Fullt kjør på Gamnes-dagan 2014

Post date: Jun 18, 2014 9:26:45 PM

Det var med stor skrekk vi våknet lørdags morgen. Ute var det liten storm med regn- og sluddbyger. Temperaturen lå stabilt på 4 grader, og teltet vi hadde satt opp kvelden i forveien var nesten på tur inn på Ulaheim.

Heldigvis roet vinden seg og temperaturen steg noen hakk til vi åpnet dørene. Dermed kunne vi også blåse opp den store sklien til barna.

Til tross for dårlig vær hadde vi i år rekordbesøk på Gamnes-dagan. Lørdag solgte vi over 130 middager, pluss hamburgere, pølser, kaker, sukkerspinn og is.

Nytt av året var at vi kjøpte hovedpremien til lotteriet, en hagemøbelgruppe fra Fagmøbler. Trekningen ble foretatt etter stengetid søndag.Takk til alle de som sponset oss med premie til lodd-salget.

I tillegg fikk vi sponset t-skjorter av Troms Kraft som komiteen og de frivillige brukte.

I år satset vi kun på utstillere med nye produkter. De kunne tilby alt fra hjemmebakst til symaskiner og møbler. Salget gikk godt både inne på Ulaheim og nede i kjelleren hvor Fagmøbler oppholdt seg. På scenen hadde vi endatil billedkunst utstilt.

På utsiden ble det satt opp en utebod, samt solgt naustelementer.

På søndag ble det av en av utstillerne lagt ut en 2x3 meter hvit plakat som barna fikk utfolde seg fritt på med maling og fargestifter. Resultatet ble et kjempeflott kunstverk som vi tar vare på på Ulaheim.

Barnelaget Ulaknott bestilte i vår en gapahuk som skal settes opp på Hulderstien (egen sak kommer). Denne ble levert lørdags ettermiddag og satt opp på sørsiden av ungdomshuset. Gapahuken er på ca. 12 kvm, og har femten sitteplasser.

Aktiviteter

Sklien var svært populær blant de minste, til tross for regnbyger. Da var det godt at noen av mødrene hadde tatt med skifteklær.

Sabine Cochrane var trofast tilstede med hesten Major, og store og små fikk seg både en , to og tre runder på den snille hesten. Den aller minste av barna fikk seg hele åtte runder før han var fornøyd :)

Etter planen skulle politibilen komme og vise seg frem på søndagen. Dette gikk imidlertid ikke, og ambulansen kunne på kort varsel ta seg en tur. Da fikk barna prøve både blålys og sirener, samt sitte både bak og foran i ambulansen. Stor takk til Trine Korneliussen og Edny Lundberg som tok dette på sparket!

Jeger og Fisk sin kvinnegruppe stilte opp med pil- og bueskyting på nedsiden av huset. Her fikk barna premie for treff, samt trøstepremie for bom. En fin ordning syntes vi.

På grunn av det "fine" sommerværet i nord, måtte vi dessverre avlyse bålkose-kvelden på lørdag.

I år som tidligere år, har Gamnes-dagan vært avviklet kun ved hjelp av frivillige krefter. Vi i komiteen vil rette en stor takk til alle de frivillige som har stilt opp i helgen og gjort en kjempeinnsats. Uten dere hadde ikke dette vært mulig å arrangere! En spesiell takk til alle damene i og utenfor bygda som atter et arrangement har bakt kaker i fleng!

Sponsorer av Gamnes-dagan 2014: