Solucions/millores

Després d’haver obtingut una certa informació sobre l’impacte que té l’esport en les persones de 14 fins a 24 anys a partir de l'enquesta que els hi hem elaborat, compartit i presentat, hem arribat a la conclusió de possibles solucions i plans de millora sobre aquest:

Xerrades de conscienciació

Anar a fer xerrades a escoles sobre la importància de portar una bona alimentació a on també s'explica quina és una bona alimentació. On s'explica la importància de fer l’esport que a cada un li agradi i li aporti, i sobretot la importància de fer exercici físic i relacionar-se. Amb aquestes xerrades ens agradaria donar-lis a entendre i que s'adonen de la importància i la influència que hi té per tal que ho duguessin a terme al seu dia a dia.

Per solucionar o millorar el motiu de perquè la gent no fa esport o exercici físic

El que proposem és fer unes xerrades on finalment també hi hagi una part pràctica on després ja puguin seguir al dia dia.

Aquestes es centraran pràcticament en donar les eines per començar a fer esport, explicar la importància de fer-ne i el benefici integral que comporta i a l’inversa, també parlem un poc de les sensacions que té cada un, quin és el seu estat d’ànim… i a partir d'aquí intentar ajudar los a trobar un esport o exercici físic que els hi agradi i començar a fer-lo.

Es crearan grups on l'interès fos el mateix i en cas que no fos així nosaltres l'acompanyarà al camí d’adaptació. Per una altre banda, la gent que no fa esport perquè econòmicament no s’ho poden permetre, el que faríem seria el mateix però a més ens endinsarem en trobar mil maneres de fer exercici de manera gratuita, divertida i bona per a la salut.

A més, per tenir un seguiment, ens agradaria tenir un poc de feetback de si ho han pogut seguir endavant en el seu dia a dia, per tant un més després trobarem a veure i tornarem a demanar com es senten emcionalment, físicament, perquè ells també es donin compte del canvi i de la millora que comporta fer exercici físic.



Descans i consumició de drogues

-Organitzar xerrades públiques en les quals explicarem com amb la pràctica esportiva es genera adenosina que alhora proporciona somnolencia i ens fa descansar millor. Per això és necessari fer un mínim d’esport diari per tal de descansar profundament a final del dia.

-Està clar que això és un factor a reduir i en el que sobretot hem de conscienciar del mal que pot arribar a fer a l’organisme. Per això farem xerrades pels instituts per tal de donar a entendre el perill que tenen les addiccions. Òbviament hem de discriminar entre un consum esporàdic d’alcohol que no té perquè ser un gran perill per la salut, a una addició com és el tabaquisme o el consum d'estupefaents que pot ser fatal per a l’organisme.

Alimentació saludable

Farem tallers en els que ens centrarem principalment en tres aspectes: En primer lloc hem d’explicar quins aliments són saludables, quins no, i les proporcions adequades en les que hem de consumir cada un d’ells.

En segón lloc informar d’on els podem obtenir, ja que molta gent per simple comoditat cada matí compra un croissant de xocolata o qualsevol altre bolleria pel fet de que és més ràpid que fer-se un entrepà ell mateix.

I en tercer lloc trobem el problema de l’economia que no ajuda a portar una dieta saludable, sino que tot el contrari, fomenta els menjar preparats i processats amb uns preus més assequibles. Per això hem de informar també de quin son els aliments saludables, i més assequibles econòmicament que hi trobem en el mercat.

Per últim també explicarem breument els problemes alimentaris més habituals i les seves conseqüències a nivell de la salut que generen tals com: l’abús de sucre i hidrats de carboni de ràpida absorció, i la falta de proteïna vegetal deguda a l’abús de la proteïna animal.



Benestar que genera l’esport

Aquí podem fer xerrades als instituts, explicant com funciona el nostre cos i sobretot mirant de promoure que aquelles persones que no acostumen a fer cap pràctica esportiva, s'iniciïn en alguna activitat física adaptada al seu nivell.

En la pregunta nº24 veim que 2 de cada 3 enquestats consideren que haurien de fer més esport, per això hem pensat en montar un programa totalment gratuït i disponible per a tots els públics, en el que els participants aniran passant per diferents estacions i en cada una d’aquestes podrán experimentar un tipus d’entrenament diferent, sense necessitat d’emprar un material, o emprant utensilis que tothom té a casa com cadires, garrafes d’aigua, taburetes, etc.

Alguns d’aquests tipus d’entrenament seran el HIIT, les supersèries, els entrenaments intervalics de resistència, pilates, hipertrofia, etc.

D’aquesta manera també proposem solucions alternatives que no requereixen d’un gran gast econòmic com en el cas del gimnàs o qualsevol altre centre esportiu on has de pagar una quota mensual.