Tak fordi du deler

#Tak fordi du deler

Der er så mange gode eksempler på, hvordan lærere underviser på nye måder og giver elever opgaver, der skal vise den mere mundtlige side af matematikfaget. Denne side er en samling af, konkrete eksempler fortrinsvis for 9.klasses lærerne, men alle opgaver kan godt bruges i 6.-8. årgang. Alt må deles og anvendes 

Lutter liter

Stærkt inspireret af Mikael Skånstrøm har et lærerteam på Tibberupskolen leget med rumfang og massefylde. 

Se deres ide til et forløb her

Tak fordi I deler :-)

Design og byg et hus

På en hel fagdag i matematik designede og konstruerede elever på Tibberupskolen huse. De har udarbejdet lærerbrev, elevark, præsentation og et vurderingark. 

Klart værd at tjekke ud

Tak fordi I deler :-) 

Flytte hjemmefra og Ferierejsen

Temabaserede projekter

På Nordvestskolen har 9.årgangsteamet givet alle afgangselever to projekter, som skal besvares skriftlige, afleveres og et af projekterne skal senere fremlægges mundtligt.

Der er en tydelig form og afklaring af indhold og et eksempel på, hvordan en sådanne projekt besvarelse kunne se ud. 

De to oplæg hedder: "Flytte hjemmefra" og "Ferie rejsen". Begge oplæg kan tilgås, anvendes og deles. Linket er en padlet, hvor alle informationer er tilgængelige for eleverne - og nu også for jer. 

Tak fordi I deler :-) 

Det åbne projekt 

På Tibberupskolen får en 9.klasse det oplæg at de selv skal udvælge et tema og en problemstilling. Det er en fint eksempel på, hvordan man kan lave en kombination af skriftlig og mundtlighed. 

Der er en tydelig form og afklaring af indhold og et eksempel på, hvordan en sådanne projekt besvarelse kunne se ud. 

Der er yderligere et par autentiske eleveksempler på den skriftlige del, som vi også har fået lov til at dele. Linket er et åben docs dokument, hvor alle informationerne er tilgængelige. 

Tak fordi I deler :-) 

Design et personlingt logo

På Hellebæk skole har 7.-9. årgang fået nedenstående opgave. Opgaven er et godt eksempel på, hvordan man kan styre den åbne opgave ved at stille relevante faglige krav og kriterier til opgaveløsningen. 

Tak fordi I deler :-)

HVad

I skal designe jeres eget Logo i Geogebra. Opgaven handler om, at I skal træne og bruge de forskellige værktøjer, samt have fokus på mundtlig formidling. 

Krav

Produkt

Når I har designet jeres Logo skal I beskrive det matematisk.Er figurerne spejlet, drejet, parallelforskudt ved vektorer mm? Brug gerne så mange fagord som muligt fx i cirklen ude i periferien er der… Jeg har tegnet et linjestykke som er en tangent til…. Min diagonal i mit kvadrat er det samme som en vinkelhalveringslinje mmm. 

Mundtlige prøveoplæg

Med udgangspunkt i alle de gode oplæg der allerede er

På Ungdomsskolen har de unge arbejdet med et prøveoplæg i et åbent møde, hvor underviseren om morgenen giver et kort oplæg og eleverne herefter arbejder selv og kan spørge ind og få vejledning løbende. Dagen slutter af med korte fremlæggelser over hvilke valg de har truffet og hvorfor. 

Tak fordi I deler :-) 

Linket er til en gratis PDF fil om "Undersøgende matematik" på matematikbanken.dk, hvor der er flere opgaver, man kan lade sig inspirere i.