Haalbaarheidsonderzoek Tidal Bridge voor Indonesië

Post date: May 4, 2017 7:19:55 PM

Tidal Bridge BV, een joint venture van Strukton International en DEC, is gestart met het haalbaarheidsonderzoek voor het Palmerah Tidal Bridge project in Indonesië. Het project heeft de National Strategic Project Status, wat het nationale belang benadrukt. Het project omvat de bouw van een drijvende brug met daaraan verbonden ‘s werelds grootste getijdenenergiecentrale.

Het eerste fase van het plan bestaat uit de bouw van de 800 meter lange drijvende brug over de Larantuka Strait in Oost Flores met een getijdenenergiecentrale. Deze zal een geïnstalleerde capaciteit hebben van 18 MW tot 23 MW. Hiermee moeten meer dan 100.000 mensen in de regio worden voorzien van stroom.

Het voornemen is om na het realiseren van de eerste fase de centrale uit te breiden tot een geïnstalleerde capaciteit van 90 MW tot 115 MW. Hiermee zullen uiteindelijk meer dan een half miljoen mensen bereikt worden.

“Met deze mijlpaal kunnen we onze kennis en ervaringen laten zien. Het is geweldig om de kans te krijgen bij te dragen aan dit state-of-the-art in Indonesië. ”

André Hoogeveen, General manager Strukton Sustainable Energy

De brug en de getijdenenergiecentrale zullen bijdragen aan de ontwikkeling van het oostelijke deel van Indonesië door de verbinding van de eilanden. Daarnaast heeft het een directe impact op de visserij en landbouw in de regio, stimuleert het toerisme en verbetert het de toegang tot educatie en gezondheidszorg op de lange termijn. De geplande locatie, de Larantuka Strait, is door de waterstroming uitermate geschikt voor het genereren van getijdenenergie. Het biedt de inwoners daarbij de mogelijkheid om op meerdere manieren van de brug te profiteren.

“We zijn er trots op om bij te dragen aan dit project voor een brug met geavanceerde technologie en getijdenenergiecentrale en daarmee de levensstandaard van de lokale mensen te verhogen.”

Eric van den Eijnden, CEO Tidal Bridge

De start van het haalbaarheidsonderzoek voor dit baanbrekende project is het resultaat van de ondertekening van de Head of Agreement in april 2016. Het is tevens het eerste project binnen de Nederlands - Indonesische samenwerking op gebied van waterwerken. Het project wordt gesteund door het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur & Milieu, de Nederlandse ambassade in Jakarta, de Indonesische provincie NTT, het Ministerie van Energie, Publieke werken & Zeevaart en de Indonesische ambassade in Den Haag.

“De Indonesische overheid was aangenaam verrast door de inventiviteit van het voorstel van de partners. ”

Latif Gau, CEO Tidal Bridge Indonesia

Meer informatie over Tidal Bridge BV: www.tidalbridge.com