EWA en Navingo bundelen krachten voor Marine Energy

Post date: Jul 22, 2016 7:53:15 PM

Energie uit Water centraal in RAI Amsterdam op 26 oktober

EWA, de Nederlandse branchevereniging voor Energie uit Water en Navingo organiseren dit jaar op 26 oktober het Marine Energy Event tijdens Offshore Energy 2016 in Amsterdam RAI. Deze dag staat in het teken van het winnen van energie uit water.

Bekende gezichten uit de industrie zullen gedurende deze dag de highlights van het afgelopen jaar en hun blik op de toekomst presenteren. Tevens worden updates over diverse Nederlandse projecten in de Oosterscheldekering, de Brouwersdam, de Afsluitdijk en de Waddenzee bij Texel gegeven en kijken we naar internationaal toonaangevende projecten in Frankrijk en Groot-Brittannië. Tot slot wordt erin gegaan op energievoorziening voor eilanden. Registreren voor Marine Energy Event kan via http://offshore-energy.biz/conference/conference-program-2016/marine-energy-event2016.

Het Marine Energy Event is onderdeel van Offshore Energy Exhibition & Conference, een jaarlijks evenement dat zich volledig richt op de offshore energie industrie. Zowel de opsporing en winning van conventionele energiebronnen olie & gas, alsmede hernieuwbare deel van de energiemix, zoals offshore wind en marine renewable energy staan tijdens Offshore Energy 2016 centraal. Het evenement is daarom de ideale plek om uit te vinden hoe de toekomst van energie eruit gaat zien.

Over EWA

Energie uit water, waaronder rivieren, golf- en getijdenenergie, oceaan-thermische energie en energie uit zoutconcentratieverschillen, zullen een substantiële bijdrage gaan leveren aan de doelstellingen van Nederland en Europa om de energieopwekking te verduurzamen.

Nederland kan hierin een wereldwijd leidende rol bewerkstelligen, vanuit de sterke verwantschap van deze sector met typisch Nederlandse industrieën als offshore- en baggerindustrie en watermanagement.

EWA voorziet dat de toekomstige markt internationaal is en heeft zich daarom dit jaar aangesloten bij Ocean Energy Europe, de Europese brancheorganisatie voor energie uit water. EWA is ook aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE).

EWA is een kleine, maar actieve branchevereniging voor bedrijven in de offshore- en baggerindustrie, ontwikkelaars van nieuwe technologieën gericht op winning van energie uit water, advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen en overheden.

Verdere informatie over EWA vindt u op de website: www.energieuitwater.nl.

Nieuw EWA-bestuur

Recent is het nieuwe EWA-bestuur gekozen en geïnstalleerd. Het bestuur bestaat uit:

- Piet Ackermans, projectdirecteur Antea Group, voorzitter

- Peter Scheijgrond, directeur MET-support BV, secretaris

- Allard van Hoeken, oprichter van Oceans of Energy en COO van The Ocean Cleanup

- Marnix Mulder, onafhankelijk agent voor turbine producer Schottel

- Rik Siebers, managing director van REDstack BV

Allen leveren een unieke bijdrage aan de vereniging vanwege hun verschillende achtergronden in opwekking van energie uit water.

“Nederland heeft de expertise, om voortrekker te zijn in de ontwikkeling van water als energiebron. Tel daarbij de economische kansen die het ons oplevert op en we kunnen eigenlijk niet anders dan met volle waterkracht vooruit,” aldus voorzitter Piet Ackermans.

Over de bestuursleden

Piet Ackermans is een gedreven project directeur bij Antea Group die zich graag inzet voor het ontwikkelen van innovatieve, duurzame projecten en het organiseren van complexe infrastructurele projecten. Antea Group is een internationaal opererend ingenieurs- en adviesbureau. Met ruim 3.500 medewerkers zijn wij wereldwijd actief. Antea Group combineert strategisch denken en multidisciplinaire kennis met technische expertise en pragmatisch handelen. Hierdoor bieden wij effectieve en duurzame antwoorden op de uitdagingen van onze opdrachtgevers.

Peter Scheijgrond is 20 jaar actief in de sector als ontwikkelaar, specialist en integrator. Via zijn bedrijf MET-support BV (Marine Energy Technologies) ondersteunt hij organisaties bij het realiseren van hun ambities op het gebied van getijden- en golfenergie, maar ook OTEC, zoutgradiënt en geothermische energie met kennis, toegang tot financiering en strategie. Hij is op die manier betrokken bij toonaangevende projecten bij het Grevelingenmeer, de Oosterschelde, Westerschelde, Texel, op de Afsluitdijk en in het buitenland.

Allard van Hoeken ontving de eerste Prins Friso Ingenieursprijs als Ingenieur van het Jaar 2015 als voormalig initiatiefnemer van het BlueTEC getijdenplatform bij Texel. Met het nieuwe bedrijf “Oceans of Energy” is hij nu bezig met het vermarkten van energie uit water technologieën middels internationale projectontwikkeling, tevens is hij Operationeel Directeur van The Ocean Cleanup

Rik Siebers is managing director van REDstack BV. REDstack is een jong en innovatief bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van energieopwekking uit zoutconcentratieverschillen. Het bedrijf heeft een unieke pilot opstelling op de Afsluitdijk.

Marnix Mulder - Bureau Marnix; Marnix voegt twee disciplines, marketing en nautiek, samen. Ideaal voor zijn actuele uitdaging, als sales agent van SCHOTTEL HYDRO en bestuurslid van brancheverenging Energie uit Water, de EWA

Noot voor de redactie / niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Mariken van der Velden, tel: 0162-487055 e-mail: mariken.vandervelden@anteagroup.com

met dank aan PRtechnology- ariane@prtechnology.nl