Aangezien we met een familiegeschiedenis bezig zijn hebben we ook de aangetrouwde families erbij betrokken, zo vinden we onder  **De Nazaten** en via Uitgelicht de feiten die we bij elkaar gesprokkeld hebben om er een passend verhaal van te maken. In de teksten zijn de onderstreepte namen gelinkt naar de tekstpagina's. We beginnen met hun afkomst uit het mooie Gildehaus en daarna hun start in Amsterdam waar ze een paar generaties lang hun ziel en zaligheid in de houthandel Bontekoning en Aukes hebben gelegd, waarbij ook Ploos van Amstel niet ongenoemd is gebleven. Wat ook bewaard is gebleven, is o.a. de makelaarstas met toebehoren van Johannes.

Enfin, we starten het familieverhaal met de generatie Johannes Wesseling en Anna Elisabeth Thomas, dan volgen we hun zonen Johannes gehuwd met Johanna Weverink en Willem gehuwd met haar zus Margaretha Weverink, zoon Hendrik die met Maria Catharina van Hengel is getrouwd en dochter Maria Elisabeth die 9 jaar later trouwde met de broer van Maria Catharina,  Bartholomeus Justus van Hengel. En als laatste uit deze generatie zoon Simon Hendrik die met Tona Johanna den Bleijker is getrouwd.

Daarna volgen we een paar kinderen van Johannes en Johanna Wesseling-Weverink, dochter Gesiena die met Stephanus Piek het leven doorgaat, dochter Henriette Maria die in 1830 trouwt met Johan Diederik Hendrik Repelius, de zonen Johannes jr. en Nicolaas, beiden houtkopers en houtzaagmolenaars in Hoogland en zoals later zal blijken de voogden over de 10 kinderen van oom Simon Hendrik uit Maarsseveen. Ook Johanna Wesseling die met Johannes Dirk Allegondus Rahder is getrouwd en waarvan hun dochter Maria Anna Catharina Elisabeth met Anton Mari Hohwü het huwelijk is aangegaan hebben we op een pagina nader belicht.

Een aantal Wesselingen zijn vanuit het Westen in de provincie Gelderland beland, o.a. in Nijmegen en we hebben al een deel van het leven terug kunnen vinden van de jongste zoon van Simon Hendrik en Tona Johanna den Bleijker, Lodewijk die op 45 jarige leeftijd zijn geluk vindt bij Johanna Petronella Montfrooij.

Verder hebben we een nakomertje van het echtpaar Briët-Wesseling, Johanna Hendrika gevolgd met name omdat de schoonfamilie Kessler en enkele aanverwanten te interessant waren om links te laten liggen.


Terug naar boven