen samtidig!

Utover høsten nå vil vi få på plass en bro over elven, samt få ryddet kratt rundt stien opp "Trollhaugen", og ned til "Hulderstein".

Vi håper at du tar deg tid til å komme å se på hva vi har fått til, og at du ønsker å bruke området :)

Noen bilder fra åpningen, fotograf Siv Ditlefsen: