~ Oktober 2013 ~

In oktober vorig jaar had ik een luxeprobleem, ik moest namelijk nog een aantal vakantiedagen opnemen. Mijn Land Rover vrienden hadden helaas geen last van dit probleem. Enkel Steve kon mee als kon. Daarom lanceerde ik een oproep op het xrover.be forum en vond op die manier nog twee mannen die graag mee op avontuur trokken.

Het was de bedoeling om 1 dag op te rijden, drie dagen roadbooks te rijden en  op 1 dag terug naar huis te rijden. Dus maximum een 800 tal km van huis. Het is uiteindelijk Haute Loire / Auvergne geworden.

Wij reden volgende roadbooks:

Brioude > Prades, 72 km, Action 4x4 nr 72

Prade > Puy-en-Velay, 46 km, Action 4x4 nr 73

Puy-en-Velay > La Chaise Dieu, 72 km, Univers Toy nr 10

La Chaise Dieu > Brioude, 58 km, Action 4x4 nr 71

De start van ons avontuur, de brug over de Allier in Villeneuve


Eerste bivakplaats langs de AllierOude steenkoolmijn, Chadernac

Notre Damme de Chazes

Chanteuges

Les orgues basaltiques à Prades


Zicht vanop de Pic de Durande. Je mag niet meer met je 4x4 naar boven, de laatste 500 meter
dan maar te voet.Bezoek aan de Lamaboer, een kennis van GlobbeTrotter

Le Puy-en-Velay

PoulignacElke keer opnieuw komen we wel ergens een autowrak tegen. Hier een driewieler, vermoedelijk van het merk Tempo.


Château Lavoûte-Polignac

La Chaise DieuHier kozen we wijselijk voor de omleiding die in de roadbook stond beschreven. Een beetje verderop was de "weg" veel te slecht. Het risico op schade was te groot.
Château de Domeyrat

Doorwading van de Senouire
Le Puy de Dôme op de achtergrond

Zicht op de eerste een laatste bivakplaats, een superplekje!Ik vond het zelf een schitterende trip. Uiteindelijk mogen we toch wel spreken van een Indian Summer! We hadden prachtig weer met veel zon, buiten de heen- en terugreis geen druppel regen gezien!

Ook met het gezelschap heb ik een hoofdprijs afgeschoten. Dirk en Rik zijn super kerels. Dirk een enthousiaste nieuweling, die deze ervaring deelde met zijn 72 jarige vader.

Rik die met trots de nick Globbetrotter mag dragen, zijn reiservaringen zijn onevenaarbaar.

Ik zou bijna mijne co vergeten, Steve op wie ik altijd kan rekenen!

De roadbooks zelf voldeden helemaal aan de verwachtingen. Prachtige tracks door eindeloze bossen, stenige paadjes, doorwadingen, ... Onderweg veel natuurpracht, typische Auvergnedorpjes, kastelen, burchten, ...

Hier kom ik zeker nog eens terug!

~